Vena garážmistr Odesláno 7. prosinec 2015 Odesláno 7. prosinec 2015 No už v autoškole nás učil starej praktik a ten říkal jedno, pokud neulovíš šoféra je to vždycky loterie protože on ti ukazuje že dobrý dobrý a když do něčeho drcneš tak vytáhne papíry na palici. Takže kolikrát je lepší a bezpečnější risknout nezabezpečené couvání než se pak dostat do maléru že jsi měl "debilního" pomocníka. Je pravda že dnes je to jednodušší spousta vozů je vybavena couvací kamerou která takovýhle situace dost ulehčuje. Citovat
Veverka Odesláno 8. prosinec 2015 Odesláno 8. prosinec 2015 (upraveno) ...ale odpovědnosti nezbavuje Aby bylo jasno, já couvám jen tam, kam vidím (mám osobák kombíka a větším nejezdím), "odháněče much" nepoužívám neb v ně nemám důvěru, že by měli odhad, jak já reaguju a co vidím a nevidím. Upraveno 8. prosinec 2015 uživatelem Veverka Citovat
myšut Odesláno 8. prosinec 2015 Odesláno 8. prosinec 2015 (upraveno) ko.ot bagrista mi dal vedle náspu ,akorát tak pro mou 6x6 ,když zatáčí v díře v lomu ,na okraj,který jsem si naschvál zpevnil rozšířil o metr odsekama, páč tam byla voda , tak 2tunový blok ,asi mu zavazel... a to zrovna když jsem odjel a zpátky se couvalo tak 50m.ve stejný stopě ...pak něco zapraskalo vpravo u předního kola ,jdu se podívat -.pořád ve stejný stopě- přední nárazník z 6mm plechu, kolmo na kabinu jak torpédo ...a to jsem jen zavadil o cca 5x5 cm na šutru.S 12 Tunama to není skoro ani poznat a lámou se jekly. Upraveno 8. prosinec 2015 uživatelem myšut Citovat
Pacho69 Odesláno 8. prosinec 2015 Odesláno 8. prosinec 2015 to víš, vánoční stromeček zavoněl v pokoji http://www.pobavime.cz/wp-content/uploads/konopi.jpg Ale ne, jsem si vzpomněl na tohle: https://www.youtube.com/watch?v=Fd4mwHwMFns Citovat
Guest Scratch Odesláno 8. prosinec 2015 Odesláno 8. prosinec 2015 Havlicek.Lukas:doufam ze jsi nejedl na Parniku, tam je to o ivot OStatni: je to pekna fotka ale na motorkari kolikrat vidi jeste vetsi (!) nez ty nakladaky, me se dokonce zrcatka pri zvysujici se rychlosti priviraj k motorce a to pak nevidim vubec nic, no a pust riditka ve dvou kilech a rovnej si zrcatka Citovat
Veverka Odesláno 8. prosinec 2015 Odesláno 8. prosinec 2015 (upraveno) Nohou...? Upraveno 8. prosinec 2015 uživatelem Veverka Citovat
Medvěd Odesláno 8. prosinec 2015 Autor Odesláno 8. prosinec 2015 Scratchi - věřím tomu, že do 150 km/h zrcátka na motorce držej jak maj Citovat
Edison Odesláno 9. prosinec 2015 Odesláno 9. prosinec 2015 Úhly, couvání a závozník... Pak do dopadá takhle: "Prej jsi naboural pražákovi sloupek..." Citovat
ozzy56 Odesláno 9. prosinec 2015 Odesláno 9. prosinec 2015 (upraveno) No už v autoškole nás učil starej praktik a ten říkal jedno, pokud neulovíš šoféra je to vždycky loterie protože on ti ukazuje že dobrý dobrý a když do něčeho drcneš tak vytáhne papíry na palici. Takže kolikrát je lepší a bezpečnější risknout nezabezpečené couvání než se pak dostat do maléru že jsi měl "debilního" pomocníka. Je pravda že dnes je to jednodušší spousta vozů je vybavena couvací kamerou která takovýhle situace dost ulehčuje. ten starej praktik musel mít taky papíry na palici, protože je vždy lepší, když NĚKDO za autem stojí a ukazuje, resp. odhání pitomce, co zrovna musejí courat za autem, než couvat naslepo aby bylo jasno-nejsem žádný jouda, který jezdí přesně podle předpisů , taky mám něco vodjeto ,ale něco jiného je couvat v pískovně pod bagr a něco jiného je couvat v místě, kde MUSIM předpokládat pohyb chodců , tady mají předpisy pravdu--když tam nevidím, tak tam necouvám, nebo si to zabezpečím..., jsou taky pitomci, co couvají pomalu na plný plyn,těm je zbytečné něco vysvětlovat Upraveno 9. prosinec 2015 uživatelem ozzy56 Citovat
Vena garážmistr Odesláno 9. prosinec 2015 Odesláno 9. prosinec 2015 No asi máš něco odjeto ale asi hodně v té pískovně. Kdo někdy jezdil jakékoliv rozvozy zboží. Tak mi potvrdí že šedivá je teorie a zelený strom života. Jezdil jsem rozvozy pro Penny market, LIDL, nějaké drogerie apod.. Málokdy jsem měl čas na to abych sháněl někoho kdo by mi ukázal při couvání. A že na spoustě Penny marketů bylo/je couvání dost složité. Musím zaklepat (ťukyťuk) nikdy se mi nestalo že bych do něčeho/někoho drcnul (na parkovištích). A někde se muselo couvat napříč celým parkovištěm za plnýho provozu návěsovou soupravou. Citovat
