BubakGS Odesláno 30. leden 2025 Odesláno 30. leden 2025 Před 110ti lety f Nju Yorku byly EVčka běžný... ..jen se nám to nějak nedochovalo... Péťa a elton ohodnotil 2 Citovat
Pe.Tr Odesláno 30. leden 2025 Odesláno 30. leden 2025 Fiat jede bomby Milan+ a Péťa ohodnotil 2 Citovat
Hafity Odesláno 31. leden 2025 Odesláno 31. leden 2025 Základní tvar dejme tomu, plecháče nevadí, ale proč je celej předek zamřížovanej tak to mi hlava nebere.... Holt "dyzajn" v době, kdy jsem byl mlád byl o něčem jiném.... Citovat
ozzy56 Odesláno 31. leden 2025 Odesláno 31. leden 2025 (upraveno) možná má ta ,jakomřížka' evokovat masku spalováků , abychom si zvykli , mi se třeba nelíbí ta bezmasková elektroauta, dalo by se říct, že je to poznávací znak nynějších elektromobilů, na druhé straně proč mřížka, když za ní není chladič atd. a bez mřížky je aerodynamika lepší... třeba já potřebuju delší dobu, než se mi auto zalíbí (většinou), že bych byl z dizajnu předku např. Tesly hotový, tak to ani náhodou ( např. když vyjela 207 kritizoval jsem její dizajn, 206 se mi líbila okamžitě..., nakonec se mi po letech ta 207ma zalíbila tak, že jsem si ji koupil), holt., budeme si muset na ty ,divné' předky zvyknout, že bych se po letech vrátil k Fiatu ?? Upraveno 31. leden 2025 uživatelem ozzy56 Pepito a elton ohodnotil 2 Citovat
elton Odesláno 31. leden 2025 Odesláno 31. leden 2025 Mě se teda designově nelíbí. Asi stárnu, protože se mi líbí konzervativní nudné auta, kterého jsem dříve nemohl ani vystát. Hafity ohodnotil 1 Citovat
Pe.Tr Odesláno 31. leden 2025 Odesláno 31. leden 2025 tohle bude asi i spalovak nekde psali kazdopadne to vepredu je LED modul Citovat
Akoc Odesláno 31. leden 2025 Odesláno 31. leden 2025 https://zpravy.aktualne.cz/ekonomika/auto/elektromobilita/z-mnichova-do-berlina-navic-v-zime-nemci-zmerili-dojezd-25-e/r~c166937cdf3311efa26cac1f6b220ee8/ Ten Mercedes by som bral, len cena > 2,6 milióna Kč elton ohodnotil 1 Citovat
ozzy56 Odesláno 31. leden 2025 Odesláno 31. leden 2025 u většiny aut je dojezd na cca 50% oproti udávanému , no comment ale za 4 roky s německýma platama už něco vybrat půjde , možná i ten mercedes Citovat
BubakGS Odesláno 31. leden 2025 Odesláno 31. leden 2025 .... ..mno taky ten muj prispevek byl "lehce" ironicky. Baker Electric ty kocary dost reklame tlacil a postavil po NY desitky nabijecich stanic, ale moc se to neprosadilo... EVcka existuji uz vic jak 110 let, ale jejich princip se moc neposunul. Porad je to elektromotor z casu Michaela Faradaye a baterie z casu Alessandra Volty... Ano, moderni materialy v posledni dobe EVcka docela posunuly, ale treba pro me to jeste neni reseni me mobility... Ano, zacaly se objevovat zajimave konstrukce elektromotoru hlavne z pohledu na pomer velikost/vaha/vykon, ale teserakt, ktery by to cely napajel nam Thor s Lokim jeste nepujcili.. . pavelu96 ohodnotil 1 Citovat
ozzy56 Odesláno 31. leden 2025 Odesláno 31. leden 2025 jedná se mi spíše o to, že v návodu elauta by mělo být: udávaný dojezd platí v období červen až srpen, v ostatních měsících může být až poloviční, v prosinci až únoru i méně , bylo by to fér... a s dojezdem podle WLTP si můžete leda tak vytřít pr*del Citovat
elton Odesláno 31. leden 2025 Odesláno 31. leden 2025 @ozzy56 dojezd závisí na hodně faktorech. Ale věřím, že může skoro odpovídat tomu co píšou. U mě je to klidně až tech 30% , fakt podle stylu jízdy. A proto jsem nešel do e-3008, protože jsem dočetl, že papá daleko víc než píšou. EV jsou supr věc, ale musíš trochu jinak myslet. ozzy56 a Dave_k ohodnotil 2 Citovat
