Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno (upraveno)

Hm tak nevím, poslední jízda Hradcem (včera). Fakt nevím, jakou zelenou vlnu myslíš. Pokud tedy "okruh" myslíš to, co kdysi navrhl Gočár. Nájezd z nejedlýho/štefanů (11). Semafor s Brněnskou - červená, semafor se sborovskou k nemocnici červená, pak přechod pro chodce k nemocnici červená, výjezd na rašínku červená, první semafor na rašínce červená, druhej už dobrý. Jo pokud připočtu červenou na semaforu na štefanů a následně červenou na semaforu u baumaxu (nejedlýho), tak tedy nevím kudy jezdíš, ale žádná zelená vlna tam není.

Ono dopravu v Praze řídí MHD, tramvaje autobusy si svým systém nastavují průjezd, takže zájem na tom, abys projel rychle nemá nikdo. Je zájem, tě co nejvíc zpomalit, abys méně ohrožoval chodce a aby sis příště rozmyslel tam jet. Platí to ale pro všechna velká města. A do oho se přidává faktor rozkopané prahy, omezení, uzávěry.

D11 v omezení jsem si užil, ve středu byl jeden pruh z Prahy, dva do (já jel z Prahy), ve čtvrtek už jeden do Prahy, dva z (já jel do Prahy). Naštěstí směr do jel celkem rozumně, na rozdíl od té středy a jednoho pruhu z Prahy. Takže bacha i na to (Ne-St 2 pruhy do Prahy, jeden ven / Čt-So 2 pruhy z Prahy, jeden do).

Upraveno uživatelem Pacho69
Odesláno

Ale je, na Prahu tedy jezdím vrchem k ČKD. A když se člověk trefí, tak kolikrát stačí ubrat a nemusí ani zastavit. Jen nájezd na okruh z 1/11 je většinou na červenou. Jinak se opravdu dá přes Hradec nahoru na Jičín projet na zelenou nebo taky na červenou vlnu. Záleží na čase průjezdu a rychlosti.

Odesláno

dopraváci z kongresky mají ,,zelenou ,, vlnu . Dělá se to při průjezdech peněz,doprovody ,hlásí to ,kde jsou a kudy jedou .Jsou to vesměs naplánovaný trasy ,Někdy to jezdí ,,fejk,prázdní ...ze cviku .Řídí se to z Bojiště ,celý průjezd, je tam operák na celou Prahu.

Mp ti v tomhle nepomůže . Jedna zelená vlna se dělává na Evropský ,je z kulaťáku až letiště ,pouští se to těma krabicema u křižovatek , říká se tomu Kladno . Jak přijede nějaký prezident ,pouští se to . Pro civily tohle ale není..Vedlejší to zavře a drží Evropu .

Odesláno

Po Evropské jsem už hoooooooooodně dlouho nejel, ale pamatuji si, že v obou směrech byla zelená vlna spuštěna i s návěstí jakou rychlostí má řidič jet, aby k dalšímu semaforu přijel právě na zelenou. Funguje to ještě?

Odesláno
před 40 minutami, oddie napsal:

To bylo v minulém století. 

Sakra, to to letí. Psal jsem dlouho, ale že až tolik???:(

Odesláno

Jezdím Prahou denně a nepřišel jsem na to že by se dala vychytat "zelená vlna" :)  Jezdím z Malešic (Praha 10) na Veleslavín (Praha 6) je to různý.. Když jedu do práce na sedmou tak jezdím Jarov - Novovysočanská - Blanka - výjezd na Hradčanské - Patočkova - Střešovická a uličkama sjedu na Veleslavín.. Cesta takhle brzo ráno kolem 20ti minut :) Rekord mám 16 minut.. Jinak jezdím většinou centrem, když jedu kolem osmé ranní a to už hodně záleží na dopravě, jde to i za 25 minut - ale taky za 50 :D  trasa: Malešická - Ohrada - Koněvova - Florenc - nábřeží - Čechův Most - Chotkovy sady - Kolem hradu do Patočkovy a pak už po Střešovické dál.. :) To samé je když jezdím opačně.. Když je Blanka otevřená tak jedou tou, bohužel ale kolem té páté odpoledne jí často a s chutí zavírají a to pak nezbývá než jet centrem :) Rekord mám cestu domů 18 minut.. Opačný rekord mám ale hodinu a půl :D 

