ozzy56 Odesláno 28. březen 2017 Odesláno 28. březen 2017 jojo, v rádiu, v tisku, na internetu--nějak se ta akce FAP ON rozjela Citovat
Lihous Odesláno 28. březen 2017 Odesláno 28. březen 2017 JJ rozjela za chvilku zjisti ze i nizkoemisni kotle na uhli jsou prokleti neb velkou castici se nepodari vdechnout ale vysledek top spalovani jako jsou "nano" castice ano ...... Ted se chystaji davat podobne zarizeni i na benzin ..... Predpokladem je dobry technicky stav motoru a pak neni velky problem .... Citovat
Mejla. Odesláno 29. březen 2017 Odesláno 29. březen 2017 Chystají se u škodovky, ale u peugeota 807 benzín 2l je ne ? Citovat
Vena garážmistr Odesláno 29. březen 2017 Odesláno 29. březen 2017 U P807 benzin asi těžko bude někdo chystat podobnou chujovinu když už se nevyrábí. Nevím no už jsem to někde psal jestli tady tak to nečtěte. Ale veškeré tyhle " ekologické " vychytávky podle normálních odborníků nemají valného významu. Tím myslím ekologizaci automobilů od snižování objemů motorů přes různé vysokotlaké systémy vstřikování. Protože čím vyšším tlakem se do válců vstřikuje směs tím menší teplotu může mít při vznícení a tím dochází k horšímu spálení směsi a ke vzniku daleko horších zplodin hoření. Sice protože hoří menší částečky tam nejsou černé saze ale jsou tam různé sloučeniny chemických prvků navíc v takové velikosti že pronikají do organizmu člověka aniž by ten měl šanci se tomu bránit. Kdežto starý nafťák s klasickým vstřikováním vstřikoval směs pod nějakým oproti dnešním vozům nízkým tlakem tudíž potřeboval ke vznícení daleko vyšší teplotu při které vzniknou saze ale nevznikají ty škodlivé sloučeniny resp. nevznikají v tak velké míře. A ten zbytek co leze z výfuku jsou tak velké částečky že se jím lidský organizmus dokáže nějakým způsobem bránit. Myslím že už to také někde zaznělo laicky řečeno stará čoudící LIAZka nebo TATRA sice házela z vejfuku saze velikosti briket ale ty člověk nevdechnul protože když se k tomu kouři dostal blízko tak se rozkašlal protože ty částečky obsažené v kouři neprošli bez dráždění nosem do plic. Okolo dnešního moderního náklaďáku sice člověk projde bez kašlání ale těch smradů se bez problému nadechne protože ty částečky kouře jsou tak miniaturní že projdou bez povšimnutí až do plic a dále do těla. Za mě ano mělo by se s přírodou zacházet ohleduplněji ale neměla by v tom bejt taková histerie jako se předvádí v souvislostech s automobily. Citovat
Pacho69 Odesláno 29. březen 2017 Odesláno 29. březen 2017 Jsou to všechno důsledky toho, že tyhle normy a zákony negenerují odborníci, ale politici. Dohnali automobilky k tomu, že místo na benzín jezdí na naftu nesmyslně osobáky, nesmyslnými předpisy zprasili vývoj pohonu tak, že se neřeší optimální konfigurace motoru (spolehlivost, životnost, výkon, spotřeba), ale jen emise, všichni podvádějí, protože způsob měření je naprosto nereálnou kravinou. Evropa je na cestě do pekla. Za chvíli si někdo všimne toho, že nejvíce karcinogenní jsou částice z biosložek (což je fakt, protože rostlinné produkty se přepalují daleko snadněji a jsou karcinomem prakticky vždy) a ze všech ostatních příměsí (aditiva, která sice zlepšují vlastnost nafty, kterou zprasí biosložka, ale spálit se musí a to co obsahují zrovna životnímu prostředí neprospívá). Naštěstí se toho, při tomhle vývoji nedožijem, nějaký důsledek týhle "politiky" nás zabije dřív... Citovat
Cyrďák Odesláno 29. březen 2017 Odesláno 29. březen 2017 Domnívám se že FAP tam z nějakého důvodu je, já ho nemám STK jsem prošel ale nejradši bych ho tam vrátil ale za cenu min.. 10Tis..určitě ne.Podle mě by ho měli automobilky zlevnit a ne držet řidiče v zajetí chceš ho tak plať. Vsadím se že v automobilka v prvovýrobě za to dala 1Tis..Nebudem si nalhávat každý s nás by ho uvítal zpátky ale díky finanční zátěži se na to vyprdneme. Citovat
ozzy56 Odesláno 29. březen 2017 Odesláno 29. březen 2017 že by Fap zlevnili, aby se zlepšila ekologie, tak na to zapomeň , leda by protlačili politici něco jako kotlíkové dotace, tzv. Fap dotace a pak by chodili kontroloři a nahrávali start auta a strkali do výfuku nějaké měřící hebla --ani bych se v tomto pitomém státě nedivil Citovat
