JVT Odesláno 30. březen 2015 Odesláno 30. březen 2015 Šalda "pane vachmajstr vy jste hlava" nebo "má pravdu předsedo" něco málo z historických filmových hlášek se sem hodí Citovat
Guest StibTo Odesláno 30. březen 2015 Odesláno 30. březen 2015 Petralee : ano, cisla se menila, no meli jste to mozna s Garfieldem hezky zapamatovatelne ale ... jak casto to ID nekde pouzijes ? Kdyz se budes registrovat na sraz mrknes do profilu jake je ID a hotovo, ne ? Nedelal bych z toho takovou vedu .... Citovat
oddie Odesláno 30. březen 2015 Odesláno 30. březen 2015 Tak já jsem si polepšil, z 414 na 16 UID v původním fóru jsem měl 23, i tam jsem kousek poposkočil... Citovat
OK406 Odesláno 30. březen 2015 Odesláno 30. březen 2015 Nejde o to, že se přečíslovávalo, ale o logiku a o to, že se uvádí, že se členská základna snižuje. I minulosti byly pohyby v počtu členské základny, ale ID čísla zůstávala stejná a nebyl z toho žádný problém. Vím, že ted nepíši žádnou novotu. Toto napsali přede mnou jiný členové P-C. Já plně rozumím, že je potřeba regulovat ID čísla, ale že by byl až tak veliký rozdíl? Nikdy nebude členská základna pevná! Vždy budou přibývat a ubývat členové. To se tedy budou stále měnit čísla?! Poslední dobou se fórum změnilo. Přibývá ,,hádek" a staří členové opouštějí řadové členství. Nad tímto problémem by jsme se měli zamyslet. Proč to tak je. Já plně rozumím to mu, že se musejí dělat změny. Ty se dělají všude a budou pořád. Ať je to změna fóra a počítače. Já se za sebe přiznám a nestydím se, že s tím jsem bojoval dost. Když jsme něco nevěděl a syn nebyl doma, tak jsem někomu ze členů napsal SZ a bylo mi to vysvětleno a nebo jsme napsal dotaz přímo na fórum. Takový už je život. Ano, jak je uvedeno v příspěvku, kolikrát používáme ID číslo. Bylo i odepsáno, že nejde tak o ID číslo, ale o to, že lze podle něj poznat, jak je kdo dlouho v P-C a nebo se i někomu dané číslo ,,líbilo". Jsem přesvědčen, že se někomu nebude líbit či zamlouvat, co jsem uvedl v tomto příspěvku, ale je to podle mě pravda a holá skutečnost. Jsou změny a změny a taky ,,tradice" či jak to nazvat. Proč tedy stále měnit něco, co bylo plně funkční po takovou dobu? Nic bych nenamítal, pokud by se vše dělalo ručně = vyhledávání podle ID čísel. Ale ted je na to (domnívám se) program a vše dělá počítač. Proč se tedy chce modernizovat technika, když se tím zničí něco jiného. To nedává smysl. Na druhou stranu se nesmí členové vedení zlobit na členy, pokud uvedou nesprávné ID číslo, když jej po celou dobu měli v paměti a nekoukali na kartičku P-C a nezjistili, že je změna!!! Přiznám se, že nečtu (není povinné) celé fórum, ale jen to, co mě zajímá. Takže o změně ID čísla jsem taky nevěděl. Inu tradice byla tradice, ale zjišťuji že se vše poslední dobou mění. Nevím, zdali je to k lepšímu a nebo k horšímu. To ukáže až čas. Ale jak vidno, né každé mu se musí změny zamlouvat a taky být logické. Zamysleme se, prosím nad všemi změnami, zdali je každá změna tak nutná! Děkuji Citovat
punkac Odesláno 30. březen 2015 Odesláno 30. březen 2015 Teda to je výkon, prosímtě, kde roste to bejlí, po jehož vykouření se píšou tyhle příspěvky? Klasický důkaz toho, že nelze sedět na dvou židlích.... První židle je, že prostě nový systém fora pracuje jinak s číselnými údaji. To že se poprvé od existence udělal promaz databáze s tak velikými rozdíly, možná někoho překvapilo nemile, ale je to technická nutnost.... Druhá židle je tak trochu dětinskost, ale to je ve všem.... S tím programátoři opravdu nemohou počítat Citovat
OK406 Odesláno 30. březen 2015 Odesláno 30. březen 2015 punkac, odpust si prosím tě napsat, že něco kouřím, pokud napíši delší příspěvek . Jsem nekuřák . Jinak jsem psal svůj osobní názor. Snad nevadí. Z vého příspěvku to tak vyznívá. Vím, že si to napsal obrazně, ale třeba si to můžou někteří vyložit po svém. Lidi jsou různý. To, že se musí inovovat a modernizovat v dnešní době, tak to je každému jasné. Jen jsme si dovolil napsat něco o minulosti a o pohybu členské základny. Jak pracuje nový systém fóra s číselnými údaji opravdu nevím a je mi to jedno. A ani nevím, jak pracoval starý systém s číselnými údaji dříve. Holt, jsou to novinky = změny. Nehledej v tom prosím tě žádnou dětinskost. Žádná není. Citovat
