Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Ahoj, po čase se vracím zpět :)

Mám prosbu, nastal čas, kdy musíme koupit nové auto. Velikostně(i vzhledově) mi nejlíp vychází právě to teepee. Uvažoval jsem i nad Roomsterem, ale přijde mi malej. Máme jednoho prcka, do 2 let bude nejspíš druhé. Znáte to, do kufru pak ještě psa, kočár...

Teď o co bych vás chtěl poprosit, vůbec nevím, jakou bych měl zvolit motorizaci. Každé ráno 6km tam a 6km  zpět, jinak takové to město o víkendech nějaký ten výlet. Cenová hranice je pro mě 160000,- V tomto nájezdu bych raději volil benzín, ale to mě prý sežere, že je na to optimální 1.6HDi, ale já nevím. Nafta má prostě ráda víc km, nebo se snad mýlím?

Děkuji za jakoukoli radu.

Martin

Odesláno

Rozhodně benzín, nevím proč by Tě měl sežrat. Naftu ježděním takových kousků utrápíš.  Ta 1,6 benzín nebo co tam dávali nebude nějak extra rozežraná... Podle mě bude spíš veliký problém takové auto sehnat v dobrém stavu... 

Odesláno (upraveno)

chlapyy, ta auta s motorem HDi jezdí u rozvážkových služeb, pošt atd., kde jezdí krátké trasy, furt studený motor a jezdí, jezdí :myslim

náklady na provoz jsou u obou motorů (benz.-nafta) plusminus stejné--pokud si údržbu děláš sám, tak u nafty možná i nižší, podle zkušeností třeba u objemu motoru 1.6 je spotřeba o tři litry u nafty nižší, takže na oleje a filtry zbyde :) ,jasně, že u nafty jsou některé díly dražší, ale zase--vyměníte je jednou za tu dobu, co auto budete mít...,navíc se ta auta prodávají z 80% s naft. motory, takže ani na vrakovištích není problém něco sehnat..., jinak ta hádéíčka 1.6 se prodávají dvacet let, to už nějaké poznatky z provozu máme, ne? ;)

Upraveno uživatelem ozzy56
Odesláno (upraveno)

Bavíte sa tu o teepee Partner alebo Expert ? Mne príde že Partner je pre rodinu s dvoma deťmi plus dva kočiare a pes trochu malý ? :)

Upraveno uživatelem dusan2
Odesláno (upraveno)

Taky si myslím že to utrápení je diskutabilní zrovna tak jako to že benzín v takovém autě tě sežere. Pokud bude jezdit jak "hovado" tak utrápí benzíňáka stejně jako ropáka  pokud to auto veme u držky za studena tak je jedno jestli je benzínové nebo naftové a furt jde studené do nesmyslného výkonu čímž trpí. Pokud bude auto honit jak  nadmutou kozu tak mu bude žrát i trávu u silnice jak nafta tak benzín. Pokud píše tak že v týdnu je to malý proběh km a o víkendu jsou zvyklí pravidelně výletovat tak bych se nafty nebál protože co ji potrápí ve všední dny tak ji provětrá na výletě. Pokud by jezdil vysloveně to co píše že denně cca 10-15 km a max jednou dvakrát do roka nějaká delší projížďka tak pak asi raději ten benál ale s tím že bych se nebál té spotřeby pokud se jezdí rozumně tak benzínové dejme tomu 7,5-9,5 L/100km a naftové dejme tomu 5,5-7,6L/100km když to bude honit tak dejme tomu o litr nahoru u obou. Dneska kdy je většinu roku cena nafty na podobná ceně benzínu nebo jsou tam nepatrné rozdíly si myslím že argumentace cenou PHM u tazatele je irelevantní. Něco jiného by bylo když by mě proběh 100-120km denně ve všední den + výlety o víkendu tam by to bylo jednoznačně pro naftu. Při složitosti ( přeelektrizonavosti) dnešních motorů si myslím že se stírá i rozdíl v ceně servisu protože pokud nejsi jó fanda tak stejně i s dost dobře vybavenou garáží zvládneš doma maximálně tu základní údržbu ,žárovky, přezutí léto/zima, umytí(pokud nemáš sousedy hovada) možná výměna oleje, výměna destiček ,výměna filtrů s čímkoliv zásadnějším to stejně musíš dát někomu kdo má alespoň základní diagnostiku.

Co se týče té velikosti myslím že když zmiňoval roomstra tak partner by mohl stačit sice to co se týče velikosti kufru taky není šlágr ale zase tím že základ je dodávka tak je tvar kufru geometricky pravidelný a tím se dá dost získat když se naučíš to dobře nakládat a děti nebudeš tahat v kočáru pořád to je přece tak o dvou letech u jednoho prcka.

Ale jak píše předseda tak spíš bude ořech sehnat auto ve slušném stavu do rozpočtu který má.

