Radek Odesláno 23. leden 2006 Odesláno 23. leden 2006 kdyz jsem jel rano z Olomouce do Brna, tak bylo na dalnici strasne moc odstavenych aut. Zrejme byla u vetsiny z nich stejna pricina asi souvisejici s tim mrazem, proc se auta za jizdy zastavila. Nevite nekdo co to bylo? Citovat
Kurt Odesláno 23. leden 2006 Odesláno 23. leden 2006 Co tohle: http://www.peugeot-club.com/topic/11089-peugeot-206sw-14hdi-zamrza-za-jizdy/? Citovat
Radek Odesláno 23. leden 2006 Autor Odesláno 23. leden 2006 myslim, ze na dalnici stalo i hodne benzinaku Citovat
oddie Odesláno 23. leden 2006 Odesláno 23. leden 2006 Protože jsou to křápy Jo, jel jsem po dálnici asi 30km, a odstavených jsem viděl nejmíň 5 - a všechny novější, žádný starý popelník. Teda mimo toho, co jsem tam byl sbírat - kamarád vyrazil na Brno s prázdnou nádrží, cuclo si to vzduch a už to ten ztuhlej zbytek nenasálo.... takže starej dieselík dostal 7 litrů naturalu na naředění, zbytek do plné nafty a sypal dál... Citovat
Dave_k Odesláno 23. leden 2006 Odesláno 23. leden 2006 V práci teď řešíme v týhle zimě problém s Fordem Tranzit. Je to 3 roky starý auto, nemá ani 100t km, pravidelnej servis, nedávno měněná baterka a při teplotě pod -10°C nažhaví a motá startér, ale nenaskočí. Pak už jen cvaká nějaký relé nebo co. A bliká kontrolka imobilizéru jak divá, když už to jen cvaká. Se starou baterkou to samý. Je to 2.0l DCI. Tankuje se jen u Benziny. Nikdo neví co s tím je. Citovat
lexa Odesláno 23. leden 2006 Odesláno 23. leden 2006 Jak jsem psal, že jsem nenatočil, tak jsem se ani moc nesnažil, ale teď jsem přenastavil ovladač DO startu a zjistil, že ráno bylo v autě -27. Citovat
TITANa Odesláno 23. leden 2006 Odesláno 23. leden 2006 jednoduche. u hdi sa snima tlak paliva na rampe a vse sa reguluje regulatorom na vysokotlakom cerpadle. takze ak je nafta ztuhnuta je problem s jej dodavkou do cerpadla a tak isto praca s nou v cerpadle. regulator ovlada pocitac a tak tlak. na rampu sa ale nedostane potrebneho tlaku koli tej nafte a u pocitaca je toto vazna zavada pretoze najdolezitejsi je tlak na rampe a tak bud a to najcastejsie ak je velka koherencia tlaku vypne vstrekovanie a tym aj motor. byva problem hned nastartovat a treba najlepsie na par desiatok sekund postat a potom nastartovat. druhy pripad je ze vas da do nudzoveho omedzovacieho rezimu a otacky omedzi na max 2800. u benzinaka je tak isto problem s vodou vo filtri kde spravi barieru a tak vynechavanie spalovania, pripadne blbnu cievky. trhanie motorom a nepravidelny chod. Citovat
Milhaus65 Odesláno 23. leden 2006 Odesláno 23. leden 2006 Já měl dnes 50 telefonátů , že nejede, nebo že jede ale blbě + svítí vstřikování. Vše HDi. Po přečtení \"nízký tlak paliva v prim. okruhu\"= ztuhlá nafta. Jsem z toho dost nasr... ý co se u nás prodává za špatnou naftu. Já dnes své HDi taky nenastartoval -18 C. Starter točil, nic, odtah k nám do servisu, kontrola žhavení vše OK, Nakonec jsem zjistil , že je to naftou, OMV Alpin diesel plus. Byla z toho kaše a to mi tvrdili do -25 C !!!! Tankuji (tankoval jsem ) jen u nich. Konec Citovat
