Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Doporučuji napřed FR a pak teprve upgrade. Je to jednodušší a lepší. Upravoval jsem asi tři Mt a nikdo si nestěžuje. Ale mě wm nesmí do telefonu vůbec. Jsou tam dvě základní vady přes které má nejedu. Notifikace SMS a hromadné mazání mailu. 

Odesláno

Zastávat se MS nebudu, ale.

Podle mě jsou Wind 10 Mobile v pohodě, jel jsem hroznou dobu na fastring, pak na slowring kvuli stabilitě a než sem telefon hodil na aukro, byl sem spokojen až na pár věcí, které s windows mobile jako takovými nesouvisí:

Nedostatek aplikací

Jako social media aktivní člověk potřebuju věci jako snapchat, whatsapp a podobný, který tam prostě nebyli.

Funkčnost a spolehlivost dodatečných appek

Ačkoli si platím office365, to jak na win10mobile funguje onedrive je šílený (na androidu to není o nic moc lepší (synchronizace s PC)

Ačkoli je Outlook výrobek microsoftu, když teď srovnám Outlook na Samsung galaxy S6 edge a na Lumii 830, je ten pro Android vymakanější (WTF???) Nerozumím tomu, proč je Outlook pro android vymakanější místo toho, aby byl hustej na Win10mob.
Spousta aplikací na Winmobile vůbec neexistuje: nic od google, nic od Yahoo, (počasí, flickr), apka pro BT spojení s OBD2 v autě ...

Co se týče samotného OS, byl jsem s ním spokojenější, protože:

Klávesnice má tlačítka ˇ a '
Poklepáním na display se probudí (někdy je třeba tuto funkci vyp/zap při aktualizaci OS)
Pokud sfixlujete Cortanu, má ten mobil noční režim (nezvoní, nesvítí, spí ...) Dříve to šlo bez Cortany - další důvod prodeje Lumie
Líbí se mi hranaté ikony (dlaždice) na home obrazovce.

Shrnutí: až bude doba, kdy budou apky pro iOS a Android portovaný pro Win1mobile, zase se k němu vrátím. Nyní ale bohužel i z pracovních důvodů není možné ho používat.
Naopak v PC na Windows10 nedám dopustit, čisté, svižné, s antivirem zadarmo, rychlý start z vypnutého režimu, přihlášení trojklikem nebo pinem, sync s onedrivem, atd atd atd ... linux bash included ...jako pracovní pc pro freelancera dokonalé.

Odesláno

MJSytic: Na to probouzení obrazovky stačí nainstalovat Glance Screen. Též mám spoustu výhrad, uvidím, teď na začátek prázdnin se chystá obsáhlý build, uvidím co v něm bude.

Berkoff: V současnosti je nová apka pro FB a Twitter. Jak jsou na tom, nevím, v těchto virtuálních světech nežiji, tak mi nechybí. Naopak, jsem rád, že je na telefonu mít nemusím - moje mrňavá baterka vydrží i 3 dny, když zrovna nepoužívám mapy.

Odesláno

ahoj po instalaci na W10 nejde spustit Chrome prohlížeč,zkusil jsem ho nainstalovat znova,ale pořad se jen stahuje a nic ani po pul hodině není nainstalovany...

co by ses tím dalo dělat??díky

Odesláno

Prostě Amerika. Ty si nezaslouží místo na Zemi ;)

Citovat

„Nikdy jsem o systému Windows 10 neslyšela. Dozvěděla jsem se o něm až ve chvíli, kdy se sám nainstaloval na můj počítač,“ prohlásila žena.

Odesláno (upraveno)

Péťo Ty jsi "uň" :D

Ale jak je vidět na avataru, podařilo se Ti vyřešit kvadraturu kruhu - to je na "Nobelovku":super

Chtěl jsem Ti dát palec nahoru, ale prý na to nemám právo???:aut

Upraveno uživatelem FrantaCV
  • O 4 týdny později...
Odesláno (upraveno)

Tak jo, pustil jsem se včera do upgradu na Win10 z dosavadních Win8.1 a stahovalo to snad hodinu a půl. A pak? Nic! Zase to vyhledává aktualizace (bez konce). když zrestartuju, na login obrazovce to vypíše, že jsou nějaké aktualizace, ať jdu na Windows Update v ovládacích panelech. Hmm. V system tray ikona "stáhnout W10" stále svítí. Jak ten krám donutím instalovat?! :myslim Win8.1 mi tam stále beží ve stejné formě jako předtím...

