Peu306 Odesláno 12. září 2018 Autor Odesláno 12. září 2018 Tak se stala taková nehezká věc. Takto to vypadá,když odejde vypínací ložisko spojky , do toho začal na lamelu téct olej. Teď je Pug v servisu, tak uvidíme ,co se tam vše stalo Níže takový malý update. Žluté mlhy brixtr a radim.1008 ohodnotil 2 Citovat
Peu306 Odesláno 12. září 2018 Autor Odesláno 12. září 2018 Tak je k.o i převodovka. Takže se dnes sháněla. A sehnala se Takže zítra už bude pojízdný s novou kompletní spojkou a novou převodovkou Citovat
Peu306 Odesláno 13. září 2018 Autor Odesláno 13. září 2018 Spojka a převodovka nová a to je blaho . Tak tichý ten motor snad nikdy nebyl . Dokonce to ani tak divně nevrčí, když se drží otáčky. Konečně spokojenost radim.1008 ohodnotil 1 Citovat
Ivkopivko12tka Odesláno 22. září 2018 Odesláno 22. září 2018 Nebaili ste sa, jaká byla možná príčina závady na prevodovke? Málo oleja, alebo dlhodobo nesprávná funkčnost spojky, alebo co k tomu mohlo vésť? Citovat
Peu306 Odesláno 23. září 2018 Autor Odesláno 23. září 2018 (upraveno) Mělo to více faktorů. Za autem se dříve tahali velké zátěže. Do cca 350 000 km byla stále origo spojka. Pak spojka začala prokluzovat,tak se vyměnila. Ale špatně zvolený servis. I přes to,že jsem trval na výměnu celé sady (s ložiskem) ,tak to ložisko nevyměnily. Než se vyměnila spojka po prvé,tak když se drželi otáčky motoru na cca 3000ot/min ,tak se z motoru ozýval rachotivý zvuk (Myslel jsem,že to dělá nějaká kladka/řemenice) . Bohužel to,že se ložisko nevyměnilo jsem se dozvěděl až když odešlo a začalo to v převodovce při rozjíždění rachotit. Takže podle mě ji to ložisko tu převodovku dodělalo. Jelikož tam ložisko bylo 20let. Od té doby,co se dávala nové spojka i převodovka,tak z motoru rachotivý zvuk zmizel a celkově rychlosti jsou přesnější. Upraveno 23. září 2018 uživatelem Peu306 Citovat
MilanF1 Odesláno 23. září 2018 Odesláno 23. září 2018 Na HDi jsem spojku měnil kvůli lozisku při 280 tkm... ostatní by tak dalších 60 tkm dalo. Ale samozřejmě nové... co to je za servis, že nevymeni ložisko, Kdyz je to dole... Peu306 ohodnotil 1 Citovat
Peu306 Odesláno 23. září 2018 Autor Odesláno 23. září 2018 (upraveno) Servis,který dost o*ebává lidi. Zmiňovat ho tu nebudu. Ale nejsem jediný,kdo si na něj stěžuje a mé auto už tam neuvidí Upraveno 23. září 2018 uživatelem Peu306 Citovat
Péťa Odesláno 23. září 2018 Odesláno 23. září 2018 Pro sdílení informací o servisech tady máme vyhrazený prostor. Myslím, že by jsi se měl zmínit, na koho si dát pozor: https://www.peugeot-club.com/forum/38-autoservisy-a-pneuservisy/ MilanF1 ohodnotil 1 Citovat
Peu306 Odesláno 26. září 2018 Autor Odesláno 26. září 2018 Určitě se tam vyjádřím se zkušeností Díky . Bylo hezky,nebylo co dělat,tak jsem si aplikoval vosk od značky Meguiar"s . radim.1008 a Rikic339 ohodnotil 2 Citovat
radim.1008 Odesláno 26. září 2018 Odesláno 26. září 2018 Lesk jako blesk. :super Peu306 ohodnotil 1 Citovat
Peu306 Odesláno 1. říjen 2018 Autor Odesláno 1. říjen 2018 Asi není úplně OK, když na budíkách je teplota 80°C a sahara na volnoběh během 5-ti minut sepne cca 10x ? Vždy na chvíli , nejdříve se rozběhne tak na 50% a následně hned na max. Ale vždy jen na chvíli. Už jsem díky tomu párkrát potřeboval i kabely. Dochlazuje neustále i po vypnutí motoru a to na dost dlouhou dobu. Může to dělat jen čidlo na saharu,které je u termostatu,nebo to může způsobovat i něco jiného? Citovat
