Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Že by konečně?? FAP se začíná kontrolovat

Recommended Posts

Odesláno

Ale kuchá,známý co vozi auta,ted už viceméně veterány,tak i vykuchané dovezl,takže tak. Zrovna tak se tam i stáčí tacháče když vědí,že to jde ven.

Ano když vědí že to jde ven. Když vědí, že to zůstává, tak si to nedovolí protože by to nikdo nekoupil.

Odesláno

Tak zprávy na Nově opět nezklamali :D

Říkali tam že budou přísnější postihy za x možných přestupků, což je v pohodě, ale že se začnou taky zaměřovat na oblíbený věci jako je chip motoru, to je taky v pohodě, ale místo FAPu říkali že začnou taky kontrolovat stále oblíbenější praktiku jako je odstranění palivového filtru :D  :D

To mě dostalo :D

A že policie bude moct vzít techničák na místě když bude mít auto třeba moc sjetý brzdy :D

bože bože iq-tykve  :D  :D

Odesláno

MotoMoto : mohl by jsi prosim trochu upresnit to nemecko a rakousko ? byl jsem v usa 8 let na plosine a tam je podle vsech  taky hrozne drahy doktor atd. hlavne pro ty co nevedi kde a jak si koupit balicek pojisteni a taky ho platit. To maji ty nemci a rakusaci vse tak drahe ?? energie,bydleni, zdravotnictvi a vse vzhledem ke svemu prumernemu platu ? me by to docela zajimalo kdyz jsi o tom psal.. Dekuji

Odesláno

Ano je to hlavně o výchově a také o vzdělání a osvětě.

Ale ty finance, nesmíš to přepočítávat bankovním kurzem. Podívej se co tam stojí bydlení, služby, doktor a podobně.

protože tam mám rodinu, tak vím velmi dobře, jak na tom jsou ;) , abychom je dohnali během deseti let (jak tvrdil po převratu jeden pražský idiot), tak by se oni museli na dvacet let zastavit

Odesláno

Já tam nikdy nežil, ale mám tam hodně známých a i příbuzné a tak z jejich vyprávění. Ale fakt se tu nechci o to přít. Stačí když člověk jede na dovolenou nejen do Německa a vidí co co stojí, bez přepočtu, ale to jsou malé položky. Prostě rozdíl tam logicky a oprávněně je, mají podstatně lepší životní úroveň, ale není to tak jak lidé často počítají. Mzda v Německu přepočítaná kurzem banky a kolik si za to koupí u nás. Tak to není.

Odesláno

Já tam nikdy nežil, ale mám tam hodně známých a i příbuzné a tak z jejich vyprávění. Ale fakt se tu nechci o to přít. Stačí když člověk jede na dovolenou nejen do Německa a vidí co co stojí, bez přepočtu, ale to jsou malé položky. Prostě rozdíl tam logicky a oprávněně je, mají podstatně lepší životní úroveň, ale není to tak jak lidé často počítají. Mzda v Německu přepočítaná kurzem banky a kolik si za to koupí u nás. Tak to není.

Když to vezmu suma sumárum, tak mi vyjde, že lepší životní úroveň je v ČR oproti Německu. Auta před obchoďákama jsou stejná, ceny v obchoďácích stejné, restaurace trochu kulhají, ale ne o moc, tak 20-25% max - a platy 4x nižší.

Náklady na hypotéku obodbné jako u nás (po přepočtu na mzdu), náklady na auto obdobné jako u nás (po přepočtu na mzdu), služby obdobné (ano, holič nebude za 100-150 Kč, ale ekvivalent jejich mzdy).

Jsem rád, že jsme se pochopili. A Německem v akci FAP-off se už nebudeme ohánět. Chápeme se, že je to stejné, jako porovnávat legislativu ČR se Slovenskem...

P.S.: Tvý známí, gastarbeitři, jezdící do Němec a inkasují plat v Eurech, nicméně platící náklady u nás v korunách. Věř, že německej dělník angolského původu makající za 1100 EUR a platící nájem 400 - 500 EUR, je na tom stejně jako českej dělník vydělávající 11.000,- Kč a platící 4.500,- za nájem. Až se budeš ptát těch svejch známej, zeptej se jich, kolik platí za byt 3+1 v Německu!

Odesláno (upraveno)

vix

protože je tady známo, že pracuješ-žiješ na západ od našich hranic, čekal bych trochu serioznější srovnání--na gastarbajtry angolského původu bych se vy...., srovnávej srovnatelné--kvalifikovaného dělníka, technika, atd.

Upraveno uživatelem ozzy56
Odesláno

Celkem jsi mě rozesmál, bratranec je profesorem na vysoké škole a známí? Lékaři na klinice a v soukromé praxi. Synovec konstruktér na technice v Mnichově. Neteř vědecká kapacita na univerzitě (sice v Holandsku a ne v Německu) Každý asi mluvíme o jiném Německu. Člověče fakt jsem se zasmál.

Odesláno

no nevím. Tak mi pak řekni proč se všichni hrnou do Německa když je to tam tak hrozné...

Můj bývalý kolega s kterým jsem stále v kontaktu po pracovní stránce nejdříve odešel do Německa a nakonec skončil ve Švýcarsku.

Řekněme že ve Švajcu se musíš ohánět ještě více a cenově je to ještě trošku jiný level než Německo a přesto nemám pocit že odchodu lituje....a to určitě aspoň na začátku měl výrazně menší mzdu než švýcaři ve stejné firmě na stejné pozici při nástupu

Odesláno

Nechcete si založit téma v Pokecu "Životní úroveň v ČR versus v Německu, Švýcarsku, Senegalu, Ghaně, Řecku, Rumunsku,..." ??? Tady jste už docela off-topic.

• O 1 měsíc později...

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...