Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Co říkáte na ,,nového" pomocníka dopravní policie?

Recommended Posts

Odesláno

Na silnicích trávím dost času na to, abych si o provozu udělal obrázek a ikdyž nejsem řidič kamionu, nejsem rozhodně sváteční řidič takže vím, jak to občas na silnicích vypadá. To, že se někdo přehazuje v kabině za jízdy považuji za absolutně zbytečný hazard který mi nikdo z vás neobhájí! Pokud by při této výměně řidičů došlo k nějaké krizové situaci tak následky budou fatální! A neřikejte mi že to mají pod kontrolou a dělají to jen když 10km od nich nic není! Tuhle pohádku fakt nežeru..

Odesláno

Teda je zajímavý že jste se tady pustili do člověka který se střídá za jízdy - ano je to prasárna, ale punkaci a podobní vy jste nikdy neudělali žádnou blbost? Projíždíte přejezdy 30/50, vždy na STOPce zastavíte ikdyž je dobrá viditelnost, všude dodržujete rychlost, vždy se připoutáte před jízdou? Myslímsi že tady v tom češi by moc moralizovat neměli...

Milý Grongolmme, neber si mě takovýmto způsobem do úst, buď tak laskav :)

Nikoho nemoralizuji a ano vždy se poutám a osoba odmítající se připoutat v mém autě nejede, rychlost udržuji na hraně někdy více, na stopce opravdu zastavím, kde to neznám, přejezdy projíždím 50. Ale nezlob se, když Véna napíše, že se za volantem s kolegou mění za jízdy? Ještě mohl napsat, že si někdy při jízdě dá panáčka, když není čas zastavit.... Pro mě je už fakt horší jen to, řídit ožralej....

Nevim proc se mi zapsal "palec dolu", kdyz jsem klikl na "palec nahoru". Netrvdim, ze vymena ridicu za jizdy je super bezpecny akt, ale - na rozdil od kazacu prava z kancelarskych sesli - ho vzhledem k Tvemu zduvodneni dokazu pochopit.

Ad Punkac - kamion ve tretim pruhu nema co pohledavat.

Proti všem a Temno, to jsi četl, když jsi vozil knížky asi často a teď v poslední době jsi si na to vzpomněl, viď? :D Jinak ona byla doba kdy jsem 5 let v kuse 2x týdně jezdil do Hannoveru a Ludwigsháfenu. Takže zápaďáckou štábní kulturu na dálnici taky trochu znám, až zase budeš psát něco o kancelářských židlích ;) Nevím proč si všichni závozníci a panský kočí myslejí hned o těch, co dělají jinou práci něco opovržlivého. Docela by mě zajímala statistika nehod normální versus profesionální řidič....

Podívej se to co vyved ten polák ve Studence se nedá omluvit ničím. To že to tam hobloval šoustkama aby se uhnul mýtu to je tlak majitelů a speditérů na snižování nákladů. To že honil čas je asi víc než jistý.

Protože na kamionu se čas honí pořád buď čas nakládky nebo vykládky a když nehoníš čas kvůli nákladu tak kvůli tachografu bohužel infrastruktura okolo silnic je taková jaká je takže kloudný odpočívadlo kde by se dalo se soupravou v klidu a bezpečně odstavit kdykoliv během 24 hodin je pomálu a na většině je plno kolem 20 hodin večerní takže pokud chceš v klidu udělat pauzu ať velkou nebo malou a jezdíš na volný práci( nepravidelný) tak musíš přemýšlet i o takovýchto věcech. Trochu jiné jednodušší to mají kluci který jezdí na stálé práci tam se to dá pokud je domluva s dispečerem a s disponentem i trochu ovlivnit ale záleží to na těch lidech. Jestli se s nimi dá domlouvat.

Já jsem z kamionu slezl před víc než deseti roky od té doby vodím busy po linkách DPP. A jezdil jsem jak někteří říkají v nejdivočejší době české autodopravy a užil jsem si svoje a ne všechno bylo podle pravidel ale vždycky jsem se snažil odvést 100% práci tzn. dovézt v pořádku náklad k zákazníkovy a vrátit se s mašinou ve 100% stavu na firmu. A to kolikrát jsem zůstal vyset pár km od baráku na víkend nebo i na dýl to bych nespočítal a nikdy mi to nikdo nezaplatil. A snad jen jeden z nadřízených nebyl spokojený ale to je jiná písnička. To že je na kluky dnes ještě větší tlak a že je honí ještě víc než nás to je známý fakt.

Většina z Vás mě v tomhle směru stejně hodila v tomhle tématu do jednoho pytle s těma nejhoršíma ale to zkousnu. Mám na tyhle půtky kamioňáci vs. osobáci svůj názor. Já vím svoje a já jsem si za tím volantem něco prožil možná že někomu tenhle názor nepůjde pod fousy ale kdo si to nezkusil kdo se nesvez tak tohle nedokáže pochopit. Osobně jsem z kamionu slézal hlavně kvůli rodině čekali jsme malou a já chtěl být u toho jak bude vyrůstat ano chtěl jsem být na "večeři pokaždé včas" proto jsem pustil volant kamionu a chytnul jsem se ho v autobusu.

