myšut Odesláno 6. srpen 2017 Odesláno 6. srpen 2017 peugeot je proste nedotahly jj, už léta páně 1986 tomu strkali čidlo na výšku hladiny oleje Citovat
libca4 Odesláno 6. srpen 2017 Autor Odesláno 6. srpen 2017 Jaké hovadiny, otec ve sjezdu u baráku stojí každý den a nikdy problém s identifikaci výšky oleje neměl (toyota Corolla r.v. 2013) bratr když přijede na návštěvu taky nic, (Mazda 6) ja s a Brichta koz také nikdy nic, jen vrak ala Peugeot das Problem. myslis, ze sklon viz obrázek by měl být problematicky?(pro změnu jsme byli u známých) Citovat
Vena garážmistr Odesláno 6. srpen 2017 Odesláno 6. srpen 2017 před 4 hodinami, libca4 napsal: to Vena- nedivím se, ze od tebe utekly, jsi úplně mimo a prosím vrat se k tématu, resp me prosbě! Pozor ani jedna neutekla, protože jsem chtěl aby uměli v praxi použít to co se v autoškole učili. Naopak ta poslední mi nejednou řekla že je ráda za to že jsem ji donutil si osvojit základy péče o vůz. A koneckonců řekl bych že spíš bych to viděl na to že ty by jsi si měl zopáknout autoškolu. Aby jsi věděl co je tvojí povinností před každou jízdou. A mohl by jsi nám tady vysvětlit když je podle tebe Peugeot taková hrůza a srágora proč jsi na něj přesedlal z koncernu kterej byl podle tebe tak skvělej. Citovat
MJSytic Odesláno 6. srpen 2017 Odesláno 6. srpen 2017 libca4: Když zaparkuješ čumákem dolů, tak to taky hlásí? Ostatní, kterým to při parkování nic nehlásí, mají v těch vozech taky motory "puretech"? Při kontrole hladiny oleje na rovině je ho tedy dost? Pokud je ho na polovinu měrky, zkusil bych dolít tak, aby ho bylo na 3/4 měrky. Pokud to ani pak nezmizí, nezbývá než se smířit s tím, že ing při vývoji motoru museli něčemu konstrukčně ustoupit a umístili čidlo hladiny oleje tak, že při stání do kopce je čidlo mimo hladinu. Každé auto/motor má své výhody a nevýhody. Tohle je ale, víc než cokoliv jiného, jen s prominutím "blbost", která možná otravuje, ale ničemu nevadí. Osobně považuju za mnohem větší průšvih vrzání zadní nápravy. To sice taky neohrožuje bezpečnost, ale otravuje celou cestu A ještě dodatek. Ten nápis "Service" neznamená, že máš jet do servisu, ale že máš něco zkontrolovat. Service to hlásí, i když ti dojde kapalina v ostřikovačích. Ale to je jen tak k odlehčení. Citovat
JVT Odesláno 6. srpen 2017 Odesláno 6. srpen 2017 (upraveno) libca4 tak ještě jednou a naposled. To čidlo výrobci automobilů začali montovat pro líné majitele svých výrobků. Ono se před lety muselo dolévat olej o dost častěji, než je to nutné dnes v moderních vozech. Olej tenkrát každý řidič automaticky kontroloval. Majitelé dnes kapotu neotevřou, olej nekontrolují. Řekl bych i to, že dnešní řidiči mají o hodně menší vědomosti o tom co a jak pod kapotou je. Ano chápu, každý jsme odborník v jiném oboru. Dnes si auto koupí každý, dříve to byl většinou fanda to této techniky. Místo spokojenosti, že čidlo zaznamenalo změnu hladiny oleje jen plácáš hlouposti. Možná by stálo za to se zamyslet nad tím, jak je na tom čidlo hladiny oleje u koncernových vozů s přesností, když tu prokazatelnou změnu hladiny nezaznamená. Doufám, že jsi si třeba ve sklence s vodou ověřil změnu hladiny při jejím náklonu a nezpochybňuješ to. Upraveno 6. srpen 2017 uživatelem JVT Citovat
ozzy56 Odesláno 6. srpen 2017 Odesláno 6. srpen 2017 myslím, že tady je zbytečné cokoli vysvětlovat Citovat
