Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno (upraveno)
Před hodinou, P607Olda napsal:

777233702 je servis, kterému to přistálo na dvoře, a po zjištění stavu to majitel nechce opravovat. Servis ti dá kontakt na majitele. Víc nevím, jaký ročník, stav, motor.

Možnosti: nechat zde opravit, nebo sehnat motor z vrakáče, např. Křelov, nebo z Prahy. Vzhledem k tomu, že jsi z Prahy, je to dost z ruky, a oprava vyjde v desítkách tisíc. Myslím, že hlavní otázka zde je, v jakém stavu je zbytek auta.

To je pravda, spíše se směřuji na kusy vyrobené po 2010, za kontakt díky, pouvažuji o tom. Mimochodem, o nějakém dobrém servisu na tyto PSA auta nejlépe v Praze, nebo alespoň v blízkosti, nevíte?

@filoyof012000

Jasně, postřehl jsem... liší se zřejmě i více, jen tak vědět ty kódy motorů... Všiml jsem si, vím že to není facelift... abohužel právě ten poslední facelift se mi líbí nejvíce.
Za postřehy díky, je fakt že plná výbava to fakt být nemůže, panoramatická okna tam rozhodně nejsou, ale právě ten zbytek se mi zdál na tu cenu dost solidní.
Nejvíce by se mi líbilo asi něco takového https://yauto.cz/citroen/c8/20-hdi-el-mpv-nafta-252917/ a cena je taky patřičně výše, nicméně už jsem slyšel i o podobném autu v německém bazaru a cena přitom do 5000€ ...
Zkrátka, z hlediska životnosti, ikdyž za tu cenu (70 tkč) může být ten kus z Chebu super, je tomu autu přece jen defacto 15 let, kousku z 2011/2012 je tak 10 to asi bude prostě znát, jak např píšete tu korozi přední nápravy/výfuk atp.

Upraveno uživatelem pavelu96
Necituj celý přímo předchozí příspěvek
Odesláno

dám poslední radu--kup auto co nejmladší (i kdyby část kupní ceny byla na splátky),  a to proto, že u něj je pravděpodobné, že KASTLE bude nejzdravější :roker

ten zbytek se dá celkem lehce přehodit, ale u karoserie a následném lakování bývá problém,   pokud ovšem nemáš v rodině klempíře a lakýrníka 😉

Odesláno

@sam_217 Proč proboha tenhle inzerát? Málo fotek, malý fotky, fotky interiéru nejsou vůbec. Prodejce inzeruje web, který mu ale nefunguje... hotovo, co tam máš dál.. 

Tohle je hezká 807 https://citroencc.cz/_detail.php?page=detail&id=24 2014 (jeden z posledních vyrobených kusů), pěkná výbava, podle fotek hezký stav, malý nájezd, prodává to Citroen salon, tvrdí, že je po velkým servise, pokud to je pravda, tak je minimálně za 20 tKč. Podle servisky to jezdilo cca 20 kkm ročně a po rocebylo servisovaný, to s inzerovaným nájezdem dává smysl. Jako jasně, není levný. Ale je to fakt pěkný auto. 

Tohle je taky celkem pěkný https://citroencc.cz/_detail.php?page=detail&id=26 jestli ti to první připadá drahý. Ale o dva roky starší, zase 120 kW. Nicméně podle servisky to auto dost jezdilo a 180 tkm to mělo v březnu 2018 a teď to má mít jen 190 tkm, to by znamenalo, že to tři roky jen stálo. Tak nevím, jak moc tomu věřit, tady bych tušil problém. To auto podle servisky aspoň ze začátku jezdilo jak divoký... Ale je levnější. 

Prohlíd bych si obě, ale preferoval bych to první. I za ty prachy. 

Honza

Odesláno

..slusna ojeta auta NEJSOU levna. Ten zbytek jsou obvykle pasti, jejichz uvedeni do bezpecne provozovatelneho stavu bude stat nekolikanasobek kupni ceny. To tak proste je....   ...z tech dvou aut z predchoziho prispevku bych ja osobne vyrazil okamzite (nez zmizi) pro to prvni - zvlast kdyz vetsinu km najelo v Rakousku a bylo servisovane tam (Itter je za Kufstainem nahore v Alpach - lidi tam furt maji trochu ferovejsi mentalitu).    Na to druhy bych se rovnou vys.ral, protoze nejhosi situace pro auto, ktery ze zacatku "jezdilo jak divoký", je presne to nekolikalety stani v koprivach, z cert vi jakeho duvodu. Aby to nebyla jen nachystana past na kolouska....

