Šalda Odesláno 22. únor 2016 Odesláno 22. únor 2016 Babička s cirkulí by platila víc o pět tisíc, a ne pět stovek Počítal jí to brácha, že by platila o 500.- víc, řeže tam jednou za rok. Citovat
Charlie 607 Odesláno 23. únor 2016 Odesláno 23. únor 2016 (upraveno) Co se může stát, když u dvoutarifu nedosahuji předepsaného poměru.... Taky nedosahuju, už asi 10let a nic se neděje. Teď jsem tedy opět zapojil bojler jen na nízký tarif, takže se snad do poměru zas vrátím.Jinak já jsem pro NTS, doma bych ušetřil 8tis a to je sakra znát - jistič 3x32A, tchán za byt v praze by zaplatil o 500víc a za chalupu mu to dělá o 1000víc za rok, žádná tragédie. Upraveno 23. únor 2016 uživatelem Charlie 607 Citovat
oddie Odesláno 23. únor 2016 Odesláno 23. únor 2016 Jen poznámka k těm výkřikům, jak si to "vymýšlí" ERU a "kriminálník" Vitásková: NTS "kupodivu" NEVYMYSLELO ERU a Vitásková sama už vůbec ne. NTS je produktem vlády, odhlasovala ho sněmovna, ERU "pouze" vypočítalo a zveřejnilo, co to bude vlastně znamenat. To, že teď Sobotka naoko vykřikuje, jak je to špatně a "musí" se to změnit je jen kouřová clona na blbce, a zjevně velice dobře funkční, když lidi nadávají ERU, když je to přitom dílko vlády. No a co se týče (vládních) pohnutek k zavedení NTS, tak celá ta problematika je velmi pěkně popsána tady: https://www.energomonitor.cz/nova-tarifni-struktura-boj-proti-fotovoltaice-a-vliv-kachni-krivky-na-cenu-elektriny/ Citovat
FrantaCV Odesláno 23. únor 2016 Odesláno 23. únor 2016 (upraveno) Kauza Vitásková - popravili obětního beránka - nemyslím a ani netvrdím, že čistá jako lilum, za vinu jí kladou, že zarazila revizi povolení provozu fotovoltajiky Zemkovy. Mimochodem to je taky "Dobrá" existence. Železárny Chomutov dovedl k totálnímu krachu, ale zato skoupil hromadu bytového fondu a dál vesel vydělává na nájemném a není to žádný troškař. A co se týká výdělku na fotovoltajice: Podle původního znění zákona do 12/2010 musel výrobce, ať již právnická nebo fyzická osoba, veškerou vyrobenou energii odprodat energetické společnosti a vlastní spotřebu zpětně nakoupit. A tady je ten zakopaný pes - Nákupní cena je zhruba na 50-ti% ceny za kterou ji prodal. No to je džob jako fík. Pro jednodušší představu: Vyrobím a následně prodám nějakému obchodu bochník chleba za 10,- Kč a pak si ho tam půjdu koupit za 5,- Kč Pro celkovou představu: náklady na výrobu toho bochníku jsou 5,- Kč. Není to úplně ideální přirovnání, ale podstatu vystihuje. No a že to odhlasovala sněmovna a senát se přidal??? No není divu, vždyť bratru 80% majitelů a podílníků na fotovoltajice sedí právě tam a z někoho ty "Těžce vydělané" peníze vyrazit musí. Takže OBČANE koukej hrábnout hlouběji do kapsy - že už jsi na dně? No to je ale Tvůj problém. Upraveno 23. únor 2016 uživatelem FrantaCV Citovat
Dano406 Odesláno 23. únor 2016 Odesláno 23. únor 2016 když to nedostala, tak je v tom Ale prdlajs, to má z nervů. Citovat
FrantaCV Odesláno 26. únor 2016 Odesláno 26. únor 2016 Vypadá to, že snad už je to zažehnáno! Ale pro informaci a vyzkoušení.... http://www.novatarifnistruktura.cz/nn.php?typ=doma Vyzkoušel jsem, bohužel můj dodavatel RWE mezi dodavateli není. Vysvětlení ERU: 10. Proč není v kalkulátoru můj dodavatele elektřiny? Energetický regulační úřad provozuje své kalkulátory na dobrovolné bázi a nemá pravomoc vynutit si zveřejnění cen jednotlivého dodavatele. Údaje o výši cen silové elektřiny, uveřejněné prostřednictvím kalkulátoru, byly převzaty z podkladů poskytnutých jednotlivými dodavateli energie. Obrátil jsem se tedy přímo na RWE s dotazem proč tomu tak je. Vysvětlení: Kalkulátory poskytují zavádějící informace a údaje nejsou relevantní. Na dotaz, kde tedy najdu relevantní údaje mi bylo sděleno, že nemají potřebné podklady. Citovat
FrantaCV Odesláno 27. únor 2016 Odesláno 27. únor 2016 No zatím to vypadá, že se "Sobotkova" vláda se postavila proti a poslední informace jsou, že se celý návrh se přepracovává tak aby dopad na drobné odběratele (domácnosti) byl minimální nebo žádný. V platnost má nový systém vejít k 1.1.2017. Zatím schválen není, tak uvidíme s čím ERU vyrukuje. Citovat
OK406 Odesláno 28. únor 2016 Odesláno 28. únor 2016 (upraveno) Už to mu přestávám rozumět. To si neumí MPaO a ERÚ domluvit, ohledně trarifů? To je opravdu s prominutím bordel. Je vidět, k čemu jsou úředníci na MPaO a v ERÚ. A naskýtá se otázka, ,,vyber si občane". Upraveno 28. únor 2016 uživatelem OK406 Citovat
Guest minimaxa Odesláno 28. únor 2016 Odesláno 28. únor 2016 Přesně tak, Péťa mi mluví z duše, volbičky se blíží! Citovat
ozzy56 Odesláno 28. únor 2016 Odesláno 28. únor 2016 ,,ta nynější vláda je fakt super, dokonce nám zařídila, že nebudeme platit přehnané ceny za elektřinu, navíc i chataři si budou moct dříví na zimu nařezat cirkulou, jde vidět, že na nás myslí, takže já už vím, koho budu volit'' Citovat
Guest minimaxa Odesláno 1. březen 2016 Odesláno 1. březen 2016 hmmm, tak nic neušetřím, škoda http://www.novinky.cz/ekonomika/396343-nove-tarify-za-platbu-elektriny-od-pristiho-roku-nebudou.html Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.