Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno (upraveno)

mě psali běžně potrhané sedačky ,tak jsem teď krvácel za čalouníka ale výsledek stál za to ....

unikat za 1500 je už povinnost ,bez komentáře

já celkem pozitivně kvituju tento přístup typu štára na všechno ,aspoń zmizí všechny vraky z cest .

Jen Vám nadhodím ,jak to probíhá ve Fr. na tk -- u houpačky(hydro)  na tk - jdou koule dolů a měří se protitlakem náplň v zásobníku ( koule). Jak je nějaká pod procentuální hranicí náplně N2,tak smolík,pá pá .

Tady je to teprve v plenkách ,ve století páry,první vlašťovka.....

...

byl jsem před časem na vrakáči ,kde byla Xantia face přes střechu....pro mě dost nepochopitelná věc...je to mimořádně stabilní auto,hydroaktiv.....po sundání přední koule jsem ji nechal přeměřit: prázdná.Má přímý vliv na pérování a stabilitu vozu .Už aby to bylo i tady tak přísné .

Už mě nebaví ani se tomu smát ,když po mě chtějí na tk -auto zvedni ,spusti...takhle zjistí leda jestli je funkční čerpadlo,o náplni ví prd s přehazovačkou nadruhou. Pak jen vizuální kontrola ,tam taky zjistí prd ve spleti trubek... je to tady špatný ,jak s úrovní znalostí ,tak samotným výkonem kontroly .Pak jsou hotoví ,jak to strojově brzdí na válcích ,čumí mi na to jak jelen ,ani neví ,co k čemu je podvozkově.... 

Upraveno uživatelem myšut
Odesláno

No jo ale tady jsme porad stol et za vopicema v mnoha vecech .... kdyz rikas A musis rict i B - kdyby nase zivotni a ekonomicka uroven byla tam, kde je zapadni Evropa bude mozne takto zprisnit STK (a jine veci) a vozovy park se samozrejme omladi .. pokud by sem jednorazove implementovali pravidla o kterych ty pises 2/3 aut uz nebude smet na silnici v CR ... 

Odesláno

Máme takovou životní úroveň jakou si zasloužíme. Nic víc a nikdo to za nás neudělá. 40 let komunistů tu něco napáchalo a nelze to změnit za 25 let. Ale až budeme ochotní utrácet peníze tak je také budeme mít možnost vydělat. 

Odesláno (upraveno)

to je problém nejej v čr lege lata / lege ferenda ---co platí a co by mělo do budoucna...ale nemáš zas až tak pravdu 

dolní Německo ,sousedství s Fr a Švýcarskem - tam samozřejmě mají na to koupit si nové auto.

Spousta místních má staré Audi 100,A4 ,francouze , pugy ,medvědy - staré 10-15 let a nikomu to nepříjde divné .Oni se o to STARAJÍ .Jim to jezdí ,jim to slouží , nemají důvod to měnit ,zvlášť ta odrostlá generace..  

jinak je to skvělé místo na nákup ojetiny....

Upraveno uživatelem myšut
Odesláno

Ted jsem byl se svojí 406 na STK. Na emisích mi technik napojil diagnostiku (chvíli hledal zásuvku). Po měření mi sdělil, že je katalyzátor na hraně =viz protokol. Takže se musí časem koupit jiný katalyzátor? Co Vy na to?

Na hraně je obsah CO. Na volnoběh má být max 0,5 (máš 0,42) a při zvýšených otáčkách max 0,3 (máš 0,28). Horší dohořívání výfukových plynů v katu. Pro srovnání, u mojí 406 jsem měl hodnoty CO pod 0,1 v obou režimech.

Odesláno

Ano, přesně v tom přístupu, v tom STARAJÍ se o to, je ten diametrální rozdíl. A ten není dán kupní silou, ale především rozdílem v myšlení. Úplně nádhernou ukázkou toho, že u nás vůbec nejde o peníze je to, jak tu spousta lidí řeší ne jak mít auto technicky v pucu, ale jak něco och*at, a hlavně jak to oblemcat nesmyslama, hlavně aby to "vypadalo". Typicky - poraďte mi co nejlevnější gumy, klidně i ojetý, nemám peníze, protože si "musím" koupit hliníky. Tohle je otázka PRIORIT, ne kupní síly - netřeba si dělat iluze o tom, že tyhle typy by jakýkoliv navíc získaný obnos nastrkaly do jiných pí*ovin než do té péče, naopak kdo ji považuje za důležitou už dnes se taky už dnes stará.

Odesláno

Také jsem koupil pneu s rychlostním indexem H, i když v TP mám V. Vše jsem si předem našel na netu. Přijel jsem v lednu 2015 na STK, technik se podíval na kola a povídá, že s tímhle neprojdu. Pak kouknul na palubovku, usmál se, a řekl že jsem asi první, co má vylepenou nálepku. Auto pochválil. Celé STK jsem prošel s úsměvem. Na STK v Blansku jsem slyšel jen pomluvy, že hledají, za co by člověka vyhodily. Můj názor: dělají dobře svou práci, a to se mi líbí.

