ozzy56 Odesláno 22. červen 2015 Odesláno 22. červen 2015 (upraveno) tadyk http://www.autorevue.cz/trivalec-puretech-skupinypsa-peugeot-citroen-ziskal-mezinarodni-cenu-motor-roku-2015 Upraveno 22. červen 2015 uživatelem ozzy56 Citovat
Stejsn Odesláno 22. červen 2015 Odesláno 22. červen 2015 Jo, bohužel. Dvou a tříválcový oturbený vysavače, společně s elektrickýma mixérama, jsou teď motory roku. Přečti si tenhle článek: http://www.auto.cz/motor-roku-2015-bmw-i8-bere-skoro-vsechno-87808 - naprosto souhlasím s posledním odstavcem Citovat
ozzy56 Odesláno 22. červen 2015 Autor Odesláno 22. červen 2015 (upraveno) bohužel, takový je trend, s tím nic asi neuděláme, spotřebu a výkon mají tyto motory stejnou jako atmosféra dvoulitr , ale emise nižší...,a vo to asi jde především... Upraveno 23. červen 2015 uživatelem ozzy56 Citovat
oddie Odesláno 22. červen 2015 Odesláno 22. červen 2015 Tyhle "motory roku" a "auta roku" mě naštěstí budou zajímat nejdřív tak za 10 let, a během těch 10 let už bude jasné, jak na tom skutečně jsou... Citovat
Honza z Nera Odesláno 22. červen 2015 Odesláno 22. červen 2015 . . . nebo spíš nejsou V tomto jsem skeptik. Citovat
rhinos Odesláno 22. červen 2015 Odesláno 22. červen 2015 za 10 let budeme uz kupovat ojeta auta z doby kdy motory jeste byli motory Citovat
Almanil Odesláno 22. červen 2015 Odesláno 22. červen 2015 Právě jsem si říkal, že by nebylo od věci si auta minulosti nakoupit na sklad Citovat
oddie Odesláno 22. červen 2015 Odesláno 22. červen 2015 Vzhledem k tomu, že mé současné auto velmi pravděpodobně skončí na legislativě a ne na ojetí či rozpadu, nepovažuji nákup do zásoby jako úplně nejlepší nápad Např. nejpozději do dvou let zřejmě nebudu se svým autem smět do "centra" Prahy, které je podle mapky zatím vymezené okruhem Mrázovka - Strahovský tunel (tedy téměř břeh Vltavy a Pražský Hrad), ale na druhé straně končící až Průmyslovou... (centrum fakt k popukání). Ne že by mi to nějak zásadně vadilo, stejně tam zpravidla nejezdím, tak tam holt nebudu jezdit vůbec, ale ten tlak na omezování a dodatečné zpoplatnění bude stále narůstat. Citovat
Almanil Odesláno 22. červen 2015 Odesláno 22. červen 2015 Smysl to nemá, už jen kvůli nákladům na uskladnění/zisk. Buď se systém opraví nebo si holt budeme muset zvyknout. Citovat
Pe.Tr Odesláno 22. červen 2015 Odesláno 22. červen 2015 Tak ja taky cekam ze za deset let bude mit Gilette deset břitů Citovat
oddie Odesláno 22. červen 2015 Odesláno 22. červen 2015 Já se neholím, takže Gilette je mi šumák už úplně Citovat
Almanil Odesláno 22. červen 2015 Odesláno 22. červen 2015 10 břitů? To bude i na strouhání okurek Světlá budoucnost za rohem. Citovat
Honza z Nera Odesláno 22. červen 2015 Odesláno 22. červen 2015 (upraveno) . . . jako že ty motory se spárujou? Tady je ještě zajímavý test nové 308 kolem spotřeby. Asi to nikoho nepřekvapí, ale proč se o tom nezmínit. Mimochodem tchán má TSI, těžkou nohu a v Praze spotřebu 12l benzínu. http://www.autorevue.cz/dlouhodoby-test-peugeot-308-sw-12puretech-jezdi-za-7-i-za-15-l100-km Upraveno 22. červen 2015 uživatelem Honza z Nera Citovat
Stejsn Odesláno 22. červen 2015 Odesláno 22. červen 2015 http://www.autoforum.cz/predstaveni/ford-mondeo-1-0-trivalec-se-potichu-zacal-prodavat-i-u-nas-v-jedine-verzi/ Citovat
morepower Odesláno 23. červen 2015 Odesláno 23. červen 2015 Během pár let se ukáže, že zas taková pecka ty "zelený" motory nejsou a taky že vlastně vůbec nejsou zelený.. je to banda debilů, o to větších, jestli si myslej, že jim to žerem... Citovat
radim.1008 Odesláno 23. červen 2015 Odesláno 23. červen 2015 My jim to nežerem, ale je stále dost oveček, sorry Marceli, co jim to věří. Jinak, ale musím říct, že v 308mě tahle tříhrnková motorizace jede celkem slušně. Citovat
Medvěd Odesláno 23. červen 2015 Odesláno 23. červen 2015 (upraveno) Když jsem na jaře začal koukat po mikrobusu k nám na školu, byl jasný favorit Trafic/Vivaro - ale přesně do chvíle, kdy jsem zjistil, že od 2015 se tyhle mikrobusy osazují jen 1,6kovými motory s nesmyslnými, dvěma turby vyhoněnými výkony. Následně se mi dostal pod ruce i test nového Trafica (tuším buď autosalon nebo Svět motorů nebo Autorevue - už fakt netuším), kde tester jednoznačně potvrdil, že dodávka s tímto motorem NENÍ schopná jet za uváděnou 6ti litrovou spotřebu, ale že není problém při naložení vozu 500 kg materiálu jet za úžasných 9 l/100 km. Protože mám reálnou obavu z toho, co se s podobnými motory bude dít po najetí 100 000 km, přesvědčuju vedení školy o potřebě mikrobusu Scudo/Jumpy/Expert, kam se stále dává 2,0 HDI. Jestli to ale dopadne nebo ne je ve hvězdách - výběr je momentálně v nějakém specializovaném oddělení školy, které má na starosti výběrová řízení. Upraveno 23. červen 2015 uživatelem Medvěd Citovat
ozzy56 Odesláno 23. červen 2015 Autor Odesláno 23. červen 2015 (upraveno) dal jsem to tu spíše z toho důvodu, že konstruktéři už umí i z malých benz.motorů vydolovat vysoký výkon (po dvou desetiletích, co se zaměřovali na diesel), je na tom vidět, kam se posunul vývoj dejme tomu za sto let, kdy z třílitrového motoru získali skvělých 25 koní , nikdo však nechce vidět, že tehdy těch motorů bylo pár a bylo šumafuk, co jim jde z výfuku, narozdíl od dneška, kdy i stamilionové národy (i miliardové!!) už nejezdí na kole, jak si někteří stále myslí, ale mají nějakou formu motoru (auta,skutry,lodě atd.), takže lidstvo je NUCENO vymyslet něco, aby se neudusilo , jestli je cesta přes maloobjemové turbovysavače správná, to nevím, ale nějak se to řešit MUSI Upraveno 23. červen 2015 uživatelem ozzy56 Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.