Véno, k tomu jen toto... Myslíš si, že mě z pohledu normálního řidiče zajímá nějaký "vaše kamioňácký" honění času a vyhýbání se mýtu? Asi jako tebe moc nezajímá moje práce a s ní broblémy odhranění řezu do nerezové trubky ;) Jestli bys chtěl namítnotut, že kdybyste nehonili čas a nejezdili šoustkama, tak bude dražší zboží, tak moje odpověď je asi v duchu toho, že mě moc nezajímá kuře z itálie, když ho můžeme vykrmit doma v Čechách (ber to jako příklad) Už aby bylo zpoplatnění i okresek pro tiráky, aby museli jezdit po dálnicích.

Rodina je krásná věc, ale aby přišla o tátu při nějaké jím zaviněné nehodě, to by si raději táta měl najít jinou práci a teď to neber osobně, ale proč mám pocit, že "prej profi" kroutiči volantu jsou tak trochu jednodušší lidi, kteří nic jiného neumí a hodí se jen na to kroucení volantu? Ve firmě se denně vystřídá na 20 kamionů plus takový ty 7,5 tunový auta (těch může být tak do 10), takže vzorek kamioňácké populace jsem za těch 9 let opravdu poznal

-------

OK406: Ty jsi opravdu policista a nevydržíš chvilku počkat, než někdo předjede? Obhajuješ něco jako porušování předpisů jako výměna za jízdy? Opravdu jsi znal situaci, proč ten tir jel vprostřed, co třeba nezpevněná krajnice na užší komunikaci? Někdy mi přijdeš mírně schizofrenní :D (bacha vtip)

Béďa: Naprostý souhlas

Odesláno

Punkac - je spoustu nebezpečnějších věcí než výměna řidičů nebo alkohol.... Tím to nechci zlehčovat, ale mám za sebou cca 6 smrťáků z mikrospánku, pár z klasickýho nedání přednosti na křížení silnic mimo obec, nějaký ty přejezdy atd... Viděl sem toho dost, a třeba to že napíšeš že přibrzdíš tam kde to neznáš nevypadá že by si si byl vědom nějakých chyb. Nechci aby si to chápal jako nějakej útok na tebe, jen sem možná trošku "nemocnej" z práce a mám na to jiný pohled...

Odesláno

Porovnáváš neporovnatelné nebo málo porovnatelné.... Tedy vědomě podstoupené riziko přesednutí si za volantem nebo chlast i ten přejezd sem patří s nějakým mikrospánkem a křížením silnic někde v polích.

Holt máme každej jiný názor

Zajímavý na tom ale je, jak to co napsal Véna, obhajují ti "prej bardi" silnic, co namotají tisíce km týdně než "obyčejný řidičský plebs" kterej jezdí normálně.... Jestli ono to nebude tím, že každej si chce vše ulehčit a zjednodušit

Odesláno (upraveno)

Denně se potkám v práci s cca 5ti kamioňákama, za těch 10 let jsem jich už opravdu poznal hodně a hodně jsem taky od nich slyšel. Nebudu tady psát romány jako píše punkac, ale napíšu jen to, že každou větu, každý písmeno co tady napsal je absolutní pravda a naprosto s ním souhlasím.

Vím že to řidiči kamionu nemají vůbec jednoduchý, dispečeři je honí hlava nehlava a nezajímá je že to nejde stihnout, ale přece to takhle nejde dělat, že budu porušovat pravidla jen proto abych to všechno stihl. Kolikrát nám dojede kamion že moc spíchá, že ještě musí jet tam a tam, já to všechno chápu, ale někdy si holt u nás počkají třeba půl dne, než je můžeme naložit, a ono se to vždycky potom nějak zvládne. Ale ono vážně jednou dojde k nehodě a pak někoho zabijí a mají celej život v prdeli. A je to na každým jestli chce jezdit s kamionem a podobnýma autama, kde musí počítat s tím že se dohání každý minuty. Mě se tohle prostě nelíbí a proto bych nikdy tohle zaměstnání dělat nemohl.

Upraveno uživatelem Šalda
Odesláno

Šalda, máš pravdu, ale taková je už doba = čas jsou peníze. Za některé věci si mohou řidiči samy, ale na druhou stranu, pokud se ozvou, tak už nemusí chodit do práce a to je v dnešní době největší strašák!

Punkac, věř mi, že alkohol a jiné návykové látky za volat nepatří! V tom jsem nemilosrdní!!! To mi věř :bacha .
 Jinak nikoho neobhajuji, ale bohužel, co je v tomto příspěvku napsané se děje. Taková je realita. Pokud nebude lepší přístup a snaha toto změnit (ze shora) a společnost bude netečná, tak zůstane jen u psaní.Nemusí se jednat jen o chování řidičů na pozemních komunikacích.

Každý máme své zaměstnání :papa .

