Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Opravář aut, aneb na co si dát pozor

Recommended Posts

Odesláno

Třeba to tu někde je. Docela dobrá inspirace při nákupu auta. Zrovna toto je Citroen.

Je tam i 3008 a spousta dalších. Prošel jsem skoro všechny a to je teda síla.

Odesláno (upraveno)

Jako doktor. Ví kam říznout co vyndat co nahradit za co tahat a v neposlední řadě jak to dát dohromady aby to fungovalo.

Mě se všeobecně líbí když někdo dělá něco a je vidět, že tomu rozumí.

Ale jak tam tahá toho Tuarega za ty ohnutý vidle . . . . no potěš koště . . .. hustý.

Upraveno uživatelem Honza z Nera
Odesláno

Klobouk dolů, netušil jsem , že se dá s plechem takhle čarovat. Pamatuji si, že jsem v roce 84 viděl klempíře jak dělal přední blatník na nějaké staré auto z 5 cm2 kousků plechu, které vařil k sobě a tím vytvářel ten tvar, ale tohle mě fakt dostalo. 

Odesláno

První majitel nikdy nebourano, potvrzeni CEBIA :D. Na jednu stranu je to fakt borec co dokaze ale na druho stranu je to na zbliti ze třeba ta 3008 se dostane zpet do obehu. A o ty okte ani nemluvim.

Odesláno
před 1 hodinou, radim.1008 napsal:

Když vidím to Porsche, tak by pro něho byl Logan hračka. :D

Tak ten Logan by byla hračka pro leckterého lojzu, a můžeš vzít jed na to, že ho taky nějaký lojza do dalšího oběhu pošle, ale ty bys sám chtěl jezdit ve zmaštěným krámu, když jsi zaplatil za nové? Já ani omylem.

Odesláno
před 8 hodinami, MotoMoto napsal:

Klobouk dolů, netušil jsem , že se dá s plechem takhle čarovat. Pamatuji si, že jsem v roce 84 viděl klempíře jak dělal přední blatník na nějaké staré auto z 5 cm2 kousků plechu, které vařil k sobě a tím vytvářel ten tvar, ale tohle mě fakt dostalo. 

Tak to bylo prase a ne klempíř. To se takhle vskutku nedělá.

Odesláno
Tak ten Logan by byla hračka pro leckterého lojzu, a můžeš vzít jed na to, že ho taky nějaký lojza do dalšího oběhu pošle, ale ty bys sám chtěl jezdit ve zmaštěným krámu, když jsi zaplatil za nové? Já ani omylem.

Nechtěl, proto doufám po zjištění, že se nejedná jen o plechařinu ve vyplacení pojištěné hodnoty. Navíc, už je objednaný nový.

Odesláno (upraveno)

Toho maníka sleduju už dlouho ale má to i svá proti, teda aspoň pro mě. Já si myslím, že vytvarovaný/vyhotovený plech z výroby je stále pevnější než když už jě někde nastavený, vyklepaný, namáhaný na tah či svařovaný a proto nevím jaký by to mělo časem vliv třeba na skrut nosné konstrukce vozu.

Ale zručný je, votom žádná. Zase nechápu on tu buď dělá za pakatel a lidi vytěží z pojistky auta totálku a následně opravenou totálku prodají dále, jinak si to vysvětlit neumím, protože opravovat BMW 750Li které stálo v základu nějakých 2,5 - 3,2 milionů opravdu nemá smysl, protože znám majitelé těchto vozů i ještě dražších a tohle má takovou pojistku, že majiteli je šumafuk zda to naboří nebo někdo jej a hlavně jejich finanční možnosti jsou úplně jinde že.

Upraveno uživatelem Tony Stark
Odesláno
před 12 minutami, MotoMoto napsal:

Oddie a jak se to dělá? 

Pří výrobě jednotlivého kusu vyklepává. Při výrobě několika kusů lze na něco použít kopyto proti gumě.

Odesláno
před 21 minutami, Tony Stark napsal:

.... Zase nechápu on tu buď dělá za pakatel a lidi vytěží z pojistky auta totálku a následně opravenou totálku prodají dále, jinak si to vysvětlit neumím, protože opravovat BMW 750Li které stálo v základu nějakých 2,5 - 3,2 milionů opravdu nemá smysl, protože znám majitelé těchto vozů i ještě dražších a tohle má takovou pojistku, že majiteli je šumafuk zda to naboří nebo někdo jej a hlavně jejich finanční možnosti jsou úplně jinde že.

Ono je taky velmi naivní předpokládat, že to polepuje pro prvního majitele, že... Ten první majitel si z pojistky koupí nové, vrak prodá pojišťovna v aukci, no a kdo ho koupí, nějaký polepovač, který to opraví a pošle dále, protože takových, co nutně "potřebují" machrovat autem, na které ani vzdáleně nemají je mraky, a když se k němu takhle dostanou třeba za polovičku, co na tom, že je třeba křivý do rohlíku a jede bokem jak honící pes, hlavně že to vypadá, tak se o to ještě porvou. A že by to klempíř dělal jako charitu je ještě naivnější.

Odesláno

no skouknul jsem pár těch videí. Jedno se musí nechat ten chlapík ví co dělá. A i je vidět že používá moderní technologie. Za mě bych řekl že to není taková prasečina jako se děje v některých " polepovačských " dílnách tady.

Odesláno

Vždyť ano, přesně o tom jsem psal, i kdyby to on sám kupoval, spravil a následně prodal tak tyhle kousky co jdou přímo od něj budou pofiderního původu proflákla, kde trochu znalý kupec ví co hledat z původu vozidla a navíc auto prodáno jako totálka v aukci se nedá znovu na stejná čísla motoru a kastle přihlásit, nebo ano?

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...