Přejít na obsah

Jarda 206SW

Uživatel
  • Počet příspěvků

    25
  • Registrace

Věci klubové

  • Auto
    Peugeot 206
  • Rok výroby
    2005

Kontakty

  • ICQ
    266331294

Profilové informace

  • Město
    Havlíčkův Brod
  • Stát
    Česká republika

Návštěvy profilu

Návštěvy profilu jsou zakázány a nejsou zobrazeny ostatním uživatelům.

Jarda 206SW's Achievements

Mám víc než 10 odpovědí :-)

Mám víc než 10 odpovědí :-) (2/6)

0

Popularita

  1. Jarda 206SW

    206 1.4HDI a mráz

    Bohužel. Ptal jsem se na tento problem v servisu ještě v době, kdy byl aktuální. Topné tělísko tam sice je, ale údajně ohřívá pouze zpátečku. Náš problém by se asi měl řešit přidáním nějakého dalšího zařízení před palivový filtr.
  2. Jako zakladatel tohoto tematu mam pro vsechny diskutujici malou informaci: klepani se mi podarilo odstranit tim, ze jsem dal auticku poradne pokourit ve vyssich otackach (3000-3500 rpm). Predtim jsem jezdil velmi usporne, nevytacel jsem to na vic nez 2500rpm. Po konzultaci s odborniky v Linzi a v Homburku (vyvoj injektoru pro nakladni a osobni automoily) uz ted vim, ze dlouhy beh pri nizsich otackach nebo vyslovene podtaceni motoru tem injektorum nesvedci. Takze kaslu na spotrebu, mj. i proto, ze ted hodne jezdim po dalnici, beru naftu zasadne od Shellu nebo jeste lepsi od Essa a moturek se paradne srovnal behem asi 5.000km. Jestli jezdite taky hodne usporne nebo mate tendenci motor podtacet, berte to jako radu do budoucna, abyste pak to, co usetrite nemuseli platit v servisech.
  3. prochazel jsem dosavadni diskuse az do r.2003 a nenarazil jsem na zadny problem s injektorem, takze to vypada, ze vadny injektor je asi pekna blbost nicmene nepravidelny chod na volnobeh, kdy za tepla klesnou tocky skoro az na 800rpm (to se mi zda nejak malo) me ponekud drazdi. Otazka: muze diagnostika odhalit pocinajici problem, kdyz ani neproblikne kontrolka na palubce? Chystam se ted na rok do zahranici a nerad bych tam nekde solil tezky love za to, ze se nejaky typek bude skrabat hodiny za uchem a premyslet, co s tim asi je... Mohlo by to byt tim, ze nejaky vstrikovac dava vic/min nez ostatni?
  4. Jarda 206SW

    pumpa paliva hdi

    Cest, dle mych zkusenosti se regulace muze dost hodne zmenit s poctem ujetych kilometru, jakakoliv drobna netesnost na pumpe, vstrikovaci, regulacnim ventilu atd. muze zpusobovat takovehle rozdily tlaku. Dobre by bylo vedet, jestli to dela v celem rozsahu otacek nebo jenom pri volnobehu. Zajimalo by me, jestli chlapici v BOSCH servisu umi i vic, nez jenom precist, co se tam deje - treba sestelovat PID regulator, ktery se o regulaci stara... Jinak oscilace samozrejme neprospivaji, ale kdyz je to kolem 300bar, tak je to jeste to lepsi zlo.
  5. Cest, budte zdravi. kdyz je motor studeny, slape jako hodinky. Kdyz se ohreje, tak to v nem na volnobeh skube a pri rozjezdech a couvani to dost nahlas klepe. Pri vyssich otackach zatim nepozoruji zmenu oproti drive. Je mozne, ze by zacinal odchazet nektery vstrikovac? Uz nekomu nejaky vstrikovac padnul za vlast? Pri kolika km? Diky
  6. Jarda 206SW

    Drnčení 206

    tak zmena teploty to pravdepodobne nejakym smerem posune, ale jakym, to je dost loterie. Jestli tomu dobre rozumim, tak to drnci pri kombinaci urciteho pedalu a otacek - takze asi neco uvolneneho. Zkus najit, ktery plast to dela (urcit blizsi polohu) a potom si v tom miste (nechat) vsechno poutahovat, a to driv, nez to upadne samo
  7. Jarda 206SW

    Drnčení 206

    ze by rezonance - uvolnene plasty? projevuje se to pri urcitych otackach motoru, nebo jen na 4ku a 5ku?
  8. Jarda 206SW