libca4 Odesláno 6. srpen 2017 Autor Odesláno 6. srpen 2017 Mně tak připadne, ze Peugeotu byste odpustili, i kdyby vyskočil motor za jízdy ven. jeste to shrnu - problem s identifikaci výšky oleje se objevil jen u 308 Corolla, Octavka, Mazda 6, Micra v pohodě a i přesto tu bude, až na výjimky, psát blbiny o nakloněný hladinach atd. Když to Peugeot neuměl vyřešit jedním cidlem, tak měl dat třeba 2do krize a kdyby alespoň jedno zaznamenavalo hladinu, tak by to bylo OK 308 jsem koupil z důvodu, ze byla, je cca o 100T levnější, jako stejne vybaveny Golf a design koncernu uvnitř vozu je nuda. Nevím, jak je na tom třeba současná octavka bez viceprvku vzadu, ale moje 308sw na zvlněné vozovce dost nepříjemne uskakuje a pokaždé jinak Octavka 2na tom před deseti lety byla o mnoho lépe! O odstupnovani převodovky a jejím chodu ani nemluvě. Jelikoz tato diskuze nic nepřináší a příspěvky tu dávají lidé, kteří 308ani nemají, aby mohli udělat pokus, o který jsem zadal na začátku, tak ..... Citovat
MJSytic Odesláno 6. srpen 2017 Odesláno 6. srpen 2017 Mne by jen zajímalo, jestli to teda chceš nějak vyřešit, nebo je to jen vlákno, aby sis zanadával na Peugeota? Protože jsou jen dvě možnosti, tvé vytoužené odpovědi od majitelů stejného motoru. NE - ani při stání do kopce mi to nízkou hladinu nehlásí ANO - při stání do kopce mi to hlásí nízkou hladinu A ani jedna z odpovědí ten tvůj problém ale sama nevyřeší, ne? V prvním případě budeš mít asi problém jen ty a budeš muset zajet na záruční "opravu" a v tom druhém se s tím budeš muset smířit a dokud se auta nezbavíš, nadávat na motor roku 2015,16 a 17 Jinak když zmiňuješ ten koncern. Služební O2 hlásí nízkou hladinu oleje během startování (oleje je dost) a je jedno, jak stojí Citovat
ozzy56 Odesláno 6. srpen 2017 Odesláno 6. srpen 2017 čas od času se tu někdo takový jako ty objeví, nechápe fyzikální zákony, mele furt o tom, že mu něco na pežotě nevyhovuje, konstruktéři měli něco udělat jinak, porovnává neustále s koncernem, jak to bylo kdysi jiné-lepší..., tak snad bude opravdu lepší to prodat a koupit koncern , nebo tu chceš vypisovat do alelujá? nikdo tu netrvrdí, že pežot je nejlepší, v mnohém je koncern lepší, ale tady tím skuhráním svoji situaci nezměníš možná by stačilo v tvém případě vyčistit konektor olej. měrky nějakým čističem ve spreji, nebo vyměnit samotnou měrku--jako,že je vadná, chápeš to?? prostě porucha jako u všech jiných značek aut Citovat
P607Olda Odesláno 7. srpen 2017 Odesláno 7. srpen 2017 (upraveno) Odskakování zadní nápravy jsem řešil zde dotazem na řidiče 308 ve firmě jsem zjistil, že taky odskakuje, necháme vložit podložky, napíšu výsledek. 308SW má podle dokumentace základní sbíhavost zadní nápravy 5,3 mm (součet), což se mi zdá moc, vzhledem k tabulce v citovaném vlákně. Konstruktér zřejmě předpokládá, že auto jezdí průměrně zatíženo a náprava se ohne do správné sbíhavosti. Pokud se jezdí trvale prázdný, tak náprava se neohne. Bohužel, musím toto konstatovat jako skutečnost. Upraveno 7. srpen 2017 uživatelem P607Olda Citovat
TomasARN Odesláno 7. srpen 2017 Odesláno 7. srpen 2017 A nieco take s napravou by malo byt aj na 508sw Citovat
P607Olda Odesláno 7. srpen 2017 Odesláno 7. srpen 2017 U 406 se zadní sbíhavost seřizuje, protože má více prvkovou nápravu s excentry. 308, 307, 5008 "nelze" seřizovat seřizovacím prvkem k tomu určeným, ale lze vložit podložky (neautorizovaný zásah). Citovat
