Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Zde je nutné říci, že lze použít na zimu pneumatiky s nižším rychlostním indexem, než je uvedeno v TP průkazu vozidla a vyhláška na to pamatuje. Ono to má své opodstatnění, protože spousta pneumatik se v daných rychlostních indexech v zimním provedení ani nevyrábí. Některá auta mají psané dokonce W v rozměru, kde se zimní pneumatiky vyrábí pouze H nebo v lepším případě V. Například v rozměru 175/65 R14 se na zimu vyrábí všechny pneu v T, ale v H vůbec.

zdroj: http://www.mpneu.cz/indexypneumatik/

Odesláno

Ňák mi nejde do hlavy, proč kontrolují povku, když mají kontrolovat technický stav vozidla.. Nemůžu si pomoct, ale lékárnička nemá s technickým stavem podle mě nic společnýho..

Máte někdo link na zákon co mají tedy kontrolovat a co mohou seřizovat..?

Například jak tu někdo psal, že mu utáhl technik ruční brzdu..?! Postaru bych technikovi utáhla kravatu, kdyby mi šáhl na brzdy..! Směli jen lehce seřídit světla..

Odesláno

no myslím,že i to musí být uvedeno v TP

Odesláno z mého SM-N910C pomocí Tapatalk

Boha jeho, nemusí! Myslet si mužeš co chceš.

§ 21

Kola, pneumatiky a protiskluzové řetězy

http://www.epravo.cz/top/zakony/sbirka-zakonu/vyhlaska-ministerstva-dopravy-a-spoju-ze-dne-11-cervence-2002-o-schvalovani-technicke-zpusobilosti-a-o-technickych-podminkach-provozu-vozidel-na-pozemnich-komunikacich-3578.html

A novelizace zde, přidali větu: V § 21 se na konci odstavce 2 doplňuje věta ˙Upozornění formou nálepky může být nahrazeno zařízením trvale nainstalovaným ve vozidle (například palubním počítačem).

http://www.epravo.cz/top/zakony/sbirka-zakonu/vyhlaska-ze-dne-21-srpna-2009-kterou-se-meni-vyhlaska-ministerstva-dopravy-a-spoju-c-3412002-sb-o-schvalovani-technicke-zpusobilosti-a-o-technickych-podminkach-provozu-vozidel-na-pozemnich-komunikacich-ve-zneni-pozdejsich-predpisu-17302.html

Odesláno

...

Máte někdo link na zákon co mají tedy kontrolovat a co mohou seřizovat..?

Například jak tu někdo psal, že mu utáhl technik ruční brzdu..?! Postaru bych technikovi utáhla kravatu, kdyby mi šáhl na brzdy..! Směli jen lehce seřídit světla..

Link se získá poměrně snadno zadáním do googlu "seznam kontrolních úkonů stk" - na stránkách to má spousta STK. Na stránkách ministerstva k tomu pak jde i dohledat v přílohách to, jak se který kontrolní úkon konkrétně realizuje. Co se týče seřizování, nic ti seřizovat nemusí, může tě klidně rovnou vyhodit - třeba s Bčkem a na opakovanou.

Odesláno (upraveno)

Radku: to si tam jako může dát rychlostní index jaký chce? ja to mám třeba originál v techničáku,že můžou být do 160km/h

edit: hlavně klídek,boha jeho !!!

Odesláno z mého SM-N910C pomocí Tapatalk

Upraveno uživatelem Gabriel 307
Odesláno

Ale kde to je napsáno s tím indexem až o dva?. Ve vyhlášce je jen, pokud je index rychlosti nižší než konstrukční rychlost vozidla. Takže když půjdu u zimních na V -240, tak nálepku dávat nemusím, protože neklesnu pod 230km/h, alespoň to tak chápu.

Odesláno

Zimní V asi snad ani nekoupíš, nebo jo? No na 607 asi jo, ale ty normální 15, 16" se snad ani nedělají

No kde je to napsáno, ja to nikde taky nenašel, ale kdysi když jsem kupoval gumy a tvrdili mi že to tak je, tak jsem se z neduvěry k prodejci těch gum ptal na STK a tam mi to potvrdili že o dva

Odesláno

Mám tyhle NOKIAN 225/50 R17 WRG2 98V XL MFS M+S. S nimi pojedu i na STK. :) .Lepit někam do auta nálepku, že mám omezenou rychlost na 240 , když to víc nejede, je blbost.

Guest minimaxa
Odesláno

Koukám, kolik je tady odborníků na STK, tak položím jednoduchý dotaz. Který datum je rozhodující pro první STK u nového vozu? Datum vystavení TP je 23.4.2014, datum první registrace je 13.5.2014. Já předpokládám, že na první STK bych měl dorazit před 13.5.2018, je to tak?

Odesláno

Záleží na tom, co máš v TP. Zápis do TP ti provedou na magistrátu a zapíšou do kdy platí TK. Takže to bude 13. 5. 

23. 4. 2014 předpokládám výrobu auta ... pak to auto může třeba rok stát než najde majitele. ;)

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...