OK406 Odesláno 18. srpen 2015 Odesláno 18. srpen 2015 (upraveno) Konečně orginální, účinná a zřejmě i světová rarita ve způsobu zjišťování přestupní na pozemní komunikaci, kterou používají dopravní policisté v Hradci Králové. Nutno dodat, že z něžného nemalovaného vozidla, nelze některé přestupky zareagovat a následně zadokumentovat. I když se jedná o starší autobus, jistě si na sebe vydělá . Škoda, že neměli ,,štěstí", kdy se předjíždí dva a více kamionů najednou!!! Ale že je to ,,šok" pro řidiče, když si v klídku jedou a najednou vedle nich jede autobus, ve kterém jsou dopravní policisté s videokamerou! Každý je zvyklí na malovaná vozidla PČR a nebo i ,,profláknutá" nemalovaná vozidla a ejhle on to nemalovaní autobus :D !!! Upraveno 18. srpen 2015 uživatelem OK406 Citovat
Radek Hurvajz Odesláno 18. srpen 2015 Odesláno 18. srpen 2015 To musi bejt hroznej šok Když za nohy na palubce dostane 500,- pokutu. To si je tam da za 10min znova. A na co by potřebovali na dva předjiždějicí se kamiony zrovna autobus, to mě není jasný, jako že z octavky to neuviděj? Jina spravný odkaz je tenhle - http://www.novinky.cz/krimi/378035-hradecti-policiste-vymysleli-lest-na-ridice-kamionu-skryte-je-nataceji-z-jedouciho-autobusu.html Citovat
OK406 Odesláno 18. srpen 2015 Autor Odesláno 18. srpen 2015 (upraveno) Mám namysli a i sám jsem to zažil, že se předjížděli TIR dva poláci a jeden TIR rumun na D1 asi 8 minut!!! Ale to je jen otázka času, kdy se jim to po štěstí. Děkuji Radku Hurvajz za upozornění na chybu. Již jsem opravil. Upraveno 18. srpen 2015 uživatelem OK406 Citovat
Vena garážmistr Odesláno 18. srpen 2015 Odesláno 18. srpen 2015 No nevím sám jsem dost dlouho jezdil s kamionem je pravdou že v době kdy jsem jezdil nebylo zvykem vozit na palubce notebook a pouštět si na něm filmy. Ani nebyli tolik rozšířené navigace. Ale už v té době měly líp vybavené tahače tempomat příp. automatickou převodovku. Takže nebylo tolik "lákadel" čím se rozptylovat při řízení ale nohu na palubce, psaní SMS a telefonování všechno z toho jsem si vyzkoušel. Pravdou taky je že v té době ještě zdaleka všechny NA neměli bezp. pásy. Takže pásy tehdy četníci kontrolovali jen s něčím. Několikrát jsme se i střídaly za volantem za jízdy s parťákem. Pravdou ale taky je že většina z nás měla k četníkovy ještě dost respektu což se dnes už moc nenosí. Takže v té době si pamatuju že jednání o přestupku na silnici bývalo vždycky korektní a když četník řekl telefonoval jste na "kolečku" máte dvakrát překročeno takže to podtrhneme a máte to za 400 Kč. Tak velká většina sklopila oči a vytáhla z kešeně příslušný obnos a zaplatila. Takže v té době se četníci nemusely uchylovat k takovýmto podle mě docela podlým způsobům kontroly a dohledu. Citovat
punkac Odesláno 18. srpen 2015 Odesláno 18. srpen 2015 Teda Véno, noha na palubce, vyměňování se s kolegou za jízdy????? Co bys psal, kdybys někoho sejmul, to by to asi nebylo takhle veřejně co? To si fakt každý říká, mě se to stát nemůže??? Myslím si, že z tohodle machrování je nejvíce průšvihů, které můžou mrzet celý život. Jaká by byla ztráta zastavit u krajnice a normálně se přehodit se spolujezdcem, maximálně tři minuty ať nežeru. Jinak osm minut trvající předjíždění, pokud tam nebyla značka zakazující předjíždění nebo přikazující kamionu setrvat na dálničním úseku v pravém pruhu, tak nás to sice může štvát, ale to můžou ne? Jsou to taky lidi Citovat
