Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Benzín, Nafta, Akumulátory? Nebo vlastní pohon? Toť otázka :D


Weri 605

Recommended Posts

před 3 hodinami, Radovanek napsal:

A o jakých dotacích pánové mluvíte?...

no, jak třeba zmínil @Fruktis to placení na obnovitelné zdroje. Nechci, nefunguje, nevěřim tomu a stejně platím. Dotace na biopaliva (tos teda zmínil ty) je děs a hrůza, týpci, co to prosazovali z přesvědčení se teď pro změnu otáčej k elektromobilitě. Různý "výhodný" nesmysly(tarify apod), když si někdo koupí elektromobil atd atd. Je to hrozný, jak nám to někdo furt nutí, protože si myslí, že má pravdu a že jde o alternativu. Jenže to nefunguje. Elektromobilita zatím není plnohodnotnou alternativou ke spalovacím motorům, zatím je to v pochcanejch plenkách a štve mě, že mi to furt cpou. Až to bude opravdu výhodný, tak si to samo prorazí cestu. (zatim chabý, tak to nikdo nechce, tak to je)

To, že někdo dotuje fabriky na spalováky je stejnej bulšit, ale tam to chápu, fabriky zaměstnávaj tisíce lidí. Až budou fabriky na auta vyrábět jen elektromobily, protože to bude sakra pecka a výhodnej byznys, tak zas budou cpát dotace tam. Když se elektromobilita prosadí, (protože třeba bude dobrá...), tak se zas budou dotovat stavby a rozvody sítí atd. Já teda osobně sem proti jakejmkoli dotacím, ale ten zelenej fašismus, včetně elektromobility, je k zblití a je proti selskýmu rozumu.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

A ty jsi fakt přesvědčený, že je fajn dotovat fabriky na výrobu spalovacích aut, pro které nemáme u nás prakticky žádné suroviny a které jezdí na dovážená paliva a zasírají nám životní prostředí, když obrovské balíky peněz z jejich provozu posíláme na arabský poloostrov a do Ruska? Jedni si za to stavějí sjezdovky na poušti a umělé ostrovy, plus pro potěchu cvičí teroristy, druzí obsazují náhodně země kolem dokola. A to proto, abychom měli práci, fakticky si kopali hrobeček? To je fakt selský rozum? Podle mne je tohle k zblití. 

Během léta by měl Hyundai začít vyrábět v Nošovicích elektromobily, zřejmě Kona. 64 kWh, dojezd z Nošovic do Prahy na 1 nabití s rezervou. Elektromobilita je dobrá už dnes. Jezdi s tím týden dva a pochopíš. Cenově je jinde, jako každá nová nedostatková věc, prakticky na všechny elektromobily se čeká skoro rok, pokud nechceš skladovku a těch je v podstatě taky nula, protože je používají jako předváděčky. Minulý týden jsem k testu poptával starý dobrý Kia Soul EV s novou silnější baterkou. Nikde ho nemají a neví, kdy bude. Představen byl loni v listopadu 2018, nestíhají vyrábět.

Stavby a rozvody sítí dotujeme právě nyní, protože se stále opíráme o velké zdroje, z nichž je třeba elektřinu rozvádět do míst spotřeby. Jakmile decentralizuješ, začneš vyrábět v místě spotřeby, nic stavět nepotřebuješ a vše Ti vydrží násobně déle. 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Takže az taká pecka tie elektromobily nie sú, keď sa čaká na to viac ako rok. 

Keby MND  a Transpetrol vyťažili toľko ropy ako šejkovia a putinovci , nemuseli by sme ich podporovat, ale aj tak to ide do súkromných vreciek. Vyroba FVE je doménou Číny, ako všetko, takže zasa nič doma neostane.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ježíši co jsi nepochopil na tom, že právě pecka jsou, protože je nestíhají vyrábět? 

Že jsme díky chybějící politice předali výrobu do Číny a tím zlikvidovali evropské výrobce je naše vina. Jeden byl třeba tady na Valašsku.

