Přejít na obsah

jamaco1

Uživatel
  • Počet příspěvků

    27
  • Registrace

Vše od uživatele jamaco1

  1. jamaco1

    Stěrače

    to bouchání se vyřeší výměnou toho stírátka? nebo je třeba vyměnit rameno?
  2. jamaco1

    Výměna řadící páky.

    koukni tady.. tam sundavá tu kůži kolem, tak třeba tam bude něco vidět..
  3. Ako Vám to stříká pánové? Mě vpředu ok, až na to, že se ten paprsek jako hodně rozprostře a přes tu vodní clonu není chvíli vidět - tedy nutno ostřihovat s rozvahou.. Vzadu to je ale děs.. je to jak kdyby mi tam někdo zvrhnul půllitr piva - není tam možná žádná regulace - prostě jak sepne páčka tak tam hrkne proud vody, pak do toho vletí stěrač a rozhází to po okolí.. Máte to taky tak? nebo to mám rozbitý? Dík
  4. tady možná užitečné video.. ty záslepky jsou někde pod tím panelem klimy? stačí vyndat tu část pod panelem klimy? nebo celý panel? tak jak to ukazují na videu? kemo: tys měl auto klimu ale s výdechy jen vpředu? tak to asi dělají u krátké verze.. u kombíků mi přišlo, že s auto klimou jsou vždy výdechy i dozadu..
  5. No výborně.. Takhle nějak jsem si to představoval :-) diky Kemo... Dá se to rozebrat aniž by šel ven celý tunel?
  6. No tak jasně.. Cena je taky důležitá, ale tak dalo by se z vrakace nebo tak... Navíc i tu operku nemám 100procentne funkční, tak by se zabily dvě mouchy jednou ranou.. Spíš je otázka, jestli ten rozdíl je jen v té operce, nebo jestli by se muselo vyměnit půl interiéru..
  7. Ahoj, Mám 308sw s manuální klimou s vydechy jen vpředu.. Dozadu nevím jestli něco jde, možná pod sedackami.. Vím, že verze s autoklimou mají vydechy dozadu mezi sedackami.. Nemáte někdo ponětí jak moc se to liší? Jestli by to šlo nějak dodělat? Potřeboval bych lépe klimatizovat zadní místa.. Diky
  8. jamaco1

    308 černý nárazník

    když jsem kupoval svou 308 tak jsem se byl taky na jedné takové podívat.. ovšem už dopředu jsem počítal s tím, že to někdo nalakoval proto že to bylo bouchlé.. a taky jo.. tak možná dejte bacha aby Váš miláček pak při prodeji nepůsobil že prodělal menší ťukanec.. Pokud se nepletu - černou měly všechny verze nehledě na výbavu..
  9. jamaco1

    Brzdové destičky

    tak jen napíšu výsledek abych to nějak uzavřel, třeba se to bude někomu hodit.. mezitím jsem poptal ještě jeden servis kde mi řekli "jó pane tak 15tis. bez DPH to bude" když jsem se ptal jestli je to sranda a že autorizák dal nabídku na 12 s DPH, tak řekli že se špatně podívali a že prý teda 11tis.. s těmi jsem dál nekomunikoval.. Nakonec to dopadlo tak, že jsem našel v Praze 7 e-shop, který má přímo na svém webu kontakt na dílnu, která zakoupené díly ráda a bez řečí namontuje za velmi přijatelné ceny. Také jsem se rozhodl udělat společně i přední brzdy a vyměnit brzdovku.. Finální rozpočet - vpředu komplet TRW, vzadu kotouče SNR desky Fri-tech materiál 6800,- práce + brzdovka 1800,- Celkem tedy 8600 vč. DPH za komplet brzdy na 308 sw - já myslím že na Prahu a bez toho abych se v tom sám vrtal dobrý případně rád doporučím přes sz - přístup úžasný jak v eshopu tak v dílně.. H.
  10. jamaco1

    Brzdové destičky

    Řeším výměnu zadních brzd na P308 sw r.v. 2009, vše komplet kotouče s ložiskem a senzorem ABS Napsal jsem do Domanského - pro info - kotouče 9520,- desky 2383,- práce 2500,- + nabízejí slevu na materiál, když to u nich nechám udělat 20% - tedy suma nějakých 12 000,- Napsal jsem svému mechanikovi - doporučil Fri.tech a celková nabídka i s prací - 8200,- Napsal jsem na autorozvody - děkuji za místní tip - Vše Brembo, nebo SNR - cena materiálu bez práce něco kolem 5500,- rozdíly minimální.. ATE bylo o něco dražší... A tedˇ dotazy Co je Fri.tech - není to nějaký šunt? na netu k tomu skoro nic není.. asi to distribuují jen po servisech samozřejmě mi to nerozepsal co kolik stojí - to mu případně ještě napíšu.. Na jak dlouho je taková výměna zadních brzd? Autorizák 2500 - to jsou nějaké 3,5 hodiny? nebo kolik si berou obvykle? Mohl bych je koupit u Badisáka - ale co pak? Nějaký tip na servis v Praze? kde s tím nemají problém namontovat koupené díly? Klidně jim dám trochu víc za práci.. Sám to asi nedám - zaprvé nemám kde to kloudně udělat a zadruhé jsem srab - přece jen v tom vozím děti a hrabat se v brzdách.. i když nějakou zručnost základní mám a asi to není nic složitého... Co to ostatní - SNR? neznám.. Brembo má zvuk - ale je každé Brembo super? nebo taky jedou na cenu.. Do autorizáku to dávat nebudu - to jsem obeslal jen pro zajímavost - jasně jsou to originál díly, ale buhví kdo to pro ně vyrábí že.. Díky za Vaše názory..
  11. jamaco1

