Přejít na obsah
  • Current Donation Goals

Recommended Posts

Odesláno

Tak se stala taková nehezká věc.  Takto to vypadá,když odejde vypínací ložisko spojky , do toho začal na lamelu téct olej. Teď je Pug v servisu, tak uvidíme ,co se tam vše stalo :)  

Níže takový malý update. Žluté mlhy :mrk

20180831_101607.jpg

• O 2 týdny později...
Odesláno (upraveno)

Mělo to více faktorů.
Za autem se dříve tahali velké zátěže. Do cca 350 000 km byla stále origo spojka. Pak spojka začala prokluzovat,tak se vyměnila. Ale špatně zvolený servis. I přes to,že jsem trval na výměnu celé sady (s ložiskem) ,tak to ložisko nevyměnily. Než se vyměnila spojka po prvé,tak když se drželi otáčky motoru na cca 3000ot/min ,tak se z motoru ozýval rachotivý zvuk (Myslel jsem,že to dělá nějaká kladka/řemenice) . Bohužel to,že se ložisko nevyměnilo jsem se dozvěděl až když odešlo a začalo to v převodovce při rozjíždění rachotit. Takže podle mě ji to ložisko tu převodovku dodělalo. Jelikož tam ložisko bylo 20let. 
Od té doby,co se dávala nové spojka i převodovka,tak z motoru rachotivý zvuk zmizel a celkově rychlosti jsou přesnější. 

Upraveno uživatelem Peu306
Odesláno

Na HDi jsem spojku měnil kvůli lozisku při 280 tkm... ostatní by tak dalších 60 tkm dalo. Ale samozřejmě nové... co to je za servis, že nevymeni ložisko, Kdyz je to dole... :bojim

Odesláno (upraveno)

Servis,který dost o*ebává lidi. Zmiňovat ho tu nebudu. Ale nejsem jediný,kdo si na něj stěžuje a mé auto už tam neuvidí  :)  

Odesláno

Asi není úplně OK, když na budíkách je teplota 80°C a sahara na volnoběh během 5-ti minut sepne cca 10x ? Vždy na chvíli , nejdříve se rozběhne tak na 50% a následně hned na max. Ale vždy jen na chvíli. 
Už jsem díky tomu párkrát potřeboval i kabely. Dochlazuje neustále i po vypnutí motoru a to na dost dlouhou dobu.

Může to dělat jen čidlo na saharu,které je u termostatu,nebo to může způsobovat i něco jiného?

Odesláno (upraveno)

tak bud odeslo hnede cidlo teploty na komore termostatu, nebo je tam spatny kontakt, zlomeny drat, pripadne odesla ridici jednotka v podbehu pred ridicem (casteji teda vyhnijou kontakty v jejim konektoru - konektor je velky obdelnikovy cerny s cervenou vysouvaci pojistkou, nekdy se ale oxidace dostane az dovnitr jednotky)

jeste by mohla byt oxidace kontaktu v kulatem konektoru mezi kabelovym svazkem motoru a hlavnim svazkem auta, na kterem je ta ridici jednotka, kdyz to takhle blbne, vetsinou je spatna nebo zadna informace z toho hnedeho cidla teploty, resil jsem to ted na jare u 406, tam je uplne stejne zapojeni, me vyhnil prave cely ten konektor u jednotky a i jednotka uvnitr a bylo i spatne cidlo teploty, bral jsem vse nahradni (cidlo teda radsi funglovku) ze 306 , kterou mam doma na dily, vcetne kusu kabelaze

Upraveno uživatelem Ferry
Odesláno (upraveno)

Zkusím to hnědé cidlo na termostatu.  Když to nepomůže, tak půjdu po té jednotce . 

Kulatý konektor - měl lehce zoxidovane 3 piny, po vyčištění beze změny. 

• O 2 týdny později...
Odesláno

Dnes proběhla výměna převodového a motorového oleje. V převodovce byl Divinol 75w90 a když bylo chladno,tak šlo hůř řadit.

- Výměna motorového oleje  - Total Quartz 7000 ENERGY + olejový filtr Bosch.

- Výměna převodového oleje - Total 75w80

A jako závěr pro dnešek,dvě podzimní fotky ...  :P :super

20181020_102550.jpg

IMG_20181019_102016636.jpg

IMG_20181019_102151776.jpg

• O 1 měsíc později...
Odesláno

Poslední dobou jsem skoro nic nepřispíval, bylo toho poslední dobou strašně moc.  

Tak abych toto vlákno zase maličko oživil,  tak se maličko rozepíšu,co se vše na Pugovi za tu dobu událo... :mrk

Takže asi první věc,co se měnila,byl airbag spolujezdce, který jsem se konečně odhodlal sehnat.  Ten předchozí se snažil někdo vyndat vydloubnutím,tudíž byl utržený ten vrchní kryt a museli ho držet malé vroutky. 

Jako další věc se měnila napínací kladka, která už strašně rachotila a občas se dokonce i přestala točit . Do toho byl dokonce i povolený alternátor.

Včera proběhla i výměna chladící kapaliny, ke které mi dohnala hlavní hadice do chladiče,která mi vylítla 😁 

Úpravy :  Pod zadními koly podložky 30mm, Pod předními koly 20mm , záslepka stěrače,  Subwoofer,který musím ještě zapojit a přizpůsobit , V zadním platě nově osazené repro 6x9 JBL GTO :super

To je prozatím vše, do budoucna je toho ještě hodně :mrk

20181117_085257.jpg

20181120_174640.jpg

20181202_173736.jpg

20181203_155136.jpg

IMG_20181124_213405402.jpg

• O 1 měsíc později...

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...