Havlicek.Lukas Odesláno 18. srpen 2015 Odesláno 18. srpen 2015 jo a nejlepsi sou madari na 3 pruhach v kopci - obcas se mi zdalo ze si mezi sebou vykladaj nez predjizdej ted si nevzpomenu firmu ale modrej kamion a zlute slunce nebo neco co se tomu hodne podoba Citovat
vendelinek Odesláno 18. srpen 2015 Odesláno 18. srpen 2015 (upraveno) hele,ridici autobusu nemaj pasy? jen se ptam,v autobuse jsem nesedel 40 let Upraveno 18. srpen 2015 uživatelem vendelinek Citovat
Vena garážmistr Odesláno 18. srpen 2015 Odesláno 18. srpen 2015 (upraveno) punkac: noha na palubce je podle mě daleko menší zlo než to že některej z chlapů vejrá na film na noťasu nebo se hrabe v telefonu. Teď už si nevzpomenu v kterém autě to bylo ale jako máš opěrku na nohu vedle spojky v osobáku tak tenhle tahač měl opěrku vedle pedálu a zhruba ve dvou třetinách výšky přístrojovky měl opěrku na levou nohu. A když jsi si tam odložil nohu tak těm s delšíma nohama koukala noha v okně skoro celá. Co se týče střídání za volantem tak když máš soupravu nahybnutou na max. co můžeš tak to není jen o tom zastavení a prohození se a zase se rozjetí protože ano samotný akt výměny se za volantem trvá jak píšeš třeba 3 minuty. Ale vem to tak že té naložené soupravě trvá než se na povolenou rychlost rozhoupe třeba 4-6 km a k zastavení z té rychlosti to taky nějakou chvilku trvá a když sečteš ten čas tak ti vyjde že třeba o těch deset až dvanáct minut které zabralo střídání se nedostaneš domů protože zkrátka nevycházíš s časem který můžeš za volantem strávit a musíš pak víkend lágrovat 40 km od baráku nebo nestihneš vykládku a šéf ti strhne prachy za nedodržení času a za to že zase nedokážeš v pondělí ráno na čas přistavit k nakládce. Tak zjistíš že za tu trochu toho " nebezpečí" to stojí. Za tu dobu co jsem jezdil jsem to udělal jen několikrát a opravdu jen když to bylo takhle na hraně s dojezdem. A znám i daleko nebezpečnější situace který se na silnicích v souvislosti s nákladníma autama dějí a věř tomu že některé jsou i za přímé asistence policie. Ale to není povídání na tohle fórum. vendelinek: autobusy mají pásy pro řidiče od nějakého roku výroby všechny kromě městských tam pásy nejsou. Upraveno 18. srpen 2015 uživatelem Vena garážmistr Edison, Medvěd a Béďa ohodnotil 3 Citovat
punkac Odesláno 18. srpen 2015 Odesláno 18. srpen 2015 Véno, přesně ale přesně jsem tušil, že toto napíšeš, promiň ale toto tvé chování za volantem neomlouvá. Co je někomu, koho bys nedej Bože při svém jednání zabil, že to máš domů 40 km, nebo že soupravě trvá 6 km než se rozjede na maximální rychlost, nebo že nevycházíš s tachografem.... Do toho té oběti nic nebylo a nebude. Je to smutné ale je to tak. Podívej ve Studénce taky polák jel šoustkama, aby se vyhnul mýtu na dálnici a Bůh ví, jestli nehonil čas a nechtěl čekat na závorách, dnes má jen a jen oči pro pláč a zkaženej život, protože zabil tři lidi, mnoho zranil a vydělal si takovou škodu, kterou nezaplatí, ani kdyby jezdil v kuse 300 let.... Mockrát mu to ježdění na červenou určitě vyšlo a v duchu se kasal, kolik ušetřil minut ps: dělám v automotive a furt se nestíhá dodávat, ať z důvodu, že mi nestihneme vyrobit nebo auto nedorazí z důvodu tachografu včas.... Tak se objedná extra auto, které včas dorazí. Však on se nějaký náklad pro to původní auto vždycky našel. Tak nač se honit Citovat
