Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Cukání motoru při 1500-2000 otáčkách

Recommended Posts

Odesláno

Ahoj, 

také mě začalo trápit cukání. Zkusím popsat a pokud můžete, tak prosím poraďte:  Mám 807 rv2009; 2,0 HDi 100kw 201 tis.km ... dosud vše OK. Běžně tankuji u Shell klasickou naftu (ne ten super premium). Občas vezmu i u Tank-ONO. Tentokrát jsem výjimečně zajel do Albert pumpy a vzal jejich naftu. Od té doby pozoruji, že pokud mám vozidlo v tahu, tak se mezi 1500 a 2000 otáčkami začne cukat. Pokud přelezu 2000, tak cukání přestane. Na volnoběh funguje naprosto OK, pokud jsou otáčky v jakékoli úrovni a vozidlo není v tahu, tak rovněž OK. 

Dostal jsem tip, vyčistit přidáním aditiva VIF a dotankovat novou nádrž lepší naftou. Má šanci tohle pomoci v odstranění nepříjemného chování? 

Máte někdo jakýkoli tip jak to poznat, protože jsem pochopil, že na diagnostice se tento tip závady nedá rozpoznat ...

Ještě dodám, že turbo bylo repasováno minulý rok a spojku jsem nechal udělat před dvěma měsíci komplet novou. Chtěl bych si myslet že to má souvislost s Albertem, ale jak to nejlépe potvrdit či vyvrátit? Blíží se dovolená a nechci s tím jet 2000km.

díky za cokoli

Odesláno

Na doporučení jsem zakoupil aditivum VIF a nalil ho ještě do té stejné nádrže s palivem od ČS Albert. Po ujetí asi 30 km to cukání přestalo a už už jsem si myslel že mám vyhráno. Nicméně po dalších asi 20 km opět lehce začalo. 

Preventivně to zavezu zítra do origo servisu Peugeot, ať tam udělají diagnostiku a podívají se jestli to skutečně nemůže dělat do věčných lovišť odcházející EGR ventil. 

Ráno moudřejší večera.

Odesláno

Takto se často projevuje vadný EGR ventil. Problém ale je v tom, že na diagnostice se nic nezjistí. Zkus odpojit konektor z EGR ventilu a projet se s tím. U 807 je ale poněkud problém se k němu dostat. Je za motorem vpravo nad turbem. Pokud bude problém jak popisuji, tak cukání zmizí. Nejezdi s tím dlouho, za chvíli naskočí chyba.

• O 2 týdny později...
Odesláno

Tak nakonec dohledáno a vyřešeno: EGR ventil to nebyl. Byl sice špinavej jako hrom (nechal jsem preventivně vyměnit) ale cukalo to pořád. Nakonec borci v Peugeot Kopecký diagnostikovali vadu na elektronice turba. Problém by, že (laický popis) se má hlídat přívod vzduchu v rozmezí 0-100% ale u mě tato součástka diagnostikovala pouze 30-70%. Takže výměna součástky za 3000,- a už zase jezdím plynule...

Odesláno

Říct to musím ...PAT12, nic proti tobě ... u spousty nastalých problémů mne zaráží to, že každý jako první vysloví kde bral naftu. A tímhle ta hysterie mezi lidmi začíná. Za mne, TANK ONO a Albert považuji za dobrý zdroj paliva.  :super  :roker

Odesláno

PAT12, nad VIF som rozmyslal, ze ho dam, ale tu som sa docital, ze vela ludom to s VIF robi problemy, tak ak ho budes aj dalej pouzivat a zas nastanu casom problemy, nepouzivaj ho uz

Odesláno

Míla72: Tank-ono považuji za velmi dobrou ČS, ale beru jen tam pokud není k dispozici Shell. Albert jen velmi výjimečně a mé potíže nstali právě po tomto tankování. Proto jsem to tomu přisuzoval a dva servisy mi řekli totéž. Vyjet nádrž, dát VIF a zkusit jestli s novou to nepřestane. Naštěstí souběžně jsem udělal diag u Kopeckého a ti na to přišli. Potíž udělala tato součástka: http://www.azturbo.cz/cz-detail-964361-snimac-polohy-ventilu-peugeot-407-2-0hdi-100kw-rv-04-snimac.html

• O 2 týdny později...
Odesláno

Zdravím,

mám podobný problém, pokud jsou otáčky někde mezi 1800 - 2100 tak motor pocukává, je to ale také jenom mírné škubání. Nechá se to vypozorovat i na volnoběch. Jinak nejvíce to je cejtit na 3 a 4 převodový stupeň když se udržuje konstantní rychlost (někde na rovince 60-70km/hod.) Pokud tomu přidám a je auto v tahu tak už jede normálně. Je to Peugeot 307  r.v. 2005 po faceliftu 100kw, 2.0 HDI, cca 180 000km. EGR jsem dával nový, nechal jsem zkontrolovat vstřiky i čerpadlo.... Máte někdo tip, čím pokračovat dále? Na diagnostice to nic nepíše... Díky moc

Odesláno

No s tím palivem je to logické, pokud vezmu benzín/naftu jinde a najednou je problém, tak se to tak nějak nabízí. A není to zas tak neobvyklé, tchán bral 2-3 roky zpět myslím že právě u Alberta "v akci" naftu do C5 a švagr tam vzal do Mondea - oba měli spotřebu o 1-2l vyšší než normálně a pocitově to taky nejelo. Tím neříkám, že palivo v Albertu musí být nutně špatné, ale u téhle benzinky v tu dobu zřejmě bylo.

Pro změnu kolega vzal naftu do OII 1,6TDi u jedné noname benzínky a při -10°C mu zamrzla. Jinej kolega mně nezávisle na tom prvním říkal, že ať si dám bacha, že tam vzal benzín do skůtru - prej se tomu nějak nechtělo a najel na nádrž mnohem míň km, než normálně.

• O 2 měsíce později...
Odesláno

Dobrý den ..mám podobný problém ..auto cuká a začne kovově rachtat ..ale pouze v takove mezi teplotě ..pokud je auto studené jede v pohodě a když je zcela ohřáte tak také v pohodě ..jen v tom useku než se ohřeje ..usek 2-20 km ..děkuju za rady

• O 1 rok později...
Odesláno

Zdravím, tak cukání odstraněno se zdá. Stačilo vyčistit škrtíci klapku. Jsou tam dva senzory, snímač tlaku a teplota nasávaného vzduchu. Ten senzor na teplotu byl totálně zakarbonovanej, vyčistil jsem to sprejem na škrtící klapky a je zase jak novej 🙂

• O 2 roky později...
Odesláno (upraveno)

Ahoj řeším toto cukání ale na benzínu. Peugeot 307 sw 1.6 nfu. Jemné pocukávání při jízdě kolem 2000ot. Klapka je čistá a volnoběh drží normálně. Ještě se občas stává, že lehce poblikává veškeré osvětlení auta. Najeto 213000km tak si myslím, že altík půjde pomalu do kopru. Při měření dává tak 14.4v jak kdy. Máte nějaké nápady co může dělat to cukání? Svíčky nové originál. Zapalovací rampa nová. Lambda výměna najeto na ní cca 30000km. Už mě to dost s..e  

Upraveno uživatelem Petr..

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...