Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno (upraveno)

Co se může stát, když u dvoutarifu nedosahuji předepsaného poměru.... :myslim

Taky nedosahuju, už asi 10let a nic se neděje. Teď jsem tedy opět zapojil bojler jen na nízký tarif, takže se snad do poměru zas vrátím.

Jinak já jsem pro NTS, doma bych ušetřil 8tis a to je sakra znát - jistič 3x32A, tchán za byt v praze by zaplatil o 500víc a za chalupu mu to dělá o 1000víc za rok, žádná tragédie.

Upraveno uživatelem Charlie 607
Odesláno

Jen poznámka k těm výkřikům, jak si to "vymýšlí" ERU a "kriminálník" Vitásková:

NTS "kupodivu" NEVYMYSLELO ERU a Vitásková sama už vůbec ne. NTS je produktem vlády, odhlasovala ho sněmovna, ERU "pouze" vypočítalo a zveřejnilo, co to bude vlastně znamenat. To, že teď Sobotka naoko vykřikuje, jak je to špatně a "musí" se to změnit je jen kouřová clona na blbce, a zjevně velice dobře funkční, když lidi nadávají ERU, když je to přitom dílko vlády.

No a co se týče (vládních) pohnutek k zavedení NTS, tak celá ta problematika je velmi pěkně popsána tady:

https://www.energomonitor.cz/nova-tarifni-struktura-boj-proti-fotovoltaice-a-vliv-kachni-krivky-na-cenu-elektriny/ 

Odesláno (upraveno)

Kauza Vitásková - popravili obětního beránka - nemyslím a ani netvrdím, že čistá jako lilum, za vinu jí kladou, že zarazila revizi povolení provozu fotovoltajiky Zemkovy. Mimochodem to je taky "Dobrá" existence. Železárny Chomutov dovedl k totálnímu krachu, ale zato skoupil hromadu bytového fondu a dál vesel vydělává na nájemném a není to žádný troškař.

A co se týká výdělku na fotovoltajice:

Podle původního znění zákona do 12/2010 musel výrobce, ať již právnická nebo fyzická osoba, veškerou vyrobenou energii odprodat energetické společnosti a vlastní spotřebu zpětně nakoupit. A tady je ten zakopaný pes - Nákupní cena je zhruba na 50-ti% ceny za kterou ji prodal. No to je džob jako fík.

Pro jednodušší představu:

Vyrobím a následně prodám nějakému obchodu bochník chleba  za 10,- Kč a pak si ho tam půjdu koupit za 5,- Kč Pro celkovou představu: náklady na výrobu toho bochníku jsou 5,- Kč.

Není to úplně ideální přirovnání, ale podstatu vystihuje.

No a že to odhlasovala sněmovna a senát se přidal??? No není divu, vždyť bratru 80% majitelů a podílníků na fotovoltajice sedí právě tam a z někoho ty "Těžce vydělané" peníze vyrazit musí. Takže OBČANE koukej hrábnout hlouběji do kapsy - že už jsi na dně? No to je ale Tvůj problém.

Upraveno uživatelem FrantaCV
Odesláno

Vypadá to, že snad už je to zažehnáno! Ale pro informaci a vyzkoušení....

http://www.novatarifnistruktura.cz/nn.php?typ=doma

Vyzkoušel jsem, bohužel můj dodavatel RWE mezi dodavateli není. 

Vysvětlení ERU:

10. Proč není v kalkulátoru můj dodavatele elektřiny?

Energetický regulační úřad provozuje své kalkulátory na dobrovolné bázi a nemá pravomoc vynutit si zveřejnění cen jednotlivého dodavatele. Údaje o výši cen silové elektřiny, uveřejněné prostřednictvím kalkulátoru, byly převzaty z podkladů poskytnutých jednotlivými dodavateli energie.

Obrátil jsem se tedy přímo na RWE s dotazem proč tomu tak je. 

Vysvětlení: Kalkulátory poskytují zavádějící informace a údaje nejsou relevantní. Na dotaz, kde tedy najdu relevantní údaje mi bylo sděleno, že nemají potřebné podklady.  :myslim 

Odesláno

No zatím to vypadá, že se "Sobotkova" vláda se postavila proti a poslední informace jsou, že se celý návrh se přepracovává tak aby dopad na drobné odběratele (domácnosti) byl minimální nebo žádný. V platnost má nový systém vejít k 1.1.2017. Zatím schválen není, tak uvidíme s čím ERU vyrukuje.

Guest minimaxa
Odesláno

Přesně tak, Péťa mi mluví z duše, volbičky se blíží!

Odesláno

,,ta nynější vláda je fakt super, dokonce nám zařídila, že nebudeme platit přehnané ceny za elektřinu, navíc i chataři si budou moct dříví na zimu nařezat cirkulou,  jde vidět, že na nás myslí, takže já už vím, koho budu volit'' :D

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...