P607Olda Odesláno 7. srpen 2017 Odesláno 7. srpen 2017 508 odhaduji, že má víceprvkovou, takže lze seřizovat. Otázkou (i u 406, 607) zda to v běžném servisu geometrií udělají správně. Viz asi milion vláken v sekci 406, 607. Citovat
HonzaZ Odesláno 7. srpen 2017 Odesláno 7. srpen 2017 Ano, P508 má víceprvkovou, stejně tak P407 a P406 Citovat
P607Olda Odesláno 7. srpen 2017 Odesláno 7. srpen 2017 (upraveno) libca4: hlášení, které zde popisuješ, je neobvyklé. Zkontroluj na rovině výšku hladiny měrkou, případně dolej k horní rysce a vyzkoušej. Pokud hlášení nezmizí, reklamuj. Na úpravu sbíhavosti zadní nápravy jsem objednán na příští týden do mého oblíbeného servisu. Pak, a po vyzkoušení, podám informace, zda to pomohlo. Mluvil jsem s řidičem, který jezdí v 308SW, říkal, že to odskakuje dost (a druhý řidič taky potvrdil). Když to reklamoval, tak mu v autorizovaném servise řekli, že se mu to zdá... Škoda, že si autorizovaný servis takto kazí jméno, tvrdit to do očí zkušenému řidiči. Většina z nás má najeto přes milion, různými auty, v různých podmínkách (sníh, serpentiny). Opravdu už rozeznáme, kdy auto nesedí na silnici. Upraveno 7. srpen 2017 uživatelem P607Olda Citovat
TomasARN Odesláno 7. srpen 2017 Odesláno 7. srpen 2017 (upraveno) Nazov temy je v prudkom kopci, co si dal tie fotky, tak to nie je vobec prudky kopec. Pod pojmom prudky kopec si predstavujem taky, na ktorom som stal s Golfom a pri zaradenej rychlosti sa na nom auto neudrzalo a po zatiahnuti rucnej brzdy to bolo len tak tak Upraveno 7. srpen 2017 uživatelem TomasARN Citovat
libca4 Odesláno 7. srpen 2017 Autor Odesláno 7. srpen 2017 (upraveno) Auto je zrovna v servise (odloupal se lak ze dveří, do reklamace jsem přidal i nesprávnou diagnostiku oleje) budu trvat na tom, aby při převzetí stalo auto v kopci, pokud bude svítit kontrolka, vůz neprevezmu. Btw je to již 4reklamace poprve jsme byli odtazeni(auto po stání v kopci spadlo do nouzaku) + nesvitilo svetylko v prihradce u spolujezce(již od koupě) podruhe praskly podbeh předního kola, ve spojnici u prahu + ta kontrolka na olej třetí teď ten lak + olej Uskakovani zadku je zřejmě tím, ze to nemá viceprvek, ne? na nové auto v zaruce trosku dost Upraveno 7. srpen 2017 uživatelem libca4 Citovat
Ajap Odesláno 8. srpen 2017 Odesláno 8. srpen 2017 Toho oleje tam máš cca třetinu, to bych dolil, přestane to řvát... OLDA: Že je auto při výrazné nerovnosti v zatáčce trochu neklidné, jsem si všiml už při cestě z autosalonu. Objižděl jsem kolonu a jel jsem docela pilu po poměrně rozbitých okreskách Spíš bych to viděl konstrukčně jako kombinaci nízké hmotnosti (v techničáku mám 1160kg), velké tuhosti auta (oproti mému bývalému) a poměrně tvrdého odpružení. Ale hlavně řízení je dost citlivé a přitom jde lehce, má to předpokládám elektrické servo oproti hydraulice u staré 308, když to s člověkem hází tak se "auto" pak hůř drží - a to bych viděl jako nejzásadnější. Každopádně jízdní vlastnosti jsou velmi dobré, oproti staré 308 šlo auto hodně dopředu hlavně v rámci tlumení nerovností. Citovat
P607Olda Odesláno 8. srpen 2017 Odesláno 8. srpen 2017 (upraveno) Jezdil jsem 405, 605, 406, atd., jízdní vlastnosti perfektní, nejlíp 605. Pak 607 a 5008 horší jízdní vlastnosti. U 607 jsem se natrápil se sbíhavostí vzadu, u 5008 jsem volil úpravu. V každém jmenovaném více než 100, až 300 t. km. Zadek nemá uskakovat, to dokazuje např. OI, Fabia i Favorit, auta s pevnou zadní nápravou. Uvidíme po úpravě. Upraveno 8. srpen 2017 uživatelem P607Olda Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.