Vlado81 Odesláno 29. březen 2017 Odesláno 29. březen 2017 Tak tak. Mě ho kalkulovaly na 13.000kc loni. Díky mediim ztoho bude zlatá horečka jako s ekolog.likvidaci za 6000kc. Chci ho zpět ale jak mi bylo řečeno. Dají,zprovozní ale nikdo nezaručí že se nezasere do 5000km total. Jezdím 90% Prahu 8km tam 8km zpět. diagbox nevidi pc aditivace, takže bůhví kolik mě to bude stát. Citovat
Lihous Odesláno 29. březen 2017 Odesláno 29. březen 2017 Nam pred lety doslouzil tak se vymenil cca 6tis druhovyroba najel jsem cca 1tis a vyhorel asi 2cm !!! Nasledne jsem se dozvedel nikoliv od zastoupeni Peugeotu ze se celek musi nastavit - prvotne me pan v Peugeotu na otazku zda se neco po vymene nastavuje odpovedel "a co by jste chtel nastavovat vymenit a jezdit" tak nastalo FAP OFF za zlomek ceny jinak na nasem v te dobe vymena nastaveni doliti aditiva cca >20tis a to se psal rok 2011 / 12 Dnes je to levnejsi ale co se posledni dobou deje je zajimave ...... Citovat
Charlie 1 Odesláno 29. březen 2017 Odesláno 29. březen 2017 No jo to se porad něco vymyslí,jak obejít fap apod.proč si kupujete diesely,když pak nemáte na jeho výměnu?to je to ze když se kupuje stara past se 180-500tis km tak tyhle věci jsou v prdeli a proto se každý tech aut radši zbavuje...takže kdyby se pak diesel mel dat do kupy už by to nebylo 1,5kc/km. Ale 4-5 Kč/km a to by se pak už ten diesel oproti benzinu dost prodrazil.... Citovat
ozzy56 Odesláno 29. březen 2017 Odesláno 29. březen 2017 (upraveno) přesně, protože výměna FAP vlastně autu nic ,,nepřidá'', narozdíl od nových brzd, pneumatik atd. , tak se na to každý vybodne, navíc kontrola ze strany státu je iluzorní osobně beru FAP tak, že v autě při koupi byl (nedalo se koupit bez FAP), ale je mi to jedno, protože až bude třeba FAP vyměnit, dávno bude z baráku pryč... Upraveno 29. březen 2017 uživatelem ozzy56 Citovat
Vlado81 Odesláno 29. březen 2017 Odesláno 29. březen 2017 Taky lituju že nemám 3.0benzín....hold v nabidce byl jen jeden za 80.000kc stav tak 40.000kc.bral sem co bylo. Citovat
oddie Odesláno 29. březen 2017 Odesláno 29. březen 2017 Do 3.0 benzínu bys asi nacpal víc než těch 13, co chtějí za FAP. Už jen rozvody vyjdou dráž Citovat
Vlado81 Odesláno 29. březen 2017 Odesláno 29. březen 2017 (upraveno) Najezdil jsem za necelý rok 7.000km a stalo mě to 80.000kc +140.000kc nakup Rozvody 12.000kc 6.500 fapoff 22.000 nafta atd....kompletní náklady co se trochu týkají auta Upraveno 29. březen 2017 uživatelem Vlado81 Nedokončený text Citovat
oddie Odesláno 29. březen 2017 Odesláno 29. březen 2017 Pěkný, to by se skoro vyplatil taxík... 80tis za opravy, to je teda palba, za to by se dalo ještě udělat auto i z toho třílitra, co mám doma. Citovat
Vlado81 Odesláno 29. březen 2017 Odesláno 29. březen 2017 U mně určitě. Auto používám jen pro děti k doktorovi (pohotovosti)a do práce pač sem líný sednout na metro. To stoji 10kc auto 50kc tam/zpět. 2x do roka max. Nekam na výlet pač sme pořád marodi. Jenže je problém s taxi se sedackou v noci. A tahat svoji ještě s deckem po pohotovosti je na palici. Jak se píše jinde Někdo má psychiatra já motorku. U mě to platí s autem. Ted mi zvedli povinné ručení o 2000kc Citovat
Vlado81 Odesláno 29. březen 2017 Odesláno 29. březen 2017 před 45 minutami, oddie napsal: Pěkný, to by se skoro vyplatil taxík... 80tis za opravy, to je teda palba, za to by se dalo ještě udělat auto i z toho třílitra, co mám doma. 80.000 je celkem. Takže 22.000 nafta 12.000 rozvody 6000 povinné 3000 dalnička 5000 nářadí(diagbox,atd.) 2500 myčka 6500 fapoff Pak to rychle ubývá Citovat
Ferry Odesláno 29. březen 2017 Odesláno 29. březen 2017 (upraveno) tady je Euro 4 v praxi na motoru 1.6 Hdi - Fap-dead, turbo-dead, sani-full karbon, zrovna se s tim seru u manzelcinyho Forda s cca 190tis km. Zlata moje plynova 21let stara 406, co ma ted pres 600tis km Upraveno 29. březen 2017 uživatelem Ferry Citovat
oddie Odesláno 29. březen 2017 Odesláno 29. březen 2017 Žes to nesek do výkupu a nepořídil něco jiného... Citovat
Ferry Odesláno 29. březen 2017 Odesláno 29. březen 2017 @oddie no ono na to nejspis dojde, uz koukam po nejake krabici Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.