Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Na 807 mi taky došel " výroční dopis " a cena opět vyšší. Telefonem jsem se dozvěděl že se mám obrátit na správkyni pojistné smlouvy že ta slečna na infolince by to dokázala snížit ale že od té správkyně  tam jsou nastavené slevy na které ona nemá oprávnění. Po dvou dnech jsem se dovolal správkyni ta udělala přepočet a hele dostala se za stejných podmínek o 5 Kč níže než když jsem pojistku uzavíral a tj. cca 4 roky zpět.  Takže v úterý s ní mám schůzku a budu u ní řešit ještě jedno auto.

Odesláno

To já dělám každý rok, že přijdu na pojišťovnu před zaplacením na další rok a nechávám si to přepočítat. Vždy to vyjde o něco levněji.

Odesláno

Taky, když jsem byl mladej a hloupej, jsem platil povinný jak došla složenka. To bylo ještě v době kdy přebíhání mezi pojišťovnama neexistovalo a nebyl bonusovej systém.

Hned jak to začalo jsem si došel na jinou pojišťovnu a nevěřím svým očím, že můžu platit o 3000,- míň. Došel jsem na kooperativu, že dávám výpověď a paní se ptá proč. Říkám: "Jste drahý". A ona, že tyhle pojistky už dávno nedělaj (bylo mi jasný proč) a že mi to přepočítá.

Dostala se na podobnou částku co jsem měl v ruce. Jelikož nedokázala odpovědět proč mi to sami nenabídli, tak jsem smlouvu s nimi zrušil. A už mě tam víckrát neviděli.

Dneska jak přijde složenka o 500,- vyšší než rok před tím už hledám jinou pojišťovnu.

Odesláno

tady se strhla kritika na Kooperativu... to ale nebylo účelem tohoto článku :D 

Dave_k: když by měl každý stejný přístup jako máš ty, tak by si to konečně pojišťovny uvědomili a nedělali ramena :super

Odesláno

Teď jsem si ze zvědavosti nechal u Kooperativy spočítat povinné ručení a nabídlo mi to srovnání s jinými pojišťovnami, ale nabídka přímo od Kooperativy tam byla bez částky. Dělám něco špatně? :myslim:papa

Odesláno

Já jsem měl 807 s fixací ceny na 3 roky tak jsem si říkal no když to zvednou o pětikilo nechám to být ale šli víc než jsem byl ochotnej akceptovat. Ale jsem konzerva auta jsem měl vždy u ČP a asi budu mít i nadále. Jednou jsem měl chvilku auto u ČPP a bylo to dost složitý se vymanit z jejich sítí když jsem to rušil. A takové ty různé pojištovny které chtějí vše úřadovat jen meilem a nemají ani v Praze kancelář kam by mohl jít člověk " hulákat " když by byl problém ve mě nebudí důvěru.  A druhá věc je že ve mě nebudí důvěru ani ty jejich levné pojistky. Vím že to je každého věc ale i ten pojištovkák by měl klientovy vysvětlit úskalí levné pojistky a ne mu ji prodat jen aby měl v systému čárku protože pokud by ji neprodal on tak ji prodá jiný. A myslím si že při dnešních cenách kdo najezdí cca 1200 Km měsíčně a má povinné ručení s těmi nejzákladnějšími limity je velmi nezodpovědný.  Já osobně mám ty nejvyšší limity a mám klidné spaní pochopím že má někdo na základu pojištěné auto které stojí většinu roku v garáži ale nepochopím to u auta které je denně v provozu. Příběh od kolegy před pár lety dcera čerstvý ŘP auto dostala od přítele s tím že pojistku apod. si vyřídí sama kolega jí říká aby si nechala nastavit limit plnění aspoň 70/70 mil. což byl tuším že druhý nejmenší ona prý chtěla ale pak zjistila že základní limit je ročně o cca 1500 Kč levnější. Pak měla prostě smolný den a vytlačila kamion do škarpy kamion naložený nějakou drahou elektronikou no ve výsledku škoda na nákladu + kamionu +vyproštění kamionu + tam byl únik provozních kapalin takže ekologický problém  to se také řešilo z její pojistky. Měla tehdy doslova zprde.e kliku že se vešla se škodou do toho limitu plnění o pár desítek tisíc korun.

