Háček Odesláno 25. únor 2016 Odesláno 25. únor 2016 to se schvalně kouknu jestli tam jestě je ... .. Citovat
Roky Odesláno 25. únor 2016 Odesláno 25. únor 2016 pokud má jakýkoli doplněk k autu homologaci, tak by neměl být problém to jsem zvědavej jestli projdu v létě se svoji 405 Gutmann ?? doposavaď jsem procházel v poho Citovat
Gabriel 307 Odesláno 25. únor 2016 Odesláno 25. únor 2016 (upraveno) nějaké čtení pro ty co mají třeba snížené podvozky http://auto.idnes.cz/prisnejsi-kontroly-stk-v-praxi-d33-/automoto.aspx?c=A160119_223823_automoto_hig http://auto.idnes.cz/stk-foceni-carovy-kod-0tc-/auto_ojetiny.aspx?c=A151222_124729_auto_ojetiny_fdv edit : asi bych to začal zvedat edit2: by mě zajímalo,jak bude kontrolovat jestli tam má někdo větší brzdy Upraveno 25. únor 2016 uživatelem Gabriel 307 Citovat
FiFa_cze Odesláno 26. únor 2016 Autor Odesláno 26. únor 2016 Mě to taky docela zajímá, kde ty údaje vezme. Já ve VTP průměr brzd nemám a mám tam maximální výšku, takže leda, že by na stanici měl výškoměr a dle VINka by někde zjistil rozměr sériových brzd. Citovat
MilanF1 Odesláno 26. únor 2016 Odesláno 26. únor 2016 Podobně by mohli zkoumat, zda vzadu někdo má místo bubnů kotouče, to taky není v TP uvedeno. Nebo já jsem na dědovu 106tku dával zadní nápravu s ABS, ale není to kam zapojit ... tak to abych ty kabely raději ustřihl, aby to nikoho nedráždilo. Citovat
ozzy56 Odesláno 26. únor 2016 Odesláno 26. únor 2016 já bych tu instalačku opravdu ustřihl--je zbytečné pak na STK nějak řešit, proč se co měnilo a jak to, že tento konektor není zapojený atd. Citovat
Pacho69 Odesláno 26. únor 2016 Odesláno 26. únor 2016 Celé to vidím na to, že přibývá nehod, kde řidič z nezjištěných příčin vybočil, sjel, vjel do protisměru... Což je optimální k tomu svést to na technický stav, stáří vozidel, hlavně orgány tuší, jak výrazně klesla kvalita produkce aut, takže to hrají na technický stav. Já si myslím, že za 90% těchto nehod je elektronika (mobily, navigace a podobný fíčury). Stojím na zastávce a koukám, jak skoro každá ženský v autě se už dnes nemaluje, nýbrž čumí/kliká do mobilu. Chlapi zas s mobilem na uchu. No člověk se nemůže divit... Přibejvá sražených chodců (když čumíš na mobil, tak ho snadno přehlédneš...). Ale zas nechci nikomu sahat do svědomí, ale těch nehomologovaných úprav, co tady jezdí po silnicích, to nás do civilizované Evropy určitě neřadí. Spíš do Ruska nebo na střední východ... Citovat
ozzy56 Odesláno 26. únor 2016 Odesláno 26. únor 2016 mám podobný názor--prostě těch fičur a úprav aut je už dost, plno řidičů si místo nutné opravy, mající dopad na provozuschopnost auta, radši koupí alu. kola, nebo jinou fičovinu..., jsou tu lidi, co jim najdou na STK třeba pět závažných poruch a oni ještě napíšou, že technik je blb, nee že oni mají auto v bordelu, aspon bych držel hubu... , a s těma mobilama..., jak známo píšou se za jízdy SMS , vždyť i tady jsou dotazy jak odblokovat přední obrazovku, aby se dalo koukat i za jízdy , podle mě to může napadnou jen totálního debila, a nejen toto nás určitě řadí hodně na východ Citovat
