Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Benzín, Nafta, Akumulátory? Nebo vlastní pohon? Toť otázka :D

Recommended Posts

Odesláno

Základní tvar dejme tomu, plecháče nevadí, ale proč je celej předek zamřížovanej tak to mi hlava nebere.... :roker

Holt "dyzajn" v době, kdy jsem byl mlád byl o něčem jiném....

Odesláno (upraveno)

možná má ta ,jakomřížka' evokovat masku spalováků , abychom si zvykli :myslim , mi se třeba nelíbí ta bezmasková elektroauta, dalo by se říct, že je to poznávací znak nynějších elektromobilů, na druhé straně proč mřížka, když za ní není chladič atd. a bez mřížky je aerodynamika lepší...

třeba já potřebuju delší dobu, než se mi auto zalíbí (většinou), že bych byl z dizajnu předku např. Tesly hotový, tak to ani náhodou :bojim ( např. když vyjela 207 kritizoval jsem její dizajn, 206 se mi líbila okamžitě..., nakonec se mi po letech ta 207ma zalíbila tak, že jsem si ji koupil), holt., budeme si muset na ty ,divné' předky zvyknout, že bych se po letech vrátil k Fiatu ?? 🤠

Upraveno uživatelem ozzy56
Odesláno

u většiny aut je dojezd na cca 50% oproti udávanému 😯, no comment :roker

ale za 4 roky s německýma platama už něco vybrat půjde , možná i ten mercedes 👍

Odesláno

....:D ..mno taky ten muj prispevek byl "lehce" ironicky. Baker Electric ty kocary dost reklame tlacil a postavil po NY desitky nabijecich stanic, ale moc se to neprosadilo...    EVcka existuji uz vic jak 110 let, ale jejich princip se moc neposunul. Porad je to elektromotor z casu Michaela Faradaye a baterie z casu Alessandra Volty...   Ano, moderni materialy v posledni dobe EVcka docela posunuly, ale treba pro me to jeste neni reseni me mobility... Ano, zacaly se objevovat zajimave konstrukce elektromotoru hlavne z pohledu na pomer velikost/vaha/vykon, ale teserakt, ktery by to cely napajel nam Thor s Lokim jeste nepujcili.. . :D 

Odesláno

jedná se mi spíše o to, že v návodu elauta by mělo být: udávaný dojezd platí v období červen až srpen, v ostatních měsících může být až poloviční, v prosinci až únoru i méně 😂, bylo by to fér...

a s dojezdem podle WLTP si můžete leda tak vytřít pr*del :roker

Odesláno

@ozzy56 dojezd závisí na hodně faktorech. Ale věřím, že může skoro odpovídat tomu co píšou. U mě je to klidně až tech 30% , fakt podle stylu jízdy. A proto jsem nešel do e-3008, protože jsem dočetl, že papá daleko víc než píšou. EV jsou supr věc,  ale musíš trochu jinak myslet. 

Odesláno (upraveno)

jasně , chápu že v kopcích a s plným plynem to žere víc elektriky, než při klidné jízdě po rovině, mám už toho načteno tolik, že bych mohl ta auta prodávat, i když mám za sebou jen pár jízd 🙈, ale píšu to proto, že ten pitomec, co mi prodával loni auto si taky myslí že je odborník, ale nachytal jsem ho pár dotazama, že věděl o tom autě méně než já :(,   jedná se mi o to, aby se prostě nelhalo a říkala--psala pravda, nee přiblblé normy, které vůbec neodpovídají realitě..., včetně mého ,,oblíbeného'' elektrodědka-- od něj už nečtu nic a nevěřím mu ani kdyby řekl že je dneska pátek 😂

Upraveno uživatelem ozzy56
Odesláno (upraveno)

No WLTP je pro mne jen porovnání mezi jednotlivejma modelama co se rozdílu dojezdu týče. Jelikož je to měřený za velmi podobnejch podmínek, tudíž žádný okecávání. Držet se striktně toho, že někdo napíše "až" je trochu mimo, kór když už o tom má člověk hodně načteno a ví že ten dojezd "až" je něco jako cena "od" někde na krámě. Nejlepší je, když už někdo to auto má a napíše za jakejch podmínek má jakou spotřebu. Stejně jako u spalováku. Ne ty rádoby šupšup testy novinářů, pro který je jízda s EV jen utrpení a za trest.

Ještě by mne zajímalo, kdyby udělali výše uvedený test i se spalovacíma autama. Jakej by tam byl rozdíl ve spotřebě vůči udávané výrobcem. :myslim

Upraveno uživatelem Dave_k
Odesláno

@elton ....to jine mysleni si ale musis mit moznost "dovolit" ... bo je porad drahe.. :D ...a jak jsem tady nekolikrat psal, to ze se Ty (nebo i celkem ja) mas dobre neznamena, ze to tak maji vsichni..... spis jsme vyjimky.... a lip rozhodne nebude.... ..ted krome Cinanu da EU coud i Donald.... a to ze si tady kdysi nabrnknul prvni zenu mu bude srdecne u pr.del.e ...  :D 

Odesláno

Chápem, že je značný rozdiel v dojazde EV, keď sa stále jazdí 130 km/h a za priemerných podmienok podľa WLTP normy. To platí aj pre spalováky. Ale, že Li batérie majú zníženú kapacitu pri nízkych teplotách, by sa predsa dalo riešiť. Ak je to teda významný dôvod prečo je v zimných podmienkach výrazne nižší dojazd EV. Čo bráni tomu, aby bol pomerne malý batériový priestor počas jazdy temperovaný na optimálnu teplotu pre batérie?

Odesláno

@Akoc zaleži na termo managmentu daného auta, ale ohřev baterie zase žere proud a to zvedá spotřebu. Prostě zima úplně EV nesvědčí. A ještě nějaký čas to potrvá než se to trochu lépe vymaká. Prostě teď jezdím asi za 8 litrů benzínu a v létě to bude jak ta 5 litrů ( jednoduše řeceno), ale mě to nevadí  protože kdybych měl skoro 300 koňové auto ve spalováku, tak jezdím za víc.

@BubakGSto by byla crazy debata 😄

Odesláno

ono v podstatě jde u mně stejnak o houno, protože jsem hodně retro (nepřekvapivě) a tak nehrozí, že bych zůstal stát s úplně vybitou baterií , i dnes když mám půl nádrže jedu k pumpě, nikdy se mi nestalo, že bych vyjel nádrž do mrtě a pravděpodobně asi nestane 😉

vlastně kecám, jednou mi v práci kluk po vojně předal Tatru se slovy ,všechno OK' , tak jsem vyjel a po pár kilometrech to zhaslo--prázdná nádrž, defekt pravé zadní vnitřní a v motoru málo oleje 👍, už s mým autem nikdy nejel..., byl u nás krátce, bo se k nám nehodil--chtěl jenom jezdit a nedělat údržbu 

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...