Charlie 607 Odesláno 5. únor 2016 Odesláno 5. únor 2016 Taky mám černej výfuk a fap tam je a funkční. Jezdil jsem hodně krátký trasy a auto potřebovalo zregenerovat fap, na ještě neohřátym motoru pouštěl větrák chladiče, vyhříval zadní sklo a zrcátka - tak jsem si prodloužil cestu a pak nechal ještě auto běžet na volnoběh, zregeneroval, podle diagnostiky to sedělo, takže auto si s tím poradí. Citovat
Petridas Odesláno 5. únor 2016 Odesláno 5. únor 2016 uz jsem to tady psal . ale nejak to zapadlo .koupil jsem 807 a prej filtr tam neni , ale pohledem jsem to nezjistoval , ted jsem byl na diag u znameho a psalo to ze FAP pretizen a regenerace probehla pred 289 km . A ted jde to podle toho zjistit jestli tam je nebo neni ,?? Vim ze mi to sem tam do nouzaku spadlo ale stacilo vypnout a znovu nastartovat a i kdyz kontrolka motoru svitila dale tak auto uz jelo normalne. A vim ze mi psalo na diag. nejaky problem s EGR ALE UZ NEVZPOMINAM CO Citovat
lukas jandora Odesláno 28. únor 2016 Odesláno 28. únor 2016 No tak me to taky ceka takze sem zvedavaj jak to vsehno pujde 308 1.6HDI...EGR off/FAP venku a CHIP...A Krnovske STK zrovna neni ta nejlepsi volba uz z 406 me davali zabrat.... Citovat
elton Odesláno 28. únor 2016 Odesláno 28. únor 2016 Nikdy jsem neměl problémy na Krnovske STK. Stačí mít auto v pořádku a není problém. Citovat
lukas jandora Odesláno 28. únor 2016 Odesláno 28. únor 2016 (upraveno) Na 406 me jeden svetlomet svitil trosku vice nahoru a nesel seridit zeptal sem se zda by to neslo nejak udelat ze to necham hned opravit at nemusim opakovat STK ale nepochodil sem a hned me byla provedena i podrobvna kontrola vseho mozneho vcetne lekarnicky a myslim ze zasuvky na vozik.... Pak s fiat stilo svitila kontrolka airbagu ale ta jednou svitila jednou zas ne a ja mel smulu ze svitila i na STK no skoro sem opet neprosel tomu rikam zavada ktera ohrozuje silnicni provoz.... Upraveno 28. únor 2016 uživatelem lukas jandora Citovat
Guest minimaxa Odesláno 28. únor 2016 Odesláno 28. únor 2016 (upraveno) Myslím si, že s tímhle: "EGR off/FAP venku a CHIP" vyletíš z STK jak mastnej papír Upraveno 28. únor 2016 uživatelem minimaxa Citovat
Přema Odesláno 28. únor 2016 Odesláno 28. únor 2016 s tím jak to teď na EK probíhá se ani na STK nedostane ....hlavně jestli má nějaké chyby v motorovce Citovat
Schreek Odesláno 28. únor 2016 Odesláno 28. únor 2016 Pokud nejsou chyby, tzn. vše je uděláno pořádně, tak v klidu projdes... Odesláno z mého LG-D802 pomocí Tapatalk Citovat
lukas jandora Odesláno 28. únor 2016 Odesláno 28. únor 2016 (upraveno) Mozna ano mozna ne ale jak rikam urcite ne krnov nikomu to nenutim...Zda tam sou chyby nevim ale delal me to vsechno straki treba tam zadnou chybu neuvidi... Ale podle toho co sem tady vsude ohledne emisi tedka cetl zas tak hrozne to bejt nemusi ale obava tam nejaka je Upraveno 28. únor 2016 uživatelem lukas jandora Citovat
kavol Odesláno 29. únor 2016 Odesláno 29. únor 2016 ... ale obava tam nejaka je borci, já vím, že občas se tu řeší každá koruna, ale zrovna technická je věc, kde si myslím, že se bohatě vyplatí zainvestovat a svěřit auto servisákovi dělám to tak léta ... domluvím termín, přistavím, požádám o kontrolu, co to auto chce, podle toho se domlouvám na dalších opravách případně si i něco řeším sám, a druhej-třetí den zase vyzvednu s papírama v pořádku na další dva roky jako já vím, že teoreticky na tom nic není, evidenčku po koupi jsem si vyřizoval sám, vloni jsem byl s vozejkem ... ale prakticky, no, tak ten vozejk byl "jenom" na dvě hodiny, hm, tak to mám lepší věci na práci než někde čumět ve frontě (jo, někde zavádějí rezervační systémy na konkrétní čas ... hmm ... hodně štěstí) a to je to, že nevim kdy jaká bude fronta, to nejmenší - hlavně jde o to, že mám jistotu, že auto prostě ty papíry dostane, jsem bez stresu, co mi tam najdou nebo nenajdou, anebo že technikovi nepadnu do oka a bude kontrolovat obvazy v lékárničce Citovat
