Šalda Odesláno 15. listopad 2016 Odesláno 15. listopad 2016 Chci koupit klukům jejich první auta na dálkový, ale problém je v tom, že musím koupit stejný, aby byl doma klid, kdo má děti ví o čem mluvím Chci se zeptat, když koupím 2 stejný modely, budou se navzájem rušit nebo ne? Já myslím že jo, někdo mě říkal že u těch dražších jsou prý nějaký čipy, a pak se to navzájem neruší, ale tady u těch levných nic takovýho asi není. V tomhle su docela amatér, tak se raději ptám tady, jedná se o tyto auta: https://www.mall.cz/rc-modely-auta/buddytoys-rc-auto-fire-00140 Citovat
kveton Odesláno 15. listopad 2016 Odesláno 15. listopad 2016 Ahoj, tak z toho popisu to zřejmé není, ale mělo by to umět přepínání kanálů právě proto aby se nerušily Jinak samozřejmě dražší vysílačky mají ty čipy k rozlišení Citovat
Šalda Odesláno 15. listopad 2016 Autor Odesláno 15. listopad 2016 Chcu teď koupit jen něco, stejně jim to vydrží měsíc, dýl ne :-) Tyhle jsou 27Mhz, pak ještě za cca stejný peníze mají na Alze i nějaký jiný auta s 40Mhz, to vlastně znamená co? Zeptat se prodavaček nemá smysl, stejně by mě řekli : Já myslím že asi ne, asi se to nebude rušit A vím že tady na klubu je hodně chytrých hlav Citovat
Pe.Tr Odesláno 16. listopad 2016 Odesláno 16. listopad 2016 Jj koupis jedno na 27 a druhe na 40 a budes v pohode jezdit najednou. Nejlepsi jsou na to takove ty kramky v pasazi OC, kde za 400,- koupis fajnove rc a klidne i stejne typy v ruznych barvach s tim ze jeden bude na 27 a druhej na 40 frekvenci. Citovat
Šalda Odesláno 16. listopad 2016 Autor Odesláno 16. listopad 2016 O těch obchůdkách vím , tam by to asi šlo taky koupit. Nicméně tedy asi koupit 2 stejný modely asi nemá smysl, nebo jo? Citovat
Pe.Tr Odesláno 16. listopad 2016 Odesláno 16. listopad 2016 No aby se nepo... Model modrej a cernej a mas klid Citovat
Sniper17 Odesláno 16. listopad 2016 Odesláno 16. listopad 2016 modelářské frekvence 27 MHz, 35 MHz, 40 MHzpro ovládání RC modelů jsou ze zákona vyhrazeny tyto tři frekvence. RC soupravy využívající frekvence 27 MHz určeny spíš pro začínající modeláře a nemají žádné omezení ohledně používaných modelů. Na této frekvenci často pracují i nejrůznější hračky ovládané vysílačkou, ale protože mají většinou dosah jen několik metrů tak většinou nehrozí velké riziko rušení. Pozor ale, tuto frekvenci kromě RC modelů mohou používat i jiná zařízení s větším dosahem (například hlasové vysílačky, dětské chůvičky a podobně) a rušit Vás. Jiná situace je u frekvence 35 MHz. Tato frekvence je určena VÝHRADNĚ pro ovládání létajících modelů, tedy letadel a vrtulníků. Používání této frekvence pro ovládání jiných modelů je nebezpečné a především také nelegální! Pokud ale budete RC soupravu používat jen pro ovládání létajících modelů tak máte menší riziko rušení a je pro Vás vhodnější než frekvence 40 MHz. Poslední čistě modelářskou frekvencí je frekvence 40 MHz. Tato frekvence je opět otevřená všem modelům bez omezení, je na ní možné provozovat jak RC auta nebo lodě, tak i letadla a vrtulníky. Občas se můžete setkat i se zařízeními pracujícími na frekvenci 41 MHz nebo 72 MHz. Zde pozor, tyto frekvence u nás nejsou pro provoz RC modelů povolené a jejich používáním byste porušovali zákon s možností velkých finančních sankcí! Já tedy dělal do rc vrtulníků a vysílačky jsem měl dvě na nich se dala frekvence měnit,co vím od kolegy který jezdí rc buggy tak ty střední auta jsou proti rušení jištěné.To asi bude ale jiná cenová relace Citovat
Šalda Odesláno 16. listopad 2016 Autor Odesláno 16. listopad 2016 Tak to je teda docela blbý, právě jsem chtěl koupit ty modely co jsem dával odkaz, ale to by si teda museli hrát každej v jiným pokoju A zase ty malý modely co jsou třeba v takové té průhledné plastové plechovce nechcu , to už jsem měl a vydrželo to týden, tyhle modely co chci vydrží třeba aspoň měsíc, a i potom si ještě s tím můžou hrát. A když koupím teda dá se říct třeba 2 úplně rozdílný modely, ale oba vysílající na 27Mhz tak se stejně budou rušit? I když budou třeba každej model od jiné firmy? Citovat