Odesláno

Jeste douska k te prevratne novince - uz pred casem behalo po netu video, kde podobne nataceli z busu nebo karavanu cajti z Nemecka, takze to az tak prevratna novinka neni

Odesláno

Dušane, nikoho nikam nehážu

Reagoval jsem jen na medvědovu frázi "kazacu prava z kancelarskych sesli" a na dle mého dost blbou vénovu obhajobu jeho dřívějšího jednání za volantem

OK406: já snad opravdu do toho Týna za tebou někdy zajedu, já tě musím poznat osobně :D :D :D . Neviděl jsem člověka jehož názory se mění dle počasí :D :D :D Z tvých příspěvků vůbec nechápu, co jsi nám jako chtěl sdělit. Nepočítám ty strašný hrubky, čert je sper - ale asi jsem debil, ale mám dost problém určit, na co reaguješ a za čím si vlastně v téhle debatě stojíš

Promiň ale nerozumím ti, čekal bych že jako policista a snad i dopravák budeš tohle chování prostě veřejně pranýřovat a né psát, že se to děje a jak je hodně tvým zvykem i v mnoha jiných tématech toto házet na někoho "ze shora" a čekat až něco pustí dolů (Blaník 1991) Přeci jako policista máš dostatečný páky na to, abys na něco s hůry čekat nemusel

Odesláno

A já jen dodám, že to, že se něco děje běžně je omluvitelné, natož správné je naprosto mimo mísu.

Snahy o změny maj mít nejen ti zeshora, ale všichni. Ti nahoře využívají jen toho, co jim ti dole dovolí, aby si k nim ti svrchu dovolili.

A nakonec, čas sice mohou být peníze, ale za žádný peníze si štěstí, ani zdraví nikdo nekoupí. A úplně nakonec: Ty nejlepší věci jsou zadarmo.

Ač se s Punkáčem, jak známo, mnohdy nemusíme musím s ním souhlasit. A jestli mě někdo chce hodit do jednoho pytle s kancelářskou krysou, prosím. Jen si u toho občas odskočím... kolem dvou ticek týdně... po celé Evropě. A makám rukama.

Odesláno (upraveno)

Tak pohled dopraváka.. za mě je to ok. Hlavně v okamžiku, kdy v tomhle státě úředník nevěří policistovi, že byl spáchán přestupek, pokud nemá fotku nebo video. A kromě toho to pomůže proti řidičům, co nemaj ani koule na to přiznat, že udělali chujovinu. Co s nimi jinýho, než je natáčet? A možná, když řidiči nebudou vědět, odkud to přijde, si dají pozor a budou si všímat toho kulatýho nesmyslu a nebudou čumět všude kolem.

Upraveno uživatelem Krt€K
Odesláno

Abych to 

Porovnáváš neporovnatelné nebo málo porovnatelné.... Tedy vědomě podstoupené riziko přesednutí si za volantem nebo chlast i ten přejezd sem patří s nějakým mikrospánkem a křížením silnic někde v polích.

Holt máme každej jiný názor

Zajímavý na tom ale je, jak to co napsal Véna, obhajují ti "prej bardi" silnic, co namotají tisíce km týdně než "obyčejný řidičský plebs" kterej jezdí normálně.... Jestli ono to nebude tím, že každej si chce vše ulehčit a zjednodušit

Abych to nějak vysvětlil. Já sem proti všem porušením pravidel, ale vadí mi to porovnávání že přesednutí je horší než něco jiného .. Každé porušení sebou může nést následky. BTW: projetí STOPky někde v polích není vědomě podstoupené riziko? Nebo mikrospánek? Nezlob se vše ovlivňuje řidič stejnou měrou.

Ad poslední odstavec? To je i na mě? ;)

Odesláno

Už se na tebe Punkac těším, až přijedeš za mnou! Nezapomeň, že se jedná o Týn na Vltavou ;) . Ukáži Ti krásy a zajímavosti města. Opravdu si myslíš, dostatečný páky na to, abych na něco s hůry čekat nemusel? Tak pokud ano, tak se díváš moc na tv. To mi věř. Nechci to zde rozebírat.

Odesláno

Kuba to asi myslel tak, že zákony už na většinu věcí napsané jsou. Je to jen a jen o lidech je dodržovat a o policistech jejich dodržování vymáhat a nedodržování odhalovat a řešit.

Odesláno

Nevim proc se mi zapsal "palec dolu", kdyz jsem klikl na "palec nahoru". Netrvdim, ze vymena ridicu za jizdy je super bezpecny akt, ale - na rozdil od kazacu prava z kancelarskych sesli - ho vzhledem k Tvemu zduvodneni dokazu pochopit.

Ja ne. Ze nestihne najet na rampu vcas je jen a jen jeho problem a nedava mu nejmensi pravo ohrozovat ostatni prasackou jizdou. Ten zde zminovany Polak taky jiste spechal aby stihnul vykladku nebo nevykysnul vikend 40 km od komina... (I kdyz v jeho pripade je to tak trosku exemplarni priklad protoze na tom prejezdu jezdi prasata na cervenou neustale).

PS: Totez plati pro mnoho ridicu jinych samohybu, to jen aby to nebylo jen o kamionacich.

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...