Zkrátka pokud pospíchám tak se opravdu vyplatí použít Waze - krom jednoho případu kdy se stala nehoda těsně předemnou (takže jsem byl první kdo to do Waze hlásil) mě pokaždý appka podržela a provedla nejlepší cestou :) 

Odesláno

radim: k tomu Hradci - na Jičín ale nejedeš na 11, tedy jedeš okruhem opačně z 37 na 33. Nevím, jak jsi to tedy myslel. Jezdím tam celkem dost často, provoz různý, ale vždy z 37 na 11 nebo z 11 na 37. "Zelenou vlnu" jsem tam tedy nepotkal, ani nepamatuju. Při mý smůle vždy skončím na semaforu u Lidlu na 11 a pak už stojím na každým semaforu.

Odesláno

Tak v tom Hradci opravdu něco jako zelená vlna je. Jedna křižovatka na zelenou a další pak už následují. Jen to chytit... Někde jsem tam viděl svítit na semaforu i 60.

Odesláno

Hk od OV - Trebechovic vetsinou stojim na prvnich semaforech - dale je navest kolik mame jet a pokud dodrzim u byvaleho Sparu projedu na zelenou

a dale do prava na JC pokud dodrzim vetsinou 40 tak dale pak jedu na zelenou az k AAA tam se nekdy stoji ale jinak Ok

Ale uznavam jde o okruh ....,nic mene dlouhe ulice jak jsem psal by na zelenou jit mohli obzvlast pokud neni provoz ani MHD tak chodci ... Prikladne ta Europska .... :)

Odesláno
V 8. 6. 2017 at 20:47, Havlicek.Lukas napsal:

cernak - letnany - v holesovickach - blanka - na dejvice pres kulatak a zamrd na evropsky - a pak jen furt rovne ( bocni trasa proflaknuta - cekacka delsi jak na kulataku)

nebo taky nesjizdet na kulatak kde jsou porad kolony ale sjet az na brevnove a pokracovat na vypich a tam sjet doprava a vyjet nahore na evropsky a vyhnout se vsemu. Na vypichu stoji akorat levej pruh......

• O 4 týdny později...
Odesláno (upraveno)

Tak dnes v patek jsem zkusil jet "opet" centrem prez Prahu viz popis v prvnim prispevku cca kolem 10 - 11 prujezd az na Rohanske nabrezi a jedny svetla Milady Horakove a  Evropske vse na zelenou v klidu v pohode.

Jel jsem za nejakou "danskou" osadkou a ty cervene byly spis jejich zasluhou tak ze  cisty cas od sjezdu na C.Most po vyjezd k letisti cca 41min

Cesta zpatky kolem 15hod najezd na Evropskou opet centrem po vyjezd na C.Moste na dalnici peknych 33min a krom cervene v za Letenskym tunelem a Ceskomoravska a pak Podebradska Prumyslova bylo opet vse na zelenou - mozna je nasnade otazka proc ?

Je to tim ze jsou dovolene .... , prazdniny ...... , ??
A nebo jen proto ze to proste jde ....

Upraveno uživatelem Lihous
Odesláno

Zelená vlna v Praze je utopický nesmysl. Pokud to někomu náhodou vyjde přes 3-4 křižovatky (přes den), je to jen výjimka, jež potvrzuje pravidlo ;)

Odesláno

V tom pripade jsem rad ze jsem u te nahody byl a mohl si ji zkusit ..... Nic mene dopravu v praze ma na starosti mimojine p.Dolinek .....

A jak uz zaznelo treba Evropska by mela byt "podminkou" te se vyhnout od Dejvic moc nejde.

