Přejít na obsah
  • Current Donation Goals

Recommended Posts

Odesláno

Dobrý den, dnes jsem jel od tchyně a po ujetí 2km začalo něco chrastit. Po sešlápnutí spojky to přestalo, jakmile jsem spojku pustil začalo to chrastit znova. Za 2 sekundy na palubovce vyskočila chyba motoru a motor se vypnul. Jak jsem chtěl vyzkoušet nastartovat tak se podle mě točí jenom startér a píská. Nevyskočio žádné hlašení. Prostě nejde nastartovat a při pokusu o start se točí jen startér. Ještě jsme se na to nekoukal, nechám to na zítra. Máte někdo nějakou zkušenost? Díky moc.

Za chyby a nesrozumitelné věty se omlouvám, mám nervy a píšu z mobilu.  

Odesláno

Napadá mě ložisko spojky, ale že by kvůli tomu nešlo nastartovat, to se mi nezdá. 

Tohle chce napíchnout na diag, jaká hláška tam bude. 

Guest servisman
Odesláno

Zkoukl bych snímač otáček ,třeba se poškodil a tím pádem nejede.

Odesláno

Měl jsme něco podobného na Feldě. Odešla spojka, resp. rozpadl se přítlačák a motor jsem nenastartoval. Ale mě to ani motorem neotočilo, mělo to snahu ale bylo to tam kouslý.

Návštěvník
Odesláno

Jestli startér točí a motor se otáčí lehce bez komprese, tak rozvody.

Odesláno

napiš kolik máš najeto přibližně realně a jestli se měnily rozvody,ta spojka mi přijde taky divna+setrvak u 1.4 benzin že by se rosypala u nafty jo ale benzin :myslim

Najeto mám 108.000km a rozvody děláne ještě nejsou. 

Odesláno

Rozvodový řemen prasklý, jedna kladka v prdeli úplně. Zítra se bude sundávat hlava, jaká je pravděpodobnost že nebudou ohnuté ventily? Případně kolik?  :myslim  :o

Odesláno

Já měl naprosto to samý u bývalé 406tky 2,0i 16v , 4 ventily ohnuté - oprava hlavy 4000,-   +nová sada těsnění+rozvod.sada+práce= 10 000,- dělal mi to kámoš , ale nechci tě strašit :(

Odesláno

Rozvody, to není nic příjemného ... ale u tebe je to přesně 10 let, tudíž by se ani ten časový test neměl podcenit a neřídit se jen dle kilometrů. Doufám, že oprava nebude příliš drahá. 

Odesláno

Tak, v rozvodové kladce se vysypalo ložisko a roztrhalo to řemen. Sundala se hlava a zjistilo se, že jsou ohnuté výfukové ventily. Cena do 10.000 - 15.000 Kč. 

Odesláno (upraveno)

Něco podobného se mi stalo u mojí 406 a výsledek: broušení hlavy, nové výfukové ventily, nový rozvodový řemen + rozvody, seřízení motoru (stř. úvrať). Dělal mi to Straki007. Vše je popsané v tomto příspěvku.

Přeji brzkou opravu.  Po opravě bude motor jako nový.

Na začátku příspěvku jsem chtěl napsat, že ti auto uhranula tchyně.

Veškeré náhradní díly se dají koupit u člena Badisak.

Upraveno uživatelem OK406

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...