Jantar Odesláno 29. prosinec 2014 Odesláno 29. prosinec 2014 tak já teď koukám do svého TP, a já mám na 405 1.9 td také v TP zapsané tři rozměry: jako hlavní 185/65 R 14 a alternativní 175/70 R14 a 195/55 R 15 takže v zimě jezdím alternativu 185/70 R14 a v létě druhou alternativu 195/65 R14 Citovat
Guest Scratch Odesláno 29. prosinec 2014 Odesláno 29. prosinec 2014 (upraveno) jojo, je tam dost vysoký výkon a užší gumy nepovolí, nevím to jistě, ale bývá to tak... mam tam rychlostni index do 180 km/h jeste k tomu rozmeru zapsanej....... takze by to asi i slo zapsat, ale za 7 let me to nejak netrapilo. v tom zapisovani je opravdu bordel, loni jsem koupil prives za auto se 110 km/h, a v TP mam zapsanou povolenou rychlost 140..... takze jsem nahodil misto 110 tu 130 a neresim stejne jako kola . Pritom verim, ze bych s tema pneumatikama uspel, kdyz by doslo na lamani chleba..... Upraveno 29. prosinec 2014 uživatelem Scratch Citovat
FrantaCV Odesláno 30. prosinec 2014 Odesláno 30. prosinec 2014 To je asi trochu mimo mísu. Index rychlosti 180km/h = označní "S". U tohoto rozměru, tedy 195/65/15, jsou běžně k dostání pneu s indexem "T" = 190 km/h i "H" = 210 km/h a to jak v zimní tak letní variantě v cenových relacích od necelých 1000,- do cca 1500,- Kč. Citovat
ozzy56 Odesláno 30. prosinec 2014 Odesláno 30. prosinec 2014 výrobce to s pneu teď řeší tak--máš výkonnější motor v autě, tak v techničáku jsou třeba jen jedny gumy, třeba šířka 215, v tom samém typu auta, ale s motorem o polovičním výkonu ti dají do TP třeba tři rozměry pneu -- logiku to nějakou má jasně, že my čehúni se to snažíme ojebat--proč dávat prachy za 215, když mi v zimě stačí 195 Citovat
gronholmm Odesláno 2. leden 2015 Odesláno 2. leden 2015 P607Olda - špatně si si to vyvodil... Ano pojišťovna zkoumá, ale pouze typ gumy (letní x zimní) a hloubku dezénu. Zbytek je pasé... Problém je totiž v tom že by pojišťovna musela u soudu prokázat, že když si tam dal jiný rozměr než který je v TP, tak z tohotu důvodu došlo ke vzniku DN. Což je prakticky nemožné. takže pojištovna se do tohohle nepouští. Samozřejmě pokud je klient arogantní a "svlíka likvidátory z uniformy" tak pak se i toto dá použít na zdržování výplaty... Jinak ten zápis stavu pneu slouží ještě k jedné věci. Pneu je jediná věc na autě kde má klient "spoluúčast" protože pokud má na letní třeba 3mm tak si doplácí například 50% z ceny pneu. Citovat
Guest Scratch Odesláno 5. leden 2015 Odesláno 5. leden 2015 (upraveno) Gronholmme diky za konecne normalni a realny nazor, tyhle neustaly vomilacky nekterych klubaku, jak clovek neco nekde ochcava a pritom o tom vedi jen jak jim to chytrej soused nekde napovedel.....me fakt derou....... upravit: FrantaCV: mas pravdu, je to T, jsem se upsal v cislici..... Upraveno 5. leden 2015 uživatelem Scratch Citovat
pyrone Odesláno 19. leden 2015 Odesláno 19. leden 2015 (upraveno) mozno trosku mimo temu ale ja mam po vcerajsku zaujimavu skusenost, v cca 140 km/h som chytil asi defekt. polietal som si po dialnici a dopadlo to tak ako vidno na obrazkoch. predychaval som asi este hodinu... Upraveno 19. leden 2015 uživatelem pyrone Citovat
Lukaydo 407 Odesláno 19. leden 2015 Odesláno 19. leden 2015 (upraveno) Blázen na takych gumach ktere už maji dlouho po smrti a bez vzorku V ZIMĚ Si jel v 407mě, jak zvládla situaci to by mě zajímalo Upraveno 19. leden 2015 uživatelem Lukaydo 407 Citovat
pyrone Odesláno 19. leden 2015 Odesláno 19. leden 2015 (upraveno) No neviem ci bez dezenu, ked na druhej je este 8mm. Inak guma je 3612, jazdena teraz 3 zimu. 407 to rozhadzalo po dialnici ale kludnym manevrom som do dobrzdil na krajnicu, spod gumy sa brutalne dymilo a musel ju driet lebo ostala za mnou krasna stopa. Asi preto je aj dezen "zjazdeny" Upraveno 19. leden 2015 uživatelem pyrone Citovat