Béďa Odesláno 18. srpen 2015 Odesláno 18. srpen 2015 Tak zjistíš že za tu trochu toho " nebezpečí" to stojí. S kamiónem jsem sice nikdy nejezdil ale pokud to bere většina kamioňáků jako ty, pak se už vůbec ničemu nedivím. Punkac: to víš, hlavně abych byl na večeři doma, na lidi v mém okolí kašlu.. fakt síla.. Citovat
Edison Odesláno 19. srpen 2015 Odesláno 19. srpen 2015 Taky zírám... Ono se řekne, že pár minut ještě nikoho nezabilo... Ale ono zabilo... Těch pár ušetřenejch minut už hodně lidí zabilo. A že lidský život stojí za kapku nebezbečí? No to si už úplně děláš srandu... Citovat
Vena garážmistr Odesláno 19. srpen 2015 Odesláno 19. srpen 2015 Podívej se to co vyved ten polák ve Studence se nedá omluvit ničím. To že to tam hobloval šoustkama aby se uhnul mýtu to je tlak majitelů a speditérů na snižování nákladů. To že honil čas je asi víc než jistý. Protože na kamionu se čas honí pořád buď čas nakládky nebo vykládky a když nehoníš čas kvůli nákladu tak kvůli tachografu bohužel infrastruktura okolo silnic je taková jaká je takže kloudný odpočívadlo kde by se dalo se soupravou v klidu a bezpečně odstavit kdykoliv během 24 hodin je pomálu a na většině je plno kolem 20 hodin večerní takže pokud chceš v klidu udělat pauzu ať velkou nebo malou a jezdíš na volný práci( nepravidelný) tak musíš přemýšlet i o takovýchto věcech. Trochu jiné jednodušší to mají kluci který jezdí na stálé práci tam se to dá pokud je domluva s dispečerem a s disponentem i trochu ovlivnit ale záleží to na těch lidech. Jestli se s nimi dá domlouvat. Já jsem z kamionu slezl před víc než deseti roky od té doby vodím busy po linkách DPP. A jezdil jsem jak někteří říkají v nejdivočejší době české autodopravy a užil jsem si svoje a ne všechno bylo podle pravidel ale vždycky jsem se snažil odvést 100% práci tzn. dovézt v pořádku náklad k zákazníkovy a vrátit se s mašinou ve 100% stavu na firmu. A to kolikrát jsem zůstal vyset pár km od baráku na víkend nebo i na dýl to bych nespočítal a nikdy mi to nikdo nezaplatil. A snad jen jeden z nadřízených nebyl spokojený ale to je jiná písnička. To že je na kluky dnes ještě větší tlak a že je honí ještě víc než nás to je známý fakt. Většina z Vás mě v tomhle směru stejně hodila v tomhle tématu do jednoho pytle s těma nejhoršíma ale to zkousnu. Mám na tyhle půtky kamioňáci vs. osobáci svůj názor. Já vím svoje a já jsem si za tím volantem něco prožil možná že někomu tenhle názor nepůjde pod fousy ale kdo si to nezkusil kdo se nesvez tak tohle nedokáže pochopit. Osobně jsem z kamionu slézal hlavně kvůli rodině čekali jsme malou a já chtěl být u toho jak bude vyrůstat ano chtěl jsem být na "večeři pokaždé včas" proto jsem pustil volant kamionu a chytnul jsem se ho v autobusu. Citovat
HonzaRez Odesláno 19. srpen 2015 Odesláno 19. srpen 2015 že za tu trochu toho " nebezpečí" to stojí. Tak tohle fakt ne, souzi... Stíhací Karosu na vás... Citovat
