Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Já taky vycházím ze sousedy, aspoň se o to pokouším, ale to nemění nic na tom že tam chci plot pro svoje soukromí a bezpečnost, navíc tam časem bude bazén, garáž a podobně, a prostě nechci aby na mě někdo čuměl , myslím že je úplně normální když chce mít člověk svůj klid.

S tím skleníkem to zatím nebudu hrotit, nebudu jí říkat že to tam vlastně ani nemá mít, až podle toho jak se bude sousedka chovat dál .

Odesláno (upraveno)

Vis, Saldo - asi jsem stara skola, ale ona otevrenost vesnice primo provazana s faktem, ze jsou si lide vzajemne podstatne otevrenejsi byvala jednim z plusovych bodu, pro ktery se lidi k podstatne narocnejsimu zivotu v RD uchylovali. Asi nejvic mi z duse mluvi Charlie = taky nechapu smysl 2m hradeb kolem sebe jen abych probohazivyho nevidel zadnyho souseda (a kdyby on videl mne, to by byla teprve tragedie).

Nebylo by lepsi zajit si zejtra na grilovacku k hornimu, za tejden ke spodnimu a mit moznost si od nich nechat obcas pohlidat prcka vymenou za to, ze si muzou zkratit cestu pres Tvy doma?

Alibismus mesta mi osobne hodne vyhovuje - proto ale taky bydlim v byte, kde zabouchnu dvere a jsem fakt ve svym. U baracniku to ale historicky byvalo jinak, az satelity bez zivota tuto kulturu zacaly likvidovat (a podle mne je otazka velice brzke doby, kdy se z nich diky tomu stanou neprodejne lokality).

Upraveno uživatelem Medvěd
Odesláno (upraveno)

Šaldo, nejde o dva zdatný syny.... Jde o vstřícnost, ta je totiž k nezaplacení

Bezpečnost před kým? Né že bych souhlasil s přílivem arabášů, ale myslím si, že plot nic neřeší... Vždycky lze přelézt, ledaže bys v každým rohu vystavěl špačkárnu s ostřelovačema :D

S babkou bych se domluvil po dobrém, jak psal Charlie, dobré vztahy jsou to nejdůležitější kromě rodiny co máš :papa

Upraveno uživatelem punkac
Odesláno

Souhlasim s Punkacem a Medvědem...

Ale sousedi musí respektovat moje soukromí můj pozemek.....

Mám oploceny pozemek,ale vjezd je volný....

10 let co bydlime nam nikdo sam od sebe po pozemku nechodil...když prijdou sousedi jsou vítání...

Můj švagr ma stejný problém a vysázel všude tuje ,který nechá vyrůst do 5m bude mít krásnou zelenou stěnu,nikdo neuvidí co dělá,ale bude jak zavrenej doma v pokoji.....

Odesláno

Kamaradka jezdila na chatu(ja vim, to NENI barak), kde v cely osade nebyly zadny ploty. Deti litaly vsude a vsem by fajn. Pak si tam koupil chajdu borec, co si pozemek oplotil a rozjel tim lavinu nejen soukromniceni, ale pry i tim zacala jakasi nevrazivost i mezi starymi osadniky. Dneska uz tamkamaradka nejezdi a ani rodice uz tam nejezdi kazdy vikend jako driv ....

Odesláno

holt jiná doba-v mládí se člověk chtěl družit ;) , na stáří chce mít svůj klid :roker

vono taky tehdá byli jiný lidi :myslim , měli vohled na druhýho, včetně hafanů a jiných ,,zvířátek'', dnes přijedou na chatu děcka sousedů (s kterýma perfektně vycházíš) a nejrozumnější je odjet domů...

Šaldu chápu, zařizuje se po svém... :papa

Odesláno

Já ho taky chápu....

Ale pokud jako musí švagr se chce ze všech stran obklopit stenama,aby ho nikdo nevide,nemusel se s nikým bavit....

Tak to je jako bydlet v izolaci,jezdit do prace a pak domů a izolovat se od všech...

Starý lidi jsou protivný to chápu,ale třeba jednou budem ještě horší....:-)

Odesláno

Děti lítající úplně všude taky není úplně ideální situace, chce to mít aspoň nějak vymezenou, kam se normálně může a kam ne. Máme to u zahrádkářů taky, někdo oplocené má, někdo ne, je to docela punková osada, děti taky lítaj leckde, pak je problém je najít :) 

Jinak kdo nechce sousedy, má se odstěhovat na samotu :P

Odesláno

Nevím co na to říct, stěhovat se na samotu určitě nebudu, nejsu padlej na hlavu, se sousedama jak jsem psal vycházím dobře, nebo se aspoň snažím, jde mě o to že chci mít klid, celej den jsem v práci mezi stovkami lidí , a když přijedu dom, chcu za sebou zabouchnout vrata a mít od všech pokoj, a určitě se nechci dívat na 70ti letou sousedku jak jen v tílku a kalhotkách trhá plevel ze záhonku, a prostě takových věcí je více, soused nahoře je taky už děda a navíc úplně vypitej, ale když neznáte sousedy tak se vám těžko vyvrací proč chci pořádnej plot.