    Autobaterie-jak na ni

    Kdyby někdo hledal - tady je pěkný návod
  12. jamaco1

    Nový akumulátor

    jojo.. když to tak popisuješ tak mě asi víc leká právě to, že to točí jakoby pomalu... ještě to budu chvíli pozorovat.. díky.
  13. jamaco1

    Nový akumulátor

    jak probíhá to "v poho" ? chytne na drc? nebo chvíli točí? Ptám se proto, že u mého r.v. 2009/10 je asi taky ještě původní baterka - při -6 co bylo u nás, to chytá napoprvé, ale je slyšet že chvíli (2-3 sec.) točí - a to už se pomalu začínám modlit.. je to spíš nepříjemné.. že člověk k tomu ráno jde a nemuže si být stopro jistý že to klapne..
  14. aha super .. na kolik to přišlo? Mě to zatím dělá jen v mrazu - rok výroby je u mého možná ještě 2009, prodáno bylo v 2010..
  15. Ahoj, mám dotaz, zda někdo nemá zkušenost... Při mrazech se mi samovolně odemyká (odskakuje) víko kufru.. Poprvé když odemknu dálkou tak víko odskočí a musím ho znovu přibouchnout a podruhé když se auto automaticky zamkne po rozjezdu tak znovu - tzn. zastavit vystoupit zavřít a pak už ok.. S oteplením to přestalo.. předpokládám, že je to nějaký navlhlý nebo namrzlý kontakt, jen nevím kde ho hledat a jestli ho případně prostříknout nějakým kontaktolem nebo co.. Díky JM
  16. jamaco1

    volant -origo kozeny paket

    Přečalounění vypadá dobře - dá se přečalounit i plastový volant? Na kolik to přišlo?
  17. nemáte prosím někdo návod - zkušenost jak vytáhnout tu ventilační mřížku - konkrétně vpravo u spolujezdce u dveří - mám tam polámané ty lamely - tak jsem to chtěl spravit - vyměnit.. zkoušel jsem to jen tak vytáhnout, ale nevím kde jsou ty zácvaky - nechtěl jsem to zkazit úplně.. Díky.. H.
  18. Nedávno (minulý měsíc) jsem vybíral P308 - s jedním pánem co hodně jezdí po bazarech a jak EU automobile, tak Bzenec a Vracov a mj. i pražský Steiner auto hodnotil na základě několika zkušeností jakože tam nemá cenu ani volat.. natož jezdit.. Všechyn mají P308 za krásné ceny, ale pravděpodobně to je špína.. edit: a ať tedy jenom nehaním, nakonec jsme koupili v andy-auta v Táboře - měli 4 na výběr v mé cenové relaci a ještě některé dražší - všechna 4 auta byla v dobrém stavu, nebouraná nestočená - a jeli jsme tam na jistotu - v podstatě každé by bylo dobrou volbou.. [Edited on 18/8/14 13:28 by jamaco1]
  19. prosím o přesun sem... vložilo se mi to jako nový topic..
  20. jamaco1

    Potkal jsem klubáka...

    V sobotu po obědě jsme potkali 2 ostravské 308 sw spz 6T0 0660 nebo tak něco a xTx 0308 mezi Mikulovem a nádrží Nové mlýny..? Někdo zdejší? [Edited on 28/7/14 10:48 by jamaco1]
  21. děkuji za poradu - já už mám vyřešeno.. hlásím se do clubu
  22. super díky za odpovědi.. chápu že co kus to originál, ceník nastuduju.. Ono se to asi taky bude lišit podle země původu.. Jak jsem procházel inzerci nabyl jsem dojmu, že se to prodávalo v podstatě ve dvou verzích - confort a premium, kdy premium se vyznačovalo zejména skleněnou střechou a dělenými sedadly, duální klimou a hezčím exteriérem (což jsou ty podstatné věci, které mě na tom autě lákají) ale pak jsem našel tu verzi co jsem psal, která tyhle zásadní věci má (panorama, dělená sedadla) ale exteriér už je s těmi černými lištami a bez mlhovek atd.. Šlo mi hlavně o to, jestli není ta nižší výbava nějak ještě jinak ošizená než tím co je patrné na první pohled..(Jak jsem psal - třeba Ford v nižších výbavách šetřil např na izolacích apod..což je věc podstatná, ale bez přímého srovnání těch verzí asi nepostřehnutelná)
  23. Ahoj, chystám se pro rodinku zakoupit 308 sw a mám nabídku na jednu r.v. 2010 která vypadá že je v té nižší výbavě, (bez mlhovek, vodorovná mřížka chladiče, lišty v černé) ale má spoustu věcí asi dokoupených (panorama (ale bez senzoru deště), dělená sedadla..)V podstatě se tedy jedná o výbavu premium bez nějakých drobností, ale s vnějším designem confort. Zajímá mě proto, jestli mezi těmi výbavami jsou nějaké zásadnější rozdíly než jen design exteriéru. Např. vím, že Ford měl v lepších výbavách lépe řešené odhlučnění motoru.. Nebo třeba kvalita plastů apod..prostě nějaké zásadnější věci, které té nižší výbavě chyběly.. Plán by byl, že bych po koupi dolakoval plastové lišty, osadil litá kola a popř. i mlhovky a tím bych dorovnal estetický dojem z exteriéru.. chybějící výbava by mi už asi tolik nevadila..Díky
×
×
  • Vytvořit...