Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Prasklá pružina 307

Recommended Posts

Odesláno

Tak to sorry..to jsem zapoměl napsat....ta je už vyměněná teď čerstvě...za novou SKF..

Přijde mi to skákání při trakci jakoby více od levého kola...tam byla prasklá přední pružina.....tak se měnily obě přední pružiny i uložení.

Při jízdě vše ok při všech rychlostech.......dělá to jen při trakci ve větším zátahu.

Levá krátká poloosa je původní......silenty motoru všechny OK....... :myslim

• O 8 let později...
Odesláno

Ahoj, mám 307SW kombi 1.6 80kW 2003. Auto slouží na občasné popojíždění a údržbu dělám za co nejmenší peníze. Tak si jdu pro radu. Praskla levá přední pružina před řidičem (najeto přes 210t km) + KO přední ramena (informace od mého mechoše). Otázka je jaké poradíte výrobce dobrý poměr cena/výkon na obě nové přední pružiny (+ asi horní uložení pač se píše, že je dobré ho též vyměnit, že bývají vysypaná ta ložiska) a jaké přední ramena výrobce?

Nakupuji od MLparts

Děkuji

Odesláno

ahoj, řekl bych, že je to jedno--objednáš jednu značku a přivezou v krabici jinou..., vyměň určitě i ta horní uložení komplet, nejen ložisko a podle toho, jak dlouho tam máš tlumiče, tak pouvažuj i o nich (při jedné práci), ramena Meyle HD zkus , udělej obě strany

Odesláno

no horni ulozeni musis vymenit na 1000% protoze prave kvuli nefunkcnimu hornimu ulozeni ta pruzina praskla. Kdyby bylo lozisko ulozeni v poradku, tak k tomu nedoslo. Takze tim zacit. Pruziny asi KYB. Ostatni podvozkovy dily od Meyle HD nebo Lemforder, ty neco vydrzi. Krome tech ulozeni a ramen bych rovnou vzal i spojovaci tycky stabilizatoru. Ty nejspis nepujdou povolit a budou se muset odriznout. Ceny zkus porovnat u Autodilos.cz a Ceskedily.cz . Mozna budou jeste niz.

Odesláno

Pružiny beru KYB nebo LESJÖFORS, ale i od dalších je to asi fuk. Meyle HD ramena na tohle pochybuju, že existujou, v HD toho Meyle zas tolik nedělá, většinou spíš tak kosti... ale třeba jo, 307 jsem nikdy neměl. Na svá auta beru ramena Lemforder. 

Odesláno

@Polsonside jakože máš mechanika,  ke kterému si vozíš svoje díly?

S tou pružinou bych ( po zkušenostech) nejezdil. Loni jsem ( nic netuše) na švagrovém kombíku prorazil gumu. Pak jsem mu dával pružiny Bilstein a když jsem skončil,  tak prý jestli jsem nezapomněl pustit na zem :D i dneska je ten předek výš,  než byl do té doby zvyklý :roker

Ramena jsem dával ( taky ) loni na třídvířko od SKF, akorát jsem koupil bez šroubů,  tak si na to dej pozor.  Jo, a přední šrouby jsou přímo pod poloosami, takže možná i gufera ( stačí na levou stranu  ) a olej do převodovky.

• O 3 týdny později...
Odesláno (upraveno)
V 13. 1. 2025 at 10:15, oddie napsal:

Pružiny beru KYB nebo LESJÖFORS

KYB ani SACHS určite nekupuj,auto je na nich vysoko ako terenkoza.

Upraveno uživatelem Zabak22
Odesláno

Jsou různé pružiny, podle vin nebo motoru.

Čep spodního ramene je extra, neprodává se s ramenem, bacha na to.

Silentbloky ramene se dají koupit taky zvlášť,  pokud chceš šetřit..

Odesláno

Díly jsem už nakoupil včetně ramen tak snad se něco nového neobjeví. Je to poslední oprava a pak jde z domu. Pružiny KYB, horní uložení dorazy a ložiska a príčna ramena. Děkuji za tipy. 

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...