Petralee Odesláno 30. březen 2015 Autor Odesláno 30. březen 2015 Punkac: Promiň, ale s tim programátoři naopak počítat musejí. Jinak je program, který píší na nic. A oni dělají místo dobrého a použitelného programu zbytečnost, kterou ti, co to mají používat, budou nesnášet, protože jim to bude znepříjemňovat práci. Možná je to dětinskost, ale taková která mě i Garfielfa mrzí. A jak vidím nejsme sami. Pro mě to znamená, že lituji toho, že jsem si prodloužila členství. A to jestli mám čas se zabývat těmito věcmi - mám dost práce i starostí (třeba že mi zemřel pes a další podobné příjemnosti, které psát nechci). Ale členství v klubu mi mělo včera večer po delší době zlepšit náladu a místo toho vidím změny, které se mi nelíbí. Tak to jen tak pro ty, kteří tu píší, že asi nemám co jiného na práci. punkac ohodnotil 1 Citovat
OK406 Odesláno 30. březen 2015 Odesláno 30. březen 2015 punkac, asi nebude sám, co kouří podle tebe nějaké bejlí. Petralee, je mi líto tvého pejska. Sám vím, co to pro tebe znamená. I zde na fóru P-C jsou i lidi, kteří mají zvíře jako člena rodiny. Citovat
Guest StibTo Odesláno 30. březen 2015 Odesláno 30. březen 2015 no už jsem slyšel za dobu co dělám kartičky hodně důvodů, proč prodloužit či neprodloužit členství ... ale tohle je teda na každý pád hodně originální. Je to JEN číslo, probůh ... Citovat
punkac Odesláno 30. březen 2015 Odesláno 30. březen 2015 Tak ano, kdyby programátor měl vymýšlet spoustu cypovin, jako je nějaký mucánkový číslíčko fňuky fňuk, tak ten výsledný program bude pěknej balast Jak byste jako chtěli rozhodovat, jak kdo které číslo bude mít po výmazu mrtvých duší nebo neaktivních členů? Punkáčovi a Stibtovi dejte číslo jaký na ně vyjde, ale probůh mě moje číslo nechte - je to totiž rodinný poklad, který se dědí z generaci na generaci Opravdu napište, jak byste technicky vyřešili chybějící čísla v řadě... A nepište takovou ptákovinu, že si má programátor udělat průzkum, že nějaký člen chce mít svý číslo, jinýmu je to fuk a jiný o tom ani neví, protože tu je dvakrát do roka.... Nebo jsou někteří členové podřadnější, že se s nima zaplácnou mezery mezi pevně danými čísly nějakých echt členů? No napište to super řešení, fakt si ho rád přečtu Apropo už přestaňte řešit kraviny, jo jste zatím tak asi do počtu jedné ruky, kterým to vysloveně vadí, jenže s tím se počítá, nelze se zavděčit všem, to snad chápete, ne? ad Stibto: Přesně, člověk opravdu na něco mozkovou kapacitu nemá, abych řešil nějaký číslo? Jo kdyby napsali, jsem línej změnit trvalý příkaz v bance, stálo mě to minutu života, ale vy mě měníte číslo, ke kterému mám citové poutíčko sluníčkové ad OK406: Oldo, přečti si po sobě někdy příspěvky, které píšeš.... Ono se to dost blbě čte, buď si dyslektik nebo nevím V těch štaflech se sedmdesátkrát opakuješ a HLAVNĚ tvůj názor by měl být konzistentní, ale mám jenom já pocit, že během jednoho příspěvku létáš z květu na květ? Ty jako napíšeš, že je nutný něco předělat, ale že to je špatně, ale že to jinak nešlo, ale vlastně to tak nutný nebylo, ale vždyť ono to nešlo a tak stále dokola.... Takže z tohoto vyšel víceméně používaný obrat:" Jestli teda něco hulíš?" A ty napíšeš, že jsi nekuřák ROFL Citovat
oddie Odesláno 30. březen 2015 Odesláno 30. březen 2015 Chybějící čísla v řadě vůbec žádný technický problém nejsou. Problém je jen a pouze to, že stará čísla "ID" byla ve skutečnosti vnitřními identifikátory starého systému fóra, a nový systém fóra má i celou strukturu, nejen identifikátory, jiné. Řešení je napohled jednoduché - přenést ze starého systému čísla jako parametr navíc. Jenže nový systém jaksi nikdo neprogramoval na míru, protože to by klub nezaplatil, muselo se vzít nějaké balíkové řešení a doupravit. A každá dodělávka pičičmundiček může znamenat značnou finanční náročnost navíc, nebo dokonce i nepoužitelnost zvoleného řešení, podle toho, jaké jsou struktury a možnost práce s nimi. Čili by to v první řadě chtělo uvědomit si, že jsem si neobjednávali systém za milión šitý na míru každé kravince, co jste si vymysleli, ale zdejší admini horko těžko sháněli nejpoužitelnější systém tak, aby na to vůbec klub měl a dodělávali to skoro zadarmo nebo za prachy, nad kterými by kopáč ohrnul nos. Citovat
