Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Ahoj,

koupil jsem 406ku 1,9 td 66 kw rv.1996. Chci se zeptat, zda by pasovalo originál rádio s cd z nového modelu ( určitě bych musel dát i display z nového modelu ). Máte někdo zkušenosti? Pasovalo by i ovládání klimy? Díky :)

Odesláno

Ahoj, rádio ani ovládání klimy z nového modelu do starého nejde. Starý model nemá BSI (centrální počítač), která řídí činnost a komunikaci ostatních počítačů po datové sběrnici.

Odesláno

Ok, škoda. Viděl jsem že i starý model měl digi ovládání. Je to hodně pracné to překopat? Měl bych možnost ho koupit, ale nevím co vše je k tomu potřeba. Díky

Odesláno

Překopávku na digi klimu u oldmodelu tu už pár lidí dělalo. Stačí hledat.

Pokud jsi z Počátků od Pelhřimova tak zrovna z tama je jeden člen (Ferry) co nejen digiklimu do auta dodělával. ;)

Odesláno (upraveno)

Pokud na old modelu máš manuální klimu a chceš digi, tak to není zas tak složitý. Potřebuješ ten ovladací dispej, kabelovej svazek, teď nevim, jestli dva, nebo tři servomotorky na klapky, čidlo teploty na klimatizér (musí se na něj do plast. těla topení udělat díra, místo je tam naznačený) čidlo teploty interieru (na stropě vedle světýlka. já tam na něj měl kabelovou přípravu), čidlo slunečního svitu na palubku a pak buď jinej vnitřní ventilátor a nebo na původnim spáchat úpravu v podobě dodělání jednoho drátku. To je myslim všechno :-) A to nejdůležitější jsou pevný nervy a hlavně hodně šikovný ruce, až budeš přidělávat ty servomotorky na klapky :D
EDIT: Teď jsem si toho všiml, ten displej ovládání klimy musí bejt pochopitelně ze starého modelu, z novýho ti tam nepůjde :-)

Upraveno uživatelem Mef
Odesláno

Tak to by snad moje ruce zmákly. Jen sehnat všechny komponenty a hurá do díla. Ještě se zeptám, co vše zobrazuje ten display vedle spínače výstražných světel? Děkuji všem za plnohodnotné informace ;)

Odesláno (upraveno)

Displeje byly 2. Jeden jen teplota a druhej má v sobě i palubní počítač, ale jelikož máš 1,9TD tak u tohodle motoru nefunguje. Takže rádio (origo 4050) a teplota.

Jak píše Mef, pokud máš manuál klimu tak předělávka na digi je menší drbačka.

Pokud klimu nemáš vůbec tak je nejlepší ještě jedno auto s klimou (šikovná bouračka) a vše přeházet.

Upraveno uživatelem Dave_k
Odesláno

Nemám od toho doklady u sebe.. to auto stojí v jinym městě. Prostě je to 406 s HDi motorem před faceliftem.. Podl mne to musí OBD mít, přece se ten motor používal do mnohem novějších aut ještě několik let.. 

Guest servisman
Odesláno

Podle mne by to mělo jíti  , ale nic neslibuji . jen vem co tam potřebuješ , Stav nádrže ujeté km a kabel od řj .

Odesláno

U těchto přechodových modelů to je jako věštění ze skleněný koule. Jde o to jakou kombinaci elektrika vs. zbytek frantíci zvolili? :myslim VIN by něco napovědělo. ;)

Guest servisman
Odesláno

To máš pravdu ,jako když já dělal u svého SAGEM a maká mi to. Není problém se podívat na net kde je HDI starý model a jsou tam i VINka odpoledne jsem na to koukal. Mé tušení je že by to podle mne šlo.

• O 3 týdny později...
Odesláno

Zdravím chci se zeptat, ve většině 406 Coupe je kazeťák s CD Changerem, dá se vyměnit kazeťák za origo CD rádio? A co to obnáší? Díky :-) kdyžtak VIN je VF38C4HXF81398440

Guest servisman
Odesláno

Co jsem koukal máš nový model rok 2001 takže podle mne by to mělo jít. Max pak vědět VIN nového rádia aby se to zapsalo pomocí diagnostiky a rádio nepípalo.

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...