Ajdamek Odesláno 23. leden 2006 Odesláno 23. leden 2006 Původně zaslal: Milhaus65 Já měl dnes 50 telefonátů , že nejede, nebo že jede ale blbě + svítí vstřikování. Vše HDi. Po přečtení \"nízký tlak paliva v prim. okruhu\"= ztuhlá nafta. Jsem z toho dost nasr... ý co se u nás prodává za špatnou naftu. Já dnes své HDi taky nenastartoval -18 C. Starter točil, nic, odtah k nám do servisu, kontrola žhavení vše OK, Nakonec jsem zjistil , že je to naftou, OMV Alpin diesel plus. Byla z toho kaše a to mi tvrdili do -25 C !!!! Tankuji (tankoval jsem ) jen u nich. Konec Dnes jsem vzal u nich plnou, tak doufám, že ráno nastartuju Teda ještě si nestalo, že bych nenastartoval. Citovat
rimmer Odesláno 23. leden 2006 Odesláno 23. leden 2006 Původně zaslal: Milhaus65 Já měl dnes 50 telefonátů , že nejede, nebo že jede ale blbě + svítí vstřikování. Vše HDi. Po přečtení \"nízký tlak paliva v prim. okruhu\"= ztuhlá nafta. Jsem z toho dost nasr... ý co se u nás prodává za špatnou naftu. Já dnes své HDi taky nenastartoval -18 C. Starter točil, nic, odtah k nám do servisu, kontrola žhavení vše OK, Nakonec jsem zjistil , že je to naftou, OMV Alpin diesel plus. Byla z toho kaše a to mi tvrdili do -25 C !!!! Tankuji (tankoval jsem ) jen u nich. Konec otcova HDi 66kw rv 2001, tocili sme cca 4vterinove casy asi 7x, mezitim pauza na zhaveni...az po¨tom to zaclo trochu skubat a zaclo se neco dit. Po dalsich 2-3 tocenich to zaclo kuckat a rozjelo se to..neveril jsem tomu, moje 270tkm stare TD chytlo pri stejne teplote -21stupnu na podruhe..sice se stejnym efektem 2-3 valce ) ale chytlo a po chvilce se uklidnilo...ze by to bylo nachylne tak na naftu ? .... myslim, ze hodne lidi bylo pri -20 vcetne me nemile prekvapeno..ja mam momentalne dle merei do -25 nemrzku...a pritom mam v chladici mix ledove triste a snehu aspon tak to vypadalo Citovat
Radek Odesláno 24. leden 2006 Autor Odesláno 24. leden 2006 kdyz jsem vcera na OMV hledal prisadu do nafty proti zamrzani, tak mi rekli, ze to nevedou, protoze jejich nafta nezamrza Citovat
oni Odesláno 24. leden 2006 Odesláno 24. leden 2006 kdyz se tady bavite o tech mrazech,chci se zeptat,mam 306 1.4 ,nemam problemy ze startama i v tehle mrazech,jsem zastance ze je lepsi po nastartovani hned vyjet nez cekat na ohrati na volnobeh!pri kazdym pridani nez se motor ohreje na tech 70 strasne v motororu neco sici,nedokazu odhadnout kde prasne!!nezna to nekdo??? Citovat
-=Michal=- Odesláno 25. leden 2006 Odesláno 25. leden 2006 Původně zaslal: rimmer Původně zaslal: Milhaus65 Já měl dnes 50 telefonátů , že nejede, nebo že jede ale blbě + svítí vstřikování. Vše HDi. Po přečtení \"nízký tlak paliva v prim. okruhu\"= ztuhlá nafta. Jsem z toho dost nasr... ý co se u nás prodává za špatnou naftu. Já dnes své HDi taky nenastartoval -18 C. Starter točil, nic, odtah k nám do servisu, kontrola žhavení vše OK, Nakonec jsem zjistil , že je to naftou, OMV Alpin diesel plus. Byla z