Pacho69 Odesláno 26. únor 2016 Odesláno 26. únor 2016 Jo, chápu, že jsou lidi naštvaný, když je STK prudí s lékárničkou, případně lanem či trojúhelníkem. To je povinná výbava, nemá s technickým stavem nic do činění a ač by to auto bez toho nemělo na STK dojet, nic ji do toho není. STK nemá suplovat polici. Má svý práce dost a nemá se zdržovat takovejma volovinama. Stejně, jako je policii jedno, jestli jedu se služebním autem služebně nebo soukromě (to je věc pro finančák) nebo jestli jedu mimo pracovní dobu (to je věc pro pracák). Tedy pokud mě na STK upozorní, že mám prošlou lékárničku, beru, ale i kdybych neměl žádnou, nic jim do toho není. Připomíná mi to tu reklamu na nějakou banku - "tak se podíváme, jestli jsme nezlobili..." Citovat
Almanil Odesláno 26. únor 2016 Odesláno 26. únor 2016 Včera byl kolega na kontrole a vyhodili ho pro změnu z důvodu fólií, které se na fotkách lesknou. Tak to mi přijde jako zbytečný důvod. Plno úprav na autě není v pořádku, ale třeba montáž větších brzd by snad měla být pro bezpečnost plusem a ne mínusem. Citovat
Radek Hurvajz Odesláno 26. únor 2016 Odesláno 26. únor 2016 Ještě že jdu až za rok a půl, snad se to do ty doby uklidní a bude se vědět co a jak Citovat
Pacho69 Odesláno 26. únor 2016 Odesláno 26. únor 2016 (upraveno) Almanil: Pokud to nemá homologaci, tak to tam nemá co dělat. Představ si, nastupuješ do letadla a pilot říká kopilotovi - hele, namontoval jsem na motor přídavnej ventil, bude to rychlejc nahoře, hm, možná to bude trochu čudit, tak jsem raději nechal pochromovat lamely v turbíně, měly by víc vydržet. Jo a upravil jsem anténu naváděcího radaru, mělo by to mít větší citlivost (psal to ten číňan na netu), zkrátil jsem dráhy ovládání směrovky, bude to vo dost zábavnější lítání . Jo a vyměnil jsem kotouče na předních brzdách, vypadá to cool... Co myslíš, nastoupil bys do toho letadla? Jdu v dubnu, ale nebojím se. Nejspíš tam pošlu servis, není čas Upraveno 26. únor 2016 uživatelem Pacho69 Citovat
Fruktis Odesláno 26. únor 2016 Odesláno 26. únor 2016 Bat se není třeba, pokud na tom nemate nebezpečnou závadu, tak se dá dodatečně všechno zařídit, ne? Nebo jezdíte s autem co nebrzdí a nezataci? A povinnou v autě nemáte? Co když ji budete potřebovat? Proč dráždit zbytečně hada, když had pak může primhourit oko jinde.. Citovat
Pacho69 Odesláno 26. únor 2016 Odesláno 26. únor 2016 Všechno v autě samozřejmě mám, jen jsem konstatoval, že do toho STK nic není. Do obsahu lékárničky. To přeci není technická závada. Hovořím o kompetencích a tom, že chápu, že lidem vadí, že je STK buzeruje za lékárničku. To, že je buzeruje za technický stav je v pořádku. Právě to přimhuřování očí zvyšuje rizika. I pro ty ostatní. Je mi houby platný, že moje auto je v naprostým pořádku, když do mě našije někdo, komu přimhouřili oči, jinak by "přeci nemohl jezdit...". Auto je v naprostém pořádku, výbava v něm též. Citovat
Driver Odesláno 26. únor 2016 Odesláno 26. únor 2016 Včera byl kolega na kontrole a vyhodili ho pro změnu z důvodu fólií, které se na fotkách lesknou. Tak to mi přijde jako zbytečný důvod. Plno úprav na autě není v pořádku, ale třeba montáž větších brzd by snad měla být pro bezpečnost plusem a ne mínusem. Technik na STK tam ale není od toho, aby posoudil jestli větší brzdy lépe brzdí a větší klakson více troubí. On posuzuje celkový technický stav, zda vše funguje jak má a pokud najde něco co na autě nemá co dělat (není od výrobce) tak to prostě zapíše jako závadu, diskuze se o tom může vést tady na foru Citovat