Když je auto v pořádku, tak není problém.

Když kupuji auto, tak vždy zjišťuji, jaký je rozměr pneumatik a jaký má index v TP, abych věděl, kolik mě budou stát. Nové pneu kupuji dvě sady po asi třech letech, tak je to nemalá investice.

Odesláno

No ono toho bude víc oddie, ne jen rozdíl v myšlení. Malý příklad pro ilustraci je kvalita infrastruktury, kvalita vozovek atd. Jasně, nedá se to na to univerzálně svést, ale kdo někdy zvedl zadek a jel se s autem podívat na západ od nás ví dobře, na čem se jezdí tam - a na čem tady. Nedivil bych se, kdyby "vědci zase zjistili" že v CR je auta podvozek víc vymlácený po 100.000km, než třeba ve Švýcarsku po 200.000 ...

Odesláno (upraveno)

Když na západ, tak na západ... Tak první foto (moje) je z Kanady, ta je snad dostatečně západně a dostatečně tradovaná jako "bohatá". To na té silnici, kterou hrdě nazývají "highway", není asfalt... pravda, ta druhá "highway", po které jsme k téhle přijeli, sice asfalt měla, ale moc se od téhle nelišila. Druhá fotka je z USA (kolegova, mně se to fotit nechtělo, ale je docela hezká, tak jsem si ji nechal). Zdaleka nebyla výjimkou, spíš patřila k těm lepším. Co do aut, co tam jezdily, dost mnohem větších vraků než u nás. A infrastruktura? Co by tam dali třeba za naši síť pump, za naši rozvodnou síť (elektřiny, vody i kanalizace), zdravotnictví!!! Kdo někdy zvedl zadek a jel se někam podívat trochu důkladněji než jen jako tůrista do hotelu velice dobře ví, že všude je chleba o dvou kůrkách, a ačkoliv ta jedna kůrka třeba napohled vypadá podstatně líbivěji než u nás, ta druhá kůrka může být zatraceně hořká.

Jo, ještě jsem zapomněl na naši hromadnou dopravu, kterou prakticky každý Američan, co sem přijede, vychvaluje až do nebes a je z ní úplně paf, že tohle tam nemaj a jak je skvělé, že nemusí jezdit všude autem. 

Sorry, ještě ty fotky...

post-16-0-14949100-1457013276_thumb.jpg

post-16-0-76596500-1457013296_thumb.jpg

Upraveno uživatelem oddie
Odesláno

Copak, Kanada a USA už jsou "moc" na západ? Nebo se spíš prostě jen nehodí do krámu?

Ono je to stejně jedno. Pointa je v tom, že ono pravidlo, že všude je chleba o dvou kůrkách (nebo že každá mince má dvě strany), platí tak nějak všeobecně, a že posuzovat "životní úroveň" jen podle toho, kolik mají kde peněz nebo jakou si mohou koupit popelnici je velmi, velmi omezené.

Odesláno

Copak, Kanada a USA už jsou "moc" na západ? Nebo se spíš prostě jen nehodí do krámu?

Ono je to stejně jedno. Pointa je v tom, že ono pravidlo, že všude je chleba o dvou kůrkách (nebo že každá mince má dvě strany), platí tak nějak všeobecně, a že posuzovat "životní úroveň" jen podle toho, kolik mají kde peněz nebo jakou si mohou koupit popelnici je velmi, velmi omezené.

psal západ Evropy, takže USA jsou opravdu moc :myslim

jinak diskutovat o životní úrovni západoevropanů a naší nemá smysl, jen ten chleba tam bude opravdu o dvou kůrkách, jako ostatně na celém světě...

Odesláno

psal západ Evropy, takže USA jsou opravdu moc :myslim

No jo,ale když půjdeš furt a stále na západ, tak se stejně ocitneš na východě a si, kde si nechtěl být  :aut

Mezi půlkama (.)

Odesláno

Ano, skutečně jsem myslel západ Evropy, ale pozor, tady je někdo světááák a byl (nejmíň 3x a počtvrté se chystá) za velkou louží tak se to hned musí použít, že ?? Že má každá mince dvě strany platí pokud vím všude, tam těžko bude hrát rozdíl jak moc na východ či na západ od nás to je. Moje pointa (ta úplně původní) byla ale o srovnání běžné životní úrovni a od toho se i odvíjející péči o auta. Pravda, když člověk vyjede třeba do Německa, může se dostat do spousty až pitoreskních vesniček, kde je vše na našince až k zblití úhledné a čisťounké, takže na tom přístupu taky něco bude ...

Odesláno (upraveno)

na tom není něco, ale hodně :) , je přece evidentní, že kdybychom měli průměrné platy, jako mají tam, tak se to odrazí v technickém  stavu zdejšího vozového parku a jistě i v servisu stávajících aut..., o častější obnově nových aut nemluvě, takto se průměrné stáří aut zase posunulo o půl roku, někde kolem 14 let...

ale já bych to tady zas tak černě neviděl :myslim

Upraveno uživatelem ozzy56

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...