Odesláno
před 14 hodinami, filoyof012000 napsal:

@Vlado81 Teda já ti nevím... Cena je pěkná ale podle fotek je to trochu otloukánek, což ten člověk i píše. Jestli to dobře chápu, má to propadlou technickou. A IMHO to není Pullman, ten má jen 6 sedaček, dokonce to není ani nějak  extra vybavený. Navíc píše, že cena dohodou (i když inzerovaná mi připadá poměrně nízká).

Osobně tipuju, že to buď neprošlo technickou a nebo to má nějaký trable, který majitel nechce řešit. Což vzhledem k nájezdu, automatu atd je klidně možný. Fakt chceš někomu platit za to, že pojede do nějaký horoucí řiti k helmutovi 500 km, aby na míste zjistil, že to je kasička?

Honza

Asi na prd...

Odesláno

@filoyof012000 Díky za tipy, vypadají zajímavě... ten druhý se 120 kW vypadá taky hezky, ale jak tu píšete i další, že to asi tím pádem stálo...
Jinak on ten inzertní server je divný, ale narozdíl od sauto.cz, kde mají ten samý inzerát, ukazuje, kdy tam to auto přidali a web jim funguje, jen ho tam z nějakého důvodu mají blbě
http://www.ojetiny.com/xml-parser/?id=A52/21

Fotky tam mají podle mě ve slušném rozlišení a fotí tam i interier.

Do toho Drásova se ale možná zítra zajedeme podívat, jedeme Králova Dvora, tak bychom to při cestě asi zkoukli a zamysleli se. Pokud nenajdeme nějaký jiný zázrak, tak o tom budeme uvažovat. Je to dražší, takže asi za půjčku, nicméně to auto,
pokud se nic nezmění na tom, jak se nám teď líbí, by za to asi stálo...
Ten 120 kW motor je ok? Emise také Euro 5? To bude nějak vyhnané nějaký čipem, když je to taky 2.0 HDi?

Odesláno

@sam_217 .... to prvni auto fakt vypada jako nejlepsi moznost...  ...to druhe je pri tom najezdu chvili pred velkejma investicema (neco o tom vim z vlastnich zkusenosti, ver mi)...   jinak 2.0 HDI nemusi byt ciple na tech 120 kW - byly tak i rovnou z fabriky  - https://www.cesomot.cz/nahradni-motorove-dily-na-osobni-auta/peugeot/807-van-eb_-2002/2-0-hdi-120kw-2010/

Odesláno (upraveno)

@sam_217 Hmm... hmm.. už to vidím. Nemá HF, jsem myslel, že z konce výroby ho mají všechny. Ale je to trochu divný, na ten nájezd mi připadá poměrně levný. Těžko  říct. 

Ten v Drásově, ono to je právě otázka, jestli to stálo žejo... taky třeba ne a prošlo to nějakou úpravou nebo tak něco. Že by auto najednou z ničeho nic přes tři roky skoro nejezdilo? Trochu divný. Navíc na fotkách interiéru je vidět poškození koberce, špinavý sedačky a tak. No, jsou na jednom place tak prohlídnout oba proč ne no. 120kW je evoluce toho motoru, dával se i do jiných aut, Jumpy/Expert a tak, aktuálně se stále používá v Jumpy/Spacetourer Expert/traveller ats sourozencích s výkonem až někde k 180 koním tuším a SCR. 

Ten první vypadá pěkně, má zřejmě malý nájezd. Pokud je po servise co tam píšou a v pěkným stavu, neshnilý, dává šanci, že najede dalších 120 - 150 kKm jen s běžnou údržbou (oleje, filtry, brzdy, a díly podvozku, co odchází). 