ozzy56 Odesláno 31. leden 2025 Odesláno 31. leden 2025 (upraveno) jasně , chápu že v kopcích a s plným plynem to žere víc elektriky, než při klidné jízdě po rovině, mám už toho načteno tolik, že bych mohl ta auta prodávat, i když mám za sebou jen pár jízd , ale píšu to proto, že ten pitomec, co mi prodával loni auto si taky myslí že je odborník, ale nachytal jsem ho pár dotazama, že věděl o tom autě méně než já , jedná se mi o to, aby se prostě nelhalo a říkala--psala pravda, nee přiblblé normy, které vůbec neodpovídají realitě..., včetně mého ,,oblíbeného'' elektrodědka-- od něj už nečtu nic a nevěřím mu ani kdyby řekl že je dneska pátek Upraveno 31. leden 2025 uživatelem ozzy56 Citovat
sitler Odesláno 31. leden 2025 Odesláno 31. leden 2025 WLTP - Velmi Vyrazne Lehky Teply Provoz Citovat
Dave_k Odesláno 31. leden 2025 Odesláno 31. leden 2025 (upraveno) No WLTP je pro mne jen porovnání mezi jednotlivejma modelama co se rozdílu dojezdu týče. Jelikož je to měřený za velmi podobnejch podmínek, tudíž žádný okecávání. Držet se striktně toho, že někdo napíše "až" je trochu mimo, kór když už o tom má člověk hodně načteno a ví že ten dojezd "až" je něco jako cena "od" někde na krámě. Nejlepší je, když už někdo to auto má a napíše za jakejch podmínek má jakou spotřebu. Stejně jako u spalováku. Ne ty rádoby šupšup testy novinářů, pro který je jízda s EV jen utrpení a za trest. Ještě by mne zajímalo, kdyby udělali výše uvedený test i se spalovacíma autama. Jakej by tam byl rozdíl ve spotřebě vůči udávané výrobcem. Upraveno 31. leden 2025 uživatelem Dave_k Péťa a elton ohodnotil 2 Citovat
BubakGS Odesláno 31. leden 2025 Odesláno 31. leden 2025 @elton ....to jine mysleni si ale musis mit moznost "dovolit" ... bo je porad drahe.. ...a jak jsem tady nekolikrat psal, to ze se Ty (nebo i celkem ja) mas dobre neznamena, ze to tak maji vsichni..... spis jsme vyjimky.... a lip rozhodne nebude.... ..ted krome Cinanu da EU coud i Donald.... a to ze si tady kdysi nabrnknul prvni zenu mu bude srdecne u pr.del.e ... h4wk3y a ozzy56 ohodnotil 2 Citovat
Akoc Odesláno 31. leden 2025 Odesláno 31. leden 2025 Chápem, že je značný rozdiel v dojazde EV, keď sa stále jazdí 130 km/h a za priemerných podmienok podľa WLTP normy. To platí aj pre spalováky. Ale, že Li batérie majú zníženú kapacitu pri nízkych teplotách, by sa predsa dalo riešiť. Ak je to teda významný dôvod prečo je v zimných podmienkach výrazne nižší dojazd EV. Čo bráni tomu, aby bol pomerne malý batériový priestor počas jazdy temperovaný na optimálnu teplotu pre batérie? Citovat
elton Odesláno 31. leden 2025 Odesláno 31. leden 2025 @Akoc zaleži na termo managmentu daného auta, ale ohřev baterie zase žere proud a to zvedá spotřebu. Prostě zima úplně EV nesvědčí. A ještě nějaký čas to potrvá než se to trochu lépe vymaká. Prostě teď jezdím asi za 8 litrů benzínu a v létě to bude jak ta 5 litrů ( jednoduše řeceno), ale mě to nevadí protože kdybych měl skoro 300 koňové auto ve spalováku, tak jezdím za víc. @BubakGSto by byla crazy debata Péťa, Milan+, Pepito a 1 další ohodnotil 4 Citovat
davidse Odesláno 1. únor 2025 Odesláno 1. únor 2025 https://www.garaz.cz/clanek/reportaze-nemci-zmerili-dalnicni-dojezdy-elektromobilu-v-zime-jedna-automobilka-doslova-propadla-21014191#dop_ab_variant=1&dop_source_zone_name=autoweb.sznhp.box&source=hp&seq_no=1&utm_campaign=abtest277_vis_box_impress_varD&utm_medium=z-boxiku&utm_source=www.seznam.cz Citovat
ozzy56 Odesláno 1. únor 2025 Odesláno 1. únor 2025 ono v podstatě jde u mně stejnak o houno, protože jsem hodně retro (nepřekvapivě) a tak nehrozí, že bych zůstal stát s úplně vybitou baterií , i dnes když mám půl nádrže jedu k pumpě, nikdy se mi nestalo, že bych vyjel nádrž do mrtě a pravděpodobně asi nestane vlastně kecám, jednou mi v práci kluk po vojně předal Tatru se slovy ,všechno OK' , tak jsem vyjel a po pár kilometrech to zhaslo--prázdná nádrž, defekt pravé zadní vnitřní a v motoru málo oleje , už s mým autem nikdy nejel..., byl u nás krátce, bo se k nám nehodil--chtěl jenom jezdit a nedělat údržbu Citovat
elton Odesláno 1. únor 2025 Odesláno 1. únor 2025 @ozzy56 proč doplňuješ když máš půl nádrže? Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.