Přejít na obsah

Tuldous

Uživatel
  • Počet příspěvků

    209
  • Registrace

O uživateli Tuldous

  • Datum narození 23.9.1975

Věci klubové

  • Auto
    Peugeot 3008
  • Rok výroby
    2016

Profilové informace

  • Pohlaví
    Muž
  • Město
    Plchov
  • Stát
    Česká republika

Návštěvy profilu

1 655 zobrazení profilu

Tuldous's Achievements

Pozorovatel

Pozorovatel (3/6)

34

Popularita

  1. Ahoj, pred casem jsi resil vymenu predovky na sve 307... dozvedel jsi se prosim nejake mozne zameny? Popr. nenasel jsi nekde cim se prevodovky lisi... pomery prevodu nebo jinak? Diky
  2. Ahoj, uz si prisel na rozdil mezi tema prevodovkama? at také se chci zpetat jestli jsi nahodou nezjistoval jednotlive pomery jedn. prevodovek... Diky.
  3. Tuldous

    1,9 TD v UNC 060

    To je pravda.. obzvlast motory s 250 tis. a vic, ty male hlinikové chladice to nestihaly uchladit.(mel jsem 4x 405 s TD) Ale ja s tim budu moci tak na max 2.600 otacek. Hydromotor neni na vic staveny. Tak snad bude dobre chlazeny. Chladic zustava ten velky, ze zetora-bobika. Cely jsem ho preletoval, pridal naustky a natlakoval vzduchem. Koupil jsem skodovacka cidla ( á 65,-) k budikum (ty jsou puvodni, ze 120-tky) a taky jedno spinaci cidlo, pri 95*C , bude na zapojene na vlk. cervenou diodu. Ochrana motoru muší bejt. Olejove cidlo TD motoru ukazuje spolehlive- to jsem nemenil.
  4. Tuldous

    1,9 TD v UNC 060

    Vyhodil jsem se servo a sundal z nej remenici, nechal pro ni vysoustruzit hridel a naboj a ustavil vrtuli na chlazeni. Je to docela ficak pri vyssich otackach
  5. Tuldous

    1,9 TD v UNC 060

    Docela hulil pri zkouseni(stary olej) Pak jsem si za to nadaval. Ted uz nekouri
  6. Tuldous

    1,9 TD v UNC 060

    Dobra idea... jen nez bych ten motor do V3S nasedlal, vyzkousel bych ho na sucho pred strojem, abys měl jistotu. Udelal jsem taky. HDI bude fakt vyzva. Jsou nutne jednotka motoru, ale i BSI, jsou propojene. Idealni by byla jednotka motoru bez nutnosti imo... Je tam cidel jak cert. (TD potrebuje jen baterku, naftu a spustene cerpadlo) Mechanika je porad stejna. Zeptam se kamarada, co je opravar elektroniky, jestli by to slo aspon bez BSIcka.. ale bude to chtit zmeny v jednotce motoru, a to umi jen par lidi v republice.
  7. Ahoj.. ... tak zase jeden maly hreb! Vzadu za stodolou mi z prace stala asi 8let, stara 405, 1,9 td motor. Naskocía po 20 vterinach. V dilne pak UNCecko se spatnym motorem.. trivalec zetor KO. A tak me v breznu napadlo, jestli by ten motor ze 405 do nej nesel.. pocal jsem vymerovat a resit Prechodova priruba z 10mm plotny, vypálena na laseru... upravena unaseci hridel a hle ... bobík prede s turbodieselem jak kocka, jezdi a maka!!! Vse jeste dodelavam, spoustu uprav a napasovani, resim dpoustu s...k po predch. majiteli.. COcko, flexa, vrtacka zavitniky, trochu soustruznicke prace ... zkousecka dratky nova cidla ze skodovky do PSA motoru... . ale uz jsem ve finisi. Jeste par drobnosti, nahazet chladice, trochu elektra, dnes preposunuty intercooler na sani ..byl to docela porod, ale je tam. Ovladaci paky jsem udelal z rucek na flexu. A vlozil do nich tlacitka zelva-zajic a klakson. .. a o vikendu muzem na uklid a upravu terenu!!! Docela pekne se u toho bavím. Super zabava! Co myslite ?
  8. Tuldous