Šáhni jim do výfuku. Pokud funguje DPF, měl by být v podstatě bez sazí (jako trochu zašpiněný bude, svítít stříbrně ne, ale když tam strčíš prst, nebo kapesníček, měl by být lehce sedý, malinko černý. Jak bude vrstva černých sazí, filtr nefunguje. Čím víc se auto blíží k 200 tkm, tím se blíží různý další potíže a řešení. A ono tě to nakonec bude stát bez paliva kolem 4 Kč/km tak jak ta, ať už kopíš levný nebo drahý, Ale když koupíš hezký drahý, tak budeš víc jezdit a míň opravovat. Já před rokem koupil 2013 se 105 na tacho za 220.

Upraveno uživatelem filoyof012000
Doplnění.
Odesláno (upraveno)

@BubakGSDíky za info, pojedeme se tam snad podívat a budem to zvažovat. Zase u toho s šedou metalízou mě přijde lákavých těch 120 kW... nevím jak moc to bude rozdíl a předpokládám, že už takhle z přechodu z fabie 1.0 MPi 37kW budu se 100 kW 2.0 HDi nadšen,
ale vypadá to zajímavě.

@filoyof012000co znamená "nemá HF"? Jinak určitě bych ho ev. při vážném zájmu nechal proklepnout někde v servise... jen je to z Prahy celkem z ruky - Brno. Řešit to tam tedy
bude asi obtížné.
Za tip na výfuky díky, to určitě zkusím zkontrolovat. Já chápu, že za nižší peníz bych do toho auta musel sypat zase více za opravy, což by mi nevadilo, kdyby se mi to auto líbilo. Jenže přitom zase ale chci, když se mi tak bude líbit, aby vydrželo co nejdéle
a nevím, jestli nějaký starší kus půjde udržovat při životě za rozumné peníze stejně, jako ten mladší. A času zase taky nemám na rozdávání, natož znalosti, abych si s autem hrál sám, takže strávit dovolenou po servisech taky nechci.
Zatím mám ve výběru asi jasno, chci prostě novější facelift po roce 2010 co má Euro 5. Ty auta mají už ty chromované lišty, podle toho je poznám, pak byl ještě drobný facelift 2012, kde už je těch Euro 5 snad 100%, kusy s chromem tedy asi nutno kontrolovat
ročník, jestli nejsou pořád ještě Euro 4. Jen tedy Doufám, že to DPFko taky vydrží, jestli není v druhovýrobě, jak jsi už psal a nové stojí "raketu"... na druhou stranu něco jsem vygooglil
https://www.evyfuk.cz/doplnky/filtry-pevnych-castic-dpf/peugeot/807/2-0-hdi/a/a/EX%20JMJ%201274-3/

tenhle asi bude ten "Euro 4" https://www.aci.cz/v-10-15009-filtr-pevnych-castic-asso-veneporte_d102084.html

Upraveno uživatelem sam_217
Odesláno (upraveno)

@sam_217  ...pri prechodu z Fabie 1.0 bude ok vsechno... a jako clovek, co jezdil i Skovym Medvedem v 5tikouli  nebo 6tkovym Avantem .... ...dneska s tim soucasnym provozem me nakonec tech 97 kW v 1.5 BHDI Rifteru staci taky....   ...neblbni a vem co nejmladsi auto s jasnou historii v dobrem stavu s co nejmensim najezdem....  .. a to je ten prvni kocar.....  ..aspon podle fotek a podle popisu. Az tam budes, nech si to na dilne zvednout a mrkni se na spodek - jezdilo to v Alpach....

Upraveno uživatelem BubakGS
Odesláno

@sam_217 Filtr by měl vydržet cca 200 tkm, aditivum náplň tak 160, pak se musí dolít. Pokud to funguje, nemělo by to být zásadní a PSA umí pro starší auta filtr za docela rozumný peníze. (bylo to tuším kolem 12k, to není tak zlý). 

HF myslím hands free, já už mám v rádiu origo bluetooth a napáruje se to na telefon. Na pohled se to pozná tak, že uprostřed nad čelním sklem je panýlek, kde jsou tlačítka na otevírání zadních šoupaček a tlačítko zámku dveří (lze zamknout a odemknout zevnitř). Pokud je HF, tak na stranách jsou prostorový mikrofony (malý černý). Tamto auto mělo tenhle panel na fotkách a mikrofony tam nejsou.  Sice v autě moc netelefonuju, ale občas jo a fakt to je super. S hlasitým odposlechem přímo z telefonu to nejde srovnat. 