Dotaz na Pesastora - ses nepochlubil, že měli Petrolheadi v USA v květnu svátek - Great Lakes Big Rig Challenge 2019 Burnout Compilation . To je podobný spalovací hnus, jako ti chudáci, pálící gumy 😡

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Dotazy na Radovanka:

- Tys nepochopil ze Te tady zamerne porvokuju abys dal najevo svou elektrodemagogii, zaslepenost a jen velmi povrchni vyctene vedomosti?

- kazda dotace zkresluje a pokrivuje trh. At je to elektromopbilita, biopaliva nebo jakejkoli jinej zelenej slunickarskej nesmysl. Kdyz je elektromobilita tak sQjela, trh ji vynese do oblak i bez dotaci.Souhlasis?

- kolik ma kazdy z nas na fakture za elektrinu v kolonce "obnovilelne zdroje"? Co kdyz my petrolheadi nechceme tohle a chceme starej dobrej atom? Nebylo by sparavedlivejsi to s tou zelenou propagandou udelat jako s cirkevni dani v Nemecku/Rakousku - at si kazdej prispiva kam ho srdce tahne? Ono by se ty vetrniky prestaly zejme rychle tocit a nabijeci stanice zadarmo by zmiely v propadlisti dejin. Navic buy stat od Tebe vykupova Tve elektroFV prebytky za nedotovanou a spravelivou cenu!

 

Upraveno uživatelem pesastor
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Víš co ty povrchní vědomosti, ty jsi neprojevil žádné, jen se pořád ptáš. Jako můžeš to nazývat provokace, ale jinak to asi bude vím kulový.

Jistě že se elektromobilita dostane do oblak i bez dotací. Jen co přestaneme dotovat spalováky.

S nápady ohledně skladby faktury jsi tady mimo, to si vyřiď s politiky. Včetně církevní daně. Zkus se podívat co stojí jaderná elektrárna, těžba a výroba paliva do ní, transport a skladování, bezpečnostní opatření, sklad vyhořelého paliva a pak mi řekni, jak tu elektřinu z ní zaplatíš bez dotací......

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

@Radovanek díky za osvětu...takhle jsem o dotacích neuvažoval, že by do toho byly i pobidky továrnam...zase si mohu o trochu rozšířit rozhled..

Nicméně s tou hromadnou dopravou prostě s tebou nesouhlasím, neberu to jako dotace spalovací mobility, ale jako veřejnou službu, a radši uvidím jet jeden autobus než 50 aut...byť ne vždy ten autobus bude plný...ale holt ne každý může řídit auto a je rád za ten autobus...vlak či jiný "cisty" dopravní prostředek vychází o to lépe...

Prostě jsou věci či služby, které ekonomicky rentabilní nebudou a bude je hradit erar... já jsem rád, že díky tomu můžou cestovat i lidi v největší díře této republiky...

Stejně za chvíli to tu bude mít všechno pod palcem jeden oligarcha...a týká se to i alternativních zdrojů...kdy využívá státní moc k nepratelskemu převzetí jisté firmy...ale to je na diskuzi někde jinde...

 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Bohužel Británie se nepoučila z Čezka ani z Dánska a dalších zemí, kde zkusili dotace takhle ze dne na den vypnout. V podstatě kdo chtěl a měl peníze, pořídil si. Ostatní mají smůlu, netuším, jak to tam teď vypadá nákladově.

Ale pěkná prasárna je od nich věc, že najednou mají do sítě dodávat přetoky zdarma. Protože ty přetoky znamenají stejné kouzlo, jako v Čezku. Vyrobím elektřinu na svém domě a co nespotřebuji, posílám do sítě. Kdysi 1 kWh za 14, dnes za 83 haléřů. Jakmile ale elektřina opustí můj pozemek a přeskočí drátem ČEZ Distribuce do sousedova baráku 6 metrů naproti tak HUPS, KOUZLO A JE Z NÍ 1 kWh ZA 5,- Kč. I na tomhle ČEZ nádherně vydělává a hádejte, kdo ta pravidla nastavil. Kdo z Vás to má, pánové?