Odesláno (upraveno)

Dopravu má v Praze na starosti TSK která má centrální dispečink na Bojišti, jsou spočítané nějaké optimální varianty provozu které jsou v provozu podle dne v týdnu a časového období toho kterého dne.  Ale to aby jsi někde chytnul na semaforu zelenou a pak svištěl nějakým obvyklým dopravním tokem v " zelené vlně " to neumí žádná tato varianta. Protože do těchto optimálních nastavení zasahují v jednotlivých křižovatkách průjezdy MHD, IZS. A další věcí je že bez urážky spousta venkovských řidičů se neumí rozjíždět na semaforech a tím se provoz zpomaluje hlavně na těch frekventovaných  místech . Příkladem může být  křižovatka jako na Harfě tak tam jí řídí průjezd TRAM protože ty mají přednost,  příčně je tam velká frekvence BUS a ty programy jsou tak vybalancované že směr podle kolejí (TRAM ) jede třeba 80 vteřin a ten příčný (BUS) jede 35 vteřin no a je vypočteno že příčně projede třeba 6 OA + 3 BUS jedním směrem no ale pokud na první stojí člověk který se nerozjede v okamžiku bliknutí zelené  tak už projede třeba jen 1 BUS a 2 OA .Chápu že pro nás kteří se na pražských silnicích pohybujeme denně je tohle rutina a že člověk který dojede jednou za čas tak z toho má hlavu jako pátrací balon ale bohužel je to tak a ježdění v každém městě má svá specifika a vždy bude při jízdě v tom kterém městě lepší ten " domácí " oproti  " přespolnímu ".

Další věcí je že do podoby dopravy v Praze se snaží kecat kdekdo a hlavně lidi kteří na to nemají vzdělání ale ani trochu zkušeností nebo selského rozumu ba přímo mají averzi na jakékoliv motorové vozidlo viz sdružení AUTOMAT to je tak geniální spolek že by je měli všechny zavřít do obory a tam ať si rozvíjejí svoje teorie.

( časy a počty aut jsou jen příklad )

Upraveno uživatelem Vena garážmistr
  • O 1 měsíc později...
Odesláno

v Praze je lepší se semaforum vyhnout..vzdycky svítí jiná barva než člověk potřebuje...

v Hradci vlna funguje...od trevechovic docela dobře...ale musí se ridici rozjet inteligentne...ne ze stojím čtvrtý a než projedu křižovatkou tak ten semafor s rychlostma preskace ze 40 na 60 a stejne tu zelenou na další křižovatce nestihnu...takze to nejsou jen vidlaci v Praze...ale i prazaci na vidlákově:aut

ale volat kvůli zelený vlně na tisnovou linku by me fakt nenapadlo...

Odesláno

V Praze se dá semaforům vyhnout? Hm, no tedy přemýšlel jsem o trase třeba do práce, abych se vyhnul semaforům. Asi bych "nějakou" vymyslel, ale najel bych 2x víc kiláků, takže bych neušetřil ani čas, ani palivo. Ono "objízdné" trasy se většinou ucpou stejně, jako ty hlavní, v létě je navíc rozkopané kde co a motat se v obytných zónách systémem jednosměrek navíc s předností zprava, to tak nepřidá.

Jinak Praha - krom rozkopávek skoro všude, posledních cca 30 dní provoz docela na pohodu. Ale začíná se přiostřovat, doprava houstne, rozkopávek přibylo, zas přestanu jezdit autem...

Odesláno

Já to naštěstí mám tak že sice musím autem protože ranní mi většinou začíná před rozjezdem MHD a odpolední mi většinou končí po zatažení MHD a navíc nebydlím přímo v Praze. Ale mám najeto několik alternativních tras a jedna je na území Prahy bez semaforu. Ale je pravdou že se to začíná přiostřovat a navíc na magistrátu asi opět začalo období malování čar. V minulých dnech přemalovali pruhy na mostě Barikádníků a dále ulicí V Holešovičkách moc se to neosvědčilo tak to včera předělávali a výsledek spíš diskutabilní  z mostu se jede jen jedním pruhem pak je nájezd od Blanky tam je ten nájezd rozšířený a dál to pokračuje na dva pruhy rovně k Liberecké a jeden tam odbočuje do těch baráků. Navíc v Davídkové přibyli parkovací místa i na levou stranu u toho fitka BBC čímž se zúžil průjezdní profil na hodně těsno a busem se tam musí jet skoro krokem. A nahoře v Kobylisích a okolo Šimůnkové přibyli modré zóny.  

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...