Přejít na obsah
  • Current Donation Goals

Recommended Posts

Odesláno (upraveno)

Jako v Marečku, podejte mi pero :D : Nejprve si musíš odstranit závorku.

-1 -(3 +x) = 1

-1 -3 -x = 1

-4 -x = 1

-x = 5

x = -5

"Když je před závorkou mínus, musíš všechny členy v závorce vynásobit mínus jedničkou."

"Počkej, počkej, nesmíš na sebe tak chvátat, jak jsi to říkal?"

"Pokud by si to jako s tou mínus jedničkou nepochopil, prostě si budeš pamatovat, že pokud je před závorkou mínus, v závorce se změní všechna znaménka v opačná..."

...

"... no podívej se, jak to převádí, mínus x, a zrovna z tohodle jsem ho zkoušel ... je to zmatkář."

"Ono toho je na něj moc, v noci na mě křičí "My přijdem blíž, my přijdem blíž". On tam do tý školy neměl chodit, to není pro něj."

"Když to zvládne takovej Hujer?" 

:D :D :D

Upraveno uživatelem MilanF1
Odesláno

Nas prave mate to ze druha zavorka tam neni, a prislo mi divne mit priklad -1-(3+-5)=1

Protoze zavorka je v krokovani vyjadrena sipkou jakozto obratem a ty obraty v priklade jsou jen dva

Z logiky veci jsem tu -5 taky tam za x videl ale proste jak vyse pisu mit vedle sebe +- mi prislo prinejmensim divne. Kazdopadne diky.

odesláno z mého telefonu co držím v ruce

Odesláno

celdo, překvapivě i to je jednoduché ;) Nejdřív najdu úhel beta (a když hledám, tak hledám důkladně). Poté úhel beta dvakrát zderivuji, dosadím nad neznámou x a dokončím zadání úlohy. To pro žákyni šesté třídy ZŠ nemůže být žádný problém. :D

Odesláno

tak jo.. nejsem z nejbystřejších.. ale 

beru 250 na hodinu.. tejdně musím odmakat 42,5h.. To znamená že X=250x42,5 ?  :myslim  proč je teda průměrná mzda 26.000..? nebo snad všichni berem 620,- na hodinu..?

když vypiju 2 piva trvá to 3 hodiny než vyprchá 3 piva pak 4 hodiny... abych mohla ráno v 8 do auta musím začít chlastat už v poledne... :mrk  protože si chci dát i 6 panáků...? :D

Péťo kam na to proboha chodíš..? :)

• O 10 měsíců později...

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...