Hele, to auto má sice prázdný tunu a třičtvrtě, ale po litrový fábii to bude vypadt jako sporťák téměř s jakýmkoliv motorem. Mám tu 100 kW verzi a IMHO to jede docela slušně. Vzít horší auto jen proto, že má 120kW verzi nemá cenu. V 807 jsem s tím nejel, projel jsem tu 120 v Jumpym, co jsem zvažoval, že koupim a jelo to slušně, ale zas Jumpy je ještě větší bedna. Do 807 je ta 100kW bohatá.. neřeš... před tím jsem jezdil 2.2 94 kW a taky to jelo slušně, ale motor měl trochu jinou charakteristiku a zátah. Při přesednutí jsem rozdíly poznal, ale dneska už jsem dávno zvyklý to RHRko... 

Jinak tak 2014 s nájezdem 118 tkm by IMHO měla mít spodek čistý, bez koroze.. čistý prahy, nápravnici na předku matně černou (je pod deklem, ale okolo kol je na ní vidět, kde jsou uchycený silentbloky ramen). Jo a ten dvoulitr skoro nežhaví, nebo minimálně. V létě mi to ani neblikne a startuje se rovnou, teď jak je zima, tak ráno krátce žhaví, ale jak se trochu ohřeje, tak další starty přes den už ne a zas rovnou start. V zimě za mrazů se to už chová vlastně stejně. 

Jen škoda, že to auto nemá tažný (ale tak zase tím páde mje jasný, že za tím někdo netahal podval s autama nebo přepravník s koněma). Ale já občas jezdím s vozíkem a vozím tam nosič na kola. A duhý kola.. ale tak plechový ráfky už se snad daj sehnat na vrakáči za rozumně... 

Odesláno

Tak auto jsem viděl minulé úterý večer, bohužel až ve tmě, dříve jsme to nestihli a i jsme tím trochu více zdrželi pána, co nám auto ukazoval. Auto se samozřejmě líbilo, už chápu i zprávy o tom, že se tam 3 dlouháni za sebou úplně neposadí, ale to mi přijde pořád jako celkem přijatelná věc
za to, že člověk má pořád ještě přece "auto" a ne úplně dodávku - i ten krátký Peugeot Expert/Citroen Jumpy je snad o 40 cm delší než 807/C8.

Do výfuku jsem sahal a měl jsem od toho pouze trochu šedivý prst - tedy filtr asi funguje dobře... podvozek jsem bohužel už neměl šanci vidět, byla tma, po zavírací době atd... auto jsme chvíli projeli, ale bohužel nemám zkušenosti s tím, jak to má táhnout, nicméně vše působilo "skoro nově",
přestože nám prodejce říkal, že nové auto to prostě není.
Každopádně, auto jsem tam zatím musel nechat již jsem neřešil další komunikaci, kvůli ekonomické situaci, zejména i proto, že jsem mezi těmi klienty zkrachovalé BOHEMIA ENERGY budu muset počkat s řešením financování toho auta alespoň do začátku prosince. Tak buď tam vydrží, a nebo ne...

Chtěl jsem se zeptat ohledně vašich zkušeností s tím reznutím podvozku - karoserie je u těhlech aut údajně dobrá/nerezne, je tomu tak? Ale viz @filoyof012000 - pokud auto z r.2003 za 17? let provozu měla shnilou nápravnici, nedá se to prostě vyměnit?
Vím, že budete rozhodně radit, ať na úroveň výbavy kašlu, ale docela mě i ten druhý Peugeot lákal, protože prodávající tvrdil, že má vyšší výbavu. Ten mladší kus z 2014/118km najeto, co jsme projížděli, je výbava STYLE, přední sedačky nejsou otočné, jestli jsou v elektrice jsem se bohužel už nepodíval, ale nejspíš nejsou.
Sice s tou elektrikou můžou být problémy, ale umím si představit, že bych do toho i tak šel, jen to auto je jak už jste psali, starší o 2 roky. Proto mě zajímá, jestli ten 2-3 roky rozdíl ve stáří je skutečně tak důležitý (z hlediska koroze, větší najeté km by se asi spravily servisem), když vlastně za podobné ceny už se prodávají i některé starší transportery/multivany T4, nebo mercedes vito - a těm autám je klidně kolem 20 let i víc, najeto typicky min. 300 000 km... resp. z tohoto pohledu  nevypadá moc smysluplně řešit 2-3 roky rozdíl ve stáří aut, kterým je 7-10 let.

