Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno (upraveno)

já také uhýbám když můžu nejen ze slušnosti, ale také trochu z respektu, jednou jsem dělal sanitku vodních záchranářů a musim vám říct že ten transporter kolik vážil, to bych nechtěl aby to vo mě někde štrejchlo, takže se stranim co nejdál to jde at má prostor na manévry :)

Upraveno uživatelem Háček
Odesláno

Uhýbám, a přijde mi v pořádku i porušit jiné předpisy, pokud usoudím, že to situace dovoluje.

Z jiného soudku se zeptám, jak dát PČR vědět, že o nich vím a zastavuji, pokud mě zastavují zezadu STOPkou? Pár měsíců zpátky mě kontrolovali a pustili STOPku v úseku, kde je zákaz zastavení, poté kruháč, za ním zastávka a poté je parkoviště, kde jsem zaparkoval já.

Odesláno

Medvěde: to že sanitka jede jen na maják a houká na poslední chvíli má svůj důvod i na jízdu pod houkačkou existují předpisy a také se bere ohled na stav převáženého pacienta ono ten kravál v sanitě je taky dost slyšet a proto se pokud je volná silnice nehouká "na furt" ale jen při příjezdu do míst kde je třeba majáky zdůraznit i zvukem.

Přesně tak,není potřeba stále"houkat" :papa

Odesláno

Já bych to zkusil zpomalením (ne prudký brzdy) a blinkrem doprava nebo varovkama. Kdysi me stavěli kolegové u UH, v naprostý tmě, tak jsem zpomalil, jelikož to rozblikali v zatáčce, hodil jsem blinkr a dojel na rovinku. Ovšem nesmí to být kilometr, to uz býváme nepříjemní :-D

Uhýbám, a přijde mi v pořádku i porušit jiné předpisy, pokud usoudím, že to situace dovoluje.

Z jiného soudku se zeptám, jak dát PČR vědět, že o nich vím a zastavuji, pokud mě zastavují zezadu STOPkou? Pár měsíců zpátky mě kontrolovali a pustili STOPku v úseku, kde je zákaz zastavení, poté kruháč, za ním zastávka a poté je parkoviště, kde jsem zaparkoval já.

Odesláno (upraveno)

Asi dát pravý blinkr a jet ustálenou rychlostí popřípadě zpomalit a pokračovat na nejbližší místo kde můžou zaparkovat bezpečně dvě auta za sebou. :myslim

Tak KrteK byl rychlejší.

Upraveno uživatelem Laďa
Odesláno

Ustálenou rychlostí jsem jel, ale kdybych dal blinkr doprava, tak by si mohli myslet, že pojedu 1. výjezdem, ale jel jsem druhým. On z toho nebyl žádný problém, jen jsem si říkal co by bylo ideální. Beru to od Krtka s výstražnými jako ideální řešení. Chlapi mi stejně říkali, že kdybych zastavil na tom zákazu zastavení, tak když budou stát za mnou se zapnutými majáky, tak by do nás nikdo nevrazil. Já jsem, ale jenom nechtěl porušovat předpisy. :D

Odesláno

před prázdninama si mě pčr zastavila na mostě, resp stáli tam a dalekohledovali a zastavili si mne u sebe . sem byl nervozni aby nerekli ze stojim na moste :D

Odesláno (upraveno)

Já bych to zkusil zpomalením (ne prudký brzdy) a blinkrem doprava nebo varovkama. Kdysi me stavěli kolegové u UH, v naprostý tmě, tak jsem zpomalil, jelikož to rozblikali v zatáčce, hodil jsem blinkr a dojel na rovinku. Ovšem nesmí to být kilometr, to uz býváme nepříjemní :-D

ahá, posledně jsem pouze zrychlil, bez blinkru. A jelikož jsem neměl značku, tak v pohodě. Motorka má dobrý zrychlení... :xvul

E: hmmm, příště dám blinkr

Upraveno uživatelem morepower
Odesláno

Hele, já vim, že o nás koluje spousta pravdivých vtipů :-P, ale abychom někoho tepali za místo, kde ho zastavíme...no to už by byl hardcore :-D

Plně souhlasím. Pokud řidič zastaví na znamení STOP v místě, kde by mohlo dojít k ohrožení a nebo omezení provozu na pozemní komunikaci, tak se řidiči sdělí, aby následoval vozidlo PČR na bezpečnější místo. V 99,9% řidiči uposlechnou. Pokud se snaží ujet, tak má většinou smůlu.

O místě zastavení vždy rozhoduje hlídka PČR a né řidič!

Odesláno

Tak když by mě stavěli předemnou, není problém respektovat výběr místa k zastavení hlídkou. Ale jsou situace, kdy stavěj z poza auta (kontrolovaného). Jirko, jak postupovat jak? Jak dát najevo, že o hlídce vím? Jak dát najevo, že nehodlám ujíždět? Jak vybrat místo k zastavení?

Odesláno

Tak když by mě stavěli předemnou, není problém respektovat výběr místa k zastavení hlídkou. Ale jsou situace, kdy stavěj z poza auta (kontrolovaného). Jirko, jak postupovat jak? Jak dát najevo, že o hlídce vím? Jak dát najevo, že nehodlám ujíždět? Jak vybrat místo k zastavení?

jak jsem tu psal...zpomalit, varovky a zkusit najít rychle bezpečnější místo...a nebo zastavit... policie zastavená auta označuje a pokud jsou vzadu, chytí to první, kdyby něco, takže i v našem zájmu je zastavovat na přehledným místě.

Odesláno

Najít bezpečnější místo... To by mohlo taky trvat... :-D A já nemám zájem poldi nervovat... :-) Nebo jak tu někdo psal... Zastvit co nejdřív... a kucí si dyžtak řeknou?

Odesláno

Najít bezpečnější místo... To by mohlo taky trvat... :-D A já nemám zájem poldi nervovat... :-) Nebo jak tu někdo psal... Zastvit co nejdřív... a kucí si dyžtak řeknou?

Ano, taky možnost... obvykle, když to rozblikáme, tak chceme, aby řidič zastavil co nejdřív. Ale u nás na dopravce jsme dost jebaný za to, když zastavíme blbě, takže si vybíráme a klidně jedem za autem dýl a stavíme, až se to hodí.

Odesláno (upraveno)

Mě se líbí, ja všici dělaj prostor pro IZS... Až na vyjímky... Rovněž opodstatněné... Ale nevím... takhle od stolu to napsat... Dyk to záleží na konkrétní situaci, dané místem, časem, provozem... Prostě když to jde...

Jinak pro mě je to taková samozřejmost, že nevím, proč o tom psát.

Upraveno uživatelem Edison

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...