Upraveno uživatelem Vena garážmistr
Odesláno

Teď koukám po Partneru/Berlingu pro rodinu s 3 dětmi, co má aktuálně rozpadající se Fabii. Na novější (Teepee apod) nemají, bude to ještě ten starší tvar. Koupitelné Teepee se podle mě nesežene ani za těch 160, rozhodně ne s prvotním servisem, na který bych si vyhradil tak 20 (rozvody a vše okolo, gumy, náplně atd). Problém kočárku jsme vyřešili naprosto jednoduše - kočárek jsme prostě neměli, a ani u jednoho dítěte nám ani v nejmenším nechyběl :P

Odesláno

2 kočárky si myslím se do auta nedávají, máme 2 kluky 2 roky od sebe, a než ten druhej začal jezdit autem tak už ten první dávno chodil po svých. Jinak jeden kočárek se do kufru vejde bez zbytečného skládání, a volil bych tu 1,6 naftu ;-)

Odesláno

Já se po Parťákovi taky koukám, a souhlasí s oddiem. Na předchozí generaci je 160k dost, ale na novou to bude asi málo. A kočárek se v případě nutnosti dá dat skoro do jakékoli auta. A já jsem kočárek za 11 měsíců vezl jen párkrát.

Odesláno

Díky. Samozřejmě budeme potřebovat jen jeden kočár. Malému už budou tři roky. Nějak nejsem o moc moudřejší. Takže nafta, nebo benzín? Zítra se na jedno teepee pojedu podívat, bazarovka, o něco dražší, ale když bude ok, tak... no uvidíme. Klidně můžu hodit odkaz, když bude zájem.

Odesláno (upraveno)

Tak jsem to prohlídnul na těch fotkách a za mě asi bych do něj i klidně šel. Když to vezmu kolem a kolem tak to auto má asi skoro vše co by normální člověk upotřebil. A i něco navíc třeba ten box vepředu mezi sedadly od kolegy vím že špičková věc. Dobré jsou i tyhle zadní sedačky kdy se dá každá z auta vyndat samostatně, o výhodě šoupacích dveří z obou stran vozu už je tady popsáno spousta. Samostatně otvírací okno v pátých dveřích to bych klidně dokázal oželet. Zadní couvací senzory dobrá věc pokud bude autem jezdit i manželka. A i celkově to auto vypadá hodně udržovaně. A je pravda co psaly chlapy výše v tom rozpočtu co máš by se asi našel i naftovej ale řekl bych tak s  o 50-80 tis km  více km.

tady je příklad téměř stejný peníze ale slabší výbava a víc km.

http://www.tipcars.com/peugeot-partner_tepee/peugeot-partner_tepee-19391778.html

Upraveno uživatelem Vena garážmistr
Odesláno (upraveno)

jen doporučení--pojezdi si i v naftové verzi, abys měl srovnání, možná v tom bazaru kam jedeš budou i naftové mít a ještě něco--proklepni si ho přes historii, kilometry, atd., neváhej zaplatit i firmě, aby zjistila co nejvíce o autě a měl jsi papír v ruce, abys pak nelitoval..., zdejší bazaristi jsou zmrdi do jednoho, osobně bych auto z dovozu přes bazar atd. už nekoupil, radši prodané tady v česku s perfektní historií a pravdivými údaji o autě, pak bych se třeba i částečně zadlužil, protože tato auta jsou dražší,ale zase vím co kupuju :myslim

pouvažuj i nad Berlingem, je o něco levnější a přitom identické s Partnerem --vyrábějí se na stejné lince... :papa

Upraveno uživatelem ozzy56
Odesláno

No já osobně bych se teda do benzínového VTI moc nehrnul... Z osobních zkušeností radši naftu se 160tis. km než VTI se 60tis. km. Jinak co jsem řídil bratrovýho partnera(2010) tak ta 1.6HDI na to bohatě stačí a spotřeba je většinou do 5.5l/100km.

Odesláno

akorat ta nafta za : :P  :P

1)Bude dražší

2)Bude mít větší najezd-tzn.víc za servis podvozku co si budem říkat věci jako tlumiče,výfuk a podvozkové časti začínají odcházet po cca 160000Km a více....

3)nejpíš bude stočené

4)pokud si ho chce nechat třeba 10 let větší pravděpodobnosst dražších oprav...spojka,turbo,vstřiky apod....

Ber to jako názor :)

Odesláno

Ano u VTI častější výměna rozvodů případné řešení cukání a jiné srandy který tento "super" motor umí. Nehledě na to že VTI je potřeba nechat při studeném startu chvíli nastartované aby necukalo a jelo normálně.(vyzkoušeno u několik aut)  :)

AD Berlingo a navíc se jich prodalo víc.  :D

Odesláno

4)pokud si ho chce nechat třeba 10 let větší pravděpodobnosst dražších oprav...spojka,turbo,vstřiky apod....

Ber to jako názor :)

Čo stále máte s tým turbom a vstrekmi ?

Na mojich autách som ešte ani raz turbo nemenil a to majú nájazdy ktoré tu nebudem stále dookola omielať. Vstreky som menil raz aj to iba koli chybnej diagnostike. Takže za mňa jednoznačne nafta.

Ber to ako názor :)

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...