Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno (upraveno)

bohužel,  takový je trend, s tím nic asi neuděláme, spotřebu a výkon mají tyto motory stejnou jako atmosféra dvoulitr :) , ale emise nižší...,a vo to asi jde především...

Upraveno uživatelem ozzy56
Odesláno

Vzhledem k tomu, že mé současné auto velmi pravděpodobně skončí na legislativě a ne na ojetí či rozpadu, nepovažuji nákup do zásoby jako úplně nejlepší nápad :) Např. nejpozději do dvou let zřejmě nebudu se svým autem smět do "centra" Prahy, které je podle mapky zatím vymezené okruhem Mrázovka - Strahovský tunel (tedy téměř břeh Vltavy a Pražský Hrad), ale na druhé straně končící až Průmyslovou... (centrum fakt k popukání). Ne že by mi to nějak zásadně vadilo, stejně tam zpravidla nejezdím, tak tam holt nebudu jezdit vůbec, ale ten tlak na omezování a dodatečné zpoplatnění bude stále narůstat.

Odesláno (upraveno)

. . . jako že ty motory se spárujou?  :D

Tady je ještě zajímavý test nové 308 kolem spotřeby. Asi to nikoho nepřekvapí, ale proč se o tom nezmínit. Mimochodem tchán má TSI, těžkou nohu a v Praze spotřebu 12l benzínu. http://www.autorevue.cz/dlouhodoby-test-peugeot-308-sw-12puretech-jezdi-za-7-i-za-15-l100-km

Upraveno uživatelem Honza z Nera
Odesláno

Během pár let se ukáže, že zas taková pecka ty "zelený" motory nejsou a taky že vlastně vůbec nejsou zelený.. :D je to banda debilů, o to větších, jestli si myslej, že jim to žerem... 

Odesláno

My jim to nežerem, ale je stále dost oveček, sorry Marceli, co jim to věří. Jinak, ale musím říct, že v 308mě tahle tříhrnková motorizace jede celkem slušně. :myslim

Odesláno (upraveno)

Když jsem na jaře začal koukat po mikrobusu k nám na školu, byl jasný favorit Trafic/Vivaro - ale přesně do chvíle, kdy jsem zjistil, že od 2015 se tyhle mikrobusy osazují jen 1,6kovými motory s nesmyslnými, dvěma turby vyhoněnými výkony. Následně se mi dostal pod ruce i test nového Trafica (tuším buď autosalon nebo Svět motorů nebo Autorevue - už fakt netuším), kde tester jednoznačně potvrdil, že dodávka s tímto motorem NENÍ schopná jet za uváděnou 6ti litrovou spotřebu, ale že není problém při naložení vozu 500 kg materiálu jet za úžasných 9 l/100 km.

Protože mám reálnou obavu z toho, co se s podobnými motory bude dít po najetí 100 000 km, přesvědčuju vedení školy o potřebě mikrobusu Scudo/Jumpy/Expert, kam se stále dává 2,0 HDI. Jestli to ale dopadne nebo ne je ve hvězdách - výběr je momentálně v nějakém specializovaném oddělení školy, které má na starosti výběrová řízení.

Upraveno uživatelem Medvěd
Odesláno (upraveno)

dal jsem to tu spíše z toho důvodu, že konstruktéři už umí i z malých benz.motorů vydolovat vysoký výkon (po dvou desetiletích, co se zaměřovali na diesel), je na tom vidět, kam se posunul vývoj dejme tomu za sto let, kdy z třílitrového motoru získali skvělých 25 koní :) , nikdo však nechce vidět, že tehdy těch motorů bylo pár a bylo šumafuk, co jim jde z výfuku, narozdíl od dneška, kdy i stamilionové národy (i miliardové!!) už nejezdí na kole, jak si někteří stále myslí, ale mají nějakou formu motoru (auta,skutry,lodě atd.), takže lidstvo je NUCENO vymyslet něco, aby se neudusilo :myslim , jestli je cesta přes maloobjemové turbovysavače správná, to nevím, ale nějak se to řešit MUSI :papa

Upraveno uživatelem ozzy56

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...