Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Plot na chalupě

Recommended Posts

Odesláno

Jo kluci, tak to ste dobře trhlý :potlesk

To. že ty plaňky vepředu už jsou cikcak, to nevadí, aspoň to žije. Jeden moudrej pán mi jednou řekl, že "Nemůže být všechno podle pravítka, to by ses ani nevychcal". Zase to nesmí bejt úplně na hovno, abysme se chlácholili tím, že "některá zakřivení jsou holt normální"

Je jasný, že cena do toho mluví hodně.

Guest Scratch
Odesláno

Medved, mam jen jednu takovou a chytlo se par vetvicek, ale roste na chaloupce....namet na orientak :D

• O 3 měsíce později...
Odesláno

Nechci zakládat duplicitní vlákno :) Využiju Scratchovo :P

Hodláme opravit podezdívku plotu i plot jako takový. Plot jsem si navrhla dřevěný plaňkový - klasiku. Problém je s podezdívkou, která je na zhruba 4-6 metrech vyhnutá směrem do zahrady, tudíž plotové tyče a plot samotný je nakřivo směrem do zahrady. Varianty jsou dvě - podezdívku vyrovnat, nebo vyházet a vyrobit úplně novou. 

Zajímá mě, jestli s vyrovnáváním máte někdo zkušenosti, jak náročné to je.

Podezdívku plotu jsme dělali ještě s mamkou před několika lety na druhé straně pozemku a moc dobře vím, že to není žádná sranda. Navíc jsme na to měly 3-4 týdny volna/dovolené, tak se to tak dalo udělat, ale letos, kdy to chceme stihnout, tolik volna nemáme na to abychom to mohli stihnout. Zkrátka moje zkušenost je taková, že se musí vyhloubit dostatečně hluboká díra - vyloží se jakousi formou (tedy dlouhými prkny) a do to formy se nalije beton, který x hodin/dnů tuhne, je zalíván vodou. Následně se udělá další vrstva dokud není výška podezdívky dostačující. Do toho se musí včas zasadit tyče a nejlépe v nějaké formě upevnit. Je to laický pohled, jak si to pamatuji, plot jsme tenkrát dělali svépomocí, je možné že to nebylo ideální, ale plot stojí a svou funkci plní již několik let :) Je to ale časově náročnější.

Druhá varianta, která se nabízí a našla jsem o tom některé informace na internetu, je možnost Podhrabových desek. Máte s nimi někdo zkušenost? Hodí se na podezdívku plotu, který bude u "chodníku ulice"? (ulice je hodně nadsazené, je to jedna z mála odboček ve vesnici k pár domům, kde projedou dva možná tři sousedi za den :) ) Chodník se bude letos respektive spíše příští rok předělávat obcí, a rádi bychom to do té doby stihli.

Rozdíl ve výdrži mezi klasickou a podhrabovo-deskovou podezdívkou je znatelný?

Děkuji všem.

Odesláno (upraveno)

Ahoj, desky mám já na zahradě cca 10 roků a nic to neudělalo. Je to podstatně rychlejsší, protože betonuješ jenom patky. Ale asi to je dražší varianta.

Dával jsem je při navážení hlíny na pozemek, z jedné strany je mám zcela zasypané a z druhé je volný břeh.

Lepší fotky jsem teď narychlo nenašel, na první jsou ještě nezasypané, na druhé již dosypané.

post-1123-0-68185500-1433522562_thumb.jppost-1123-0-17240100-1433522563_thumb.jp

EDIT: Já je kupoval tady, levnější jsem nesehnal, vyplatily se i s dopravou. Tenkrát mi udělali na zakázku vyšší :D

Upraveno uživatelem Péťa
Odesláno

Peťo, to vypadá dobře (to maso taky :D ), Já to budu chtít mít zasypané jen z části, jakože aby ta podezdívka byla trochu vylezlá. Řešíme pouze jednu stranu pozemku, zbytek je OK. jak to tak vidim tak by to bylo i podobně jako to tam je teď... Dík za tip na eshop, mrknu se.

Odesláno (upraveno)

VYHNUTY plot tezko opravis. Znamena to, ze tam je jakysi problem. Takze abys to mela rychle? Vyhazet, vyhrabat znova jamu, maly bagr te vyjde na 4000 na dopoledne a prace bude hotova, pak vylozit formu a nechat zavolat mix. Je to drazsi, ale mas to za 3 dny hotovy.

No a zpatky k memu plotu. Po zimne se ma hlava zase kloni k plankam. Akorat bych chtel zachovat ty dreveny plotovy sloupy v cca 120 mm, mate nekdo tip jak tam udelat uchyty na ty plotovy pole tak aby to bylo ve stylu plotovy pole - sloupek - plotovy pole :D

Upraveno uživatelem Scratch
  • O 3 roky později...
Odesláno

uz je to nejaky ten patek,  ale je to hotovy. Jsem uplne zapomnel dat foto :D

20170805_133817.jpg.66ab5d52021a0237c85b9f6f37c76f39.jpg

Odesláno
před 2 hodinami, Charlie 1 napsal:

Máš to pěkný hodí se to tam:super

Ale ten komín na střeše nemůže splňovat vyhlášku ani omylem,ohledně velikosti nad střechou:aut

jojo, taky jsem ho musel nechat loni zvednout, jinak kominík revizi nedá :aut

Odesláno

zvednuti se resi. Ani vlastni kominik, kteremu davam praci mi tu revizi nenapise :D

jen se to musi nejak vkusne udelat. Paradoxni je, ze ten komin nekdo pred nama snizil.......

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...