    206 1.4HDI a mráz

    Co dodat, jsi stastny muz, preju ti tento stav udrzet co mozna nejdele. Kratke resume: Nas rozdil nespociva v motorech ale v palivech - kvalita je pumpa od pumpy jina. Bohuzel ne kazdy najezdi desitky km denne a s tim co ma v nadrzi si nejak musi poradit po celou dobu, co mrzne. A to je nase aktualni tema. Ja tankoval u OMV jejich Alpin Diesel, pri teplotach mene nez -20°C se mi ucpal filtr parafinem po asi 30km stale jizdy. Nemam vytapenou garaz, takze parafin ve filtru sam od sebe nepovoli. v diskusi na toto tema bylo zmineno, ze je mozne redit naftu benzinem91 nebo potrolejem, ze starsi modely maji slabe / vypalene vyhrivani ve filtru a novejsi modely by tuto vadu mit nemely. Jsem majitelem novejsiho modelu a s hlubokym mrazem zapasim tez. Teda ted uz ne, tento problem se projevuje pri teplotach kolem 20°C a nizsich. Ted uz je pravda po problemu, ale co bude pristi zimu? budeme zurive diskutovat zase?? Podle me je dobre se tomuto tematu venovat dokud je zima a ucinek pripadne opravy v servisu si clovek muze overit hned.
  9. po delsi jizde 30-50km se mi autindo na volnobech trochu chvěje, coz predtim nedelalo. Volnobeh se ustali asi tak na 900 rpm. Po startu je to v zavislosti na teplote az 980 rpm pri -10°C. Laicky bych rekl jako by tak jednou za 2s jeden vstrik vynechal, nebo za ten motor nekdo skubnul. Proste uz si to tak hezky neseveli. Mam 1.4HDi, 21.000km Cim by to mohlo byt? Da se toho zbavit?
  10. Jarda 206SW

    206 1.4HDI a mráz

    Napada me jeste jedna vec, ktera by s tim mohla souviset - motor naskoci, kdyz je v systemu min. 200bar, to je spodni hranice pro funkci injektoru. Ten tlak vyrobi vysokotlake cerpadlo, ale jak pravi stare prislovi, z hovna bic neupletes - nemas ze zacatku prazdne hadicky? To se da vyzkousek nekolika zpusoby - ale vzdy po delsi pauze 1) posadis do auta svoji milou a nechas ji startovat, pri tom se divas na pruhlednou hadicku na motoru, jestli v ni nejde nejak moc bublin 2) nechas to proste tocit delsi dobu - az 7s (nedobe pro baterku, ja vim) 3) ihned po nastartovani to chcipnes a po male chvilce zkusis znova, kdyz to pujde a motor bude dostatecne studeny, jsou to hadicky 4) nejdriv napumpuj tim cernym balonkem, az nepujdpou bubliny, pak zkus startnout 5)... No ale kdyz rikas, ze to nejde jen v mrazu, tak to asi vzduchem v trubkach nebude... Ackoliv v mrazu muze lecktera hadicka ztvrdnout, objevit se netesnost, nafta spadne.. Zkusil bych to.
  11. Jarda 206SW

    206 1.4HDI a mráz

    no me to startuje uplne v pohode i pri -25 (tzn na poprve), stav 21tis.km, jezdim 35km dlouhe trasy (do prace), r.v.12/2005. Se zvysujicim se mrazem ale klesa muj akcni radius pod 35km, coz je ostatne tematem teto diskuse :D Mam se bat, ze zase nebudu jezdit? Mam v nadrzi smes benalu91 a nafty v pomeru 1:30 + kybl ruznych aditiv, ktera v mrazu stejne byla howno platna.. Jinak na ten benzin to kolem nuly jzdi lip :D:D
  12. Jarda 206SW

    206 1.4HDI a mráz

    asi by bylo zajimavy si to doma ubastlit a zkusit, jak to topi (a kolik to zere), kdyz se to strci do pytliku s vodou pekne vychladnout do mrazaku:mrk: Jestli k tomu neni jiny chladic, nez ta \"tycinka\", tak to asi bude dost slaby, tipoval bych... Kolik ohmu ma ten vykonovej odpor - je to tam uvedeny? maximalni vykon toho topidla se pak zhruba necha spocitat jako P[W]=U[V]*U[V]/R[Ohm], aby to bylo co platny, musi mit odpor nejvic 0,6 Ohm... (na 200W)
  13. Jarda 206SW

    206 1.4HDI a mráz

    muzu se zeptat, co to bylo za tranzistor na konci - jake mel oznaceni? Teda jestli nebyl taky total upeceny. Nemel bys fotku, kde se to na tom filtru nachazi a co k tomu vede za konektor? Jak tak na to koukam, tak mi pripada, ze je to permanentne pripojeny na baterku/zapalovani a jak klesa teplota na nejakem termistoru uvnitr toho topitka, tak to priotevira do zkratu ten tranzistor na konci, no a ten je ochlazovany protekajici naftou. Genialne jednoduche, lec ponekud vyhorele.
  14. Jarda 206SW

    Dvere - rychle PLS

    nejni to treba zamceny?:D sorry, to byla ode mne svinarna:roll mirne nasili jeste neni fasismus - nejsou primrzly tesnici gumicky kolem ramu dveri? jestli jo, pomackat po obvodu a stalym mirnym tahem se snazit otevit.. Neco podobneho jsem mel u zadnich dveri na sve byvale 106 XND /1995. Povolily mrazy, povolily i dvere. Pak jsem prostriknul vsechny zamky vonavym olejickem (WD40) a dobry.
  15. Jarda 206SW

    206 1.4HDI a mráz

    no jestli jsi tak drsny beta tester, tak mas moji poklonu. Kazdopadne me to zajima. Kdyz se neozves, budu si myslet, ze to asi bouchlo...:) ja opticky nezkontroluju nic, kabelu je tam jak nas.eto, vim prd jestli je to cidlo na vodu, na tlak, na teplotu nebo to podelany topeni....
×
×
  • Vytvořit...