myšut Odesláno 3. květen 2016 Odesláno 3. květen 2016 nechci se nikoho dotknout ,ale někdy je lepší ,když se stane fatální následek než protrahovaný...dlouhotrvající,co je viditelný, musí se tím člověk zaobírat,plnit povinnosti........ výkon práva taky neznamená spravedlnost ,jak mi připomínal jeden pán z vrchního soudu Olomouc.... Citovat
Namor74 Odesláno 12. květen 2016 Odesláno 12. květen 2016 Z podobných nehod souvisejících s otevřenými dveřmi a přehlédnutými cyklisty mám takovou fóbii, že jsem si mimo jiné, právě kvůli eliminaci rizika osadil vnitřní hranu dveří kombinací bílo-červeného LED pásku, který se rozsvítí po otevření. A stejně, pokaždé když parkuji před domem podélně, pořádně se rozhlížím než otevřu dveře. Zmínka v článku o absenci přílby je irelevantní, neb zákon to nevyžaduje a cyklista nemá žádnou povinnost nosit přilbu. Led pásek na dveřích na mé P106 Citovat
ozzy56 Odesláno 12. květen 2016 Odesláno 12. květen 2016 (upraveno) že přílbu nevyžaduje zákon neznamená nic, vyžaduje ji zdravý rozum a ten je nad zákon kdo jel někdy na kole rychlostí třeba 70km/h a víc mi potvrdí, že už tato rychlost je o život, ale zabít se dá i při 20km/h... Upraveno 12. květen 2016 uživatelem ozzy56 Citovat
Dano406 Odesláno 12. květen 2016 Odesláno 12. květen 2016 Namor74: To je pěkné, že ti to svítí při otevření dveří. Ale co na to řekne cyklista který je na úrovni tvojí prdele, jede 15km za hodinu a ty mu nedopatřením otevřeš dveře? No co asi, naboří ti do dveří, protože to ani možná nepostřehne. Citovat
ChouLu Odesláno 12. květen 2016 Odesláno 12. květen 2016 V tomto případě jednoznačně cyklista. Cyklista nesvítil a vyjížděl z pohledu řidiče z pravotočivé zatáčky, tedy neměl ho šanci v zrcátku zahlédnout i kdyby se snažil sebevíc Citovat
Veverka Odesláno 12. květen 2016 Odesláno 12. květen 2016 Zrcátko nestačí, musíš se "přesvědčit" Citovat
ChouLu Odesláno 12. květen 2016 Odesláno 12. květen 2016 O čem se chceš přesvědčovat, když ho tam prostě v tom přítmí nemáš šanci vidět, když nemá ani blbou odrazku? :/ Citovat
ozzy56 Odesláno 12. květen 2016 Odesláno 12. květen 2016 třeba otočíš hlavu a hlavně neotevřeš najednou dveře, ale pomalu, aby cyklista mohl reagovat Citovat
Veverka Odesláno 12. květen 2016 Odesláno 12. květen 2016 Máš povinnost se přesvědčit, že tam nikdo nejede, takže jako všude na silnici pohledem přes rameno Citovat
KingSpade Odesláno 13. květen 2016 Odesláno 13. květen 2016 Já trefil auto na přední pravý blatník na kole, chlap vyjížděl z parkoviště. Šlo vidět hezky na všechny strany, couval z místa. A v těch asi 30-35kmh z kopečka rozjetý, mě právě nenapadlo nic lepšího, než to stočit právě na ten přední blatník a doufat, že vyjede dřív než k němu dorazím. No nestalo se tak. Mimochodem, měl jsem horské kolo, a přední ráfek byl víc zohnutý než je toho chlapa na fotce + vidlice (pevná) se vychýlila z osy asi o pět centimetrů (rozdíl mezi levou a pravou vydlí). Samozřejmě bez helmy, ale to bylo před nějakými patnácti možná šestnácti lety. Citovat
myšut Odesláno 13. květen 2016 Odesláno 13. květen 2016 (upraveno) zaměňuješ 2 věci ....na couvání je tady jeden ,,zánovní asi roční ,, judikát nejvyššího soudu ,co k tomu vydal jasné stanovisko: bez asistence náležitě způsobilé osoby při couvání jde veškerá vina za řidičem...pokud si to chce někdo dohledat, stalo se to pošťákovi někde Příbram nebo Benešovsko před couváním....podíval se do jednoho zrcátka,druhého a začal couvat....od kraje chodníku vyběhlo dítě za auto a zabil ho , rodinka si dítě nehlídala ,ač tam byla poblíž. Vina byla podmíněně na straně rodičů za nehlídání dítěte, ale primárně byl vinen pošták- podcenil akt couvání, to znamená .....neměl poučenou osobu na couvání, neměl vzadu kameru,neměl pípák na couvání,neopustil kabinu před couváním a nepřesvědčil se ,..viděl dítě při doručování a měl a mohl předpokládat nenadálý pohyb dítěte.....smutný analogicky se budou další kauzy projednávat podobně , výrok je závazný pro všechny soudy. Ledky jsou krásný, ale svalová pohyb před opuštěním auta a vystavení pevné překážky cyklistovi nezabrání. Líbí se mi Vaše úvahy o zavinění ....ale cyklista je jednou řidič nemotorového vozidla a má taky povinnost se řídit něčím...nemá zaplou nesmrtelnost ani výjimky Upraveno 13. květen 2016 uživatelem myšut Citovat