Dave_k Odesláno 19. leden 2015 Odesláno 19. leden 2015 Hmm. Necelé 3 roky stará continentalka. I kdyz jsi třebas na něco ostrého najel. Citovat
Lukaydo 407 Odesláno 19. leden 2015 Odesláno 19. leden 2015 (upraveno) Mám 6 let sava eskimo s3 a ty vypadaj jak nové jen vzorek 5,5mm tyhle vypadaj jak napsal Haryk a že to tak popraskalo celé mi přijde taky divné někde se stala chyba protože na fotce je fakt 3612 dot jaká to je continental druh Upraveno 19. leden 2015 uživatelem Lukaydo 407 Citovat
Guest Scratch Odesláno 19. leden 2015 Odesláno 19. leden 2015 pocekj tim myslis, ze kdyz na druhy mas 8 tak na tyhle ty 4 mm nevadi? V realu spis 3 mm. To je trosku spatne, ty bys mel mit na ose stejny dezen, velikost, typ a stejny vzorek aspon priblizne. A neverim, ze bys ubrousil na gume takhel rovnou 4 mm je divny ze bok se takhle podelal.......kor kdyz je to 3612 Citovat
pyrone Odesláno 19. leden 2015 Odesláno 19. leden 2015 Tu je vidno DOT. Dobre dezen asi nebol uz teraz +-8mm ako zaciatkom zimy ale zjazdene urcite neboli. Inak dnes som dal vymenit obidve predne tak neviem ci sa dostanem pozriet na tu druhu v akom je stave. Skusim a nafotim aj s sublerou (posuvnym meradlom) aku ma este vzorku. Ale kaslat na hlbku dezenu na suchej nezasnezej dialnici Citovat
pyrone Odesláno 19. leden 2015 Odesláno 19. leden 2015 Tu je vidno DOT. Dobre dezen asi nebol uz teraz +-8mm ako zaciatkom zimy ale zjazdene urcite neboli. Inak dnes som dal vymenit obidve predne tak neviem ci sa dostanem pozriet na tu druhu v akom je stave. Skusim a nafotim aj s sublerou (posuvnym meradlom) aku ma este vzorku. Ale kaslat na hlbku dezenu na suchej nezasnezej dialnici Citovat
oddie Odesláno 19. leden 2015 Odesláno 19. leden 2015 Vyfoť běhoun shora, tohle jsou dohady o ho... Citovat
Lukaydo 407 Odesláno 19. leden 2015 Odesláno 19. leden 2015 (upraveno) continental ts830p jsou kvalitni,tak to mi je divné že by tahle bouchly z boku,jedině že by si je zboku sedřel obrubnik a poškodil i kdyby měli 3-4mm, taky mam letni už na vyhození ale stav 7 roku stare pneu Upraveno 19. leden 2015 uživatelem Lukaydo 407 Citovat
Midloch Odesláno 19. leden 2015 Odesláno 19. leden 2015 Bočnice PYRONEho pneu mohla před defektem vypadat asi podobně. Pokud bouchla ve 140, tak je ta guma ještě relativně vcelku. Každopádně jestli má vzorek 8 nebo 4mm asi nebude mít na ten defekt vliv. Mohla prasknout boule které si nevšiml. Způsobená najetím na obrubník nebo do díry. Mohl mít silně podhuštěnou pneu. PYRONE máš čidla tlaku v pneu? Nebo víš proč ta guma praskla? Citovat
Guest Scratch Odesláno 19. leden 2015 Odesláno 19. leden 2015 Vyfoť běhoun shora, tohle jsou dohady o ho... 7 let a 0 mm, taky dobrej sjizdec Citovat
pyrone Odesláno 20. leden 2015 Odesláno 20. leden 2015 Skusim odfotit zhora, lebo zboku to naozaj vyzera dost zle a viem na com a hlavne v akych podmienkach jazdim. A naozaj by ma zaujimala jedna vec. Kolko maju km maju 6 rocne gumy (sava eskymo) so vzorkom 5,5mm co spominal Lukaydo 407. Lebo moj rocny nabeh je cca 35k km, len ci to vobec ma zmysel porovnavat. Ja stadardne menim gumy +- 3 roky takze tieto gumy boli planovane do konca tejto zimy... No a kontaktoval som predajcu (PneuBox Sp. Nova Ves) a tiez ich zaujimalo co sa stalo. Guma pojde na reklamaciu ale osobne tomu nedavam ziadnu sancu. No nech si ludia na reklamacnom zasluzia svojh vyplatu ;-) Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.