Přejít na obsah

reznaluki

Uživatel
  • Počet příspěvků

    211
  • Registrace

Vše od uživatele reznaluki

  1. Tak zázrak na 50%. Hláška o spojce se objevuje pořád a je celou jízdu přes celý display. Takže velice efektní a komfortní řešení. Jsem velice zvědavý co to nakonec bude. Ovšem servis citroen je zahlceny opravami podobně kvalitních vozů takže se do něj dostanu až 28.6. Do té doby děj se vůle boží.
  2. Tak tempomat už jde. Opravil se sám. Teď jsem odpojil na noc baterku tak třeba se odstraní i ta hláška..
  3. Uz jsem hledal ten spínač na spojce. Ale nikde jsem kabeláž neviděl. Vím že 307 to tam měla a stačilo to prostriknout WDčkem a tempomat zase fungoval.
  4. Ahoj. Mám sesterské Berlingo. A jelikož je to pěkný krám tak začínám být zoufalý. Dneska po vyjeti z garáže mi nešel tempomat a po cca třech h kilometrech se přidala hláška: Clatch temperature high: Limit use of clutch pedal. Auto kromě tempomatu se chová normálně a spojka byla studená bez jakýchkoliv zvuků nebo cukaní. Jelo to normálně. Nevíte co stim slotem zase je a nebo nesetkal se někdo s tímto? Jsem objednaný na 28.6, ale musím s tím jezdit. Díky.
  5. Tak ja mam Berlingo v socialni edici a najeto 30000. Jediný problém se sedadlem je kratší sedák. Oproti 307 je sedadlo horší ale nic mě nebolí ani netlaci. Mam 100kg.
  6. reznaluki

    Nevyhovující emise

    No ještě poladit LPG. Na nové není a do bazarového bych musel taky sypat.
  7. reznaluki

    Nevyhovující emise

    Běžné to asi nebude. Já to pricitam spatne odvedene práci při broušení hlavy motoru ve 160000km. Byli strzene dva šrouby držící svody na hlavě motoru. Dokonce to tam i profukovalo. Ovšem to je moje domněnka. Auto jsem dneska projel pocitove mnohem lépe táhne, drží volnoběh a jde bezprostredne do otáček. Měnilo se obě lambdy, katalyzátor, čidlo tlaku oleje,těsneni pod olejovými filtrem, rovnali se svody a měnil se pružný kus výfuku. Plus olej a olejový filtr. Dale nove svicky a mereni komprese. Probehlo i čištění škrtící klapky. Katalyzátor byl uplne mrtvý. Cele to za 11k kocourkovskych.
  8. reznaluki

    Nevyhovující emise

    Tak ještě srovnat zkroucené svody a je to v cajku. Pak ještě plynař.
  9. reznaluki

    Nevyhovující emise

    Mrkněte někdo odborným okem na toto. Je to výsledek testu komprese. Je to ok?
  10. reznaluki

    Nevyhovující emise

    Tak auto je v servisu. Katalyzátor byl už KO a měnili se i lambdy. Oprava pokroucených svodů a navaření nového vlnovce. Olej, svíčky a filtry taky vyměněny. Zítra to snad bude, tak dám vědět jak to na benál jede.
  11. reznaluki

    Nevyhovující emise

    Tu kompresi nechám udělat. Ono to auto pocitově nejede špatně. Jakmile se oteplí tak ta kontrolka nejspíš zase vypne. Při montáži LPG se občas taky zapla. Ovšem ten interval se zkracuje a přes zimu to vyplo jenom občas.
  12. reznaluki

    Nevyhovující emise

    Díky za rady. Budu se řídit jeho doporučeními.
  13. reznaluki

    Nevyhovující emise

    Jj Pepové vždycky a všude.
  14. reznaluki

    Nevyhovující emise

    Tak to by mi nemělo hrozit. Na plynu mám najeto cca 60kkm. Vstřiky nechám raději prohlédnout. Dobrou půlku mám najetou na západ od ČR takže na kvalitní plyn.
  15. reznaluki

