siro121 Odesláno 26. červen 2015 Odesláno 26. červen 2015 Zdravím chcem sa opýtať kedy sa menia rozvody na 407 2.0 Hdi. Mám najazdených 180 000km. Vďaka Citovat
ozzy56 Odesláno 26. červen 2015 Odesláno 26. červen 2015 osobně bych měnil hned, přesto, že ofiko kilometry na výměnu neznám (myslím 240 tisíc??), někdo to tu dá Citovat
Milhaus65 Odesláno 26. červen 2015 Odesláno 26. červen 2015 10 let a od 180-240t km, dle provozu. Je to maximální doporučená hranice, ne ideální a už vůbec ne záruka. Citovat
siro121 Odesláno 26. červen 2015 Autor Odesláno 26. červen 2015 Takto ako auto mám od deda bol servírovany zatiaľ len peugeote tak preto sa pýtam že kedy, lebo V servisnej nič také nepíše Citovat
mikysedliste Odesláno 28. červen 2015 Odesláno 28. červen 2015 Taky mi furt vrtaj hlavou rozvody jestli je mám udělat nebo ne? Mám najeto 113tis ale autu bude 10 let, tak nevím udělat neudělat? Citovat
Milhaus65 Odesláno 28. červen 2015 Odesláno 28. červen 2015 Udělat, a jestli máš 1.6 HDi tak i s řetízkem. V mobilu mám mám schovanou fotku jak je vydřené víko hlavy. U 3 z 5 motorů je rozpadený hydraulický napínak. Kdo to zná , pozná sluchem. Citovat
mikysedliste Odesláno 28. červen 2015 Odesláno 28. červen 2015 Mám 2.0 hdi 100kw, pro klid je tedy nechám udělat. Ale nevím jestli je dát i s pumpou nebo nechat starou když má auto poměrně málo najeto a docela by se bez tý pumpy ušetřilo. Citovat
ozzy56 Odesláno 28. červen 2015 Odesláno 28. červen 2015 néé, pumpu nedávej, ušetříš--dáš ji až potom, týden po výměně rozvodů... Citovat
mikysedliste Odesláno 28. červen 2015 Odesláno 28. červen 2015 A tak jo dobře půjde i pumpa, já jen že na předešlejch autech co sem měl a nechal dělat rozvody i s pumpou tak ta byla vždycky jak nová když jí vyndali, ale asi bych neměl klidný spaní tak půjdou rozvody komplet. Je náročný je na tomhle motoru vyměnit, práce na jak dlouho cca? Ptám se abych měl nějaký přehled a servis mi neodrbal. Citovat
krtek 2 Odesláno 28. červen 2015 Odesláno 28. červen 2015 (upraveno) pumpa moze vyzerat jak nova z vonka toho moc nepoznas ale ona ma taku malu dierku na spode pod ozubenym kolesom a ked sa blizi jej koniec(odchadza upchavka) tak to nou zacne kvapkat potom malinko tiect atd Upraveno 28. červen 2015 uživatelem krtek 2 Citovat
Havlicek.Lukas Odesláno 28. červen 2015 Odesláno 28. červen 2015 me taky malinko tekla - horem sem to nalil a spodem to vyteklo Citovat
krtek 2 Odesláno 28. červen 2015 Odesláno 28. červen 2015 (upraveno) no od toho tam ta kontrolna dierka je ked to zacne z nej slzit je cas na vymenu ale kto tam pozera ze?(pravidelne kontroluje) iba pri vymene rozvodov,neoplati sa spekulovat a vymenit komplet jak uz bolo povedane Upraveno 28. červen 2015 uživatelem krtek 2 Citovat
jojosavi Odesláno 5. září 2015 Odesláno 5. září 2015 Zdravim. Potrebujem poradit. Chcem menit rozvody na automate 2.0HDI. Uz som to menil na 407micke s manualnou prevodovkou. Sada je ta ista. Len neviem co mam vsetko zaistit? Na man. pr. sa zaistoval vackovy hriadel a este zotrvacnik takou tyckou a zubom. Automat asi ten zotrvacnik nema, ci? Staci na automate zaistit len vackovy hriadel? A v akej polohe nechat automat? V navode pisu, ze na neutrale. Citovat
Danu Odesláno 1. únor 2016 Odesláno 1. únor 2016 můžete mi sem někdo prosím hodit odkaz přímo na moje auto kde bych ty rozvody mohl objednat za rozumnou cenu? Citovat
Laďa Odesláno 3. únor 2016 Odesláno 3. únor 2016 Napiš tomuto členovi http://www.peugeot-club.com/topic/74616-nove-autodily-nejen-pro-peugeot-a-citroen-atd-sleva-az-70-%-z-maloobchodu-vse-nove-se-zarukou-a-doklademé-autodíly-nejen-pro-peugeot-a-citroen-atd-sleva-až-70-z-maloobchodu-vše-nové-se-zárukou-a-dokladem/?p=1166165 a on ti určitě dobře poradí. Citovat
John_Ice Odesláno 4. únor 2016 Odesláno 4. únor 2016 Výměna rozvodů a bylo zjištěno, že jsem to měl skočený o 1 zub... co to znamená, co se mohlo stát. Vysvětlí mi to někdo? myslím tím, jako, že mohlo dojít k poškození motoru? a jakých dílů?nebo se nic nestalo? Je pravda, že mi začalo trochu z motoru jít jinej zvuk...jako hydroštely rachotily někdy. a ještě otázka...je v automatu taky dvojíhmota nebo to je nesmysl? Citovat
ozzy56 Odesláno 4. únor 2016 Odesláno 4. únor 2016 dvouhmotý setrvačník je součástí motoru, nee automat. převodovky, takže některý model auta (značka) dvouhmotu má, některý nemá přeskočené rozvody o zub--podle toho, že sis přeskočení vůbec nevšiml, tak se nestalo celkem nic, asi nižší výkon motoru, možná jiný zvuk, něco poberou taky hydroštely (není to kov na kov jako u standardního rozvodu motoru), otázka taky je, jak dlouho to přeskočené jezdilo (nedá se zjistit) Citovat
John_Ice Odesláno 4. únor 2016 Odesláno 4. únor 2016 aha a jak poznám jestli ho tam mám nebo nemám? protože po výměně rozvodů už to prý nerachotí (asi prý hydroštely), ale je tam stále něco slyšet, a neví jestli v tomhle autě (viz.podpis) je dvojíhmota nebo není. Citovat
ozzy56 Odesláno 4. únor 2016 Odesláno 4. únor 2016 podle VIN, ale do benzínů se moc dvouhmota nedává Citovat
John_Ice Odesláno 4. únor 2016 Odesláno 4. únor 2016 to jsem si taky říkal. takže jen podle vin a koho se mám zeptat? v Peugeotu nebo zde někoho Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.