FrantaCV Odesláno 2. červenec 2016 Odesláno 2. červenec 2016 Ahoj klubáci. Máte někdo zkušenost s tímto udělátkem? https://www.euronics.cz/compass-na-odsavani-oleje-a-nafty-12-v-cps07248/p378072/?gclid=CjwKEAjwzN27BRDFn9aAwLmH2yISJABWuEXcx6vwWoOU7I7jgAljXlp3FhBRAWE9Yp-TYxvv0O7SNBoCVbPw_wcB Přijde mi to lepší, než se válet pod autem s rukávem plným oleje. Otázka zní zda to také funguje jak uvádí výrobce. Nedávno jsem něco podobného zahlédl v Lidlu za "pár šupů", ale tyhle cenové "bomby"??? Citovat
mmartinkovic Odesláno 2. červenec 2016 Odesláno 2. červenec 2016 Nie sú pri tom parametre na sanie a dopravnu vysku. Aby to malo silu vytiahnuť olej z motora. Citovat
Gabriel 307 Odesláno 2. červenec 2016 Odesláno 2. červenec 2016 mám to z Lidlu a čeká nás výměna. . . nejstarší brácha na Slovensku ho koupil taky a už ho taky otestoval. . .měnil olej a vše ok-čistá práce Citovat
machulda Odesláno 2. červenec 2016 Odesláno 2. červenec 2016 Taky mám to z Lidlu a je naprd. Olej jsem čerpal snad půl hodiny, a když už nic neteklo, tak jsem zkusil povolit šroub a vyteklo ještě snad půl litru.... Citovat
JimBeem Odesláno 2. červenec 2016 Odesláno 2. červenec 2016 Mám to z Lídlu a čerpá bez problémů. U 406 pohodička, po odčerpání vyteklo od šroubu cca deci. U 106 sem měl trošku problém najít místo tak aby to sálo,asi se ta hadička někde dostala nad hladinu, musel sem ji zase kus popotáhnout zpátky a pak se chytlo a čerpalo. Tak možná bude Machulda příště muset "kvedlat hadičkou" trošku víc Citovat
parizov Odesláno 2. červenec 2016 Odesláno 2. červenec 2016 Pokud už bych měnil olej doma, jako jednu z výhod bych bral, že vidím, co vypouštím. Např. poměrně čistý olej nebo i piliny či něco podobného... Taková jednoduchá "diagnostika " :-) To toto nesplňuje. Citovat
machulda Odesláno 2. červenec 2016 Odesláno 2. červenec 2016 Kvedlal jsem myslím dost, ale správný místo jsem fakt nenašel. Příště jdu radši pod auto :-) Citovat
FrantaCV Odesláno 3. červenec 2016 Autor Odesláno 3. červenec 2016 Díky za postřehy, Lidl už sice nestihnu, ale zkusím tohle (odkaz nahoře) snad to nebude vyhozená investice. Citovat
OK406 Odesláno 3. červenec 2016 Odesláno 3. červenec 2016 Taky mám odsávačku z Lídlu. Je levnější, než v odkazu. Ale není nad vypouštění motorového oleje klasickým způsobem a to šroubem. Najedu na nájezdy a vypustím zahřátí olej. A pak zkusím i odsávačku. Vždy se něco odsaje! Citovat
ozzy56 Odesláno 3. červenec 2016 Odesláno 3. červenec 2016 olej z motoru by se měl vypouštět okamžitě po delší jízdě, kdy je dobře zahřátý a promíchaný s usazeninama ve vaně atd., při vypouštění by mělo auto stát na kolech (nebo na dílenském zvedáku)--v této poloze vyteče všechen olej, je pochopitelné, že pokud bude předek zvednutý, tak vše nevyteče jestli někdo chce propláchnout motor, proplachuje se stejným olejem, na jaký bude auto jezdit Citovat
Havlicek.Lukas Odesláno 3. červenec 2016 Odesláno 3. červenec 2016 vetsina sroubu na vanach je zezadu takze zvednute predni kole to jeste zlepsi ne ? Citovat
ozzy56 Odesláno 3. červenec 2016 Odesláno 3. červenec 2016 nene, nezlepší, jde o to, aby vytekl všecek olej z motoru, nejen z vany... bohužel u dnešních van, kde je prolisovaný vypouštěcí otvor dovnitř vany, nevyteče všecek olej nikdy , takže ta odsávačka oleje má pak smysl... Citovat
OK406 Odesláno 3. červenec 2016 Odesláno 3. červenec 2016 U 406 je vypouštěcí šroub vzadu, takže na nájezdech lépe vytéká. Odsaji samozřejmě taky nějeké dcl mot. oleje. Samozřejmě, že je lepší zahřátí motor. Citovat
ozzy56 Odesláno 3. červenec 2016 Odesláno 3. červenec 2016 OK406 je úplně jedno, kde je umístněn vypouštěcí otvor na vaně, na tom, že auto má stát při vypouštění oleje vodorovně to nic nemění jinak je lepší zahřátý motor, nee zahřátí , kujva, čteš to po sobě vůbec?? tata mi kdysi říkal, že k policajtům chodí největší blbci, ty jsi toho nejlepším důkazem Citovat
FrantaCV Odesláno 3. červenec 2016 Autor Odesláno 3. červenec 2016 ozzy, ber to s nadhledem. Třeba chtěl napsat " že je lepší zahřátí motoru" a to "u" mu jen uteklo. Citovat
MJSytic Odesláno 3. červenec 2016 Odesláno 3. červenec 2016 Vzhledem k tomu, že to zahřátí, místo zahřátý, napsal špatně už v předchozím příspěvku, tak bych to jako vypadnutí písmenka neviděl Doporučuji doinstalováni autoopravy pravopisu a překlepů do prohlížeče, ale v tomhle případě by to asi nezabralo, když si to po sobě ani nepřečte. Nebo třeba přečte, ale tu chybu prostě nevidí Citovat
Laďa Odesláno 5. červenec 2016 Odesláno 5. červenec 2016 Mám to čerpadlo z Lidlu a spokojenost. Udělány dvě auta a půl hodiny to netrvalo (jak psal machulda). A navíc jsem vysál celou náplň oleje. Citovat
Milan+ Odesláno 10. červenec 2016 Odesláno 10. červenec 2016 Že jsi to vysál vše si můžeš jen myslet. Není nad ten průtok přes vypoušťák, to sebou alespoň něco spláchne. Když je to horký po příjezdu. Já se raději jednou za rok pod ty auta ohnu. Tahle ulehcovacka přišla se Smartem a a kdo měl rozum, tak si tam nechal dodělat vypušťak. Citovat
Laďa Odesláno 10. červenec 2016 Odesláno 10. červenec 2016 Když mám náplň oleje 3,5l a já jsem ty cca 3,5l vysál. Tak to nebylo všechno??? Citovat
parizov Odesláno 10. červenec 2016 Odesláno 10. červenec 2016 Možná ano, ale... Já ještě pamatuju na některých motorech vypouštěcí šrouby s magnetem a že tam toho občas bylo :-o Asi proto vysávání moc nevěřím. Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.