Medvěd Odesláno 30. březen 2015 Odesláno 30. březen 2015 (upraveno) no už jsem slyšel za dobu co dělám kartičky hodně důvodů, proč predloužit či neprodloužit členství ... ale tohle je teda na každý pád hodně originální. Je to JEN číslo, probůh ... A to je právě přesně ten důvod, proč se nejsme schopni shodnout. Pro StibTa je to "jen" číslo, pro některé další taky, ale já to prostě cítím jinak a opravdu se nehodlám stavět na uši proto, že StibTo má jinej názor. Nevěřím tomu, že kdyby se někomu (programátorovi) chtělo, tak že by ponechání původních ID byl nějak zásadní problém. Jenže programátor se od zadavatele vůbec nedozvěděl, že by se něco takového mělo řešit (dyť je to JEN ČÍSLO) a když se tento krok někomu nelíbí, tak mu nasadíme psí hlavu, páč když je ID "jen číslo" pro nás, bude i pro něj (nebo ať se třeba ***) Upraveno 30. březen 2015 uživatelem Medvěd Citovat
Péťa Odesláno 30. březen 2015 Odesláno 30. březen 2015 Programátor, který naprogramoval toto fórum je vlastně velký tým programátorů, kdesi v cizině. A jediný kluk, který dělal drobné úpravy hotového díla pro konkrétní potřeby našeho klubu asi opravdu nemůže změnit identifikátory členů. Vždy je to kompromis. Když si půjdeš kupovat auto, také zvolíš kompromis (a to i v případě, že budeš mít velké zdroje na pořízení, stále to bude kompromis). Citovat
Guest StibTo Odesláno 30. březen 2015 Odesláno 30. březen 2015 A to je právě přesně ten důvod, proč se nejsme schopni shodnout. Pro StibTa je to "jen" číslo, pro některé další taky, ale já to prostě cítím jinak a opravdu se nehodlám stavět na uši proto, že StibTo má jinej názor. Nevěřím tomu, že kdyby se někomu (programátorovi) chtělo, tak že by ponechání původních ID byl nějak zásadní problém. Jenže programátor se od zadavatele vůbec nedozvěděl, že by se něco takového mělo řešit (dyť je to JEN ČÍSLO) a když se tento krok někomu nelíbí, tak mu nasadíme psí hlavu, páč když je ID "jen číslo" pro nás, bude i pro něj (nebo ať se třeba ***) A to je ale zajímavé, že jsi na starém fóru už měl své drahocenné ID v podpisu a zde na novém jsi si tam NOVÉ číslo dal též .... Tak to to zas asi tolik nebolelo, NE ??! Citovat
Guest minimaxa Odesláno 30. březen 2015 Odesláno 30. březen 2015 číslo ID je de facto zbytečný parametr, už se tady někde psalo (nemohu to momentálně dohledat) myslím Schreek, že se zruší. mojí domněnkou je, že i toto je důvod, proč podle ID nelze hledat členy. Pokud se pletu, ať mě předseda opraví. mám nyní třetí ID (2025, 7333, 10666) a fakt je mi to jedno. Ať mi někdo uvede tři rozumné důvody, proč si na něm lpět... Citovat
dzavel Odesláno 30. březen 2015 Odesláno 30. březen 2015 Když nechceš platit členství z důvodu změny ID, jak žiješ s pocitem, že by sis musel změnit adresu při přestěhování, co mobilní číslo, SPZ apod? Opravdu je snadnější se s tím smířit . Kdokoliv má důvod přestat platit členství z takové malichernosti a ještě to dokáže vyzvdihnout, tak ať neplatí, aspoň bude o zbytečné topicy méně . Píšu to s ironií, nemusíte se urážet ani čertit . Citovat
Sagic Odesláno 30. březen 2015 Odesláno 30. březen 2015 Tak ono bude docela zajímavé o kolik bude méně řádných členů od 1.4. Citovat
Medvěd Odesláno 30. březen 2015 Odesláno 30. březen 2015 A to je ale zajímavé, že jsi na starém fóru už měl své drahocenné ID v podpisu a zde na novém jsi si tam NOVÉ číslo dal též .... Tak to to zas asi tolik nebolelo, NE ??! Nedal, bylo mi tam dáno po té, co původní odkaz přestal fungovat Citovat
Guest servisman Odesláno 30. březen 2015 Odesláno 30. březen 2015 KU.. přece ID není rodné číslo tak k čemu ty dohady.Mám jiné a hotovo. Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.