Edit: Aha, zdá se, že mám jen nějakou rezervaci upgradu a mám čekat (dny či týdny)?! Já to chci sakre udělat teď, když na to mám čas!!! Za...nej Mrchosoft!!! Poradíte někdo?! Mám udělat nějakou zálohu systému/dat?

Upraveno uživatelem Veverka
Odesláno (upraveno)

OK, hledal jsem anašel Windows10upgarder. Stáhnul, spustil a Win10 se stahují už podruhé... :roll Fuckt vodvaz!

Edit: No, alespoň se teď stahují o něco málo rychleji :roll

Edit2: Omyl, nebude to rychleji, co minuta to 1% :(

Odesláno

Problém je mezi klávesnicí a židlí. Protože se blíží konec termínu aktualizace zdarma a všichni to nechali na poslední chvíli jak je zvykem, takže je to jasné. 

Takových je spousty. 

Odesláno

To není jen o upd na W10, ale prakticky i o dwnl běžných aktualizací i např. pro W7. Přenosové  trasy stejně jako servery jednoduše nejsou "nafukovací" a s návalem požadavků mohou být zájemci o upd rádi, že nedojde k totálnímu kolapsu.

Odesláno
před 3 hodinami, MotoMoto napsal:

Problém je mezi klávesnicí a židlí...

Jo a ne. Kdyby tam MS napsal srozumitelnou informaci místo "upgradovat hned" (nevím, ale pro mě "hned" je opravdu víceméně "hned" a ne až v srpnu), potažmo ještě návod, jak se zachovat... Ale to by člověk chtěl asi po těch jejich IT "inženýrech" trochu moc.

Nicméně díky, MotoMoto, za užitečnou radu :aut:papa Mimochodem, FrantaCV má pravdu, i ruční aktualizace na Win7 (jiný notebook) jsou teď ruční můra, ptž. vyhledává, dokud se nezrestartuje (ručně), pak to možná něco udělá, anebo taky ne, znova vyhledává, ruční restart, instalace aktualizací, vyhledání nových, restart, aby si uvědomil, že něco našel... Ať už je srpen  a můžu vrátit automatiku :roll

Ale zpět k W10: Takže přes ten "upgrader" se to podruhé stáhlo a i samo nainstalovalo (asi bez problémů, šel jsem spát) a ráno už mě vítala hláška, že uspěšně jsem nainstalovali W10 (nebo tak něco). Takže hurá (?), jedeme na W10. Co si člověk neudělá sám, to nemá...

Další dotaz, pokud mohu (a nemám jen smůlu, protože nás je teď hodně): V ovládacích panelech jsem nenašel "Windows Update" - jsem slepý nebo je to někde schovaný :myslim

Odesláno

Start, nastavení, posledni položka obnova a zálohování, tak nějak se to jmenuje. 

Problém ten předchozí je v tom, že to všichni a nejen u nás odkládají stejně jako třeba výměna řidičáků a pak brečí že tam jsou fronty a nebo že to nestihnou. 

Odesláno (upraveno)

Díky, Moto, mrknu.  

Mě na tom krkne ani ne to, že všichni najednou, fronty a tak, ale že dáš "ugradovat HNED", ono to stáhne a NIC. Ani informace typu "nezavěšujte, jste v pořadí...". To musí člověk půl hodiny někde hledat na supportu jako idiot :( Aby za další půl hodinu zjistil, že to jde snadno obejít :roll

Odesláno

Veveráku,v klidu,já už mám 99% a to na to 1% čekám už 30 hodin :D 

Tak jak píše MotoMoto,na poslední chvíli :D

Rozhodl jsem se nainstalovat W10 na PC.Mám W8.1 i na mobilu,ale tam to raději zkoušet nebudu,jsem rád,že mi funguje tak,jak potřebuji :papa

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...