Odesláno (upraveno)

Jsem 5let u Generali,každý rok když přijde zvýšení zavolal na pobočku kde mám smlouvu tam sepisi nesouhlas a už 5let mám stejnou cenu...minuly rok totalka me 406 a manželka plnění z povinného nacouvala do pasata  obě pojistky na mě generali mi nenavysila pojistky,ani nesebrala bonus....

On ti nemusí stačit ani nejvyšší limit 200/200mil když už je u soudu ztráta lidského života ne 200000kc jak dřív, ale na úvaze soudu....

Je to jen strašení pojišťovny, dřív byly limity 15/15mil a taky se jezdilo,chtěl bych vidět statistiku v kolika případech v roce 2017 plnili nad tech 30mil??

Upraveno uživatelem Charlie 1
Odesláno

nejhorší je, že člověk musí  ''trucovat,, aby si ho v pojištovně všimli--že platí řádně a nemá pojistné události je nějak nezajímá, a stejná banda je v telefonech, kabel. televizích atd., atd.

prostě člověk na všechno musí pořád myslet a při konci pojist. období začít vyhrožovat, že odejde, aby mu dali slevu, nebo aspon stejnou cenu jako loni :grr

Odesláno (upraveno)
před 23 minutami, Charlie 1 napsal:

On ti nemusí stačit ani nejvyšší limit 200/200mil když už je u soudu ztráta lidského života ne 200000kc jak dřív, ale na úvaze soudu....

V drtivé většině případů by to mělo být kolem 10 mil., max 20 mil. Kč (na to už teď taky jsou orientační stanoviska) ;)Finančně náročnější z tohoto pohledu mohou být trvalé následky u přeživšího. Zrovna nedávno jsem řešil závažné popáleniny na 60-80% těla po průmyslové havárii... To nikdo nechce :bojim

Upraveno uživatelem Veverka
Odesláno (upraveno)

Sice to tady plevelíme ale když tak si to nechá skuci promazat. Kamarád jezdí u odtahové firmy tahají všechno a mají i likvidaci následných eko škod po nehodách. A říkal že to je daleko lepší byznys než samotná odtahovka a že ceny za likvidaci eko škod po nehodě jsou taková darda že to kolikrát převyšuje i samotnou škodu na autech.  A když si vezmeš že pojištovny platí při nehodovém odtahu kamionu hodinovou sazbu a platí se to od zadání pojišťovnou firmě do návratu na základnu . A že podle použité techniky a podle počtu lidí kteří vyjíždějí na ten odtah se hodina pohybuje od třeba 1800 do třeba 6000 Kč nebo i víc a že i jednoduchý nehodový odtah neuděláš pod dvě tři hodiny.

Upraveno uživatelem Vena garážmistr
Odesláno

Další zkušenost s pojišťovnami:Po informačním zadání iniciálů do vyplňovací tabulky mi volal už druhý člověk,že mi nabízí tu nejlepší pojistku a ten druhý mi i po mém důrazném upozornění,že nechci momentálně něco řešit po telefonu a že to bylo JEN INFORMATIVNÍ vyplnění tabulky,jsem se slušně rozloučil s tím,že mu moc děkuji a zavěsil jsem (i když stále mluvil),tak hned volal znovu,ale už jsem to nezvedl.