Peu306 Odesláno 8. říjen 2018 Autor Odesláno 8. říjen 2018 Prozatím vyřešeno tak,že jsem od sahary vyndal pojistky. Po problému se budu pídit Citovat
radim.1008 Odesláno 8. říjen 2018 Odesláno 8. říjen 2018 (upraveno) Máš dvě vrtule nebo jednu? Sundej masku a koukni na relátka, jestli nejsou zoxidovaný. Upraveno 8. říjen 2018 uživatelem radim.1008 Citovat
Peu306 Odesláno 8. říjen 2018 Autor Odesláno 8. říjen 2018 Vrtule mám dvě. A ty relátka určují jen rychlosti, né? Saharu spíná hnědé čidlo na termostatu? Citovat
Ferry Odesláno 8. říjen 2018 Odesláno 8. říjen 2018 (upraveno) tak bud odeslo hnede cidlo teploty na komore termostatu, nebo je tam spatny kontakt, zlomeny drat, pripadne odesla ridici jednotka v podbehu pred ridicem (casteji teda vyhnijou kontakty v jejim konektoru - konektor je velky obdelnikovy cerny s cervenou vysouvaci pojistkou, nekdy se ale oxidace dostane az dovnitr jednotky) jeste by mohla byt oxidace kontaktu v kulatem konektoru mezi kabelovym svazkem motoru a hlavnim svazkem auta, na kterem je ta ridici jednotka, kdyz to takhle blbne, vetsinou je spatna nebo zadna informace z toho hnedeho cidla teploty, resil jsem to ted na jare u 406, tam je uplne stejne zapojeni, me vyhnil prave cely ten konektor u jednotky a i jednotka uvnitr a bylo i spatne cidlo teploty, bral jsem vse nahradni (cidlo teda radsi funglovku) ze 306 , kterou mam doma na dily, vcetne kusu kabelaze Upraveno 8. říjen 2018 uživatelem Ferry Citovat
radim.1008 Odesláno 8. říjen 2018 Odesláno 8. říjen 2018 Vidíš, na bitron v podběhu jsem zapomněl. Citovat
Peu306 Odesláno 8. říjen 2018 Autor Odesláno 8. říjen 2018 (upraveno) Zkusím to hnědé cidlo na termostatu. Když to nepomůže, tak půjdu po té jednotce . Kulatý konektor - měl lehce zoxidovane 3 piny, po vyčištění beze změny. Upraveno 8. říjen 2018 uživatelem Peu306 Citovat
Peu306 Odesláno 20. říjen 2018 Autor Odesláno 20. říjen 2018 Dnes proběhla výměna převodového a motorového oleje. V převodovce byl Divinol 75w90 a když bylo chladno,tak šlo hůř řadit. - Výměna motorového oleje - Total Quartz 7000 ENERGY + olejový filtr Bosch. - Výměna převodového oleje - Total 75w80 A jako závěr pro dnešek,dvě podzimní fotky ... Moral3z, Karel, radim.1008 a 1 další ohodnotil 4 Citovat
Peu306 Odesláno 5. prosinec 2018 Autor Odesláno 5. prosinec 2018 Poslední dobou jsem skoro nic nepřispíval, bylo toho poslední dobou strašně moc. Tak abych toto vlákno zase maličko oživil, tak se maličko rozepíšu,co se vše na Pugovi za tu dobu událo... Takže asi první věc,co se měnila,byl airbag spolujezdce, který jsem se konečně odhodlal sehnat. Ten předchozí se snažil někdo vyndat vydloubnutím,tudíž byl utržený ten vrchní kryt a museli ho držet malé vroutky. Jako další věc se měnila napínací kladka, která už strašně rachotila a občas se dokonce i přestala točit . Do toho byl dokonce i povolený alternátor. Včera proběhla i výměna chladící kapaliny, ke které mi dohnala hlavní hadice do chladiče,která mi vylítla Úpravy : Pod zadními koly podložky 30mm, Pod předními koly 20mm , záslepka stěrače, Subwoofer,který musím ještě zapojit a přizpůsobit , V zadním platě nově osazené repro 6x9 JBL GTO To je prozatím vše, do budoucna je toho ještě hodně Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.