vendelinek Odesláno 16. listopad 2016 Odesláno 16. listopad 2016 Taky jsme to doma měli, ten dosah byl asi 5m a stejně se to rušilo,super bylo,když došly baterky, byl pokoj Odesláno z Samsung J 5 Citovat
Radek Hurvajz Odesláno 16. listopad 2016 Odesláno 16. listopad 2016 Šalda, koukni - http://rc-modely.heureka.cz/buddy-toys-brc-00140-rc-auto-zachranari/recenze/?s=6#reviews Ovládání jako rajčáky, čili ne klasicky jedna paka rychlost a druhá směr Citovat
krtek 2 Odesláno 16. listopad 2016 Odesláno 16. listopad 2016 (upraveno) RC model v ( cene cca 150 eur) som kedysi kupoval pre synovca ,doma sa s tym neda hrat je to moc rychle(odhadom 30az 40 km/h )a neuriadis to na malej ploche a na toz nejake 10 rocne dieta uz vobec neuriadi je to hracka na parkovisko ale vyblazni sa s tym aj dospely (svagor nechcel synovca ktomu ani pustit :D)tak sa s tym blaznil ,dalsia nevyhoda ,je to zrac bateriek na plny vykon to vydrzi max 10 minut takze treba dve baterky jednu nabijas a druhou jazdis a baterky brat take aby mali co najviac mAh bolo to v prevedeni bugy malo to vlastne odpruzenie(tlmice :D) tiez to ma akoby podhustene pneumatiky takze pustis to z 1.5m vysky na tvrdu zem a nic sa tomu nestane dokonca to ani neodskoci po dopade kde dopadne tam si sadne takze je to celkom odolne Upraveno 16. listopad 2016 uživatelem krtek 2 Citovat
Sniper17 Odesláno 16. listopad 2016 Odesláno 16. listopad 2016 Proti rušení frekvence je asi nejlepší 2.4Ghz ale to asi nebude nikde přibaleno k autíčkum na dálkáč.a když ano tak rozhodně asi né pro děti. http://www.peckamodel.cz/produkt/rc-modely-a-prislusenstvi/rc-auta-auta-na-dalkove-ovladani/rc-auta-elektro/short-course/rc3750-sc-micro-car-2-4-ghz-short-course-cerna?gclid=CNTZ5Z2QrdACFQEL0wodlDoCXQ Citovat
krtek 2 Odesláno 16. listopad 2016 Odesláno 16. listopad 2016 (upraveno) toto neni na doma je to moc rychle neda sa stym doma hrat je to dost podobne co som kupoval ja s tym budu akurat vkuse burat jaj to bude hluku doma Upraveno 16. listopad 2016 uživatelem krtek 2 Citovat
Sniper17 Odesláno 16. listopad 2016 Odesláno 16. listopad 2016 Já jsem jednou doma zapnul u T-rexe akrobat mod,né že bych chtěl ale ta páčka byla dost blbě umístěná vrtulník se zarafnul do stropu rotor v háji a strop se štukoval Citovat
Šalda Odesláno 16. listopad 2016 Autor Odesláno 16. listopad 2016 Před hodinou, Radek Hurvajz napsal: Šalda, koukni - http://rc-modely.heureka.cz/buddy-toys-brc-00140-rc-auto-zachranari/recenze/?s=6#reviews Ovládání jako rajčáky, čili ne klasicky jedna paka rychlost a druhá směr Právě proto to chci, nepočítám že s tím budou jezdit, ale spíše se jen motat na místě. Jsem se právě díval na YouTube na videa, a celkem slušně to řádí. Jen teda nevím co mám dělat, koupit obě dvě, a vždycky se budou střídat kdo bude jezdit s tím svým :-D Citovat
Radek Hurvajz Odesláno 16. listopad 2016 Odesláno 16. listopad 2016 Ono je nějaké rozlišení i na tech 27Mhz, koupiš dvě a rušit se nebudou, ale musí to tak být nastaveno, některý auta mají i přepinač, ale cena bude nejspíš jinde. Třeba Vaporizer to tušim tak má, ale nevim jistě jestli zrovna on. Skoč do Brna do prodejny s modelama a poptej se co a jak, tam ti poradí. Citovat
Šalda Odesláno 16. listopad 2016 Autor Odesláno 16. listopad 2016 Tak v nějaké speciálce mě poradí určitě, jen se obávám že to tam bude dražší, ale zkusím se podívat na net, v Kr. Poli by jedna prodejna měla být. Citovat
oddie Odesláno 16. listopad 2016 Odesláno 16. listopad 2016 V 27MHz a u těch levných hraček bude FM jak u normálního rádia, rušit se nemusí, jen musí být každý na jiném kanálu, je jich v tom pásmu snad 40? Buď by to mělo být nastavitelné výměnným krystalem, nebo přepínačem, nebo jestli je to napevno, je třeba vybrat ty modely tak, aby měly ty kanály různé, a je hotovo. Citovat
Péťa Odesláno 16. listopad 2016 Odesláno 16. listopad 2016 Před hodinou, Sniper17 napsal: T-rexe Jak velký? Já měl jen 450 Citovat
Sniper17 Odesláno 16. listopad 2016 Odesláno 16. listopad 2016 Já taky on je to sice prcek ale nadělal pěknou paseku už asi rok uvažuji o stavbě MI-24 Hind ale zatím není čas Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.