Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Přišly mrazy  a jak se stává baterka  ve věku téměř 6 let to pomalu přestává zvládat. Jakýho výrobce bych měl zvolit? Prošel jsem pár webů ale i kamenných prodejen a nějak nemůžu vybrat. Původně jsem chtěl Vartu ,ale byl jsem u  dvou na sobě nezávislých prodejců varován  ,že mají v současné době problémy s kvalitou tak nevím. Byla mi doporučena baterie  EXIDE do mýho  nafťáka  Exide Premium 12V 77Ah 760A, EA770 .á někdo zkušenosti s tímto výrobcem popřípadě radu co koupit s tímto výkonem. Většinou vyjíždím z teplé garáže ,ale když někde dýl stojím a mrzne jako třeba dnes už se jí moc nechce Dík za tipy

Odesláno

zkus origo peugeot, mají dobré baterky

jinak kup značku, tak aby se vlezla do kaslíku, jestli bude mít 72 nebo 77 Ah je celkem jedno, záruka dva roky je u všech

Odesláno

Já se už loni rozhodl pro Exide, nakonec jsem díky mírné zimě kupovat nemusel. Letos vyčkávám, jestli vydrží. I při -8°C točil motor ještě slušně, takže počítám, že tak -15°C dá určitě. Vzhledem k tomu, že tyhle mrazy v Brně moc neočekávám počítám, že mě stejné vyčkávání bude čekat i příští zimu :D

Odesláno (upraveno)

Mě jde spíš o značku kterou dát, to že do dýzlu patří ta nejsilnější co tam vleze je jasný. Spíš takový osobní zkušenosti. No a k tomu hledání já nemám čas zde sedět několik hodin a pročítat jednotlivý témata, ale po zadání baterka, nová baterka atd.  do hledání mi nic nevyběhlo, to jen tak na vysvětlenou

Upraveno uživatelem invalida
Odesláno (upraveno)

Nějaká sleva tam je ale už nevím kolik  8 let máme 407mu ,já slevu dostal+vedouci dal cenu ještě dost dolu :) asi potřeboval kšeft a namontoval jsem si to sám doma.

Upraveno uživatelem Lukaydo 407
Odesláno

Taky sem si řikal, že tuhle zimu asi budu řešit, je tam origo šestý rok...a pořád točí, za předpokladu, že při minus 9 to zatim dávala v poho, i když je fakt, jak mrzne, nenechávám dlouho stát. Ale asi bych šel nakonec do origo, zdá se, že drží. A myslim, že se dá sehnat kolem dvojky. Občas maj v peugeotu akce, chodí mi v newsleteru, ale nevim, jak letos.

Odesláno

že při minus 9 to zatim dávala v poho,

jak probíhá to "v poho" ? chytne na drc? nebo chvíli točí? Ptám se proto, že u mého r.v. 2009/10 je asi taky ještě původní baterka - při -6 co bylo u nás, to chytá napoprvé, ale je slyšet že chvíli (2-3 sec.) točí - a to už se pomalu začínám modlit.. :) je to spíš nepříjemné.. že člověk k tomu ráno jde a nemuže si být stopro jistý že to klapne.. :)  

Odesláno (upraveno)

Tak ani nejde o to, jak dlouho točí (to závisí na tom, jak dlouho auto stálo, v jakém stavu jsou žhaviče, komprese), ale spíš jestli točí líně ..du  du du du..místo dddddd :) Mně právě chytá na jedno, max dvě otočení, takže popravdě nikdy zatim dlouho netočila natolik, aby mi uplně zatrnulo. Ale je fakt, že někdy po delším státí kolem nuly udělá to drcnutí pomaleji, než v létě. Z toho sem už mírně na pozoru.

A dá se očekávat, že při minus 15 či minus 20 by otáčení už trvalo o něco dýl, takže tam bych měl strach. Navíc s rostoucim mrazem rychleji ubývá kapacita.

Jestli ti při minus šesti točí  2 až 3 sekundy, ještě to neni tak dlouho. Otázka, jak rychle točí. Čim jsou otáčky pomalejší, tim to i hůř chytá "na drcnutí".

Upraveno uživatelem Davis
  • O 6 měsíců později...
Odesláno

No tak nás to také potkalo. O víkendu jsme museli startovat přes kabely. Ale narozdíl od vás to nebylo tak, že by předtím něco varovalo, prostě najednou to při startováíní udělalo jen cvak cvak cvak a pak naskočil economy mode.

Mám vybráno toto:

http://www.pneu-kvalitne.cz/autobaterie/autobaterie-varta-blue-dynamic-60ah-560408054.html?utm_source=autobaterievarta&utm_medium=vartaKonfigurator

Myslíte že OK? Máme 1.6 THP...

Odesláno

Uz jsem to tady nekde psal. Ale taky mi cca před 2 roky odesla baterka. Naprosto z niceho nic. Venku teploty cca tak jako dnes. Odjel jsem do mesta, zaparkuju. Po cca 20 min se vratim a jen cvak a nestartuju. Po dalsich cca 20 min to najednou nastartovalo. Tak jsem odjel rovnou do servisu, tam zmerili baterku a ze prej je ok. Nicmene to tam uz opet nenastartovalo. Tak si to tam nechali a ze problem v elektrice a druhej den mi volali, ze jen baterka kaput. Nejspis se v ni ulomil kousek oloveny desky a ten obcas udelal zkrat a proto to nenastartovalo.

Odesláno (upraveno)

Stává se. Mě potkalo v sobotu před týdnem. Navždy odešla původní baterka 6 let stará - také náhle. Zaparkoval sem a za 20 minut sem chtěl startovat a najednou jen cvak cvak. Stává se to právě v parných dnech, kdy starší barterky snáz odejdou.  Bleskově mi pomohla asistenční služba, nechal sem si od nich dát novou baterku a super. Kupudivu nebyla složitá ani instalace. Chlapík sundal difuser, hadice sání, plastovej kryt a bylo to. Cca 10 minut práce, vše v ceně asistence z pojistky. Zaplatil sem si tu baterku. Vešla se mi tam 72 Ah, tak sem rád, že mam silnější. Tak snad s baterkou na roky klid... Popravdě sem rád, že mě to potkalo poblíž bydliště, než někde u moře. To že odejde ve vedrech je totiž vyšší pravděpodobnost, nehledejte v tom nic zvláštního. A kdo máte baterku pět šest let, může se stát. Pozor na to.

Upraveno uživatelem Davis
  • O 2 týdny později...
Odesláno

Tak dnes dopoledne už jsem nenastartoval. Po otočení klíčkem se ozvalo pouze zacvakání. Nastartoval jsem to přez kabely, ujel jsem cca 30km jestli se to trochu dobije, ale o5 jen cvakání. Tak zítra výměna baterky. Spíš by mně zajímalo jestli když vytáhnu baterku, tak jestli se mi zablokuje rádio. A ani nevím jestli je tam nějaký kód. Mám RT6. Nemáte s tím někdo zkušenost.

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...