Medvěd Odesláno 13. květen 2016 Odesláno 13. květen 2016 (upraveno) Z podobných důvodů se mi VŮBEC nelíbí umožňování jízd cyklistů v protisměru jednosměrnou ulicí. Konkrétně u nás se stojí na pravé straně šikmo k chodníku, na levé podělně (tzn., že řidič sedí u chodníku a když vyjíždí, pravý roh nemilostrdně vystrčí do dráhy cykloušovi jedoucímu protisměrem a teprve následně začíná vidět do ulice) a při vyparkovávání je kolikrát problém vůbec vyjet tak, aby člověk "jen omezil" auto jedoucí v jeho směru, natož ještě dávat bacha na cyklistu. Souběžná jednosměrka opačným směrem je cca 100 m vedle, tím spíš mi umožnění jízdy cyklistů v protisměru hlava nebere Upraveno 13. květen 2016 uživatelem Medvěd Citovat
Veverka Odesláno 13. květen 2016 Odesláno 13. květen 2016 Taky jsem z podobných řešení "nešťastnej". Kdo takovou hovadinu vymyslel?! Např. Pardubice, Sladkovského - podélné stání vlevo a v silnici protipruh pro šlapkaře Citovat
HonzaRez Odesláno 13. květen 2016 Odesláno 13. květen 2016 Výše uvedené nenávidím, že bych za to věšel. Už se mi stalo, že jsem opatrně couval, kroutil hlavou sem a tam a stejně mi tam ten pitchuzz z toho protisměru vjel, zahlédl jsem ho v posledním zlomku vteřiny... Co ale klasickou ukázkou psychologie těchto osob, že právě ten, kdo jede v tom protisměru, je nejvíc v pohodě, nikomu neuhýbá, na nic nedává pozor a jede si. Všichni ostatní na něj musí dávat pozor, on nemusí nic... Jezdím na kole několik tisíc ročně, ale NIKDY jsem takto nejel, i kdyby tam byla značka že je to pro kolizisty povoleno za zlatý prase, považuju to za naprosto nepřijatelné riziko a naprosto nesmyslný bordel... Citovat
myšut Odesláno 13. květen 2016 Odesláno 13. květen 2016 trend cyklostezek je na západě naprosto běžný ,v rámci unie tohle přejímá i Čr....když to funguje tam ,tak to funguje i tady ,řekli se před časem naši zákonodárci... celkově je to problém velkoměst,nenaděláte nic Citovat
ozzy56 Odesláno 13. květen 2016 Odesláno 13. květen 2016 jak tak pozoruju cyklisty kolem sebe, tak u nich vymizel obyčejný pud sebezáchovy , o aroganci nemluvím--třeba kolem přehrady Olešná je vybudovaná stezka pro cyklisty, inlajnisty atd., navykli si tam chodit hodně rodiče s dětma na různých dětských přibližovadlech, myslíte, že takový dospělý idiot na kole při míjení s děckem zpomalí?? ani náhodou Citovat
Veverka Odesláno 13. květen 2016 Odesláno 13. květen 2016 V daném případě je otázka, zda, pokud je to úředně značné jako stezka pro cyklisty, tam mají děcka na všech možných pohybovadlech "na volno" co dělat Citovat
parizov Odesláno 13. květen 2016 Odesláno 13. květen 2016 Tak tady čtu příspěvky a každý má tu svou pravdu. Jezdím na kole i autem a jedna věc jsou předpisy, jiná při jízdě myslet hlavou... Nevím, v Brně, Pekařská 68 to vůbec neznám, ale napadlo mě, jestli tam ten řidič mohl vůbec zastavit. Když porovnám obrázek z Lidovek (koleje kousek od otevřených dveří) a panorama na Mapách Seznamu, tak snad musel zastavit ve třetí řadě!? A pravidla myslím stanoví, že stát i jen ve druhé řadě (pouze pro vozidla do 3,5 t) lze jen za podmínky, že: to neohrozí bezpečnost a plynulost provozu ! tím řidič takto stojící neznemožní ostatním řidičům vyjet z řady vozidel (tedy ani nikam nechodit). Citovat
myšut Odesláno 13. květen 2016 Odesláno 13. květen 2016 Brno - Pekařská je těsné okolí jedné velké nemocnice ,ten areál má svoje záchytné parkoviště jak tu spekulujete , je až úsměvné . Teď platí nový občan . zákoník- přelévá větší odpovědnost na lidi,když si to někdy pročtete ,pochopíte,že tady dumáte docela zbytečně .Střízlivé odhady říkají ,že to bude trvat cca 10 let ,než si zvyknete ..... Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.