Medvěd Odesláno 19. srpen 2015 Odesláno 19. srpen 2015 punkac: noha na palubce je podle mě daleko menší zlo než to že některej z chlapů vejrá na film na noťasu nebo se hrabe v telefonu. Teď už si nevzpomenu v kterém autě to bylo ale jako máš opěrku na nohu vedle spojky v osobáku tak tenhle tahač měl opěrku vedle pedálu a zhruba ve dvou třetinách výšky přístrojovky měl opěrku na levou nohu. A když jsi si tam odložil nohu tak těm s delšíma nohama koukala noha v okně skoro celá. Co se týče střídání za volantem tak když máš soupravu nahybnutou na max. co můžeš tak to není jen o tom zastavení a prohození se a zase se rozjetí protože ano samotný akt výměny se za volantem trvá jak píšeš třeba 3 minuty. Ale vem to tak že té naložené soupravě trvá než se na povolenou rychlost rozhoupe třeba 4-6 km a k zastavení z té rychlosti to taky nějakou chvilku trvá a když sečteš ten čas tak ti vyjde že třeba o těch deset až dvanáct minut které zabralo střídání se nedostaneš domů protože zkrátka nevycházíš s časem který můžeš za volantem strávit a musíš pak víkend lágrovat 40 km od baráku nebo nestihneš vykládku a šéf ti strhne prachy za nedodržení času a za to že zase nedokážeš v pondělí ráno na čas přistavit k nakládce. Tak zjistíš že za tu trochu toho " nebezpečí" to stojí. Za tu dobu co jsem jezdil jsem to udělal jen několikrát a opravdu jen když to bylo takhle na hraně s dojezdem. A znám i daleko nebezpečnější situace který se na silnicích v souvislosti s nákladníma autama dějí a věř tomu že některé jsou i za přímé asistence policie. Ale to není povídání na tohle fórum. vendelinek: autobusy mají pásy pro řidiče od nějakého roku výroby všechny kromě městských tam pásy nejsou. Nevim proc se mi zapsal "palec dolu", kdyz jsem klikl na "palec nahoru". Netrvdim, ze vymena ridicu za jizdy je super bezpecny akt, ale - na rozdil od kazacu prava z kancelarskych sesli - ho vzhledem k Tvemu zduvodneni dokazu pochopit. Ad Punkac - kamion ve tretim pruhu nema co pohledavat. punkac ohodnotil 1 Citovat
barenst Odesláno 19. srpen 2015 Odesláno 19. srpen 2015 v německu jezdi obytné auta co natáčí z alkovny řidiče kamionu už snad 15-20 let . Citovat
gronholmm Odesláno 19. srpen 2015 Odesláno 19. srpen 2015 Teda je zajímavý že jste se tady pustili do člověka který se střídá za jízdy - ano je to prasárna, ale punkaci a podobní vy jste nikdy neudělali žádnou blbost? Projíždíte přejezdy 30/50, vždy na STOPce zastavíte ikdyž je dobrá viditelnost, všude dodržujete rychlost, vždy se připoutáte před jízdou? Myslímsi že tady v tom češi by moc moralizovat neměli... Citovat
OK406 Odesláno 19. srpen 2015 Autor Odesláno 19. srpen 2015 (upraveno) Musím se Vena garážmistr zastat. Ano má mnohém pravdu. Znám situaci právě že z druhé strany. Je to o lidech, jak několikrát bylo napsané. Jak jsme již napsal dříve, o předjíždění více kamionů, jenž trvá více jak 4 minuty, nebo když kamion jede více ke středu vozovky, že jej nelze předjet. To už nepíši, kdy několikrát ani kamion (maďar, polák, rus, a další..) nepustí sanitku s vrzem, aby je předjela! To už je hyenismus a v daném případě je velmi tvrdě trestat! Nemluvě o přetížení kamionů na našem území! Punkac a další, kdyby to bylo možné, aby jste se svezli s některým z vozidel IZS, když jedou na vrz. To by jste ihned psali jinat a navrhovali i tresty smrti a doživotí a kdoví co ještě! Upraveno 19. srpen 2015 uživatelem OK406 Citovat
gronholmm Odesláno 19. srpen 2015 Odesláno 19. srpen 2015 Mám namysli a i sám jsem to zažil, že se předjížděli TIR dva poláci a jeden TIR rumun na D1 asi 8 minut!!! Ale to je jen otázka času, kdy se jim to po štěstí. Děkuji Radku Hurvajz za upozornění na chybu. Již jsem opravil. Opravdu 8 minut? To by jsi ujel cca 12 km to je trochu moc ne? Najezdil sem toho dost a nikdy jsem nejel za kamionem déle než cca půl minuty - max minuta. Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.