    Pojistky 3008

    Ahoj, poslal ti prodim nekdo ty pojistky na 3008 suv ? me zase zlobi prava stahovacka.. ale nevim ktera pojistka to je..
  9. Ahoj vsem, Chci se podělit o vyřešenou závadu na mém zlatoušovi. V prosinci 2019, kdy auto mělo zhruba 150 tis kilometrů se mi rozsvítily všechny kontrolky naráz, při jízdě, a to ABS ESP radar a závada hlídání tlaku v pneu. Přijel jsem na diagnostiku a kluci mi řekli, že závada je na čidle PZ kola, anebo přerušená kabeláž. Čidlo bylo v pořádku(zjisteno vymenou... našel jsem tenkrat přerušený drát od ABS na kyvné zadní nápravě. Drat jsem opravil pájením a opravou izolace- vše bylo v pořádku po druhem nastartovani. To samé jsem provedl dnes na levé straně - 210tis km, kde po diagnostice opět hlásila chyba cidla LZ kola a všech výše uvedených závad... a tak jsem šel téměř najisto, viz fotky. Proto mam pro majitele vsech 3008 toto upozorno. Naklady 0,- hodinka prace- peclive napojeni dratů. Oboji se stalo v zimnich mesicich. Mejte se. M. po oprave. pred opravou vanocni stromecek!
  10. Tuldous

    Eolys jednotka oprava, 3008 SUV 2.0HDi

    Nebylo odstavené, jezdilo i s tou chybou bez problémů, bez omezení... Odhaduji cca 25tiskm. Jen jsem na to neměl čas, doma jsem dělal kompletdocela složitou kuchyn, vč. vody, plynu elektra a všeho kolem Tak mám dva dobré zářezy.
  11. Tuldous

    Problém s ADBlue

    Eolys jednotka opravená!!, 3008 SUV 2.0HDi Udělal jsem na to nové téma, ADBlue a Eolys jsou každej pes jin.....
  12. Ahoj všem, tak se mi to pravděpodobně podařilo. V září 2020 mi začala svítit kotrolka "klíček" spojená s aditivací a fungování spalin. Nechal jsem zkontrolovat FAP - v pořádku, dolil Eolys, a stále svítila. Tak jsem na radu @ChouLu u nich v servisu v listopadu nechal zkontrolovat celý systém aditiv(ne ADBlue), - přívodní trubku Eolysu do nádrže, vč. zpětn. ventilu Ok - stav aditiv v nádrži OK - el. svazky k nádrži od jednotky Ok Technici označili jako špatnou jednotku Eolysu, tedy výměna celé nádržky vč. jednotky za cc 5000,- + výměna vč. diag. odhad 4000,- Nedalo mi to a nádržku jsem vytáhl a prohlédli s kamarádem elektronikem; po meření špatný čip, viz foto 2021A50ESN , tento objednali z Anglie a vyměnili. Dnes jsem nechal vše spárovat na origo diag, a vida!!! Chyba smazána, kontrolka nesvítí, regenerace fapu proběhla. Náklady: Prvotní prohlídka závady 1300,- bez daně, 180,-vč pošt. , 1000,- načtení na DIAg, clk 2.500,- (a cca 3hodiny mého bádání a práce :¨) ' Pri výměně celé jednotky by mě čekalo něco málo přes 10.tis. celkem. Úspora 8000,-. To jde ne? Tak hodně zdaru při opravě!
  13. Tuldous

    Problém s ADBlue

    Vidim to stejne... to moc nejde pochopit.
  14. Tuldous

    Problém s ADBlue

    No to se mi snad zda!!!
  15. Tuldous

    Problém s ADBlue

    Hm.. a ja 200tis za nec. 3,5 roku. Chtelo by to zvolnit.
×
×
  • Vytvořit...