Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno
V 30. 8. 2023 at 16:53, jarokare napsal:

odpočet se ukáže při každém novém startu na displeji mezi budíky

Tak mě to ukazovalo při jízdě snad každých 20 - 30 vteřin. Jakože dost otravný, až k nasr.....

Odesláno

Tak jsem se vrátil z Turecka a auto skoro celou cestu ukazovalo odpočet km, svítil motor a trojúhelník. Po tankování nebo zastávkách urea někdy zhasla. Když jsem stál na křižovatce,tak jsem si všiml,že za mnou jde z výfuku bílý dým. Druhý den jsem se díval pod auto a pod vstřikovačem adblue byla hromádky strusky i v krytu  motoru. ELM 327 jsem vyčetl tyto závady P16EA,P208E,P20E8,P20F6,P2204,P2A00.  Vyměnil jsem druhý den vstřikovač za originální a smazal závady. Od té doby jsem sice najel jen asi 100km a jedna cesta byla 2x40km a nic se nerozsvítilo,ale bylo cítit po té delší cestě amoniak. Výfuk má bílý povlak,ale bílý kouř nešel,takže tam toho jde asi míň něž předtím?  Musí se po výměně něco nastavit diagnostikou,případně jestli by byla zalepená i ta sonda NOX,že by blbě měřila?  To budu muset ještě pohledat,kde se nachází a zkusit ji vytáhnout a zkontrolovat. Regenerage FAP dle dodělané kontrolky fungovaly. Při dálniční jízdě po cca 1500km a po horských cestách a šotolině,kdy se jelo do 40km/h tak i po 400km.

Odesláno

Vstřokovač je pod FAP.Nevím,jestli byl zaseklý nebo někdy zůstával zaseklý,ale asi někde i paskl a vytékalo nebo prolínalo to i venkem,když byla struska pod ním na krytu motoru a kolem vstřikovače. Když jsem ho vyndal,tak trysky byly čisté. S novým je ale při delší jízdě bílý výfuk a cítit čpavek ikdyž bílý kouř není vidět.

Odesláno
V 29. 8. 2023 at 19:41, corby003 napsal:

Ahojte..

Mam taky problém s peugeot boxer 2.2 120kw 2017 najazdené len 11tis km mame ho od nova. Pravdepodobne mi zablokovala riadiaca jednotka adblue štartovanie po vyloženi nakladu prekvapenie po otočení klucika na palubnom pise: Cannot restart after refueling or cranking adblue bola pred nejaky časom natankovana riadne.  Dnes mi to napojil mechanik vravel ze pravdepodobne odišiel plavak a potom zablokovalo riadiacu jednotku. Da sa to.nejak spravit pripadne rady typy... ďakujem vam

Môj problém som vyriešil deaktivaciou adblue  v softe .. uz som Aj po úspešnej emisnej aj technickej kontrole  a bez chyb.

Odesláno

Ja som mal prasknuty vyfuk par centimetrov za vstrekovacom ako je spoj na vyfukovom potrubi. Odtial mi vyfukovalo a tvorila sa struska na kryte pod motorom.

Odesláno
před 6 hodinami, Pajtyi napsal:

Ja na 1,6 bluehdi mam vstrekovac adblue za fap filtrom. Skôr scr katalyzator je za vstrekovacom

Těžko , u 1.6 blueHDI je SCR katalyzátor s FAPem je jeden celek pod autem 

Odesláno
V 22. 7. 2023 at 13:49, Marc159 napsal:

Tuhle chybu jsem v podstatě "vyseděl". Po přečtení spousty příspěvků na toto téma jsem usoudil, že jde o problémy s krystalizací staré močoviny v nádrži. Sám mám roční nájezd cca 15000 km a to většinou na trasách do 30 km. Takže AdBlue jsem za ta léta na svém Spacetoureru doplňoval všeho všudy 2x. Dolil jsem tedy nádrž částečně destilkou a aditivem v naději, že se to svinstvo rozpustí. Chvilku to dokonce fungovalo, ale pak se to objevilo znovu. Stejná chyba. Po čase jsem doplnil ještě nějaké AdBlue, aby byl roztok koncentrovanější a celá ta katalytická reakce vůbec fungovala. Závada zmizela s oteplením. Je samozřejmě opruz jezdit se svítící kontrolkou, obzvláště když na vás občas rozhořčeně pípá, ale dá se to. Jednou za čas je samozřejmě třeba chybu vymazat a obnovit tam odpočítávání 1100 km do nenastartování. Ale to zvládne čínská ODBII za pár kaček a mobilní telefon. Teď ale řeším, co dál. Chtěl bych, aby v nádržce nebylo AdBlue déle než půl roku, ale nevím, jak toho dosáhnout. Mám obavu, že když se rozsvítí kontrolka nízké hladiny a já tam doliju třeba 4 litry, tak to systém ani nezaznamená a také nevím, jestli když tam budu dolévat průběžně třeba po litru jednou za 2 měsíce, jestli efekt nebude stejný. Máte s tím někdo zkušenost? 