Fruktis Odesláno 26. únor 2016 Odesláno 26. únor 2016 Nemyslel jsem to na tebe. Myslel jsem to na ty co povinnou výbavu nemaj...holt to kontrolovat mají, tak kontrolujou. A přimhouřením oka jsem nemyslel to, ze pustí vrak na silnici, ale že třeba sesteluje světlo co svítí krapet jinam a jiné drobnosti. Pokud máš auto v pořádku se vším všudy je správné a chvályhodné :-) Citovat
ozzy56 Odesláno 26. únor 2016 Odesláno 26. únor 2016 myslím, že STK dostaly právo, resp. povinnost povinnou výbavu kontrolovat, vyžaduje to po nich zákon (nebo předpis), osobně jsem přesvědčen, že by na STK výbavu raději nekontrolovali--každý je přece radši, když mu práce ubude --, myslím, že ty diskuze, co mají a nemají kontrolovat jsou bezpředmětné, dělají to,co musejí ale taky můžeme vymyslet jinou organizaci, dát jí cirka miliardu z rozpočtu na provoz, postavit jim menší haly po republice a počítačové vybavení atd.,atd., a jezdit na kontrolu povinné výbavy k nim... Citovat
FiFa_cze Odesláno 26. únor 2016 Autor Odesláno 26. únor 2016 (upraveno) Almanil: Pokud to nemá homologaci, tak to tam nemá co dělat. Představ si, nastupuješ do letadla a pilot říká kopilotovi - hele, namontoval jsem na motor přídavnej ventil, bude to rychlejc nahoře, hm, možná to bude trochu čudit, tak jsem raději nechal pochromovat lamely v turbíně, měly by víc vydržet. Jo a upravil jsem anténu naváděcího radaru, mělo by to mít větší citlivost (psal to ten číňan na netu), zkrátil jsem dráhy ovládání směrovky, bude to vo dost zábavnější lítání . Jo a vyměnil jsem kotouče na předních brzdách, vypadá to cool... Co myslíš, nastoupil bys do toho letadla? Jdu v dubnu, ale nebojím se. Nejspíš tam pošlu servis, není čas Pěkně napsáno, ale tvé přirovnání je nesmysl. Pokud srovnáváš dopravní letadlo, tak to můžeš přirovnat k autobusu a né s osobním autem. Autobus si moc řidičů netuní, protože nejsou jejich, to samé i s dopravním letadlem. Pokud jde ale o soukromé letadlo, tak proč by si ho majitel něčím nevylepšil? To samé s osobním autem. Jsou taky úpravy a úpravy. Pokud někdo auto upravuje a ví co dělá a auto tomu odpovídá, tak proč bych do toho nesedl. Pokud je to úprava stylu nasávání vzduchu na kapotě pomocí rozpůleného kýblu a překryté brzdové třmeny plastovou krytkou Brembo, tak to už je samozřejmě o něčem jiném. Zrovna tak to platí u toho tvého letadla PS: To, že jsou obě verze úprav nelegální je věc druhá. Na autě nemá co dělat nic, co není zapsáno v TP. To ale nesouvisí s tím, jestli bych do auta sedl nebo ne.. Upraveno 26. únor 2016 uživatelem FiFa_cze Citovat
ozzy56 Odesláno 26. únor 2016 Odesláno 26. únor 2016 no a o to právě jde--aby ta úprava nebyla z rozpůleného kýblu, ale měla homologační značku a odpovídala dotyčným předpisům Citovat
FiFa_cze Odesláno 26. únor 2016 Autor Odesláno 26. únor 2016 ozzy56: Jasně to chápu a taky to beru jako kladnou věc, že se to bude trošku řešit. Jenomže když si dám třeba větší brzdy z xsary vts na obyč xsaru, tak auto bude brzdit líp, čímž by mělo být bezpečnější, ale jak to dokážu na STK? Byť je to auto stejné a díl se vymění kus za kus bez jakýchkoliv úprav. Brzdy jsem tam třeba potřeboval, protože jezdím s plně naloženým autem a bydlím v horách. Hodně zatáček, dolů z kopce a obyčejny brzdy mi vadly, tak jsem si dal větší, aby bylo auto bezpečnější (uvádím schválně třeba nesmyslný příklad)... Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.