Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno (upraveno)

image.jpgje to žalostny kombinace zimy po ránu a veder to dokonala… poslední šance uriznu v polovině, odspodu znova obrazi a nasadim postřik už není co zkazit a uvidí se

dole foto před

IMG_5128.jpeg

Upraveno uživatelem Charlie 1
  • O 8 měsíců později...
Odesláno

Má tu prosím někdo větší ponětí o rybízech..?

Chci rozhodně červenej stromkovej. A pak nejlépe 😂 - odolnej proti chorobám + nenáročnej na půdu (je tam poměrně slušná hlína, ale nechci to dohnojovat, stříkat atp.) Dlouhý hrozny s co největšíma, šťavnatejma a slaďoučkejma kuličkama je samozřejmostí.. 😊

Asi už bude pozdě na vybírání si, ale zkusím nemožný.. potřebuju ho koupit max středa..

Díky.. 😊

Odesláno

Jako, že by se i zasadil, stříhal a sklidil sám .. ? 😱 no tak to by bylo fantastický @ozzy56.. 😂😂😂.. a odrůda...? 😂

Mě prostě ty popisky na netu vadí, že sou pokaždý jiný.. chci fak velký kuličky.., že to bude kyselý, je jasný.. 😅, ale kdyby měl někdo vyzkoušenou ňákou a řek..

Odesláno

Weri, asi neporadím, zahradu má pod palcem manželka, já jsem jen na tu hrubou robotu..., ale vím, že se kolem toho furt motá a jednou je úroda super a další rok není..., ještě, že nepěstuje chmel, to by bylo pivo asi jen ob rok😂:papa

Odesláno

Ňákej sice na zahrádce mám, ale co jsem to kdysi koupil už dávno netuším :)

Jinak obecně stromek proti keři nic moc... ale zas to aspoň neleze kam nemá. 

Kdybych měl teďka kupovat, asi bych se prostě vydal do většího zahradnictví a vzal co se mi zrovna zalíbí 😇  Asi to tak mmch. udělám, zašla mi najednou jedna josta, tak abych dal něco místo ní...

Odesláno

Vím, že keř je lepší než stromek, ale kuli sluníčku to musím zvednout aspoň o ten metr nahoru... a hlavně kuli sekání a kopřivám to taky nechci na zemi.. budou tam 3 kusy... tee pak džungle... to tam bylo do teď .. 😅 to už neci... 🙈

Odesláno

Tak v bauhausu poslední stromek Jonkheer a v Hornbachu posledních 5 stromků Rovada... jinak v obojích 3 zadky černýho rybízu..

V zahradnictvích kolem jihu prahy vůbec nic.. (radotín, černošice, hlubočinka, kunratice 2x, hrnčíře, kamenice, pyšely) - nikde ani větvička..

Vzala sem teda ten jeden poslední Jonkheer a 2 Rovady.. uvidíme co z toho bude.. 😃 

Odesláno (upraveno)

Tak už mi to taky začíná. Venku mráz, vr skleníku 25°C. Ještě tu podlahu. Cihly nikdo nemá, vždy mě někdo předběhne :D Asi tam dám kamení.

20240423_094238.jpg

Upraveno uživatelem VojtouNerCZ
Odesláno

Čoveče, těžko říct. Poptával jsem tak 50-100 kusů, aby kdyztak zbylo. Byl plán tím udělat podlahu ve skleníku a ohniště. Ale vysypat to šutrem bude snazší xD 

Hele co ten sud jak jsi sháněl na FB? Hledáš vyloženě takový plastový? 

Odesláno

Lidi, používá někdo na vysíření skleníku ty sirné svíce? Děje se Vám také to, že ta síra vykrystalizovává na profilech skleníku (mám ocelové pozinkované profily a sklo) a samozřejmě to ty profily dost nechutně žere, tzn. korodují a doslova reznou před očima? Je to normální?

Mám rok starý skleník za 25 klacků a hned první rok jsem si ho takto vytunil... Co šlo jsem spláchl vodou, ale asi to pravuje přecejenom dále...

Nějaký tip, jak to očistit/zneutralizovat a zastavit rezivění?

Dík

Odesláno (upraveno)

Jo, pozinkované skleníky se sejřit nesmí, reaguje to se zinkem a ten pak leze dolů. Teď už je pozdě. Max to odrbat kartáčem, odrezovačem a natřít,a doufat, že to už nepoleze ven. 

Jinak @Havlicek.Lukas mám takovéto. Původně v tom byly nějaký maziva apod, ale jsou vyčištěný. Pokud tam zas nějaký budou, i bych byl schopný od pondelka do úterka po druhé hodině hodit domu. Pak mám dovču. Mám je na zahradě na vodu, vevnitř jsou ještě něčím ošetřený. 

IMG-20230419-WA0000.jpg

Upraveno uživatelem VojtouNerCZ
  • O 2 měsíce později...

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...