Přejít na obsah
  • Current Donation Goals

Recommended Posts

Odesláno

Udělat, a jestli máš 1.6 HDi tak i s řetízkem. V mobilu mám mám schovanou fotku jak je vydřené víko hlavy. U 3 z 5 motorů je rozpadený hydraulický napínak. Kdo to zná , pozná sluchem.

Odesláno

A tak jo dobře půjde i pumpa, já jen že na předešlejch autech co sem měl a nechal dělat rozvody i s pumpou tak ta byla vždycky jak nová když jí vyndali, ale asi bych neměl klidný spaní tak půjdou rozvody komplet. Je náročný je na tomhle motoru vyměnit, práce na jak dlouho cca? Ptám se abych měl nějaký přehled a servis mi neodrbal. 

Odesláno (upraveno)

pumpa moze vyzerat jak nova  z vonka toho moc nepoznas ale ona ma taku malu dierku na spode pod ozubenym kolesom a ked sa blizi jej koniec(odchadza upchavka) tak to nou zacne kvapkat potom malinko tiect atd

Upraveno uživatelem krtek 2
Odesláno (upraveno)

no od toho tam ta kontrolna  dierka je ked to zacne z nej slzit je cas na vymenu ale kto tam pozera ze?(pravidelne kontroluje)  iba pri vymene rozvodov,neoplati sa spekulovat a vymenit komplet jak uz bolo povedane

Upraveno uživatelem krtek 2
  • O 2 měsíce později...
Odesláno

Zdravim. Potrebujem poradit. Chcem menit rozvody na automate 2.0HDI. Uz som to menil na 407micke s manualnou prevodovkou. Sada je ta ista. Len neviem co mam vsetko zaistit? Na man. pr. sa zaistoval vackovy hriadel a este zotrvacnik takou tyckou a zubom. Automat asi ten zotrvacnik nema, ci? Staci na automate zaistit len vackovy hriadel? A v akej polohe nechat automat? V navode pisu, ze na neutrale.

• O 4 měsíce později...
Odesláno

Výměna rozvodů a bylo zjištěno, že jsem to měl skočený o 1 zub... co to znamená, co se mohlo stát. Vysvětlí mi to někdo? myslím tím, jako, že mohlo dojít k poškození motoru? a jakých dílů?nebo se nic nestalo?

Je pravda, že mi začalo trochu z motoru jít jinej zvuk...jako hydroštely rachotily někdy.

a ještě otázka...je v automatu taky dvojíhmota nebo to je nesmysl?

Odesláno

dvouhmotý setrvačník je součástí motoru, nee automat. převodovky, takže některý model auta (značka) dvouhmotu má, některý nemá

přeskočené rozvody o zub--podle toho, že sis přeskočení vůbec nevšiml, tak se nestalo celkem nic, asi nižší výkon motoru, možná jiný zvuk, něco poberou taky hydroštely (není to kov na kov jako u standardního rozvodu motoru), otázka taky je, jak dlouho to přeskočené jezdilo (nedá se zjistit)

Odesláno

aha a jak poznám jestli ho tam mám nebo nemám? protože po výměně rozvodů už to prý nerachotí (asi prý hydroštely), ale je tam stále něco slyšet, a neví jestli v tomhle autě (viz.podpis) je dvojíhmota nebo není.

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...