Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Kuchyně - spotřebiče,vyzkoušený dodavatel,cena


Milan+

Recommended Posts

V 24. 6. 2019 at 13:58, Charlie 1 napsal:

Pacho69 proč jsi tak skeptický ke změně dodavatele?u koho jsi teď s jakým tarifem?tvá roční spotřeba VT a NT?

To není skepse, to je realita. Jsem nezajímavý, všichni se na mě zahojí na paušálních platbách. Za minulý rok jsem měl 740kWh VT a 790kWh v NT. Ale to bylo výjimečně, protože tam byl opravdu bohatý letní provoz, takže hodně vody v létě a lednice mrazák byl "průchoďák". Běžně máme 600 ve VT a 650 v NT. Topení je plyn a pokud se topí, tak se s tím sveze i ohřev vody. Takže v zimě mi spotřebu dělá jen mrazák (360kWh/rok), protože lednici máme přírodní. Letní lednice je šílená, má 650kWh/rok, ale používá se 5 měsíců v roce, z toho ještě dva jen o některých víkendech. Přesto mi oba tyto spotřebiče udělají polovinu spotřeby.

Upraveno uživatelem Pacho69
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

před 3 hodinami, Péťa napsal:

To je ale divný, poloviční spotřeba 😮 Taky mám stroje, které běží + čerpadla (bazén, zalévání) + nějaký ty slaboproudý zařízení (switche, NASy, access pointy, kamery + DVR,...)

Asi má za hodinami přepínání. 😀

Já mám ročně také cca 3600Kwh 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • O 2 týdny později...

Ještě jednou bych rád všem, co v tomto příspěku mi radili, pomáhali a dávali své zkušenosti, skrze vybavení kuchyně, moc od srdce pěžoťáka poděkoval. Kuchyň je sestavená. Sestavoval jsem ji za pomoci syna. Jedná se o kuchyňskou linku českého výrobce. Za ušetřené finance za montáž kuchyňské linky + spotřebičů + vynášku + zapojení myčky a dřezu , jsem si koupil přímočarou pilu zn. Makita 4329, se kterou jsem vyřízl otvor pro indukční desku (Electrolux =šablona nebyla v balení) a dřez s odkapávačem. Ohledně vestavěných elektrospotřebičů, dal jsem na vaše rady + zkušenosti, ať se jednalo o indukční desku ( Electrolux), vestavěnou troubu mám Mora (tu jsem dostal zánovní), vestavěná myčka nádobí (Bosch). Digestoř zn. Electrolux, mám komínovou. Vodu + zapojení dřezu, jsem si dělal sám. Elektriku dělal syn. Indukční deska + trouba + myčka + lednička, mají vlasní jističe. S klukem jsme předělali kompletně elektriku + rozvodovou skříň. Ohledně změny tarifi (noční proud), jsem musel udělat elektriku pro kapličku, kterou jsem kupoval. Zapojení mi prováděla firma. Ted mi zbývá ještě koupit ledničku a následně stůl + židle. Bohužel, kuchyň není moc velká. Ale na moje kuchařské umění to stačí. A ted mi zbývá sehnat někoho, kdo mi naplánuje přestavbu z půdy na podkroví + změna vazby + nová střecha.  Pomalinku si kuchyň dodělávám. Základní věci už jsou hotové. Je to o financích a času.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • O 1 rok později...
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Kdyby byla čistě jen pro mě, tak mám jasno hned, a nebude to ani jedna z těch tří... 😃

Jako s LG mám zkušenost jen s televizí a super... u Wirpulky sem na pohodu s mikrovlnkou lednicí i mrazákem... Celkově se mi ta LG líbí víc, ale trochu bojim bojim... 😅 takže proto se ptám .. 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Návštěvník

Whirlpool mikrovlnku máme s manželkou asi 15 let, rodiče 26 let takže to souhlas. Ale jinak ta značka nemá bůh ví jaké renomé ale samozřejmě je to o štěstí. Myslím si, že LG teď dost jede v tomto odvětví. Letos jsme koupili od LG pračku a sušičku a jsou to fakt neskutečné stroje. Taky jsem měl obavy protože LG pro mě znamenalo pouze TV apod. Teď nelituji, jsou to robustní, skvěle funkční stroje. Lze poznat už z kultivovisti chodu a celkového dojmu. Předtím pračka Electrolux za cca 15k a byl to šrot. 

Takže LG bych se nebál. My máme ledničku Indesit a je to taky hrozná mrcha která mě začala štvát asi po dvou letech zamrzlými ventilátory apod a vím, že až mě naštve tak ji rozmlátím kladivem a bude LG

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Návštěvník

@PéťaPokud vím tak @Weri 605chtěla poradit jestli Whirlpool nebo LG 🤔 Takhle tu může vzniknout vlákno - Jedině to mé...

Každý sympatizuje s něčím jiným a je to debata k ničemu. Siemens je vlastně Bosch jako AEG a Electrolux. 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

    • Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
×
×
  • Vytvořit...