Možná si někdo řekne,proč jsem si je nevyslechnul až dokonce,ale až budu chtít něco řešit,tak budu volat @skuci Lukášovi. :papa

Odesláno
V 10. 2. 2018 at 10:52, Vena garážmistr napsal:

Já jsem měl 807 s fixací ceny na 3 roky tak jsem si říkal no když to zvednou o pětikilo nechám to být ale šli víc než jsem byl ochotnej akceptovat. Ale jsem konzerva auta jsem měl vždy u ČP a asi budu mít i nadále. Jednou jsem měl chvilku auto u ČPP a bylo to dost složitý se vymanit z jejich sítí když jsem to rušil. A takové ty různé pojištovny které chtějí vše úřadovat jen meilem a nemají ani v Praze kancelář kam by mohl jít člověk " hulákat " když by byl problém ve mě nebudí důvěru.  A druhá věc je že ve mě nebudí důvěru ani ty jejich levné pojistky. Vím že to je každého věc ale i ten pojištovkák by měl klientovy vysvětlit úskalí levné pojistky a ne mu ji prodat jen aby měl v systému čárku protože pokud by ji neprodal on tak ji prodá jiný. A myslím si že při dnešních cenách kdo najezdí cca 1200 Km měsíčně a má povinné ručení s těmi nejzákladnějšími limity je velmi nezodpovědný.  Já osobně mám ty nejvyšší limity a mám klidné spaní pochopím že má někdo na základu pojištěné auto které stojí většinu roku v garáži ale nepochopím to u auta které je denně v provozu. Příběh od kolegy před pár lety dcera čerstvý ŘP auto dostala od přítele s tím že pojistku apod. si vyřídí sama kolega jí říká aby si nechala nastavit limit plnění aspoň 70/70 mil. což byl tuším že druhý nejmenší ona prý chtěla ale pak zjistila že základní limit je ročně o cca 1500 Kč levnější. Pak měla prostě smolný den a vytlačila kamion do škarpy kamion naložený nějakou drahou elektronikou no ve výsledku škoda na nákladu + kamionu +vyproštění kamionu + tam byl únik provozních kapalin takže ekologický problém  to se také řešilo z její pojistky. Měla tehdy doslova zprde.e kliku že se vešla se škodou do toho limitu plnění o pár desítek tisíc korun.

jako dříve ČPP žádná sláva, dneska už je to jiný kafe, spadá to pod Vienna Insurance Group, takže stejně jako Kooperativa, mají stejné likvidátory apod. ale zvláště u HAV nechápu lidi, co si udělají Direcrt, Slavii apod. to je o tom se potom strachovat když nabourám :D 

co se týká limitů, já lidem dělám střed, kolem 70mil, ideálněji 100mil ;)

Odesláno

odměna za věrnost se opravdu vyplatí, přišel mi nový předpis pro platbu povinného, zvýšení sice lehce ale přesto.. jsem 5let u ČSOB, nijak jsem to zatím moc neřešil ale už mě to nějak přestalo bavit, udělal jsem si kalkulaci na jednom srovnávači a ono to bylo +- podobné, pak mi ale volal nějaký člověk ze srovnávače a začal tahat lepší ceny z rukávu nakonec jsem se dostalo o víc jak 1000Kč dolů za podobného plnění a vyšší částky na sklo.. takže dneska zavolám do ČSOB a uvidíme co se bude dít.. :) 

Odesláno

pozor u ČSOB... dříve byla spoluúčast u skel 500kč a teď je tam tuším 10% ale kecal bych přesně... ale vím že tam došlo ke změně... ;)

Odesláno

jj, na to mě upozorňovali, že jsem tam měl 500 a nyní je to 10% mimo autorizovaný servis a 0% v autorizovaném.. nicméně jsem se s nimi stejně nedohodl a budu smlouvu vypovídat.. po přepočtení všech dostupných slev které mi prý můžou dát se sice dostali na téměř stejnou cenu jako u konkurence ale jelikož jsem mezitím změnil trvalé bydliště přepočet na nové bylo zpět +800Kč.. takže celkově bych ušetřil krásných cca 200Kč.. :D takže ČSOB 60/60 se sklem (5000Kč) za 4000Kč a AXA 70/70 se sklem (10 000Kč) za 3200Kč, proti původnímu předpisu ČSOB 4200Kč tedy úspora 25% cca 1000Kč.. raději litr v nádrži než v pojišťovně.. :) 

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...