Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

U 406 jsem měl podobný problém, ale asi to nebude Tvůj případ. Jakmile bylo méně jak 10C pod nulou, tak auto nešlo nastartovat, protože se neaktivoval imobilizér (zůstal ovšem svítit klíček na budících). Nouzové startování probíhalo tak, že jsem fénem nahříval prostor kolem spínací skříňky. Závada vyřešena výměnou cívky co je kolem spínací skříňky.

Odesláno

Napojil som druhú diagnostiku, tá ukázala nejaké chybové kódy a vraj že palivové čerpadlo je bez napätia. tak som ako prvé skontroloval poistky, čo sa mi zdalo zlé tie som vymenil, ale aj tak nič. Ten pán čo prišiel s druhou diagnostikou sa mi bohužiaľ od vtedy neozval, neviem, možno je chorý, už je to skoro 2 týždne. Budem musieť skúsiť ďalšieho známeho servismena. Držte mi palce, lebo auto už teraz budem nutne potrebovať.

Odesláno

A co zkusit od baterky natáhnout na čerpadlo dráty na zkoušku? Když to nemá napětí, tak by se dalo nastartovat takto, ne?

Odesláno z mého E2303 pomocí Tapatalk

Odesláno

Ked uz ste u toho cerpadla tiez som mal tento problem auto len tocilo a tocilo ale nenaskocilo.Cerpadlo v nadrzi nemalo stavu.Elektrikar zistil ze je udajne zla poistkova skrinka neviem teda co presne ci nejaky studak tak ju obysiel dal mi tam nejake relatko, poistku a auto startuje. Akurat mi ta poistka vydrzi asi tak pol roka uz druhu mi uplne ze rozleptalo coz neviem preco...

Odesláno
před 11 minutami, Bystričan Ivan napsal:

Myslíš ako na skúšku? Len neviem kde sa to palivové čerpadlo presne nachádza a kadiaľ je k nemu prístup.

Čerpadlo je v nádrži - súčasť plavákovej mierky.

Odesláno

Tak to zase přispěji se svou zkušeností ze 406 :D:D:D.

S podávacím čerpadlem v nádrži (je to nízkotlaké čerpadlo, protože klasické vysokotlaké čerpadlo je u motoru)  jsem si taky užil své. Měl jsem na něm dvě závady:

1. Ojeté uhlíky - Na nouzové nastartování stačilo pobouchat zespodu nádrž a čerpadlo se rozjelo, potom jsem kopuli nové včetně plováku.

2. Spálené relé - Čerpadlo se na chvíli zapne po zapnutí zapalování a zase vypne. Po nastartování jede pořád. Toto spínání zajišťuje multifunkční relé, které se mi spálilo a musel jsem ho vyměnit (bylo někde v motoru).

Takže být tebou bych zapnu zapalování a poslouchal zda se čerpadlo v nádrži zapnulo nebo ne. Pokud je ticho, tak jsi našel problém. Nicméně se vracíme zase na začátek tématu, kdy jsme radili kouknout se zda je ve filtru nafta a u toho se mohlo i vyzkoušet zda Ti tam podávací čerpadlo naftu tlakuje.

Odesláno
před 10 hodinami, Bystričan Ivan napsal:

Myslíš ako na skúšku? Len neviem kde sa to palivové čerpadlo presne nachádza a kadiaľ je k nemu prístup.

Vydrzis do vikendu?

Podivam se kam jedu a na ty dve minuty se u tebe zastavim.

Odesláno

Straki007 ideš na Slovensko? Ak áno, moje telef.číslo je 907889592, ale je možné, že auto už dám odtiahnuť k známemu do servisu, lebo ma už teraz trochu tlačí čas a do 18.10. potrebujem mať autobusík pojazdný.

