Přejít na obsah
  • Current Donation Goals

kopání brzdy!!Co to dela??

Recommended Posts

Odesláno
Původně zaslal: -=Michal=-

Původně zaslal: Autoškolič Dodo

Původně zaslal: Matt

ma logika mela byt asi takova ze pokud nezaslapnes bzdy jako magor tak ho nepotrebujes :o

To bych nesouhlasil. ABS potřebuješ i v situaci, kdy ti třeba pravá strana auta jede po sněhu a levá po mokrým asfaltu. A navíc ti zajiš?uje ovladatelnost auta při brždění a nutné manipulaci s volantem. Když se ti zablokují kola neuřídíš nic a navíc na mokré silnici zkracuje hodně brzdnou dráhu auta a na sněhu to stejný. Největší brzdný účinek na těchto površích silnice je při 20% prokluzu kol a o to se práve ABS stará. ;):D :D :D

.......sem někde čet :D:D:D, že ABS má na suchu i na mokru (kromě sněhu a ledu) horší brzdný účinek než bez. Po rovné dráze přirozeně. Myslím tím delší brzdnou dráhu. Taky zajímavej postřeh ne ? :D

jj to je pravda na suchu urcite, ale na mokru se mi to nezda, to si nemyslim

Odesláno

2Matt: no, nedoporucuju nic, to je kazdyho vec :) hlavne menit auto jen kvuli tomu je trosku drahy... taky jsem bez nej dlouho jezdil, neboj, a da se, ale proste je to s ABS lepsi.... kdybych si objednaval nove auto, rozhodne bych bez ABS uz nechtel... mimo jine i kvuli prodejnosti potom...

2Michal: co se tyka brzdne drahy, na suchu je tam rozdil v neprospech ABS, jak jsem uz psal... a za jakychkoliv jinych podminek je auto s ABS stejne nebo lepsi...

Odesláno

jediny auto co bych u peugeotu chtel je 406 sedan nebo coupe, jinak moje druhy auto je crx a to rozhodne menit nehodlam :D je to trochu neco jinyho nez peugeot, nic proti nemu, ani jedno z techto aut abs nema a ani mi tam nechybi u crxa kdyby bylo tak by to byl des

Odesláno

crx je kapitola sama pro sebe, je to auto delany na zatacky a chova se na silnici uplne jinak nez vetsina ostatnich aut :D to se mi na nem libi, jeho jizdni vlastnosti

Odesláno
Původně zaslal: ALFWORKS

ehm... no neviem... ale neni to nahodou tak, ze ABS uvoli len to koleso ktore sa prave zablokovalo?.. a u ostatnych ponecha tlak?.. podla mna ten protitlak vznikne prave od toho, ze to vracia brzdovu kvapalinu, ale len z toho zablokovaneho kolesa.:myslim

No lebo keby ste teoreticky isli jednou stranou auta na lade a druhou na asfalte, tak by vam to blokovalo uz pri malej sile a ABS by vam vracal pedal - co je uplne odveci, pretoze v tomto pripade by ste aj so zablokovanymi 2 kolesami na lade a druhymi dvomi brzdiacimi zastali skorej ako s ABS :(

Bol by som dost nestastny keby cele ABS bolo o uvolneni pedalu... ma to vyznam podla mna len vtedy ked prave jedno koleso dokaze uvolnit a pritom to ktore sa este toci, tak tomu neubera z brzdneho tlaku....

Opravte ma ked sa mylim. :myslim

ABS je otom aby všetky kolesá brzdili rovnako to znamená že ak je jedna strana na lade a tá druhá na suchu a tie by brzdili viac ako tie na lade tak to bude fungova? ako riadenie na tanku a dostaneš šmyk.(ehm ani ja nechápem čo som tu napísal :D )

Odesláno

Pokud se tu mluví o CRX a brzdách, tak na to rovnou zapomeňte, protože tam jsou tak špatně udělaný brzdy vzhledem k tomu jeký je v autu potenciál, což je veliká škoda.