Odesláno

@sam_217 S tebou to je těžký. Njn.. s penězma ti neporadíme, osobně si myslím, že (zvášť ojetý) auto má člověk kupovat takový, na jaký prostě má zdroje a ne si na něj půjčovat. Ale to je problém mimo. 

Ad prostor. Citroen Jumpy 2 (tzn. cca podobně časově vyráběný jako 807, prostě tenhle https://citroenjumpyblog.wordpress.com/2016/02/16/citroen-jumpy-pro-prepravu-osob/) je v krátkém provedení o 8 cm delší než 807 ale hodně v tom hraje i nárazník a tak. Ale má větší rozvor. Krátký je tedy skoro stejně dlouhý. Ale je to hranatější bedna s větším rozvorem a jinak uspořádaným interiérem, místa pro lidi je vzadu víc. Ale taky skoro žádný kufr a navíc sedačky jsou 2+1 ne každá samostatně. Dlouhý je o dalších 35cm delší. Pak už má za třetí řadou i celkem kufr. Ale jestli nemáš na tuhle 807, tak na slušný Jumpy nemáš už vůbec. 

Jestli uvažuješ o alternativě v T4 Multivan za podobnou cenu, tak se prosím rychle probuď. Multivany (zejména T4) i Caravely a transportery se sedačkama (i když transporter je na převoz ukrajinských dělníků, v tom rodinu vozit nechceš) jsou snad nejpředraženějsí auta na trhu. V ceně kolem 200 to jsou vrány těsně před smrtí obvykle ve velmi pochybném stavu a totálně problematickou perspektivou. Za mě teda ani náhodou. 

Ad koroze. Já nepsal, že byla ta nápravnice shnilá, ve smyslu, že by v ní byly díry a měl jsem pochybnosti o tom, jestli se nezlomí. Ale byla celoplošně orezlá a hnusná. Jinak některý 807 mají prohnilý prahy, hlavě za předníma kolama. Je tam kapsa, kam se chytá bordel, pak se tam drží vlhkost a prostě to shnije. Na jiných místech obvykle moc nereznou a některý části jsou plastový (dveře kufru třeba, nejsem si jistý, jestli i přední blatníky... ). 

Výbava. Otočný sedačky. Mrkni sem: https://filolanovedrahy.rajce.idnes.cz/P807/ tam je moje stará 807, ta otočný sedačky měla a jsou tam nafocený, když jsem, dělal fotky pro prodej. NIKDY jsem to reálně nepoužil, moc nevím na co. Jo, ty sedačky se otáčí tak, že se točí směrem dovnitř, NEJDE vytočit sedákem ven (že by se na ní třeba pohodlně sedělo, když se člověk obouvá pod kopcem do lyžáků). Sesle v elektrice jsem neměl a moc nevím, k čemu by mi byly. Pravda je, že se o auto téměř nestřídám, takže s ní nepotřebuju každou chvíli verglovat. Pokud se střídají dva řidiči výrazně rozdílných výšek, tak to přínosem být může, jinak IMHO ne. 

To levnější auto má přiznaných skoro 200 tkm a podle servisky mám pochybnosti, jestli to reálně není víc. A to je stav, kdy DPF byl buď měněn, nebo bude potřebovat řešit a začnou se sypat další věci (alternátor, startér, netěsnost řízení, tlumiče, pružiny atd... ) nejde až tak o dva roky navíc ale o nájezd. A co si pamatuju, tak podle servisky to dostávalo servis na hraně doporučení... To auto sice na pohled asi vypadá celkem hezky a vybaveně ale podle mě to je víc potenciální past. 