Odesláno

Víme, že je v nádrži. Tudíž bude na nádrži dekl a pod ním bude kabel k čerpadlu. Natáhl bych od baterky kabel, připojil na čerpadlo a zkusil, jestli vůbec čerpadlo jde, a když půjde, tak do něho nejde šťáva. :myslim

Nebo počkej na Strakiho. ;)

Odesláno z mého E2303 pomocí Tapatalk

Odesláno

Tím deklem bych si nebyl tak jistý, zdaleka ne každé auto jej má, u 806 jsem musel sundat nádrž, abych se k čerpadlu dostal, a moc bych nedal za to, že to u 807 bude zrovna tak.

Odesláno
před 22 minutami, oddie napsal:

Tím deklem bych si nebyl tak jistý, zdaleka ne každé auto jej má, u 806 jsem musel sundat nádrž, abych se k čerpadlu dostal, a moc bych nedal za to, že to u 807 bude zrovna tak.

Presne tak,nádrž dole :(

Odesláno

Chalani dík, so Starkim007 sme to riešili priamo pri autobusíku cez telefón. Skontrolovali sme káble od poistiek, prepojili sme čerpadlo v nádrži na priamo s baterky, to vrčí - ide, pri vrčiacom čerpadle som sa pokúšal naštartovať, ale nič , tak ako aj predtým. Takže počkám na zajtrajšiu diagnostiku a ak sa veľmi nas....em tak to dám ešte zajtrá odtiahnuť do servisu a nech sa tam s tým hrajú ( dúfam že za rozumnú cenu ). Ešte raz dík, ak by mal niekto ešte nejaký nápad budem rád. Chcem vám všetkým poďakovať  a starkimu 007 aj za čas ktorý mi venoval cez telefón.   Veľké Díííííííííííííííík 

Odesláno

Tak chalani a autobusík je doma. pri poslednej diadnostike mi zistili, že je predsa len niečo so snímaním otáčok. Vadný bol snímač otáčok klukovky. vymenili ho v servise, ešte bola chyba v nejakej kabeláži, že to tam bolo zvláštne optavené a skratovalo to, preto vraj zhorel aj ten snímač. Ale vďaka Bohu už znova jazdíme. Stálo ma to cca 200,- €. Ďakujem vám všetkým za rady a pomoc.  :super

• O 6 měsíců později...
Odesláno

Zdravim, tak jsem dneska zůstal na křižovatce.
Ráno nechtělo chytit, po dlouhém točení nakonec chytlo, ale auto se strašně klepalo, motor byl velmi neklidný. Při zvýšení otáček normálně jelo, při nízkých se klepalo auto, velmi neklidný motor, žádný tah. Pak zdechlo při rozjezdu na křižovatce  a konec. Nelze nastartovat už vůbec. Kontrolka se žádná nerozsvítila. Kde začít?

¨Fiat Ulysse 2.2 94kw 2005

• O 3 měsíce později...
Odesláno

Ahoj, tak aj moj Peugeot 807 umrel. Nejde nastartovat, ale ked som napojil cerpadlo na batieriu, tak auto nastartujem.Bude BSM skrinka?

Peugeot 807; 2,2 hdi; r.v.2006

Odesláno (upraveno)

kamaz: A co pojistka, tu jsi kontroloval? A krome pojistky zkontrolovat narazovy spinac.

V tomto tematu je schema pojistek 

Upraveno uživatelem HonzaC2
Odesláno (upraveno)
před 20 minutami, HonzaC2 napsal:

kamaz: A co pojistka, tu jsi kontroloval? A krome pojistky zkontrolovat narazovy spinac.

V tomto tematu je schema pojistek 

Poistky som vsetky presiel su OK a aj auto slo cca minutu normalne,ale potom zhaslo. Len som mal tu BSM skrinku vonku a kontakty som prestrekol konta sprejom a auto blbne este viac. Mam vypnuti kluc a idu stierace a svetla. Uplne autu zacalo sibat. Narazovy spinac som hladal ako prve a nenasiel som ho.Asi ho tam nemam.

Upraveno uživatelem kamaz

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...