A ještě jednu prasárnu tu doma máme, nevím, zda ji používají i Britové. Němci měří Netmeteringem. Co do domu nateče zvenčí, od toho se odečítá výroba. Čili měří součtově všechny 3 fáze. Buď platíte za měsíc spotřebu nebo Vám pošlou peníze za výrobu. Když je větší než spotřeba. U nás se ale měří po fázích. Takže na jedné fázi můžete mít přetok ven, za oněch 14-83 haléřů, přesto současně na dalších dvou fázích můžete mít spotřebu 5,- Kč za 1 kWh. I na tomhle ČEZ nádherně vydělává a hádejte, kdo ta pravidla nastavil.

Už asi víte, proč se snažím byt maximálně soběstačný.  Protože tenhle triopol ČEZ, EON, PRE s rádoby nezávislým Energetickým regulačním úřadem je pouze energetická mafie. To by tak hrálo abyste si vyráběli elektřinu pro dům a palivo do auta sami! Nic nebude!

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

před 13 hodinami, Radovanek napsal:

A ty jsi fakt přesvědčený, že je fajn dotovat fabriky na výrobu spalovacích aut...

ne, protože sem napsal ↓

před 15 hodinami, morepower napsal:

...Já teda osobně sem proti jakejmkoli dotacím...

a to tvoje

před 13 hodinami, Radovanek napsal:

... Elektromobilita je dobrá už dnes. Jezdi s tím týden dva a pochopíš...

je blbost! Není dobrá je nekomfortní. Protože ↓

před 15 hodinami, morepower napsal:

...Až to bude opravdu výhodný, tak si to samo prorazí cestu...

Já jezdím na kole, topím dřevem, šetřím elektriku, vodu i přírodu. To je můj postoj.

 

 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

V 7. 6. 2019 at 20:40, Péťa napsal:

Kolik je litia v takovém autě? Mizivé procento...

Tak nějak dumám, jestli není jedno, jestli se ugriluju na benzínu, nebo na lithiu.... Stejně si veselé historky z natáčení budou předávat už jen pozůstalí....

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

To Pavel: kolik lodí Ti jezdí kolem baráku a vedle chodníku, kde Tvoje žena parkuje kočárek s Tvým děckem?

Kecy novinářů, Švedsko stejně jako celá Skandinávije má zásuvky na všech parkovištích, protože by se u nich jinak spalováky ani nerozjely. Jejich auta mívají běžně namontováno nezávislé vyhřívání kabiny i motorového prostoru elektřinou. Nyní tam prostě píchnou elektromobil, do rána je nabitý. naši novináři vydávají odnes za fakt i absurdní reklamu Norů, kde cyklista se prodírá kabely nabíjejících se elektromobilů na sídlišti. Jde o reklamu jejich elektro asociace, aby vláda začala podporovat další zásuvky, aby nedopadli do pár let takhle.

Ano, a vodík explodoval i v USA. Takže s tou bezpečností to není tak horké.

To Hafity: zas je demokracie, a můžeš si způsob kremace svobodně vybrat 😄

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

No čekal jsem vlastně přesně to co jsi napsal. Podsuneš, že jsem si stěžoval, přitom jsem jen postnul odkaz a navezeš se, ať si přinejmenším jedno ze svých dieslových aut vyměním za Iona s desetinovým dojezdem...

Ale to už se nechávám zatáhnout do nic neřešícího tlachání o elektrickém hovně...😂

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Mám z našich silnic takový dojem, že poslední dva roky prostě odcházejí postupně DPF filtry dýzlům, nakoupeným v určitém období. Že nyní nastalo období výměny, která se nekoná. Těch aut, co po přeřazení nebo zrychlení či rozjetí na křižovatce za sebou nechávají černý obláček, je docela moc. Ne že by benzín taky nesmrděl, nebo plyňák, ale tohle je fakt masakr. A asi bude hůř, protože příští rok k tomu dospěje další generace dýzlů. Čili počet vražedných nafťáků se bude už jen zvětšovat. Doplněno o dovoz z Německa se máme fakt na co těšit. 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

    • Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
×
×
  • Vytvořit...