Dobrý deň,  tiež by som potrebovala dočasne obcas vymazať tu chybu s urea kým sa nedostanem na radu do servisu by vymenu nádrže ale nechce sa mi kvôli tomu behať na diag a otravovať kohosi neustale. Kde kúpim tu čínsku ODBII ktorou by som to mohla pár krát vymazať aby som mohla to auto používať kým mi nádrž vymenia…

• O 1 měsíc později...
Odesláno (upraveno)

Tak skoro po více než 2 měsících od výměny vstřikovače adblue se to nějak ustálilo samo a už výfuk není bílý a kontrolka motoru ani urea se zatím nerozsvítila. Při regeneraci nebyl bílý kouř. Hlášky s dojezdem ani chyba P20E8 už nevyskočila,tak snad to bylo tím. Ani po delší jízdě přes 200km už žádné kontolky. Naštěstí mě nádrž minula a byl to jen vstřikovač.

Upraveno uživatelem t152
  • O 3 týdny později...
Odesláno

Zdravím vespolek.

Byl by někdo z Plzně a okolí se zkušenostmi s motorem 2.0 110kW Blue HDI? Případně má-li někdo demontovanou vadnou nádrž a byl by ji ochoten poskytnout na pokusy? 

• O 1 měsíc později...
Odesláno

Caute, tak dnes mi zasvietila prvý krát  kontrolka UREA + SERVICE a pise mi chybu emicions control fault,  podľa Vás čo bude za problém?  Kontrolka motora nesvieti.

Zajtra idem do Peugeotu na diagnostiku. Mám Peugeot 508 GT 133 Kw, r.v. 2017, najazdené 109 000 km, auto mam 3 roky a 3 mesiace, najazdil som na ňom

50 000km, co viem z historie, 1. majitelovi tohto vozidla mala byť menená nádržka na adblue. 

Odesláno

Takze dnes som bol v peugeote, termin na diagnostiku mam az v pondelok, a dnes ked som prisiel do garaze uz mi svietila aj kontrolka motora, tak som odpojil baterku a znova zapojil a uz nesvieti kontrolka motora iba povodna hlaska, neviem aku mate skusenost moze sa s tym teraz jazdit, kym sa nedostanem do servisu? 

Odesláno

Ja myslim ze pokial nehadze do nudzoveho rezimu a neodratava kilometre do posledneho startovania tak mozes jazdit kym sa nedostanes na tu diagnostiku. Len sa obavam ze zase bude zla nadrzka s cerpadlom na adblue

Odesláno (upraveno)

V peugeote som zistil ze v 2018 pri 50000 km bola na mojom aute menena nadrz na zaruku takze, uvazujem o adblue off, lebo sa mi nechce kazde tri roky co najazdim 60000 km davat tolko penazi za blbost ktora v aute nemusi byt

Este sa spytam, je tu niekto kto ma odstranene adblue, elektronicky? ake s tym mate skusenosti, ze vraj aj na emianej ma auto potom nizsie hodnoty merania, pri pdf mam skusenost ale s adblue nie, pri pdf off mi klesla dymivost z 1,5 na polovicu a nemal som ziadne problemy s kontrolkou motora 

Upraveno uživatelem pavelu96
Nepiš další příspěvky - použij "Upravit"
  • O 2 týdny později...
Odesláno

Zdravím všechny, 

Tak já jsem se stal též majitelem problemoveho peugeotu s adblue. 

Mám riftera 2020, 1,5 , najeto 53000km a zhruba při 52000km se mě poprvé rozsvítila kontrolka motoru a posléze servisni klíč a adblue. Vím že zrovna mrzlo, bylo kolem - 3 st. Potom to zhasnulo, ale kontrolku motoru jsem musel vždy smaznout přes diagnostiku. Tohle se stavalo docela pravidelně asi týden, jak se oteplilo, tak s tim nebyl žádný problém, 250km bez problémů až do minulého týdne kdy uhodily větší mrazy, to už bohužel nezmizelo a po dvou dnech svícení se přidala vam již známá hláška že nebude možné nastartovat za 1100km, vyhružně blikajici adblue a hláška též vyskakuje snad co 10sekund.Tak přemýšlím co s tím, dle toho co jsem si tu přečetl nemam moc důvěru v autorizovaný servis, myslim že řeknou vyměnit nádržku bez nějakého bližšího zkoumani. Ja vidím, že ma na to hodně velký vliv teplota okolí, takže to nemůže snad být úplně v pr..... 

Ještě pro upřesnění, dolival jsem adblue vzdy z kanystru po cca 5 litrech a to až to zacalo psát ze je ho malo a do teď to fungovalo, zkoušel jsem si teď dát krystalku z těch chcanku na prst a kapnout na ni a rozpustila se téměř okamžitě, nedokážu si představit ze by byla zakrystalizovana nádobka když to tam šploucha za jizdy. Ovšem pokud se to dostane nekde lehce pres těsnění na druhou stranu, tak to už by problém asi byl. 

Je mě divný, že tento problém je u peugeot a citroen tak dlouho a nic moc s tim nedělají, je ještě něměl ani prvni STK a už je to v hajz... 

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...