ozzy56 Odesláno 29. únor 2016 Odesláno 29. únor 2016 tento systém není nic nového, léta letoucí se praktikuje třeba v západní Evropě-- filisofie je jednoduchá: ať to auto připraví-opraví ten, co tomu rozumí a já si příjdu pro opravené auto i s papírama, zatím se budu věnovat tomu, čemu rozumím zase já a vydělám na toho mechanika... jenže většina Čechů v západní Evropě není (po všech stránkách) a dlouho nebude Citovat
Péťa Odesláno 29. únor 2016 Odesláno 29. únor 2016 Já teda dám svoje auto ráno do servisu (po objednání) a po obědě vyzvedávám s novou platnou STK. Ani náhodou by mě nenapadlo, že to může trvat několik dní. A už vůbec by mě nenapadlo, že bych si auto ze servisu vzal se servisem identifikovanou závadou, tu opravil a znova jim ho vrátil, ať udělají STK. Není to padlé na hlavu? Citovat
Vena garážmistr Odesláno 29. únor 2016 Odesláno 29. únor 2016 Objednám se u kolegy mekánika navečer mu tam auto zahodím a druhý den mi ho odpoledne vrátí a případné závady jsou odstraněné pokud není potřeba ND objednat. Citovat
Jitka+Jirka Odesláno 29. únor 2016 Odesláno 29. únor 2016 tak sice to není pežó ale octa 2.0 rs bez dpf s chip a stk a em na poprvé....jen menší rozdíl na zadních brzdách- ale v normě Straší jen lidi...... Citovat
kavol Odesláno 29. únor 2016 Odesláno 29. únor 2016 Já teda dám svoje auto ráno do servisu (po objednání) a po obědě vyzvedávám s novou platnou STK. ne každý chodí z práce po obědě, resp. může/hodí se mu protahovat polední pauzu o cestu do servisu (pokud tedy vůbec chodí do práce) ... Ani náhodou by mě nenapadlo, že to může trvat několik dní. to je príma, že tvůj servis má všechny díly skladem a veškeré práce zvládá v řádu do dvou hodin, ale nemáme všichni takové štěstí, a jestli by tě to ani náhodou nenapadlo, pak mě k tomu napadá něco o pojídání koláčů, když není na chleba ... pak je tedy ještě možnost, že servis žádné opravy neřeší, k čemuž bych si dovolil vypůjčit lékařské "neexistuje pacient zdravý, pouze špatně vyšetřený" další možnost je třeba, že opravy řeší výhradně v jiném termínu než technickou, ale to jaksi nepostihuje popsaný případ čímž jsem asi vyčerpal své možnosti chápání vyřčeného ve střetu s realitou, a nezbude než požádat o nápovědu, pokud si sedím na vedení A už vůbec by mě nenapadlo, že bych si auto ze servisu vzal se servisem identifikovanou závadou, tu opravil a znova jim ho vrátil, ať udělají STK. Není to padlé na hlavu? ano, tohle trošku padlé na hlavu je, ale takhle jsem to nenapsal ... prosím číst pozorněji Citovat
oddie Odesláno 29. únor 2016 Odesláno 29. únor 2016 Z jakého přesně důvodu by měl servis držet všechno skladem, když jsou dnes běžné rozvozy 2x denně, leckde i 4x denně? Citovat
kavol Odesláno 29. únor 2016 Odesláno 29. únor 2016 (upraveno) ne každý bydlí v Praze ... nevím, jak to maj v Hronově, ale dovolil jsem si předpokládat, že líp než Brno na tom nebudou ... nejblíž k těm krajům jsem něco řešil v Železným Brodě, což je stejně velký, a za celej víkend jsem tam nemohl sehnat servis, a to mi to stálo přímo před nějakým místním autoklubem, takže pochybuju, že tam opravárenství tak kvete, aby se častější rozvoz vyplatil (člověk z normálního města je zvyklej, že aspoň pár podniků otevřenejch v sobotu dopoledne se najde ... nakonec to zachránil nějakej garážník myslím z Vesce ... achjo) Necituj přímo předchozí příspěvky! Upraveno 29. únor 2016 uživatelem minimaxa Citovat
Péťa Odesláno 29. únor 2016 Odesláno 29. únor 2016 V sobotu otevřeno není, ale jinak to tady funguje normálně, jako v celé republice, včetně Brna Je pravda, že já auto na STK dávám do servisu, který má zároveň sklad a rozvoz dílů pro široké okolí. Ale možná je základ řešit problémy hned a ne až před STK Citovat
oddie Odesláno 29. únor 2016 Odesláno 29. únor 2016 No víkendy bych asi taky nedělal, i když je tu v dílech otevřeno i v neděli. Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.