Je to asi stejný jako teď u nových baráků, někdo tam má jen malej plot a někdo zase velkej, holt jsme každej jinej, někdo chce byt někdo barák.

Asi si koupím nějaký opuštěný vězení a budu mít klid.

Odesláno

Já taky Šaldu naprosto chápu. Máme sousedy špióny. Vědi a sledujou vše co se u nás šustne a to i za cenu imitace práce na zahradě. V podstatě jsem zatím rád, protože je to taková malá hlídací služba zdarma. Ale plot neprůhlednej taky postavím. Časem plánuju bazén a nějakej "Pártyplac" a tady budou mít prostě stopku se šmírováním. Jinak s nima v naprostý pohodě vycházím.

Odesláno

Kirkiz, děkuji za podporu, přesně takhle to máme taky ;-)

Uvidíme příští rok, zajdu se zeptat na úřad a pak se uvidí co dál. Nicméně se budu snažit aby to vše proběhlo hladce bez nějakýho zbytečnýho dohadování.

Odesláno

Já Šaldu naprosto chápu, sám jsem díky práci také denně v kontaktu se spoustou lidí a když dojdu domů tak jsem rád že je nevidím. Nehodlám sice stavět takový plot jako on ale na plot z ulice jsem natáhnul takovou tu zelenou stínící plachtovinu plot sice není moc vysoký takže dospělí jedinec když chce tak ho překoukne ale je to takové komornější na pozemku mám vysazené dvě řady tůjí tak aby to dalo trochu soukromí. Netvrdím že když přijdu domů tak za sebou zamykám svět a s nikým se nechci vidět. Ale s ohledem na to že je tady spousta naplavenin který jediný na co používají naši ulici je venčení svých zdegenerovaných čoklů protože v nové zástavbě developer úmyslně neudělal okolo ulice travnaté pásy. A o těch teda fakt vědět nemusím a zrovna tak oni nemusí věčně načumovat co se děje u mě na dvoře. Se starousedlíkama to není problém protože ty si hledí svého a nestarají se o druhé víc než je nutné.

Odesláno

Přidal bych svůj názor, i když bydlím celý život v činžáku. Vidím to naopak jako naschvál od těch sousedů, pokud je někdo zvyklý chodit přes cizí pozemek sem a tam a občas si něco půjčit z kůlny atd a to vše bez toho, abych to měl domluveno se současným majitelem, tak to nejsou dobré sousedské vztahy, ale voprsklost. Chceš přijít? Tak přijď branou. Chceš si něco půjčit? Tak přijď a já ti to půjčím. Jiné chování není přípustné, takhle by taky mohl na cizím pozemku venčit čoklíka nebo vozit vejtřasku přeplněnou hnojem...

Na sousedku se skleníkem jedině s přiblblým úsměvem idiota a asertivní mantrou: Víte, já tady teď stavím plot...

Odesláno

Vena garazmistr, Pe.Tr a HonzaRez, dobře jste to napsali ;-)

Ještě podotknu že ten vysokej plot chci dělat jen v té nejpoužívanější části pozemku, zbytek, cca 1500m2 už udělám jen pletivovej, takže to nebude úplný uzavření od světa a sousedů.

Odesláno

Však já tomu rozumím každej potřebuje nějakej koutek zašívárnu kde může vypnout od světa a pokud se mu chce tak si tam dát třeba lehátko a v pravý poledne si tam dát šlofíka aniž by okolo jdoucí zkoumali jestli tam ten ošklivej chlap odpočívá nebo vyspává opici.

Odesláno

Vis, Saldo - asi jsem stara skola, ale ona otevrenost vesnice primo provazana s faktem, ze jsou si lide vzajemne podstatne otevrenejsi byvala jednim z plusovych bodu, pro ktery se lidi k podstatne narocnejsimu zivotu v RD uchylovali. Asi nejvic mi z duse mluvi Charlie = taky nechapu smysl 2m hradeb kolem sebe jen abych probohazivyho nevidel zadnyho souseda (a kdyby on videl mne, to by byla teprve tragedie).

Nebylo by lepsi zajit si zejtra na grilovacku k hornimu, za tejden ke spodnimu a mit moznost si od nich nechat obcas pohlidat prcka vymenou za to, ze si muzou zkratit cestu pres Tvy doma?

Nějaký čas jsem taky bydlel na vesnici v baráku a tyhle otevřený sousedský vztahy jsou fajn. Soused pomohl když bylo potřeba, ohlídal barák, když jsme na týden odjeli aniž bych ho o to požádal nebo jsme jen tak s lahváčem v ruce pokecali venku u plotu. To se ti ve městě v paneláku asi nestane, tam tě soused o patro výš už ani nepozdraví. Na druhou stranu mi ale tohle "koukání do talíře" občas i vadilo. Stačilo přijet domů a začít něco vykládat a okamžitě tím člověk způsobil rozruch v opodál stojícím hloučku sousedek. Za chviličku vyslali jednu průzkumnici, která šla "jakobynáhodou" okolo a mohla si hlavu ukroutit, aby viděla co tam máme. Následně se na rohu otočila a pelášila referovat ostatním  :D Občas jsem se divil co o nás ostatní všechno vědí  :mrk

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...