    Nevyhovující emise

    To s těma úsadama je zajímavá informace. Protože nové přímovstřikové motory mají systém LPG založený na vstřiku právě té tekuté fáze. To by znamenalo, že ten motor umře po pár tisících km.
  16. Dobrý den. Potřeboval bych radu, nejlépe od zkušeného mechanika. Mám na P307 1.4 16V nainstalované LPG. Při poslednich emisích jsem prošel vpravdě o prsa. Auto už v podstatě není schopno držet stabilní volnoběh a reakce motoru na přidání plynu jsou velmi vlažné. občas se stane, že se auto místo rozjetí zadusí. Toto se děje jak na benzín, tak na plyn. Auto má najeto 245 000 km a z toho 65 000 na plyn. Momentálně je na tom tak, že kontrolka emisního systému svítí už nepřetržitě. Minulý rok tento problém nastával pouze v zimě a za deštivého počasí a to přerušovaně. V létě kontrolka zhasla. Vzhledem k tomu, že auto je jinak v dobrém stavu, bez koroze a udržované jsem se rozhodl pro výměnu obou sond Lambda a nový katalyzátor. Chci to nechat udělat v Peugeotu příští týden zároveň s výměnou svíček a čištěním škrtící klapy. Ovšem stále ve mně něco hlodá, jestli to pomůže. Na podzim mě čeká technická a rád bych další dva roky jezdil.
  17. reznaluki

    Rychle blikající blinkr

    Měl jsem tento problém na obou stranách. Bylo to vypálenou zemí v zadních světlech. V tom konektoru se ta zem roztekla. Vyřešilo to napájení drátu na pevno přímo na objímky a druhý konec napájený na kabelový svazek. Mám to tak na obou stranách a od té doby klid.
  18. 1.4 65Kw je dostatečný pro jízdu jednoho, max dvou lidí. Mám s tím sježděnou Evropu a jede to dostatečně. Ovšem akcelerace na dálnici je už dost bídná. Ten motor tomu dá maximálku 160 podle GPS na rovince. Ve městě a na okresce stačí, na dálnici už by to chtělo 1.6. Kupováno nové a najeto mám 240000km. takže zkušeností dost.
  19. Reklamoval panáčku, vyčištění škrtící klapky a přehrání software pak klid cca 3000 km. A pak znovu. A toto se opakuje po každém servisu. jelikož jsem auto kupoval na ježdění a ne aby stálo v servise tak jsem se s touto vlastností naučil žít. A že to nedělá více lidem, právě naopak, dělá to spoustě lidem a je to vlastnost tohoto motoru. Tento motor by fungoval, kdyby dostával péči servisu co 5000 km s tím, že pokaždé by se důkladně čistila škrtící klapa. Spolehlivý ten motor je to ano, mám na něm naběháno 240 000 km bez jediné poruchy. Ovšem jeho vlastnosti jsou děsné.
  20. reznaluki

    Topení

    Jj, přesně jak píšeš to mám. Jsem rád, že tam je bovden, to by mělo jít nějak rozchodit. Díky.
  21. @pesastor Tak auto je servisováno převážně u Peugeotu a olej měněný po 15000 km. Chcípání motoru za studena po startu je vlastnost tohoto motoru. Stejný bonus mají i C4 s tímto motorem. Zanedbaná údržba nepřipadá v úvahu. Auto má častý a pravidelný servis. Váhavé reakce na plyn toto auto má co jsem s ním vyjel ze salónu. ten motor je prostě bídný.
  22. 1.4 nebrat. Mám 65kw verzi a ten motor je jedním slovem strašný. Má šílené provozní vlastnosti. Spolehlivý je, ale jeho vlastnosti jsou devastující. Když u auta přidám plyn můžu si odskočit na kávu než ten motor zareaguje, dušení se za studena při startu je jeho vlastnost a výkon stačí u takovéhoto auta maximálně pro jízdu jednoho člověka. Určitě vzít 1.6.
  23. reznaluki

    Topení

    Ahoj. Oživím toto téma. Můj dvanáctiletý pažout se začíná sypat. Momentálně přestal fungovat knoflík pro regulaci topení. Samozřejmě v pozici kdy to fouká pouze chladný vzduch. Ten knoflík už nemá onen odpor a točí se jakoby naprázdno. Nevíte někdo jak to jednoduše opravit? Děkuji
  24. reznaluki

    Výměna topení 307

    Ahoj. oživím toto vlákno ať nerozjíždím zbytečně nové. Můj dvanáctiletý Pažout se začíná pomalu ale jistě sypat. Momentálně mám tento problém a potřeboval bych radu jak to jednoduše odstranit. Auto přestalo topit. Ventilátory normálně fungují, ofuky taky, ale u ovladače topení došlo k nějakému poškození a ten knoflík se v celém červeném spektru točí naprázdno. Vím že topení fungovalo, knoflík byl v poloze naplno a šlo stáhnout, ovšem už nešlo zase zpětně pustit a fouká to pouze studený vzduch, což je v době kdy přituhlo velmi nemilé. Netuší někdo jak to jednoduše opravit? Děkuji.
  25. reznaluki

    307 Break 1.6 16V BENZIN 11/2005

    Ahoj. Ten alternátor mě zajímá. V Peugeotu mi zdělili, že se to na místě vyměnit nedá, leda poslat na repas. V tom Bosch servisu to dělali na počkání?
×
×
  • Vytvořit...