Odesláno (upraveno)

@filoyof012000Za prozření u transporterů/multivanů děkuji. Jasně, jde o ty investice. Já původně půjčku vůbec nechtěl, jedná se ale o to, že ten prodejce říkal, že těch aut fakt tolik není, vždy se to prodá a tohle je prostě ročník 2014 tedy nejnovější kus z výroby, nejmladší
a já manželkou jsme rozhodnuti, že tohle auto chceme (tedy chceme nejvíce sestru C8, líbí se nám víc přední a zadní maska) tak co více si přát. A čekat na to, když auto pro rodinu potřebujeme, je pak zavádějící. V dubnu nás míá být už 5 proto myslím to asi nemá moc cenu už odkládat, do té fabie se pak už prostě nevejdeme.
Toho Jumpy/Expert když už člověk uvažuje o takové půjčce jsme zvažovali taky, ale moc se nám to ani zvažovat nechtělo, čistě jen z rozumu už z výše ceny, protože samozřejmě manželky plány na vození až 4 vlastních dětí + kamarádky s dětmi už to pomalu začíná dávat smysl,
ale zase je to víc už krabice, 807/C8 vypadá pořád více jako auto a taky doufáme, že právě s tím ještě aspoň nějak v té Praze zaparkujeme. Ten delší Jumpy to už asi bude znát a z parkování krátké fabie na parkování dodávky to se mi úplně nechce.

Ještě tedy čekám na zprávy o tomhle Citroën C8 2.0 HDi 135 FAP Attraction 7-Sitzer|2x Schieb za tu cenu by to bylo dobré + vzhledový ideál, jen nemá středový display na palubní desce, takže nevím, jak je to s detaily jako HR...
Ohledně té výbavy, právě se v autě budeme střídat dost s manželkou, která v tom leckdy poveze někam děti. Proto sedačka s pamětí by měla užití, ale pokud řikáte, že pokud to druhé auto za 200 000 se za to s těmi budoucími investicemi do DPF, alternátoru atd. nevyplatí,
ikdyž je o 60 000 levnější, pak to asi nemá smysl moc řešit. Já jsem se právě domníval, že to auto tak nějak bude levnější o to, co bude maximálně/zhruba stát ten budoucí servis DPF atp., tedy pokud by to vyšlo alespoň na stejno, jen s tím, že pojedu dříve do servisu, tak proč rovnou nemít vybavenější verzi.

Za fotky díky, vše jsem prohlédl. Mimochodem, u toho P807 v ColorCars ten prodávající přesně tohle říkal, že si tato auta chodí často právě kupovat ti, co to auto už měli ale starší, prodají ho za 70-120 000 a koupí mladíš ročník, protože nejsou...

Odesláno (upraveno)

Co se týče VW T4, tak je pravda, že jsou HODNĚ v ceně, ale ono je to kvůli něčemu, že ...
I dnes se dá sehnat T4ka (Multivan, Caravella) ve stavu, který za to stojí - ale bohužel za dlouhé peníze. Je potřeba to auto řádně prolézt (dost jich má najeto 5x kolem světa) a hlavně se zaměřit na korozi - to je ale potřeba u každého 20ti letého auta, ale ty T4ky fakt hnijou víc než třeba zmiňovaná 807a. Sám jsem T4ku měl, když jsem podnikal, a s minimálními investicemi do oprav jsem s ní najel skoro 400 000 km (kupoval jsem jí jako tříletou se 107 000 km, prodával o 4 roky později se 480 000 km). Mám kamaráda, který před čtyřmi lety koupil Multinu 2,5 TDI 111 kW a taky s ní jezdí bez větších problémů.
Jedna hezká je tady, ale 18 000 € je taky porce

Kubrt Auto s.r.o

Dnes jsem viděl neuvěřitelně krásnou Californii T4 z roku 99. Měla najeto 260tis. Takřka bez koroze. Má to tu velkou vysunovací střechu . A pozor nezávislá dvě topení. A dvě klimatizace. Prý má i klimu pro stání a vypnutým motorem.

6ti místná. Kuchyňka, lednička atd. Fakt moc pěkný stav. Tomu odpovídala cena .

Inzerce má být kolem 18tis euro.

Byla toho prodejce, co jsme u něj byli na jiné auto. Koupil si ale T6 Californii, takže ji už nepotřebuje. Auto jsem prohlédnul a je fakt v pěkném stavu.

S tímhle typem aut jsem zažil moc věcí. Znám ho možná do šroubku.