toho kaše a to mi tvrdili do -25 C !!!! Tankuji (tankoval jsem ) jen u nich. Konec otcova HDi 66kw rv 2001, tocili sme cca 4vterinove casy asi 7x, mezitim pauza na zhaveni...az po¨tom to zaclo trochu skubat a zaclo se neco dit. Po dalsich 2-3 tocenich to zaclo kuckat a rozjelo se to..neveril jsem tomu, moje 270tkm stare TD chytlo pri stejne teplote -21stupnu na podruhe..sice se stejnym efektem 2-3 valce ) ale chytlo a po chvilce se uklidnilo...ze by to bylo nachylne tak na naftu ? .... myslim, ze hodne lidi bylo pri -20 vcetne me nemile prekvapeno..ja mam momentalne dle merei do -25 nemrzku...a pritom mam v chladici mix ledove triste a snehu aspon tak to vypadalo Nafta: Aral Alpin (nebo jak tomu nadávaj), nové žhavičky, v naftě Bishop Original aditivum a venku -24 (hory). Auto jsem nechal venku skoro 2 dny. Ráno v 6.00 přijdu, nažhavím, škit škit a nastartováno na poprvé. Jízda až do Prahy bez problémů = P406 HDi 2.0 110PSI r.v. 11/2001 Ač tomu někteří z vás asi nebudou věřit, tak kromě těch nových žhaviček a vyměněného palivového filtru u Vašendů bych zcela jistě dal ruku do ohně i za kvalitu toho aditiva Bishop, které tam leju při každé plné nádrži (jiné neberu). [upravil dne 25/1/06 -=Michal=-] Citovat
Milhaus65 Odesláno 26. leden 2006 Odesláno 26. leden 2006 Jo aditivum je dobrá věc ale musí se nalít zavčasu, ne až je nafta hustá, je to napsáno i v návodech pak se nerozmíchá. To TITANa: Problémy 1,4 HDi jsou ne ve vysokoltlaké části ale už v primární mezi čerpadlem v nádrži a vysokotlakým. Tam když smímač zjístí míň jak 0,8 atm, tak to utne ŘJ, aby se common rail nezadřel. Když je to husté tak to nepřeleze. Všechny tyto motoru mají načtenu stejnou závadu. Docela by mě zajímalo diskusní forum našich \"kolegů\" třeba ze Skandinávie nebo Sojuzu tam ta zima je horší a delší. Nejsou rozdíli v pal. systemu pro tyto země. Jaké mají problemy oni? Věřím že je to palivem. Poslední těžkou hlavu se svými motory měl v ČR FORD s commonrailem. Až jim zůstalo stát několik desítek těchto vozů, tak najali firmu která objela 60 čerpaček a zjistili, že 30 % nafty v ČR je NEVYHOVUJICÍ !!! Podle interních instrukcí Peugeot ČR při podobných problemech z motory je jako první odebrání vzorku paliva a expertýza. Citovat
Jarda 206SW Odesláno 28. leden 2006 Odesláno 28. leden 2006 Původně zaslal: Milhaus65 To TITANa: Problémy 1,4 HDi jsou ne ve vysokoltlaké části ale už v primární mezi čerpadlem v nádrži a vysokotlakým. Tam když smímač zjístí míň jak 0,8 atm, tak to utne ŘJ, aby se common rail nezadřel. Když je to husté tak to nepřeleze. Všechny tyto motoru mají načtenu stejnou závadu. co se tyce vysokotlakeho cerpadla, to je konstrukcne delane tak, aby si bylo schopne nasat i z podtlaku 0,5atm, coz je spodni mez. Horni mez je pretlak 2atm. V tomto rozmezi by melo fungovat bezvadne. Jen by me zajimalo - ta hodnota 0,8atm. je zadana v ridici jednotce nebo je to mechanicka zalezitost talkoveho snimace (sepne-nesepne)? Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.