Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Špatné starty v závislosti na teplotě 1,6 16V TU5JP4 (NFU)

Recommended Posts

Odesláno (upraveno)

U my 207 se v zimě řešili špatný studený starty a nejistý starty při takové neurčité teplotě mězi uplným vychladnutím motoru.

Studený starty se podařili vyřešit vyměnou čidla teploty po tom co Diag ukazala nějaké koherence na teplotním čidle, vypadky signalu.

Ovšem starty které byli když motor vychládal byli dál takový nejistý, jako snaží se to chytnout a nechce se tomu a pak se najednou motor roztočí, ted když je tepleji tak to dělá i při každým prvním startu a dnes kdy stalo auto celý den na sluníčku a bylo okolo 20°C tak točilo točilo a nechytlo (ale snahu má), na druhý pokus ale uplně normální start s vyběhnutím do otáček a nasledným ustálením se na 900 ot.

Pokud je auto ohřáté na 90°C tak chytá na brnk, stejně tak i když bylo -10°C

Muže mně někdo nakopnout čim by tohle mohlo být?

Díky

Upraveno uživatelem Radek Hurvajz
  • Radek Hurvajz changed the title to Špatné starty v závislosti na teplotě 1,6 16V TU5JP4 (NFU)
Odesláno (upraveno)

kedysi si mi spatne starty (prvy start) ked auto bolo dlhsie na slnku u 406-ky sposoboval ventil odvetrania nadrze bol zapeceny v otvorenej polohe  a prisavalo si to benzinove pary naviac  ked bolo chladno tocilo dobre ,alebo ked aj bolo teplo a motor som odstavil na kratku chvilu tiez tocilo dobre ale ked stalo dlhsie na slnku  tak problem ale len ten prvy start 

neviem ci ho mas ale asi mas  (podla SB ho mas)

netvrdim ze je to ono ale skuknut to mozes 

Upraveno uživatelem krtek 2
Odesláno (upraveno)

Hmm, dneska večer z práce zase na dvakrát :(

Zitra kouknu jestli se něco změní když ten ventil odpojim a zaslepim ďurku v hadičce od klapky, pokud to nějak pujde nasimulovat

Dotaz: dá přes diagnostiku ověřit funkce toho ventilu odsávání benz. par z nadrže?

Jenže kdyby nezaviral tak by se dělal nejspiš podtlak v nadrži, to už jsem měl u 406 :myslim

• O 2 týdny později...
Odesláno (upraveno)

Ventil odpojen, při foukání směrem do nadrže je to zavřený, při sání je to jakoby lehce propustný, ale otevřený to není.

Video z dnešního večerního startu kdy to 12h stálo. Večer bylo 21°C

Jsem objednaný do servisu, ale termin až 15.5, takže kdyby někoho do ty doby něco napadlo, sem s tím.

Mně napadají třeba hydroštely, ale je toho víc co by to mohlo bejt

• O 2 týdny později...
Odesláno (upraveno)

Nikdo?

Už startuju nadvakrát asi tak z 90ˇ% prvních startů, je teplo, no. Pěkně mně to vytáčí.

A doufám teda že servis snad něco odhalí.

• O 3 týdny později...
Odesláno (upraveno)

Tak auto je od pondělí v servise kvuli těm špatným startům, diagnostika mlčí, ale podařilo se to nějak nasimulovat, takže po kontrole klapky a okolo se to nechalo točit když to nechytalo a nasledně se vytahli svičky, byli mokrý, tip padnul na zapalovací rampu nebo čidlo otaček, rampu na zkoušku vyměnili a pak jim to startovalo napoprvé v pohodě, ale protože se ochladilo tak to není uplně jisté, nechal jsem to tam na zkoušení až do středy 23.5. tak uvidime jestli to bylo skutečně rampou, pokud ne tak ji stale mužou vratit a pátrat dál.

Sami byli rádi protože mi řikali že aby to nevyměnili, ja nezaplatil rampu a po tydnu přišel s tím že se nic nezměnilo a rampu jsem koupil zbytečně, to že by takhle nechtěli.

Odesláno (upraveno)

Tak, info ze servisu. Jina rampa se tvarila jako ze ok, ale pak se opet zavada projevila. Vcera problem konzultovali s opravcem řidicich jednotek ktery jim rikal ze podle cisla jednotky by se mohlo jednat o problem v ŘJ ktery u teto řady jednotek byl pry časty. Jedna se o chybu tykajici se čidla teploty (chyba 118) ktera tam byla uz nekolikrat, po vymene cidla ale uz ne.

Navrh reseni je poslat ŘJ do nemecka na provereni a potom pripadnou opravu či vymenu coz je udajne cca 7000 kč. Poku to v jednotce nebude tak pry jen tu diag do 1000 kč.

Auto zitra vyzvednu a resim co dal. Do neurcityho posilani ŘJ kamsi do nemec se mi moc nechce.

Ma smysl zkusit ten autorizak Peugeot ? Muzou vědět neco vic. Nebo to bude stejny?

Startovat na dvakrat mně neskutecne vytáčí

Odesláno

To přehrání SW, jak radil Jarda už jsi udělal?
Ono by možná stačilo nechat odpojenou baterku, aby se nastavení vynulovalo, a pak to startování vyzkoušet, ne? :myslim 

Odesláno

Tady se odpojenim baterky jednotka neresetuje. Musi se resetovat pres diagnostiku, a to uz se zkouselo. Prahrat soft asi jedine v Peugeotu, tam jsem prave jeste nebyl, jinak nevim kdo by to prehral, tady to nejspis nedelaji

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...