Lihous Odesláno 10. prosinec 2015 Odesláno 10. prosinec 2015 (upraveno) Pamatuju dobu kdy se tento uhel daval v graficke podobe k testu auta ale dnes je auto spis jako obrneny transporter a prehlednout v krizovatce vetsi dodavku diky "bezpecnemu A sloupku a jeste pitomejsimu plastu na nem" na prechodu maminu s kocarkem ......problem neni.Couvaci kamera park.asistent mala zrcatka na tech velkych jsou vice mene nutnost .....,predni kamera a asistent je zatim luxus ale i ten je vice mene v dnesni produkci potreba. A to se nebudeme bavit o zavodniku ktery je schopen na plnem parkovisti vystrelit dozadu jako na sprintu a "hrabackou" dopredu odfrcet......Pri couvani plati asi co nejpomaleji ikdyz je kolem 20 nedockavcu co honi vteriny aby si je mohli vyuzit treba na faceboku .....A sam pokud vidim auto couvat zaustavam radeji stat bezpecne stranou jedno zda jako chodec ci jako ridic / na parkovisti / ...... Upraveno 10. prosinec 2015 uživatelem Lihous Citovat
ozzy56 Odesláno 10. prosinec 2015 Odesláno 10. prosinec 2015 No asi máš něco odjeto ale asi hodně v té pískovně. Kdo někdy jezdil jakékoliv rozvozy zboží. Tak mi potvrdí že šedivá je teorie a zelený strom života. Jezdil jsem rozvozy pro Penny market, LIDL, nějaké drogerie apod.. Málokdy jsem měl čas na to abych sháněl někoho kdo by mi ukázal při couvání. A že na spoustě Penny marketů bylo/je couvání dost složité. Musím zaklepat (ťukyťuk) nikdy se mi nestalo že bych do něčeho/někoho drcnul (na parkovištích). A někde se muselo couvat napříč celým parkovištěm za plnýho provozu návěsovou soupravou. věř, že nejen v pískovně ,počítám, že nemáš ani těch 41 let, které kroutím volantem já, možná jsem najel na zpátečku více, než ty dopředu ,a buď rád, že jsi měl zatím při couvání štěstí--kdybys ho neměl, možná by sis klepal ťukyťuk na čelo někde na pryčně a uvažoval o tom, zda nebylo lepší si to couvání zajistit... Citovat
Vena garážmistr Odesláno 10. prosinec 2015 Odesláno 10. prosinec 2015 ono při vší úctě ozzy56 takových jako ty jsem už za svůj profesní život pár potkal. A jejich řečí co jsem nacouval, ty jsi nenajel dopředu jsem taky slyšel x-krát. Jeden mě takhle když jsem mu řekl aby po cestě dával bacha že nemá zapřažený 3,6m návěs ale 4m taky odbyl a ani ne za hodinu mi volal dispečer že potřebuje abych s ním jel pro rozbitou soupravu ten " profík " roztrhnul návěs do půlky o první most který potkal. A návěs byl na odpis při najetých cca 30 000km. Takže takovéhle argumenty neberu. To že se někdo 41 let živí ježděním určitě neznamená že jiný tu porci km nemohl najezdit za kratší dobu ono dřívejc v době kdy ty jsi začínal se jezdilo méně km než v dnešní době nebo v době kdy jsem začínal já. V době kdy jsem jezdil na Penny marketu jsme tam jezdili v průměru 500-600 km za den. Ve špičkových dnech (pár dní po výplatě, před svátky atd.) se jezdívalo i kolem 800 km za den. Vyjíždělo se ráno kolem 3 ze dvora a odstavovalo se kolem 22 pravda v té době málokterý četník uměl číst kolečko a pokuty za překročení doby řízení v té době byli směšný a firma je do koruny proplatila nebyl bodový systém atd. a hlavně byl jsem o 15 roků mladší a 50 kg lehčí. A z vyprávění znám jak se jezdilo za komanče. Taky jsem chvilku jezdil ve státním podniku tak vím jak se km dají vykazovat a na tehdejším tachografu a kolečku dohnat. Ale to už jsme dost mimo mísu původního tématu. Citovat
ozzy56 Odesláno 11. prosinec 2015 Odesláno 11. prosinec 2015 Už se prali?! ani k tomu nedojde--blbcům se odjakživa vyhýbám Citovat
Havlicek.Lukas Odesláno 11. prosinec 2015 Odesláno 11. prosinec 2015 dnes mi nezjistne jeden borec sam zastavil dopravu a ukazal mi zda muzu couvatstalo se to na Praze 1 u restaurace Mlynec (kousek od Karlova mostu)ve finale zastavil jen tramvaj v mojem smeru jizdy a kolegu ktery jel v protismeru - tak sme se na sebe jen lehce vytlemily a jeli po svem Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.