Pokud vynikající brzdy, tak podvozky od BMW (vždycky po stránce brzd vysloveně předimenzované, což není na škodu)

Odesláno

no podivejte se kdyz je rec o crx - seriovy brzdy original nejsou spatny, jenze ty druhovyroby ktery se tam cpou nemaji takovy vlastnosti, ale kazdej problem je resitelnej, staci pouzit Bremba nebo Zimmermany kotouce a na to ferodo DS2500 a zarucuju ti ze ty brzdy ti nezavadnou ani kdyz bude ten kotouc oranzovej (vlastni zkusenost :D) vydrz kastle pri nehode je stejna jako u vsech malych aut, tzn ze P106 a saxo (napr.) na tom nebude lip jestli myslis ze jo tak se pletes :super

Odesláno

no podivejte se kdyz je rec o crx - seriovy brzdy original nejsou spatny, jenze ty druhovyroby ktery se tam cpou nemaji takovy vlastnosti, ale kazdej problem je resitelnej, staci pouzit Bremba nebo Zimmermany kotouce a na to ferodo DS2500 a zarucuju ti ze ty brzdy ti nezavadnou ani kdyz bude ten kotouc oranzovej (vlastni zkusenost :D) vydrz kastle pri nehode je stejna jako u vsech malych aut, tzn ze P106 a saxo (napr.) na tom nebude lip jestli myslis ze jo tak se pletes :super

Každý má svý. Soused zabil dceru, přizabil syna a psa měl na utracení poté co se vysekal na náledí ve Fordu Exploreru V8. Flojdi mu pak povídali, že kdyby nejezdil tak zbytečně velikou a těžkou károu (podle mého jen kvuli léčení komplexů z malého....), tak by to mohli přežít :myslim:myslim

Odesláno

jj sak ja nic proti nemam, me jen prudi ze nekdo rekne ze crx je pojizdna rakev, ale kdyz si to pak uvedomis tak 106ka a 205ka je uplne to samy, co se crash testu tyce dopadlo to uplne stejne

Odesláno

A který auto není pojízdná rakev. Můžete mít brzdy jak chcete dokonalý, podvozek to stejný, ale prostě musí někdo na ten brzdový pedál šlápnout a volantem zakroutit a to se v mnoha případech nestává. Spousta havárek je bez brzdných stop a další spousta aniž by řidič zakroutil volantem když měl. Takže to rozhodně v autech není. Vždycky je to v lidech.:(

Odesláno

ma logika mela byt asi takova ze pokud nezaslapnes bzdy jako magor tak ho nepotrebujes :o

neni pravda..v zime je to ta nejlepsi vec...HNED ti to da najevo, ze davej bacha, je tu kluzko, brzdis smykem....normalne bys to ani nemusel vubec poznat, ze ti uz treba kola davno stoji a ty jedes vesele z kopce dal. V lete je to na suchem afaltu uz treba mene vyuzitelne, ale kdyz bys nekde prolitnul pres pisek nebo neco, tak ti to hned da vedet, ze ti stoji kola..a o tom jde, hlavne v zime, vis na cem ses, bez toho mlaceni do pedalu vis prd...v zime je to hned po zimnich gumach druha nejlepsi vec na aute..vlastne az po topeni :)

Odesláno
Původně zaslal: rimmer

neni pravda..v zime je to ta nejlepsi vec...HNED ti to da najevo, ze davej bacha, je tu kluzko, brzdis smykem....normalne bys to ani nemusel vubec poznat, ze ti uz treba kola davno stoji a ty jedes vesele z kopce dal. V lete je to na suchem afaltu uz treba mene vyuzitelne, ale kdyz bys nekde prolitnul pres pisek nebo neco, tak ti to hned da vedet, ze ti stoji kola..a o tom jde, hlavne v zime, vis na cem ses, bez toho mlaceni do pedalu vis prd...v zime je to hned po zimnich gumach druha nejlepsi vec na aute..vlastne az po topeni :)

sry ale pokud mi kolo jede smykem jde to dost citit, takze nepotrebuju nejaky upozorneni, pro tebe je to mozna nejlepsi vec ale ja bych to v aute nechtel

Odesláno

Původně zaslal: rimmer

sry ale pokud mi kolo jede smykem jde to dost citit, takze nepotrebuju nejaky upozorneni, pro tebe je to mozna nejlepsi vec ale ja bych to v aute nechtel

Některý lidi prostě nepřesvědčíš :roll. To je jak s těma voličema rudokožců, taky na ně racionální argumenty neplatěj. Prostě jejich zkušenost je taková + maková a basta fidli :D

Odesláno

on tvrdi ze nepoznas kdyz je kolo ve smyku, ja nevim jak u vasich aut ale ja to poznam, jak u crx tak u 405ky, hlavne u crx teda, nerikam ze je to spatna vec, ja jen rikam ze mi to do auta nesmi, jezdim prevazne na suchu tak naco mi to bude, kdyz si chci zajezdit tak jedu na okruh, neni to o tom presvedcit me, ale o tom ze to nechci, nikomu tenhle nazor nevnucuju, tak mi porad nerikejte jak sem tvrdohlavej, v zime jezdim 405kou a taky to tam nechci, proste nee :bojim

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...