Tak kdyby měl někdo zájem. Myslím, že je to zajímavé auto i na investici.

image.thumb.png.401c96d05a2394603d9267cf8e3e76b1.png

image.thumb.png.e4a8b8016c4d524db47df60ca545e943.png

image.thumb.png.5c0d8272e9e8bc437e026a1cb1c53ae6.png

Upraveno uživatelem Medvěd
Odesláno

No tak jsem to tady pročetl. A musím napsat že bych asi moc neváhal a šel do toho v ColorCars protože je to asi jeden z mála kousků který je momentně na trhu a má nějaký smysl. Jako ano dají se sehnat levnější ale ty budou chtít víc péče. A pokud bych se měl rozhodovat jestli pořídit auťák za 250 s tím že prvotní servis by byl do 10 000 a pak mít klid třeba dav roky nebo pořídit auto za 180 a počítat prvotní servis do 10 000 a pak třeba během roku dalších 50-70 tak to raději  tak dnes bych teda neváhal a šel do toho dražšího. Ano pokud tak nějak řešíš že prachy teď nejsou a musel by jsi kus půjčit kdežto na to levnější by byly prachy pohromadě a v průběhu času ty peníze dáš do kupy na ten servis bez půjčování třeba za cenu nějakých přesčasů v robotě nebo nějaké jednorázové práce navíc tak to je otázka. Ale já bych to asi klidně řešil i nějakou tou půjčkou na kus auta jako půjčka na celou cenu auta má smysl asi u novoty u ježděnky ne. 

Odesláno (upraveno)

Díky za vaše připomínky ohledně alternativ a doporučení.
@Vena garážmistr, @filoyof012000 - abych měl představu, "alternátor, startér, netěsnost řízení, tlumiče, pružiny atd...", co tak koukám zběžně po internetu na ceny, 4x tlumiče cca po 1250 kč, to je 6000, pružiny 1000 kč/ks, takže celkem tlumiče+pružiny 10 000 kč? Alternátor ~3600 kč, startér 2000 kč, 
na netěsnost řízení ?asi výměna servořízení, cca 6000 kč? - to by dávalo cca 22 000 bez práce, když velmi hrubě odhadnu, že by tohle auto bylo s tím vším v autoservise týden/5 prac. dní s hod. sazbou 500kč tak to dělá 20 000, celkem +/- 40 000 Kč.
K tomu ještě výměna DPF za 15 000, tak to už fakt dělá těch 55 000 kč. Počítám dobře? Je to blízko realitě údržbě toho vozu?

Zrovna jsem dostal předběžnou možnou nabídku P807 z 2009 (Euro 5 to tedy asi nebude...) s 240 000 najeto, údajně v kůži s automatem, myslím že 2.0 HDI. Cena by byla asi okolo 100 000, prý po starším pánovi, co to dává pryč
z důvodu nemožnosti řídit. Jako varianta bez nutnosti brát si půjčku by to znělo dobře - koneckonců @MPzde psal, že svou taky kupoval s 240 tkm a jezdí dobře doteď, co mě osobně odrazuje je ten automat - jaký na to máte názor? Jsou spolehlivé?
Co tak koukám výměna oleje v automat. převodovce taky není úplně levná záležitost...

Jako levná varianta, pokud by to bylo ve fakt dobrém stavu, by to znělo zajímavě, ale zatím jsem spíš skutenčně víc nakloněn si půjčit na toho v ColorCars aspoň částečně.

Ohledně toho Euro5 - slyšel jsem názor, že pokud to u nás zakážou, tak to bude jedno, protože do měst se bude požadovat Euro6 minimálně, nebo víc. Tedy že Euro5 by mělo proti Euro4 verzi motoru význam maximálně v tom, pokud bychom plánovali jezdit do zahraničních měst.
Tuším, že jsem něco někde četl o tom, že ve francii a německu v těch městech snad je Euro5 minimální požadavek. Jaké jsou váše názory?

Odesláno (upraveno)

..staci aby na udrzbu automatu sral bud majitel nebo s nim vyjebali v servisu - zaplatil za neco co nedostal  ... a muzes setrit na novej automat..  celej     ...a to nemas sanci nijak zjistit

Upraveno uživatelem BubakGS

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...