Tuldous 22 Posted January 14 Share Posted January 14 (edited) Ahoj všem, tak se mi to pravděpodobně podařilo. V září 2020 mi začala svítit kotrolka "klíček" spojená s aditivací a fungování spalin. Nechal jsem zkontrolovat FAP - v pořádku, dolil Eolys, a stále svítila. Tak jsem na radu @ChouLu u nich v servisu v listopadu nechal zkontrolovat celý systém aditiv(ne ADBlue), - přívodní trubku Eolysu do nádrže, vč. zpětn. ventilu Ok - stav aditiv v nádrži OK - el. svazky k nádrži od jednotky Ok Technici označili jako špatnou jednotku Eolysu, tedy výměna celé nádržky vč. jednotky za cc 5000,- + výměna vč. diag. odhad 4000,- Nedalo mi to a nádržku jsem vytáhl a prohlédli s kamarádem elektronikem; po meření špatný čip, viz foto 2021A50ESN , tento objednali z Anglie a vyměnili. Dnes jsem nechal vše spárovat na origo diag, a vida!!! Chyba smazána, kontrolka nesvítí, regenerace fapu proběhla. Náklady: Prvotní prohlídka závady 1300,- bez daně, 180,-vč pošt. , 1000,- načtení na DIAg, clk 2.500,- (a cca 3hodiny mého bádání a práce :¨) ' Pri výměně celé jednotky by mě čekalo něco málo přes 10.tis. celkem. Úspora 8000,-. To jde ne? Tak hodně zdaru při opravě! Edited January 14 by Tuldous gadri, Hafity, Petr 3008 and 3 others 6 Quote Link to post Share on other sites
Péťa 10,373 Posted January 14 Share Posted January 14 Super, že se povedlo Jak dlouho bylo auto odstavené? Quote Link to post Share on other sites
Tuldous 22 Posted January 14 Author Share Posted January 14 Nebylo odstavené, jezdilo i s tou chybou bez problémů, bez omezení... Odhaduji cca 25tiskm. Jen jsem na to neměl čas, doma jsem dělal kompletdocela složitou kuchyn, vč. vody, plynu elektra a všeho kolem Tak mám dva dobré zářezy. Péťa 1 Quote Link to post Share on other sites
ChouLu 1,440 Posted January 14 Share Posted January 14 Tak to hodně čumím, že odešel zrovna LIN šváb Ty odcházeli naposled u 407 na stěračích a BSM Ale dobré vědět Určitě se hodí. I já děkuji Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts